има ли болни деца от грип?

• 102 348
  • 928
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Нурофен не е ново сиропче. Peace
Активните съставки на Панадол и Нурофен са различни, тоест може да редуваш двете лекарства при висока тмпература. Ибопруфона казват, че вреди на черния дроб повече от парацетамола. Но поне аз при висока температура давам Нурофен, парацетамол на моите деца не действа.
Ние бавно и славно вървим към антибиотик. Какво още чакаме не знам, лекарката не дава все още да го започнем. Обещавам си, че този път няма да положа абсолютно никакви усилия след антибиотика- нито ще давам пробиотици, нито ще давам витамини, нито нищо. След грипа толкова се старах, толкова и ей на. Нищо. Сборно за тия 10 години не им се събират толкова болести на моите деца, както тази зима.

# 856
Здравей villi_ef. Ползвахме Нурофена за деца и по мое мнение няма почти никаква разлика – действа като панадола. Обаче се посъветвах с лекарката и тя каза, че разликата ще се усети в един момент. Нурофена съдържал ибупрофен, който понижава температурата до 8 часа или 2 часа повече от парацетамола. А и на мойта Ани, която е вече на 3годинки много й харесва на вкус, иначе много трудно приема лекарства и пада голяма борба вкъщи.

# 857
  • София
Момичета, да ви питам нещо - за мен.

Някаква страшно гъста хрема ме е хванала, секрета от носа ми е като лепило буквално.
Трябват ми капки за нос с антибиотик, кажете кои да си взема?

# 858
  • София
Момичета, да ви питам нещо - за мен.

Някаква страшно гъста хрема ме е хванала, секрета от носа ми е като лепило буквално.
Трябват ми капки за нос с антибиотик, кажете кои да си взема?

Нещо с гентамицин май е най-добре. Гаразон например, но не го дават без рецепта.

# 859
Вивиан, можеш да си вземеш Унифлокс.
Гаразон без проблем ще ти дадат в аптека.

# 860
  • София
Вивиан, можеш да си вземеш Унифлокс.
Гаразон без проблем ще ти дадат в аптека.

На мен ми отказаха, затова писах.

# 861
Направили са се на интересни просто. Вярно е, че повечето антибиотични капки изискват рецепта, но пък истината е, че не знам защо - не съдържат упойващи съставки и би трябвало да са в свободна продажба.

# 862
  • София
Мерси ви много   bouquet Знам си, че ще ми помогнете  Hug
Че направо откачам вече, с наличните ми капки за нос ефекта е само докато траят те, после - бетон стават нещата. ooooh!

# 863
Още един глас от мен за Гаразон, аз тази зима три пъти си лепвах от детето кофти лепкави гъсти сополи,които си мъкнах по минимум 7 дена, само гаразона ме оправи, а купувах и от другите антибиотични, Тобрех, Тобрадекс, бяха без ефект!Също без рецепта съм си ги купувала! Peace

# 864
  • Ланкър, планините Овнерог
Хай и от мен .... агейн  Confused
Констанца след сума време кашляне, вече е с бронхит. Т.е. на АБ, Вентолин, Амброксол, н-пъти инхалации с физ. р-р. Чудно се подреди, ама нито температура е вдигала, нито я боли гърлото, кашлицата е яка, но отхрачваща. Като беше малка, често правеше бронхити, но задължително си вървеше с температурата  newsm78 А от днес и аз не съм в час нещо - главата като в менгеме, гърлото дращи, взех си Колдрекс (хапове), пия и давам на дечурлигата през 1/2ч Шуслерови соли 6, Трахизан, чай от бъз, лайка, мащерка.... доста неща. Нещо друго да ме посъветвате? Не ми се ще да изкарам празниците лекувайки се (Констанца поне се чувства добре и си има лечение).

# 865
  • София
Гита ог, аз поне не се сещам какво друго може да направиш. Да оздравявате бързо!
На мен Гаразона ми го дадоха без проблем без рецепта днес. Засега си оставаме само с него в носа, докторката ми изписа АБ на рецепта, обаче каза да не го давам, да и се обаждам днес и утре и ще реши какво да правим. Преди малко и звънях- каза да не давам. Дететео вдига температура сутрин и вечер, през около 12 часа. Разреди доста интервалите, темп е до 38 гр и като и дам (Нурофен бързо я сваля. Лекарката смята, че при положение, че е толкова жизнена , има ....меко казано сериозен апетит Laughing , не кашля и няма постоянна температура, да не давам . Иначе е изписала Фромилид. Ще видим....утре вечер ако продължават нещата ще го започнем.

# 866
  • около Варна
Децата пак са болни, не са си допили лекарствата от предния вирус и прихванаха нов Sad На малкия му дадох поредния антибиотик, достраша ме, кашля много и вдига Т. няма кой да го следи по празниците, лекарката каза при влошаване да го започвам. Така ми е съвестно, място не мога да си намеря, как не можах да ги опазя тези деца, отрових ги с лекарства вече.

# 867
Момичета дайте някакъв съвет. И ние продължаваме мъките с тази възпалена носоглътка. От вирус ли е или от друго не знам, но вече три седмици откакто се борим с нея.

В началото детето кашляше само нощем леко за по 5 минути. Изписаха му Коларгол капки и Суметролим за 7 дни, но нямаше никакъв ефект.
Взе се решение за гърлен секрет - през това време /7дни/ никакво лечение. Секрета излезе чист. А кашлицата се увеличи, стана по-знойна. Вече и през деня. Щом се раздвижи и покашля. И докторката й изписа Клацид за 7 дни и от белите правени капки.
Аз вече ще се побъркам, защото вече 3 седмици няма нощ, в която да сме спали. Детето се мъчи, иначе през деня си е жизнено. Няма температура, гърдите й са чисти. Третата сливица уж беше в началото леко възпалена, сега ми казват, че не е в нея проблема. Направо не знам - детенцето ми вече с колко лекарства се натъпка! ooooh!
Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем, нека се включи да даде предложение! Praynig

# 868
  • София
Ох, като те чета и ми става мъчно. Правите ли инхалации, казвали ли са нещо докторите да инхалирате заради кашлицата?
Ние, да чукна на дърво, се разминахме с антибиотика. Детето спря да вдига температура някъде на петия ден. Остана кашлицата и сополите, но и те намаляват значително. Правим инхалации. Лекарката каза, че мога да си я пускам на училище, но аз и днес не я пуснах. Малко ме притеснява това, че откакто беше болна сутрин се събужда с много ниска температура - 35,9-36. През деня я върти все около 36,7-36,9  , даже за малко до 37,1 я хванах, но след 10 минути беше пак под 37. Педиатърката казва, че е напълно нормално, нещо свързано с терморегулацията след вируса било, затова сутрин и с поднормална  температура, а през деня е възможно за кратко да стане 37,1. При вас случвало ли се е? То аз питам, но знам, че не ни е за първи път на нас това, след вируси с температура се е случвало и друг път.

# 869
Ами не правим инхалации, никой не ни е казал, че е необходимо, защото кашлицата е горе високо и почти я няма през деня. Даваме сега едно сиропче Флавамед да втечни секрета и ще видя какъв ефект ще има. Според мен не е вирус това. Тя преди ми е правила такива кашляния нощем, но за много кратко сме пресичали нещата. Сега много се проточи всичко. А и другата седмица рожден ден има, а още се влачим. Само се моля Клацида да свърши работа Praynig Rolling Eyes

Относно температурата Валенце - нормално е. Мойто детенце след един вирус ужасен с 40 градуса, след като започна да се оправя я свали на 36 градуса и трябваше да я затопляме. Понякога се получава след гадни вируси - организма има нужда от време да се стабилизира и понякога вместо да има нормална температура, той я сваля. Не се притеснявай - всичко ще е наред! Peace

Общи условия

Активация на акаунт