има ли болни деца от грип?

• 102 353
  • 928
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Валенце, сега върлува един лек вирус с хрема, кашлица, леко болезнено гърло и ниска или без Т. Може да е това. Ако е това (ние в момента сме така всички вкъщи, каката го донесе от у-ще) - не се тревожи, давай нещо за гърло, сиропче за кашлицата и това е. Вируса е лек, наистина.

Относно имунитета - мисле, че вече трябва да се е повъзстановил  Hug

# 841
  • София
Благодаря, Вивиан! Тя не кашля въобще, само хремата и температурата.... Вие давате ли Нурофен при ниска температура заради противовъзпалителното му действие? аз засега не давам нищо, смятам над 38 ако вдигне- тогава. иначе Давам Енгистол, Инфлуцид и Коризалия. И Шуслеровите соли, ама тях ги давам от януари месец.

# 842
  • Пловдив
Благодаря, Вивиан! Тя не кашля въобще, само хремата и температурата.... Вие давате ли Нурофен при ниска температура заради противовъзпалителното му действие? аз засега не давам нищо, смятам над 38 ако вдигне- тогава. иначе Давам Енгистол, Инфлуцид и Коризалия. И Шуслеровите соли, ама тях ги давам от януари месец.

То по-добре само Нурофен,ако има нужда...щото всички тези изредените са.. ooooh! смес от хиляда неща и само объркват организма.По-добре натурални продукти и т.нар. бабешки методи. Peace

# 843
  • София
Не те разбрах, какви са изредените? Педиатърката ме съветва да ги давам точно при вирусни заболявания.

# 844
В един от предните постове бях писала също за инфлуцида, мисля,че той е причината дъщеря ми да получи усложнение от пустия грип и да стигнем до болница, точно от един месец го пиеше профилактично уж за имунитет, а то какво стана ooooh!

# 845
Аз въобще не съм доволна нито от Инфлуцид, нито от Енгистол. Даже и за гърлото Ангин хил въобще не помага, само временно облекчават и замазват симптомите докато се усложнят нещата! Crossing Arms

# 846
Тази година нищо не съм давала, през януари, когато започнаха слухове за гадния грип започнах Герисан. По същото време ни хвана варицелата, която изкарахме буквално за 2 дни и с 10 пъпки  Heart Eyes След нея изпихме още едно шише Герисан. Това е всичко, което давам.
Като чета тук по колко неща давате "профилактично" Shocked, кога ги усвоява организма толкова съставки и активни вещества  newsm78 Нека се бори сам, така е най- качествено, така знам аз от нашето джипи. Имунитета се изгражда с възрастта, миналата зима беше през седмица болна, тази година 2 пъти за цяла зима  Peace

# 847
Не знам какъв имунитет с тези вируси нон стоп. Мойто дете тази година се разсипа от боледуване. Миналата като, че ли беше по-малко. Но не е само тя. Децата повече от две седмици не могат да изкарат на градина.
Какво ли не съм давала и не виждам особен ефект.
Относно варицелата - всичко е много относително. Мойто дете я изкара миналата година май месец като имаше не повече от 50на пъпки. Вдигаше и температура, но не много висока - като цяло си беше на крак през цялото време, а тогава нищо не съм й давала. Докато има деца, които нямат място без пъпка - при всеки е различно.

# 848
  • София
Ооо, докато моите деца/ на 10 и на 7г/ по Коледа не се разболяха от варицела, не знаеха що е това болест. Малката за целия си живот беше пила веднъж АБ, каката- два пъти. Караха си нормални вируси, грип също, но никога не са давали усложнения, никога. Почти не са отсъствали от училище и градина. И това докато не хванаха варицелата. Писала съм, няма да се повтарям, каква варицела изкараха, особенно каката. До този момент профилактично съм давала само витамини. Е, след невероятно тежката варицела се разболяха от грип, усложнения и АБ. И по съвети на лекарите започнах да давам разни неща за подсилване, не съжалявам грам, защото след АБ повече от два месеца наистина дори не са имали и хрема. Ще видим сега това какво ще излезе. Довечера сме на лекар.

# 849
Вали, помня вашата варицела, твоите постове точно четях, когато карахме ние  Sad Добре, че не повтаря   Peace

Ама аз не съм убедена, че 100 % тя е причината. Тази година грипът беше ужасен, дори за некарали варицела, за възрастни уж здрави хора също. Просто наслагване при вас се  е получило.
Всичко е минало отдавна според мен, не параноясвай заради една хрема, нормално е в това променливо време, ще мине  Peace

# 850
Валенцето какво си давала след грипа за подсилване на имунитета въпреки, че всяко дете е различно. Явно твоите, да са ти живи и здрави, са по-здравички от мойта госпожица. Rolling Eyes

А между другото след варицелата е нормално да е отслабена имунната защита и да ги хване всеки един вирус. Но да ти кажа и мен ме тресе страшно грипа февруари без да съм карала варицела така, че проблемът едва ли е бил в нея. Peace

# 851
  • София
Точно във варицелата си беше проблема, не че иначе нямаше да ги хване, но буквално две седмици след тежка варицела - грип, докторите казаха, че вероятността да мине без усложнения е минимална. Е, пиха АБ и се оправиха тогава.
Ходихме при педиатърката- стандартна вирусна инфекция, няма въобще зачервено гърло, няма хрипове, то няма и въобще кашлица, де. Изписа Коларгол. И Енгистола, който си давам.
 Бести, давах много неща, много съм благодарна на майките тук, много съвети ми дадоха, всичко отнесох до педиатърката и решихме да пият децата следното:
- клеева тинктура два пъти дневно
-жен шен през ден по едно шишенце
-Шуслерови соли 3,6,7 по една табл дневно
-мултивитаминен сироп
-Герисан сироп
-всеки дн по две лъжици мед с орехи
-естественно плодове, но моите деца така или иначе си ядат, не е било специално заради грипа
Общо взето е това!
И сега педиатърката ми каза, че вече мога да забравя варицелата, също и грипа, отдавна е било, имунитета им е възстановен и се надявам, че и този вирус ще бъде преборен бързо, както преди шарката ги бореха.

# 852
Валенце мерси за списъкът  Rolling Eyes Аз давам някои от тези неща - клеевата тинктура, жен шен с пчелно млечице и мед. Към тях и сребърна вода и когато се налага Умкалор за гърлото. Шуслеровите соли още не съм ги взимала, но скоро и това ще стане.

А да кажа, че днес минахме през УНГ и докторката каза, че детето продължава да е с много възпалена носоглътка и след като назначеното лечение няма резултат, ще взимаме секрет, защото тя се съмнява за стафилококова инфекция. Лошото е, че резултата ще излезне след празниците, а дотогава пак ще има безсънни нощи. ooooh!

# 853
И ние се нареждаме пак при болните - вече 3та нощ вдига над 39.5, ужасна кашлица - суха и неотхрачваща.
Педиатърката каза, че било ларингит и изписа АБ, аериус и сироп (без вентолин). Гърдите вчера бяха без хрипове. Утре пак ще ходим на преглед да чуе има ли подобрение след 2 дни прием на АБ. Аз не виждам подобрение и много се плаша. Обикновено ни приемат в болница, но сега сме в провинцията и е по-сложно.  Sad

# 854
Здравейте, майка съм на 6 годишно момченце. Често боледува, защото още посещава детска градина знаете как е. Често чета в интернет, консултирам се с личния педиатър, който държи да давам на Нико панадол. В една аптека ни препоръчаха едно ново сиропче Нурофен за деца, което може да се дава и на по-големки като Нико. Може ли някой да ме посъветва от личен опит кое е по-доброто от панадола и доколкото разбрах Нурофена е с ибупрофен и има ли рискове някакви.

Общи условия

Активация на акаунт