има ли болни деца от грип?

• 102 394
  • 928
  •   1
Отговори
# 795
Много ви благодаря момичета Hug

Все пак почнахме антибиотик Цефзил веднага, няма за къде да отлагаме повече, тя е вече с бронхиолит, който според доктора отива към вирусна пневмония, каза,че утре вече и аз ще мога да чуя хриповете/едно към едно се покри със мнението на лекарката,която ни преглежда снощи в спешното в Педиатрията/страхотен лекар  и човек/!пак има темепература,но до момента поносима,силно се надявам антибиотика да действа и довечера да нямаме ужасни и неприятни ситуации с висока температура.Кашля повече от ужасяващо,и на нас педиатъра ни изписа компреси със синапено семе и брашно! Но щерката не търпи нищо по себе си,снощи и при 40 градуса беше абсурдно да и слагаме компреси,от къде намираше сили да изпада в истерия незнам! Рецептата с лука много ми хареса, задължително ще я пробваме!Сега всеки ден пак ще ходим  на лекар да я слушат! Praynig

# 796
Щом сте започнали да пиете антибиотик ще се успокои кашлицата, но трябва време. И температурата ще се повлияе. Не разбрах дали са ви изписвали инхалации, защото те много помагат и успокояват при такава кашлица.
А относно децата и опърничавостта им не ми се говори - и мойта като започне да се дере от страх и само мрънка, което още повече усложнява ситуацията. Но са деца, нормално е. Rolling Eyes Hug
Бързо оздравяване somebody! Peace

# 797
Хм!
И ние се записваме-малкият, на 1г.
Два дни сополи и кашлица!
Вчера чисти гърди!
Спокойно гърло!
Днес директно хрипове!
Без Т?
Е каква е тази гадост!

Започнахме Панцеф. С уговорката, че до 3 дни ако няма подобрение-болница и инжекции.
Та общото състояние на детето не гарантира нищо-играе, дивее, яде.
Но кашля като за световно.
Днес се ориентирах по дишането, промени се, стана учестено. Но го наблюдавах 2-3часа, за да съм сигурна, че наистина нещо не ми харесва. Метнахме се до докторката и тя потвърди.
Питах дали с Вентолин няма да се оправят нещата, а тя почти ми каза, да се моля от Панцефа, да се оправят, че иначе-инжекции.
Майчина наивност тъпа.
Оплакнах се, но не ми олекна.

# 798
  • Русе, у дома
Калинчи, тука всички разбират за какво говориш. И нашия се разви по същия начин. Но само след седмица на Цефзил, Вентолин, Гело Мидрол и Мукосолван дишането и се беше изравнило. Бронхо-пневмонията беше само от дясно. Така, че е гаден грипа, но адекватно и своевременно лечение, гарантира бързо оздравяване. Но аз въпреки това я оставих още 10 дена в къщи, за да укрепне организма и.

# 799
Калинчи спокойно. Мойта щерка преди месец беше с хрипове още на втория ден преди да започне да кашля. После дойде и температурата. Тогава й изписаха Клацид, но чак като го изпи 8 дни и пи сироп Ердомед заедно с Вентолин се оправиха нещата. Така, че за 3 дни ми се струва невъзможно. Спокойно само като видиш, че не се повлиява веднага реагирай, за да не се налага да ходите в болница. Стискам палци! Peace Praynig

# 800
  • софия
От моя опит при температура повече от 5 дена,която не пада,а дори се вдига си е нужен антибиотик.Явно тогава върху вируса се наслагват и бактериалните усложнения и затова антибиотикът започва да действа.

# 801
Тази нощ 6 -та поред дъщеря ми  пак беше с висока температура -38.7, да не е 40,като предната нощ, ама пак си е доста притеснително, сега мисля да я водя пак на своя глава да и пусна едно CRP, да се види дали има промяна от предните изследвания и пак на лекар,нямам нерви да стоя вкъщи и да чакам до понеделник!Има два приема на антибиотик до сега и кашлицата и леко понамаля,  поне тази нощ не кашля толкова много,колкото предната, но този ужасна температура!Интересното е,че много лесно ги сваля тези температури основно с панадол сироп, и само след 2-3 часа пак почват да се качват!При предни боледувания,панадола не ни помагаше, а основно нурофен и свещички,но сега тя не дава изобщо да и се слагат свещички, така,че само панадол пие основно!

# 802
somebody, 2 приема са нищо. Поне 2 дни трябва да минат, докато АБ се понатрупа и започне да  действа. Освен това всеки АБ прави до известна степен една КК некоректна.
Имай търпение, ще подейства.

От моя опит при температура повече от 5 дена,която не пада,а дори се вдига си е нужен антибиотик.Явно тогава върху вируса се наслагват и бактериалните усложнения и затова антибиотикът започва да действа.

Абсолютно вярно. Опитът ми го потвърди напълно.

# 803
  • И аз не знам къде...
Здравейте отново,
Да се отчета за лимфните възли на малкия!
Направихме в петък кръвна картина, но без СУе, защото ставала за час, а лаборантката бързаше да си ходи  ooooh!!

Левкоцити - 13, при горна граница 10.5. Но в нета намерих инфо, че при деца до 6 години е до 15. Ако е така значи са в норма  Praynig!
Тромбоцити - 252, при норма 140-440. Пак в нета пише за деца от 210-до не запомних колко! Горе долу са добре
Хемоглобин - 137 - изглежда добре
Диференциалното броене ще излезе утре. И гърления секрет ще е утре.

Мислите ли, че са добре? Според лекарката или е неизлекувана инфекция или е от задния секрет, който тече от носа към гърлото!
Ох, дано да няма сериозен проблем  Praynig!
Надявам се всичко да е наред  Praynig!

# 804
Мога ли и аз да се оплача и да попитам, дъщеря ми 2 седмици беше с Т, сополи и кашлица, правихме инхалации с вентолин, правиха и снимка, беше чиста, пи 7 дни Панцеф и сега 1 ден след това е с Отит............ ooooh!

Досега никога не е я боляло ухо, сега направо пищи от болка....предписаха и 10 дена Аугоментин...ама с предишния ще и станат 17 дена....не е ли прекалено?

Казаха, че засега не е гноен отит, но пак трябвало антибиотик, аз и го давам вече, но се чудя, не може ли да го пие по-малко дни.........имате ли идея? newsm78

# 805
  • около Варна
 MINKA, знам, че за отот се пие дълго време АБ, поне 10 дена, че и по 14. Бързо оздравяване!

Дариии, не мисля, че има нещо притеснително в изследванията, или поне "сериозен проблем". Аз заради тези левкоцити колко лекари обиколих, на какви чудеса се нагледах, не искам да се сещам. Вашите не са толкова високи, на моите деца при абсолютно здраве са им над границата. Успех!

# 806
Мога ли и аз да се оплача и да попитам, дъщеря ми 2 седмици беше с Т, сополи и кашлица, правихме инхалации с вентолин, правиха и снимка, беше чиста, пи 7 дни Панцеф и сега 1 ден след това е с Отит............ ooooh!

Досега никога не е я боляло ухо, сега направо пищи от болка....предписаха и 10 дена Аугоментин...ама с предишния ще и станат 17 дена....не е ли прекалено?

Казаха, че засега не е гноен отит, но пак трябвало антибиотик, аз и го давам вече, но се чудя, не може ли да го пие по-малко дни.........имате ли идея? newsm78

Много често след изкаран вирус се появява усложнение Отит. А да не говорим, че в момента има такъв вирус, който директно прави Отит - така стана и при моето дете. Уж не беше гноен и в началото започнахме с капки. Но като два дни държа 40 градуса, които не се повлияваха от нищо и ни изписаха Зинат. И така 10 дни - да чукна на дърво сега е ок. Още на втория прием от антибиотика имаше резултат, но е много важно да го давате 10 дни, за да се излекува както трябва инфекцията.
Относно двата антибиотика - множко се събират, но пък понякога се налага. Давайте пробиотик дори след свършването на антибиотика, за да може организма да се възстанови! Peace

# 807
Здравейте отново,
Да се отчета за лимфните възли на малкия!
Направихме в петък кръвна картина, но без СУе, защото ставала за час, а лаборантката бързаше да си ходи  ooooh!!

Левкоцити - 13, при горна граница 10.5. Но в нета намерих инфо, че при деца до 6 години е до 15. Ако е така значи са в норма  Praynig!
Тромбоцити - 252, при норма 140-440. Пак в нета пише за деца от 210-до не запомних колко! Горе долу са добре
Хемоглобин - 137 - изглежда добре
Диференциалното броене ще излезе утре. И гърления секрет ще е утре.

Мислите ли, че са добре? Според лекарката или е неизлекувана инфекция или е от задния секрет, който тече от носа към гърлото!
Ох, дано да няма сериозен проблем  Praynig!
Надявам се всичко да е наред  Praynig!

Ами факта, че има някакви секрети означава, че детето кара нещо така, че е нормално да има повишени левкоцити. Не се притеснявайте, ще се оправи детенце.
А относно лаборантката - явно е много зле горката, защото аз като пускам ПКК с диференциално броене  ми излиза за няколко часа! Whistling Но пък не се ядосвайте за това и без това имате достатъчно главоболия! Hug

# 808
Благодаря ви за отговорите, явно ще си го пие докрай  Sad

Така сме се овъртяли в болести, и близките ми,  и тук във форума, че вече ми се струва много нереално, не е възможно целогодишно да има вируси и то не  безобидни...и се чувствам безпомощна...в нас е аптека, преди имах 3-4 лекарства, сега шкафа е препълнен... ooooh!

Извинявам се, ама много се отчаях вече.............

# 809
... не е възможно целогодишно да има вируси и то не  безобидни...
напоследък това ми се върти и на мен в главата! newsm78
Гледаш го, наблюдаваш го, следиш го...а то!

Общи условия

Активация на акаунт