има ли болни деца от грип?

• 102 498
  • 928
  •   1
Отговори
# 90
  • Ланкър, планините Овнерог
В ИСУЛ са най-добрите детски УНГ. Там водя моите. Последно при д-р Кънчева - един път заради Емма, един път заради Констанца. Точно тя беше изписала на Танти сладолед за гърлото - не изписва АБ просто така. Утре пак сме там, но не на УНГ.

# 91
не знам не съм лекар, но възпаление на ухото не минава с отипакс. Отипакс са болкоуспокояващи капки и не премахват възпалението. За ухо си трябва антибиотик. не че съм привърженик на антибиотик, но когато се налага се налага!

# 92
  • София
В ИСУЛ са най-добрите детски УНГ. Там водя моите. Последно при д-р Кънчева - един път заради Емма, един път заради Констанца. Точно тя беше изписала на Танти сладолед за гърлото - не изписва АБ просто така. Утре пак сме там, но не на УНГ.
Аз не казвам,че не са специалисти,сигурно са,но напоследък ИСУЛ си поразвалиха малко славата,последния ми опит с тях е от миналата година и не е много добър! Просто утре така или иначе сме на преглед при лекаря който го преглежда в събота,след това може и до ИСУЛ да отидем,така или иначе почти винаги искам второ мнение.Само да те питам,трябва ли да взема направление за там или си е платен прегледа?

не знам не съм лекар, но възпаление на ухото не минава с отипакс. Отипакс са болкоуспокояващи капки и не премахват възпалението. За ухо си трябва антибиотик. не че съм привърженик на антибиотик, но когато се налага се налага!
Не казвам,че няма да дам ако се наложи,но в събота той каза,че ухото (въпреки адската болка) изглежда много добре и е розаво вътре,и че щом се оправи хремата ще е добре и ухото.Каза също ,че до понеделник трябва да сме оправили носа,а пък не избързах защото няма температура и болката изчезна!
Благодаря за отговорите!   bouquet

Последна редакция: нд, 29 яну 2012, 20:37 от Lucky@Mamma

# 93
  • София
tusana може да се каже, че при нас му се видя края....Каката си е за градина, но няма да я пусна, защото сме на погача и не ми се ще да рискувам, а и скоро има РД, поне един празник да изкара в ДГ като хората, че по Коледа беше с шарка....Малкия още подкашля, но и при него нещата са в края....
Относно ушите .....най-често причината е  бактериална инфекция....колкото и да е силна хремата, ако няма бактерия не избива в ушите...Така че, една МБ ще реши и бъдещ проблем най-вероятно Lucky@Mamma Отипакса са лидокаин, но също така успокояват възпалението...така че добре са подействали, но ако причина не се излекува...ще се получи скоро пак....особено както си писала гъста хрема...обикновената хрема си е водниста, течаща напред...и колкото и да е къса  Евстахиевата тръба ...не се запушва и не води до възпаления....ПРи моите деца, рядко се стига до болка в ушите - до сега 2 пъти- по веднъж и на двамата и винаги причината е била бактерия...и сега с грипа им текат носовете близо 10 дни, но уши не ги болят... Peace В общи линии пускам МБ при всяка хрема  Laughing

Последна редакция: нд, 29 яну 2012, 20:12 от EmiR

# 94
...........Само да те питам,трябва ли да взема направление за там или си е платен прегледа?
.........

Доколкото знам, Кънчева работи с направления. Свекърва ми работи там, та за това не ми е много сигурно кой как е, тя ни води (дори не знам как изглежда тази жена, все баща им на моите се падаше на смяна, като се налагаше). Иначе за платено, освен Кънчева, също и Тодоров (син, баща, няма значение)

# 95
  • вкъщи
Момичета колко дена е нормално д апродължи температурата при децата.Сина ми имаше в четвъртък и петък,не много висока,до 38,5.В събота нямаше,беше си жизнен и почти не кашляше.Днес пак се закашля и сега ми се стори по-топъл,има 38.А аз си мислех,че  е добре.Нормално ли е 76 часа след първите симптоми пак да се появи?

# 96
  • София
При нас 5 дни...като 3я нямаше и после пак вдигна, което всъщност ме притесни... и след това 2 дни имаше само сутрин и вечер и следобед към 37,5Т ...значи 4 дни с Т, като първите 2 дни с висока 38 - 39,5 почти целодневно....

# 97
  • вкъщи
Благодаря ти за отговора,значи е нормално да има.

# 98
Констанца днес с триста зора свали. Като беше с 38.6, дадох Калпол 6+. След около 2 часа беше с 38.4, демек никаква работа - дадох Нурофен плюс леден компрес с вода и оцет, та посвали след известно време. Сега е ОК, но и вчера вечерта беша наред до днес. Най-странното е, че не я боли гърло, което й е слабо място, особено сливиците. Въобще този вирус за мен е много странен.

# 99
  • София
Lucky@Mamma Отипакса са лидокаин, но също така успокояват възпалението...така че добре са подействали, но ако причина не се излекува...ще се получи скоро пак....особено както си писала гъста хрема...обикновената хрема си е водниста, течаща напред...и колкото и да е къса  Евстахиевата тръба ...не се запушва и не води до възпаления....ПРи моите деца, рядко се стига до болка в ушите - до сега 2 пъти- по веднъж и на двамата и винаги причината е била бактерия...и сега с грипа им текат носовете близо 10 дни, но уши не ги болят... Peace В общи линии пускам МБ при всяка хрема  Laughing
Благодаря ти за информацията,утре ще пуснем и микробиология да съм спокойна! Странното е ,че при него носа е слабо място,почне ли да тече винаги е по две седмици,и винаги е водичка,а този път направо започна с гъстите секрети и то жълти!  newsm78

Доколкото знам, Кънчева работи с направления. Свекърва ми работи там, та за това не ми е много сигурно кой как е, тя ни води (дори не знам как изглежда тази жена, все баща им на моите се падаше на смяна, като се налагаше). Иначе за платено, освен Кънчева, също и Тодоров (син, баща, няма значение)

Мерси!

# 100
  • София
Моето дете след като днес, трети ден и е, цял ден игра, следобяда пак вдигна температура 38. Дадох и Нурофен, но така и не падна по 37, в момента спи с 37,5.
А от тази вечер и каката има температура, малко кашлица и пресипнал глас...красота просто отвсякъде! Confused

# 101

И аз не съм лекар, но имам опит с 2 отита на синчето от миналата зима.
Не винаги при болки в ухото се изписва АБ.
Отипакс освен, че обезболяват имат и противовъзпалителен компонент.
АБ се налага, когато инфекцията е достигнала във вътрешното ухо.
Запушване на Евстахия не води до АБ. Освен това детето е и без болки.

# 102
  • София
И аз не съм лекар, но имам опит с 2 отита на синчето от миналата зима.
Не винаги при болки в ухото се изписва АБ.
Отипакс освен, че обезболяват имат и противовъзпалителен компонент.
АБ се налага, когато инфекцията е достигнала във вътрешното ухо.
Запушване на Евстахия не води до АБ. Освен това детето е и без болки.

Mного благодаря,и аз така си мисех,защото и доктора горе-долу така каза...но проблема на мене ми е,че винаги се съмнявам в назначеното лечение (след като му докараха 2 медикаментозни язви с вътрешен кръвоизлив на 2 год.) и винаги прочитам цялата налична информация в интернет за текущото заболяване,и леко се пообърках от информацията която прочетох...почна да ме човърка отвътре... Rolling Eyes

# 103
Лъки мама, явно хремата е била с много обилен секрет и затова е получено запушване на Евстахиевата тръба. Отипакс и лечението на хремата са отпушили тръбата и когато вече не е имало налягане в ухото, болката е спряла.
След като ушите са чувствителни при детето ти е хубаво да се бориш до крайност с хремите. Аз така правя. Навреме излекуваната хрема е почти 100% сигурност, че ушите няма да пострадат. А това е важно.

# 104
  • София
Лъки мама, явно хремата е била с много обилен секрет и затова е получено запушване на Евстахиевата тръба. Отипакс и лечението на хремата са отпушили тръбата и когато вече не е имало налягане в ухото, болката е спряла.
След като ушите са чувствителни при детето ти е хубаво да се бориш до крайност с хремите. Аз така правя. Навреме излекуваната хрема е почти 100% сигурност, че ушите няма да пострадат. А това е важно.

За първи път ми се случва такова чудо,все е имало хреми и какво ли не,но чак ухото никога.А всичко стана за има-няма 2 дни,в четвъртък почна ,веднага започнах с Олинт,Тантум протект и клеева тинктура, и в събота сутринта се събуди с лека болка,даже помислих,че просто е прегънал ушната мида и е спал в/у нея,но след 15 минути започнаха адски писъци! Доктора предписа Виброцил гел,а аз рядко прибягвам до него защото е за деца над 6 год. и се слага много малка капка във всяка ноздра,а пък той изстиска обилно количество  #Crazy и каза така да слагам,веднага даде резултат!
 ooooh! Вече ме побъркват тези вируси...никога не знаеш какво те чака!

Общи условия

Активация на акаунт