има ли болни деца от грип?

• 103 639
  • 928
  •   1
Отговори
# 165
Този път за облекчаване на кашлицата много ни помогна сок от лук със захар. Гаден е (и миризлив), но я облекчаваше дори повече от ряпата.

П.П. Валенце, веднага бих взела тоя доктор, дето не се презастрахова при всяко кихване с АБ.

# 166
beca, би ли обяснила колко лук и колко захар?

# 167
  • София
Аз също да кажа,че направих сиропа с лук,но не с захар,а с мед,и действа много добре.Една глава лук нарязан на ситно,сложих го в бурканче и го залях с мед докато покрие лука.Стои така една нощ и след това се отделя лука,пие се по една чаена лъжичка на всеки 2 часа.Предупреждавам-ужасно е,и на вкус и на мирис! Карайте ги да си запушат носа и след това веднага някакъв сок или чай!

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 13:46 от Lucky@Mamma

# 168
  • София
Аз също все правя сироп с лук и мед, ряпа със захар, индрише с орехи, но полза никаква.
Цяла нощ стоя с изварен компрес, но си кашля лаещо, поне още не е начесто.
Може да направя сироп с  дюли, последния път май подейства.
Дишал е вчера на инхалатора 5-6 пъти и не се пресича и това е.
Поне т-ра няма.

# 169
Отчетно-още едно болно от грип дете. Cry
Не мога да сваля високата температура вече трети ден- и с аналгин, хексалгин, нурофен , панадол.
Като други симптоми-има главоболие, лека кашлица и запушен нос без секрети. Ужас е просто, само лежи горкото. Ако има усложнения, как да ги позная? Примерно плевмония.

# 170
Денизара, можеш да пробваш да намажеш гърдите и гръбчето с мед.
При подобна кашлица май оставам доволна от това.
Сиропите с лук са повече за влажна кашлица, а не ларенгиална!? Така мисля.
Правила съм, никакъв резултат обаче, да не говорим, че за малко дете е доста противно за пиене.

# 171
Момичета, сто пъти се изписа, че не бива да се сваля Т. Защо продължавате да се мъчите да я сваляте?
Как може да давате на деца аналгин и хексалгин?

# 172
  • София
Валенце, може би малко късно пиша, но все пак искам да те успокоя относно Мукосолвана.

На мен ми беше изписан за пневмония, паралелно с АБ. Миналата година я развих като усложнение от грипа, но това е друга тема. Явно Мукосолвана, като втечняващ бронхосекрета е изключително ефикасен. Не се безпокой, детето е следено ежедневно, така че няма страшно. Наистина засилването на кашлицата е предпоставка за по-бързото прочистване на дробовете, за добро е!

В опашката на вируса е възможно да поддържат ниска Т, пулмолог ни го каза минилита година с мъжа ми. Особено той подържаше 1 седмица след АБ температура 37,2-37,8 ...
Опашчици са това, не давайте температуропонижаващи и бъдете по-спокойни. Децата усещат вашето притеснение.  Hug Hug Hug

Много вит. С, всичко което имате като подсилващи неща също е от полза. Аз лично давам схемата на д-р Михайлов от сайта на "Часът на мама" и да ви кажа - доста съм доволна. Засилва се имунната система значително!

# 173
  • Ланкър, планините Овнерог
Момичета, сто пъти се изписа, че не бива да се сваля Т. Защо продължавате да се мъчите да я сваляте?

Каква температура? Разбирам за до 38о, но за по-висока, извинявай, но не съм съгласна така крайно да пишеш.[/b]

# 174
  • София
Благодаря на всички ви! Hug
Снощи в един момент  към 20ч малката откашля храчките и спря да кашля, цяла нощ не съм я чула. Температурата през нощта се вдигна, но на доста голям интервал от предното вдигане. а сутринта се събуди към 7ч с 36,6. Бааавничко я вдига и сега е 37,5, което по мое мнение е чудесно, защото откакто е болна под 37 май не е имала, та даже и като я сваляме със сироп. Пак покашля сега влажно, не винаги отхрачва, но мисля е нормално.
Каката днес и е ден трети, вдига температури, като стигне към 38,5 давам сироп, не че може напълно да се свали, но тя е жизнена, играе си и така. и тя кашля, но пие Проспан. Правим си инхалации редовно.
За температурата- аз пък не разбирам как така да не я сваляме. Аз ако ги оставя така ще си вдигнат 40 градуса като стой та гледай. И двете преди няма месец изкараха мн тежка варицела с по много дни температура. Крайно ми е притеснено тия температури да не им повлияят нещо зле на органите.
Дано днес имаме много добри новини за оздравяващи дечица!

# 175
Каква температура? Разбирам за до 38о, но за по-висока, извинявай, но не съм съгласна така крайно да пишеш.[/b]
38 е минимума, аз лично давам нурофен ако е над 39.4 - всеки си познава детето, но никога не ми се е случвало при грип лекар да ми каже да свалям Т.

# 176
  • София
Е, моят лекар никога не ми е препоръчвал да не давам температуропонижаващи. Ако дам при 39,4 Нурофен, то той действа след около час и за това време моите деца ще вдигнат Бог знае колко.

# 177
  • Ланкър, планините Овнерог
.............
Дано днес имаме много добри новини за оздравяващи дечица!

От мен няма да ги има  Confused И Емма снощи вдигна температура. От наличните живи същества в къщи, само свекърва ми и кучето са здрави (поне до снощи). Мъж ми в момента е при личната, защото и той от вчера е зле  ooooh!

38 е минимума, аз лично давам нурофен ако е над 39.4 - всеки си познава детето, но никога не ми се е случвало при грип лекар да ми каже да свалям Т.

Няма начин да чакам да стигне до гърч, за да дам нещо за сваляне. До момента никой лекар не ми е казвал да не свалям температура, включително и д-р Куфарджиева, на която имам най-голямо доверие.

# 178
  • София

Е, айде стига с тези заключения...и без това има хора тук, които приемат всяко мнение във форума за чиста монета....нека да не ги подвеждаме....
Как така няма да се дават температуро понижаващи? Мислете като пишете малко. Именно, че всеки си познава детето и всеки преценява на момента. Ако твоето дете го държиш до 40 градуса без нищо и това не ти създава проблем, ОК, ама не при всички е така.
Не бих чакала детето ми да направи гърч, само защото ще съм майка-героиня  и няма да му дам Т-понижаващи...луда работа.
Първото нещо, което лекар ми казва при вдигане на Т е да давам Т-понижаващи. Естествено след колко градуса да се дават, е строго индивидуално. Лично аз давам след 38,5 - Нурофен, след 39-39,5 - Хексалгин. Високата Т може да направи наистина голями проблеми и не трябва да бъде пренебрегвана.

# 179

Хексалгин, чиято основна съставка е всъщност аналгин, ако трябва да бъдем съвсем точни metamizoie sodium, се изписва при много високи температури - над 39.3-39.4. Тогава има опасност от гърч и поне според повечето педиатри, с които съм разговаряла такава температура трябва да се сваля.
Едва ли някой дава по собствено усмотрение Хексалгин на детето си. Вреден е - да, но високите стойности на телесната температура също крият сериозни рискове. Затова се избира по-малкият.

Общи условия

Активация на акаунт