има ли болни деца от грип?

• 103 752
  • 928
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, може ли да ми кажете кога започва да действа АБ? Първия прием беше вчера наобяд, детето вдигна съвсем малко темп следобяд и я свали само, след това цяла вечер и през нощта поддържаше 36,2. Сега имаше втори прием и преди малко вдигна 38. Педиатърката казва, че АБ не може да подейства веднага, около за два дни се нормализилат нещата. Мн ме е страх . иначе детето си е весело и много жизнено.
Каката продължава да вдига темп и от сутринта и тя минава на АБ.
Това зависи от вида на антибиотика. По-съвременните антибиотици, като например цефалоспорините от трето поколение, имат и бактерицидно действие, т.е. убиват бактериите, освен че подтискат размножаването им. По-старите антибиотици, както и по-евтините и обикновени, обикновено нямат бактерицидно действие, а просто подтискат размножаването на бактериите, като се разчита само на тяхното постепенно измиране и изхвърляне.
Затова, ако антибиотика е и бактерицид, обикновено има подобрение до 24 часа. Ако обаче не е, тогава до първите признаци на подобрение отиват до 72 часа. Това казано общо, всеки случай е различен.

# 256
    Е, снощи  започнахме и ние АБ-клацид. То това се и очакваше-като се запуши нослете, да следват и ушите. Според мен грипа беше до тук, но продължаваме с бактериална  и-ия в носоглътката. Няма температура вече, а и как да има като е на панадол и нурофен заради болките. ooooh!
    Точно този преход вирус -бактерия е трудно уловим. АБ си заслужава, когато е избран правилно  в подходящото  време. Стискам палци при нас да е така Praynig,  защото при доста предишни боледувания се разминавахме и имаше последствия #Cussing out ...като астма...(да не изпадам в подробности в тази тема)
Бързо оздравяване на всички!

# 257
  • на Земята
Каката ми е 3 ти ден с температура.Предните 2 стигаше до 40 градуса. Има хрема и кашлица,влажна.Днес и мен ме хвана.
Давам й Нурофен над 38,5 градуса,а като има висока и Хексалгин.Докторката каза,да я следя 3 три и ако не се подобри да я заведа,но утре е събота .Дали мога да чакам до понеделник?! Като ви чета ,температурата продължава 5-6 дни.Не ми се бърза с АБ.Ако се влоши през почивните ,ще я извикам в къщи за преглед.Казват,щом продължава повече от 3-4 дни,значи се е усложнило.Как разбирате,че се усложнява?Не спадаща температура е едното.Друго? newsm78

# 258
Момичета, може ли да ми кажете кога започва да действа АБ? Първия прием беше вчера наобяд, детето вдигна съвсем малко темп следобяд и я свали само, след това цяла вечер и през нощта поддържаше 36,2. Сега имаше втори прием и преди малко вдигна 38. Педиатърката казва, че АБ не може да подейства веднага, около за два дни се нормализилат нещата. Мн ме е страх . иначе детето си е весело и много жизнено.
Каката продължава да вдига темп и от сутринта и тя минава на АБ.
Малкият ми син започна да пие антибиотик на петия ден от грипа. Вдигаше температура общо 7 дни. Свали я някъде след пети прием на Клацид.

# 259
Клацидът е антибиотик от рода на макролидите, той има само бактериостатичен ефект, т.е. подтиска размножаването им, но няма бактерициден ефект, т.е. не убива бактериите. Затова, с този антибиотик ефектът се постига по-бавно, обикновено най-рано на 2-3 ден от началото на приема. Иначе, предимството му е че е един от сравнително евтините антибиотици. Може би затова се изписва толкова масово от лекарите у нас.

# 260
При мен и детето, Т продължи три дни като не сме я поддържали постоянно висока, а главно нощем минаваше 38.
Не стигнахме до АБ.

# 261
  • София
Валенце, синът ми започна Клацид на втория ден от грипа. До 6-ия ден си вдигаше Т въпреки антибиотика. Май напразно го давахме от началото. Но не съжалявам, поне се разминахме с усложнения.....Иначе, антибиотик се спира два дни след като детето не е имало никаква Т.
А Клацид-а е широкоспектърен антибиотик. Ако изобщо можем да говорим за чистота на лекарствата........ Клацид е един от най-изчистените антибиотици, затова го предписват толкова често.

# 262
Клацидът е антибиотик от рода на макролидите, той има само бактериостатичен ефект, т.е. подтиска размножаването им, но няма бактерициден ефект, т.е. не убива бактериите. Затова, с този антибиотик ефектът се постига по-бавно, обикновено най-рано на 2-3 ден от началото на приема. Иначе, предимството му е че е един от сравнително евтините антибиотици. Може би затова се изписва толкова масово от лекарите у нас.

А кои са бактерицидни? Много ми е ценна информацията ти, това не съм го знаела.

Едно време с каката ги знаех, кой от коя група е, не вече им изпуснах края, а и много не сме пили- Вече писах- Аугментин, Сумамед и Зинат.
В един тефтер си пиша кога сме пили, уж да следя интервалите  Embarassed, остарявам вече.... Wink

# 263
  • Ланкър, планините Овнерог
Констанца е на Зинат (цефуроксим). От започването му не е вдигала повече температура (пу-пу)
raja_nikol, аз не си водя такъв дневник, но Слава Богу, лекарката ни си ги води в програмата. Иначе хич не ги помня кога, кой, какво е пил.

# 264
Констанца е на Зинат (цефуроксим). От започването му не е вдигала повече температура (пу-пу)
raja_nikol, аз не си водя такъв дневник, но Слава Богу, лекарката ни си ги води в програмата. Иначе хич не ги помня кога, кой, какво е пил.

И нашата ги има в компа си, но понякога се налага да и звъня у тях, през почивните дни и така да решаваме.
Пък и аз си водя статистика  Embarassed, симптоми, лекарства, кое ни действа, кое не....за колко дена минава....Да съм подготвена един вид, защото когато се разболее така се панирам, че губя звук и картина

# 265
  • Ланкър, планините Овнерог
Щастливка - нашата лекарка има договор със спешното на 25 ДКЦ за почивните дни и няма шанс да си вдигне телефона, ако се наложи. Решила си е проблема. Друг е въпроса дали въобще има педиатър в спешното  ooooh! Едно време имаше такъв договор с Грийнберг и ми се е налагало да водя Констанца. Докторът, който беше  на смяна, си беше ортопед  Whistling

# 266
Тотално се отказах да ходя на спешен, имам чувството, че там са ветеринари, не лекари...
Предния месец ходихме заради болко в ухото, той и гледа гърлото, преслуша я, вика всичко е чисто. Ами казвам да, нея я боли ухо, нищо друго  #2gunfire, ами... нямал уред за уши  Shocked

Предпочитам по телефона с джипито, обикновено в петък я водя на преглед, за да има все пак прясна представа и само ако нещо се влоши тогава....Но и при нас се случва да не вдига, рядко е, но се случва. Разбирам ги, и те са хора ама.....като нямаш алтернатива е много кофти.
В малките градове като нашия е просто страшно, дори в Бърза помощ да отидеш внимание нула  Sad

# 267
Лошо е така да нямаш специалист за спешна помощ.
Моят син закъсва 2 пъти с ухо. Слава Богу, че имаме ИСУЛ и денонощен УНГ.
В поликлиниката ни има спешно педиатрично звено, нашата педиатърка не обикаля по адреси и не дава дежурства.

Гита, много готино полярно мече Heart Eyes.

# 268

А кои са бактерицидни? Много ми е ценна информацията ти, това не съм го знаела.

Едно време с каката ги знаех, кой от коя група е, не вече им изпуснах края, а и много не сме пили- Вече писах- Аугментин, Сумамед и Зинат.
В един тефтер си пиша кога сме пили, уж да следя интервалите  Embarassed, остарявам вече.... Wink
Има много бактерицидни антибиотици, зависи обаче кой от тях ще е подходящ за прилагане във всеки случай. Аугментинът си е всъщност амоксициклин, спада към пеницилиновите антибиотици, обикновен бактериостатичен. Сумамедът всъщност съдържа азитромицин, той е от групата на макролидите, също не убива живите бактерии, а само спира размножаването им. Зинатът е цефалоспорин от второ поколение, има силен бактерициден ефект, с приема убива живите бактерии, като също така спира размножаването им, затова и ефекта се появява по-бързо, спрямо предно изброените. Още по-добър е Панцеф, също цефалоспорин, но от трето поколение, един от най-съвременните антибиотици с почти изцяло изчистени странични ефекти, е цената обаче си е цена. Иначе пак го има и като сироп, суспензия.
Избор има голям, просто трябва да знаеш какво ти трябва. Лошото у нас е, че лекарите масово изписват само най-евтините лекарства, включително и антибиотици, и като почне епидемия всички пият един и същ антибиотик, както Клацида който се споменава масово в тази тема. А всички знаем колко е вредно това, бактериите се променят и стават резистентни и по някое време антибиотика вече спира да действа, а хората го пият ...

# 269
Всъщност последни ни приеми са точно Зинат, другите 2 бяха преди години.

Какво ще рече второ, трето поколение? Как можем да разберем кое поколение са нашите?

Общи условия

Активация на акаунт