има ли болни деца от грип?

• 102 389
  • 928
  •   1
Отговори
# 810
Всички сме така - вече сме се отчаяли с тези вируси. Децата ни са като опитни мишки (поне моето - каквото чуя, го прилагам) и всичко има временен ефект. То не бяха сиропи, ваксини, хомеопатия, билки и незнам си какво още и пак е цяло постижение, ако изкараме цял месец на ясла  ooooh!

# 811
На мен ми се струва, че вирусите са станали все по-брутални. Преди един вирус минаваше за 3-5 дни максимум. Сега температурата само се държи над 6 дни, а какво остава за пълно оздравяване.
Моето дете е на 5 години и все още няма пълен месец нито на градина, нито на ясла - това не е нормално със сигурност! #Crazy И като чета и тук и гледам около себе си - при другите не е по-различно. Този свят се е побъркал! Thinking

# 812
Малкият е 4 ден на АБ.
Раздвижиха се секретите яко.
Само не знам как да го освободя от секретите.
Нослето е доста пълно сумти. Промивам, капя и все имам усещането че не е достатъчно облекчен.
В петък се чуха хриповете и почнахме Аб.
В неделя го водих на др. лекар от любопитство за слушалка-той каза, че няма хрипове , че няма спазъм...само секрети. Допусна, че може и трите приема АБ да са повлияли на хриповете, затова да не се чуват, или просто да сме поизбързали.
Факт е че кашлицата която беше суха и изключително на често се втечни и стана много на рядко.

Остава едно съмнение дали не сме избързали, но тази която ни изписа АБ имам голямо доверие в нея, та нямам терзания сериозни.

# 813
Не съжалявай за АБ. Най-вероятно той е помогнал да започне детето да се освобождава от секретите и да няма хрипове. Важното е, че се подобрява! Peace

# 814
  • Най-красивата страна
И ние пак сме болни.Дъщеря ми ходи 10 дни на ясла и днес вдигна температура Tired пак вирус е хванала, кашля и има хрема. Пак ни изписаха антибиотик-Амоксиклав и сироп АСС.Чудя се дали да не се откажа от яслата,за 1 месец вече два пъти се разболява ooooh!

# 815
  • около Варна
И дъщеря ми три седмици подред ходи за по три дена на градина, после лекуваме нещо. Предната седмица изкара цели 4 дена, събота и на двамата им текнаха носовете с ужасни гъсти зелено-жълти секрети. За сега само сополи, започнах самолечение с Макситрол и инхалации, дано не слизат надолу сополите. Утре евентуално ще ги заведа на лекар.

# 816
  • И аз не знам къде...
Здравейте отново,
Получих резултатите от ДКК на детето. Според лаборантката, която е дала изследването всичко е наред и се чудела защо сме изследвали детето изобщо!
Но на мен нещо не ми изглеждат много наред  newsm78!
Някой може ли да ги коментира?

St - 0,10
Sg - 0,39
Ly - 0,42
Mo - 0,07
Eo - 0,02

Има референтни стойности от лабораторията, но те са за възрастни.

Благодаря предварително!

А, да - гърления секрет е чист.

# 817
  • София
И ние пак сме болни.Дъщеря ми ходи 10 дни на ясла и днес вдигна температура Tired пак вирус е хванала, кашля и има хрема. Пак ни изписаха антибиотик-Амоксиклав и сироп АСС.Чудя се дали да не се откажа от яслата,за 1 месец вече два пъти се разболява ooooh!

И при нас - същата работа. Сополи, хрема, тази нощ и Т, която аз не свалих и на сутринта си беше спаднала сама.
Давам големи дози Вит. С, клеева тинктура, сироп от черен бъз. За кашлицата - Мукоплант на Тайс, за хремата Назик спрей.
На лекар не съм я водила, то това чудо е от вчера, ще видим накъде ще тръгнат нещата.

# 818
И тук да предупредя - скарлатина е тръгнала по детските градини, да имате едно наум.
Вчера ми върнаха детето от градина, не е контактен, защото не е ходил 2 седмици.
Директорката се оплака, от майки чувам, че и в други градини е така. Отделно, че варицелата върви с пълна пара да ошарва непреболедувалите.

# 819
  • Варна
И тук да предупредя - скарлатина е тръгнала по детските градини, да имате едно наум.
Вчера ми върнаха детето от градина, не е контактен, защото не е ходил 2 седмици.
Директорката се оплака, от майки чувам, че и в други градини е така. Отделно, че варицелата върви с пълна пара да ошарва непреболедувалите.

Оффф,аман вече.Тая скарлатина така я мразя.Току що изкарахме Варицела,а сега остава и скарлатина да пипнем.Смятах от четвъртък вече да го пускам на градина,но,ако видя скарлатина въобще няма да припарим. Close

# 820
Жани, ако имате скарлатина в групата, би трябвало да върнат детето ти като неконтактно. Следи за карантинна бланка, защото много често медицинските сестри не са филтър на входа, а стоят за украса, та може и изобщо да не ти кажат.

# 821
  • Варна
Винаги гледам аз на вратата. Mr. GreenНашата група в момента е в карантина с варицела.Ние сме с такава от 22.03. и сега смятам да го пускам.Дано няма и скарлатина. Praynig

# 822
Какво значи да върнат детето като неконтактно?
В съседната група в нашата градина има и варицела, и скарлатина. В нашата последно миналата седмица нищо нямаше. Моята сега не е на градина, защото не сме в града. Междувременно ако се е появила някоя шарка, няма да ми я допуснат в градината ли?

Дари, каква е тази лаборатория без референтни стойности за дете? Не звучи много сериозно. Иначе са ви в почти в норма резултатите. Според Цибалаб ето нормите

St (Щаб- пръчкоядрен гранулоцит)         0.00 - 0.06
Sg (сегментоядрен гранулоцит)      0.40 - 0.70 (0.22 - 0.48 за деца до 4г)
Eo (еозинофилен гранулоцит)      0.00 - 0.06
Ba (базофилен гранулоцит)      0.00 - 0.02
Mo (моноцит)      0.01 - 0.11
Ly (лимфоцит)         0.20 - 0.48 (0.40 - 0.68 за деца до 4г)
Pl (плазмоцит)         0.00-0.005

# 823
  • Русе/София
Ако в градината има шарка,а детето не е посещавало градината при първия случай,се води неконтактно.По преценка на родителите може да остане в градината,но мед. лице е длъжно да предупреди.Това важи и за скарлатината или други заразни болести,при които се обявява карантина.
В нашата градина имаше 3 седмици карантина заради скарлатина,това беше края на януари и началото на февруари.Въпреки 4 случая, ХЕИ не дойде.Направо се чудя как може така,що за безотговорност?

# 824
  • Варна
Ако не е контактно детето въобще не го допускат в групата.Може евентуално в друга група да го вкарат.Ние бяхме така.

Общи условия

Активация на акаунт