има ли болни деца от грип?

• 103 626
  • 928
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Въобще не знам вече на кое каква е целта. Правя инхалации и от тях още повече кашля. Детето си е все с висока температура, следобяда стана, хапна, поигра и сега пак легна. Как да и изпиша сама АБ като доктора не дава? Направо съм на  крачка да му ззвънна и да му кажа, че искам АБ на всяка цена. Просто въобще не разсъждавам с главата си вече. изпокарахме се вкъщи с мъжа ми, както всяка година при края на грипа и така.

# 151
Вале, децата ти изкараха ужасна варицела. Имунитетът знаеш пада сериозно след ошарване.
Прекрасно е, че не изписват АБ. Бъди по-спокойна и ще видиш, че съвсем скоро ще има излекуване.
Дано!

П.П. Силноотхрачващите сиропи правят кашлицата ужасна. Но това е само на пръв поглед.
Имай доверие в лекаря. Повече от явно е добър.

# 152
И ние вече сме с 39 градуса.Звъннах на докторката,защото днес получиха реленцата в аптеката и наистина пише за деца над 12 години,но тя вика,че нямало проблем.Сега ще започна да я давам.Все си мисля,че може и да мине без АБ.Дано.Успешно оздравяване на всички.

# 153
  • София
Sourcherry, направо не знаеш колко добре ми подействаха думите ти, въобще не можеш и да предположиш! Много ти благодаря! Hug Просто искам да им мине, та било то и АБ да пият. Само си представям как това чудо слиза надолу към дробовете...Кашлицата и всъщност чак ужасна не е, просто кашля храчки все едно и се върти нещо в гърлото и така. Искам да легна и да спя. Като се почна с тая варицела от Коледа, двете деца, сега грипа, пак двете....май не съм спала като човек вече един месец
Мукосолвана силноотхрачващ сироп ли е, никаква идея нямам, и двете  ми деца пият сироп само и единственно при тоя отвратителен, ужасен, ненормален грип?

# 154
Няма свършване, няма. Направо ще гръмна. Наобяд дадох Мукосолван, ми тя се разкашля още повече. Кашлицата и е влажна, но все едно има постоянно храчки в гърлото, не може да ги отхрачи. Сега направих една глупост и изпратих мъжа ми за Димекс. Миналата година / осъзнавам , че звуча тъпо, сравнявайки сега  ипреди/, пак така накрая кашлицата беше същата, неспираща, и в педиатрията им изписаха Димекс като казаха, че грипа най-добре се повлиява от него, не грипа де, кашлицата при грипа.
Щом има храчки, аз не бих дала димекса.
Той е за суха, дразнеща кашлица.
Давала съм.
За храчките-само промивка на носа. Така и не разбрах дали има хрема?
Но димексът не е добра идея. newsm78

# 155
Мукосолван е силноотхрачваш. Това му действие прави кашлицата влажна и ужасна за ухото. Но това е чудесно, защото секретите се отделят от дробове и бронхи и се изхвърлят извън дихателната система. По този начин не стават обект на нападение на бактерии, не затлачват и затрудняват дишането, защото тогава става опасно.
Бъди спокойна и уверена! Грип без усложнения не се лекува с АБ. И лекарят, който лекува така е прекрасен! Нека децата бъдат наблюдавани, преглед/слушалка - всеки ден.
Температурата е чуден начин на организмите ни да преборят вирусите, а грипните вируси, както всички знаем са упорити и гадни, но не толкова неуморими.
Много течности давай - чай, сок, вода, супа. С кашлицата и температурата се губи много вода.

И утре да се похвалиш, че всичко преминава Hug!

# 156
  • София
Калинчи, има хрема, по точно носа и е запушен и пръскам Олинт при нужда, колкото и да не го обимач тоя Олинт. Като и направя инхалация изтичат бистри сополи. И като кихне.
Sourcherry, точно влажна и ужасна за ухото, все едно се върти някакво колело от кашлица ако мога така да се изразя.
Оф продължаваме тогава с Мукосолвана.
Много съм изморена и отчаяна. Така или иначе си имам проблеми с нервите по ред причини, всяка болест на децата ме изкарва извън релси за седмици напред.

# 157
"Колелото", което чуваш са всъщност храчките, които се отделят.
Болестите са нещото, което и на мен ми разказва играта.
Олинт пък ще отбъбва лигавицата на нослето и ще прави проходими пътищата за гадните секрети от носа.

# 158
Калинчи, има хрема, по точно носа и е запушен и пръскам Олинт при нужда, колкото и да не го обимач тоя Олинт. Като и направя инхалация изтичат бистри сополи. И като кихне.
Sourcherry, точно влажна и ужасна за ухото, все едно се върти някакво колело от кашлица ако мога така да се изразя.
Оф продължаваме тогава с Мукосолвана.
Много съм изморена и отчаяна. Така или иначе си имам проблеми с нервите по ред причини, всяка болест на децата ме изкарва извън релси за седмици напред.

Аз с отхрачващите нямам никакъв опит. По-точно никакъв положителен опит.
Важното е че изкарва секретите.
И да при възможност, всеки ден слушалка.

А за нервите, на мен се оплачи.
Когато са болни не съм на себе си. И си пия билкови хапчета за нервите, щото съм непоносима и неползотворна.
Освен да са здарви децата, вече се моля и аз по-леко да ги приемам нещата, за да съм им по-полезна.
 Sick

# 159
  • София
А и доктора днес я е чул как кашля, щом е преценил Мукосолван значи има нещо предвид.
Ех , ех, как искам просто да легна да спя.

е, поне не съм сама в лудостта си....

# 160
  • София
Не издържах и се обадих на доктора. Обясни ми, че точно затова е изписал Мукосолван- защото ще я разкашля повече. Имала храчки, които трябва да се втечняти това няма как да стане без да пие такъв сироп. И от инхалациите каза, че е нормално да кашля по същата причина. Усети ме, че съм в паника и каза- и никакъв антибиотик. Каза, че ако и изпише АБ веднага ще я оправи, но идеята е, че организма и сам може да се пребори. ако още ден два не стане- тогава ще пие и АБ. и много чайове да давам.

# 161
  • Русе/София
Да дам непоискан съвет за кашлицата.Черна ряпа с мед или пудра захар.За мен специално е страхотен сиропа,чисти много добре кашлицата.

# 162
  • София
е да, ама ряпа на пазара няма, търсихме, в тоя студ никой не е излязъл.

# 163
  • София
Здравейте!
Има ли някое детенце с ларингит  и да кара грипа? От днес и моят син /на 3,8 г/ е с ларингит, ужасната лаеща кашлица. Давам ефизол, Енгистол, хомеопатия, има и малка т-ра. Сега спи с изварен компрес.
В градината имат варицела, дали може да е проявление от нея?
Иска ми се да го заведа при педиатъра, но като спи и в тзи студ, ме е страх...
Бързо оздравяване на всички дечица!

# 164
  • София
От големите май само аз изкарах грипа със симптомите на децата....та кашлицата е от трахеята ходих и аз на слушалка...Ужасна звучаща влажна кашлица, отхрачваща, кашлях и през нощта...Пихме всички АСС...взависимост от възрастта...Правех и инхалации с физ.разтвор...и на себе си...Та кашлях повече след инхалация и секретите се втечняваха, поне мога да ви го обясня, защото малките едва ли могат да го кажат...Все още имам малко остатъчна влажна кашлица....Такова кашляне не е било .....с толкова храчки и толкова гадно звучащо...Така че и аз мисля, че сиропите втечняващи секрета помагат...както и инхалациите...съдейки по себе си....
За ряпата - правих такъв сок, обаче много неприятно мирише тази ряпа....и те не пожелаха и да вкусят от сока...ей така изхабих меда и ряпата....
denizara със сигурност компреса с извара ще помогне...И при двамата варицелата почна с кашлица ...е не точно ларингитна, но не беше и влажна....Можем само да гадаем, докато не се изпъпчи или педиатър не ви сложи някаква др.диагноза....

Общи условия

Активация на акаунт