има ли болни деца от грип?

• 102 384
  • 928
  •   1
Отговори
# 825
  • Русе/София
При нас само предупреждават/то и това си е цяло чудо/,да не казвам,че имаше 2 дни скарлатина  а никъде нямаше лепната бележка за карантина.Радвам се,че ни остават само няколко седмици в тази градина.

# 826
  • Ланкър, планините Овнерог
Емма два пъти кара тази гад преди 2-3г. Много страшно изглеждаше, 3-4 дни не свали пустата температура, въпреки че пиеше АБ заради уж ангина, повръщаше на фонтани, боляха я всички кокали............ На никого не я пожелавам.

# 827
Какво значи да върнат детето като неконтактно?

В понеделник го заведох за първи път от 2 седмици, защото беше болен и го гледах у дома.
Сестрата ми каза, че има болно дете от скарлатина, групата е в карантина и ако желая да си взема детето вкъщи, докато трае карантината или детето ми ще бъде преместено в друга група. Аз си го взех естествено вкъщи.
Детето ми се води неконтактно, тъй като не е било на градина и не е имало никакъв контакт с болното от скарлатина дете.

# 828
Да се включа и аз отново. На моето дете уж нищо му нямаше според личната, като ми каза само да му пръскам физиологичен разтвор в нослето за това, че нощем покашля. Обаче аз днес реших заедно с мен да го заведа да ни прегледа УНГ и само мога да се радвам, че го направих.
Тази жена я препоръчвам горещо на всички майки - д-р Кирилова УНГ, ул. Позитано 10. На мен ми я препоръчаха заради мои проблеми и заведох и детето. За първи път някой такъв доктор ми прави такъв преглед - с какви ли не инструменти и видя всичко както си трябва.
И за връх на всичко като погледна детето, се оказа, че има повече проблеми от мен, а уж нищо му нямаше. Оказа се, че след отита, който изкара преди три седмици има потъмнели тъпанчета или нещо подобно, възпалена носоглътка и възпаление в нослето, а да не споменавам и възпалената трета сливица. Иначе нищо й нямаше  ooooh! Затова мой съвет е като ги лекуваме тези деца, особено след отити, да ходим да видим дали всичко е ок и е излекувано както трябва. Защото в повечето случаи си мислим, че всичко е наред щом нищо не го боли детето, а в последствие нещата стават хронични. Naughty

# 829
Здравейте, ние не се разминахме с болницата, днес ни изписаха, няма да разказвам подробности,само,че ще кажа,че при нас от пустия му вирус ни приеха с начална пневмония декстра, шок и ужас, в събота вечер по спешност в болница, веднага я приеха и започнаха венозно антибиотик!Изписаха ни без температура вече,но със вентолинче и с препоръки за дихателни упражнения! Искам да ви кажа,че всеки ден в  детската болница по белодробни болести на Александровска приемаха по 10-14 деца със същите симптоми,като някои  като нас са борели с хомеопатия вируса и са получили усложнения,толкова ли е било трудно педиатрите да пуснат по някоя снимка, вместо да се стига до тук,  докторите казаха,че такъв бум не е имало цяла зима,каквото се случва миналата и тази седмица,болницата е претъпката!Иначе целия екип на болницата е съставен от страхотни професионалисти, изключително впечатлена съм от отношението на лекари,сестри!Благодаря им от все сърце/ако някои от тях чете тук/!
 Пожелавям на всички бързо оздравяване и ако нещо ви притеснява винаги търсете и второ мнение!

# 830
  • около Варна
 somebody, радвам се, че всичко е приключило добре и сте си вече у дома

Ние след поредния градински вирус се озовахме в детско хирургично отделение с увеличени лимфни възли в корема, съмняваха се за апандисит.
Просто тази зима каквото не се зададе, това не изкарахме. Междувременно и двамата си влекат хремата, пият един куп лекарства, абе......думи нямам.

# 831
Тази година край нямат тези вируси. Мойто дете продължава да си покашля нощем и през деня, а пие Суметролим вече 6 дни и слагаме антибиотични капки в носа за тази възпалена носоглътка и всичко около нея. Утре сме на преглед и да видим какво ще е лечението, защото явно това не помага. Наистина какво става тази година не знам... newsm78

Пожелавам бързо оздравяване на всички. Peace

# 832
Да чукам на дърво детето след болницата покашля още два дена и спря изведнъж кашлицата, а тя кашляше ужасяващо, и почти винаги получаваше пристъпи, при ,които  кашляше по 10 мин, изпотяваше се цялата, сълзи и потичаха и повръщаше накрая храчки и сополи! Да ви кажа в болницата и слагаха един антибиотик Медаксон, казаха,че е от ново поколение антибиотици,наистина явно е много добър антибиотика,четох,че се слага на децата без дори да е необходимо да се прави антибиограма,чувствителен е на всички видове бактерии и микроорганизми!Та според мен наистина и повлия  отлично и спря почти изведнъж кашлицата!

besty, ако кашлицата ви е с храчки, на нас ни казаха от болницата да правим две упражнения, много добре им действа на дробчетата на децата, с една сламка и пълна чаша вода,да се надуват балончета в нея, това  го правехме по една минута през два часа, а другото е една парти свирка,която се разгъва да я надуват пак по една минута!Може да пробваш нищо няма да навреди! За сополите, в болницата ни слагаха някакви специални капки,които при нас нямаха ефект три дена и ги спряха и ми казаха,че щом капките не са подействали повече от три дена,няма смисъл от тях  и те сополите и си изчезнаха от само себе си,без да съм и капала нищо друго!

wiwi, бързо оздравяване и на вас! Hug

Последна редакция: пн, 09 апр 2012, 11:52 от somebody

# 833
Мерси somebody, ще пробваме тези упражнения. При нас през деня няма никакво кашляне, а сопола е отзад горе и не можем да го изчистим, но утре сме на лекар и докторката се надявам, че ще намери правилното решение! Hug

# 834
somebody, хремата е излекувана от антибиотика, който са прилагали, не е изчезнала от само себе си Wink.

# 835
somebody, хремата е излекувана от антибиотика, който са прилагали, не е изчезнала от само себе си Wink.

не бях се замисляла,че може и от антибиотика да са изчезнали,защото от болницата ни изписаха със сополи, вярно по-малко ,но ги имаше и за три дена вкъщи си и спряха,без да съм капала нищо в носа, явно антибиотика е действал още на организма! Peace

# 836
Да, антибиотиците се натрупват до известна степен, нещо като депоефект.

# 837
  • София
Аз влизам с питанка в темата.
Колко време след изкарана тежка варицела може да се сметне, че имунитета на детето е възстановен?
Често пишех тук, за съжаление, момичетата ми изкараха по Нова година ужасна варицела и 20 дни след това ужасен грип. От началото на февруари досега и сопол не са имали. От вчера каката е с хрема, обилна, едно кихане, едно чудо. Дес вече има  итемпература- 37,6 засега, не давам нищо за сваляне. Не я боли гърло, весела си е, храни си се нормално. Ако не беше този изкаран грип, от който ме побиват тръпки, не бих се притеснила сериозно- децата ми карат точно така вирусите, малко хрема, два-три дни малко температура. обаче след преживелиците с грипа, които някои от вас помнят, тръпки ме побиват.
На лекар днес няма да я водя, утре евентуално ако има температура. Надявам се просто след като повече от два месеца след грипа и три месеца след варицелата не сме имали проблеми, то това да значи, че им се е възстановил имунитета. Как мислите?

# 838
Валя, би трябвало. Лошото е, че скарлатина е тръгнала Twisted Evil.

# 839
  • София
Да, скарлатината е ясна, но тя не е имала контакт, а и на първо четене не ми прилича никак на скарлатина. Кихащ вирус ще да е Laughing- що кихане му удари вчера, през 10 минути. Днес по-рядко. Температурата ме тревожи, ама какво да направя, винаги карат вирусите с температура. Confused

Общи условия

Активация на акаунт