има ли болни деца от грип?

• 102 483
  • 928
  •   1
Отговори
# 735
  • СОФИЯ
Да, изопринозинът е силен имуностимулатор и се дава след предварителни изследвания, но много лекари /педиатри  тук го изписват едва ли не като витамин или противогрипно лекарство. В определени случаи би могъл да отключи и автоимунно заболяване. 

# 736
  • Пловдив
Да, изопринозинът е силен имуностимулатор и се дава след предварителни изследвания, но много лекари /педиатри  тук го изписват едва ли не като витамин или противогрипно лекарство. В определени случаи би могъл да отключи и автоимунно заболяване. 

Свекърва ми е доктор и ми каза, че едно време Изопринозина са го изписвали само на раково болни за подсилване на имунитета...

# 737
Ако знаете колко деца съм чувала, че го пият с месеци, по схема  Shocked
При това деца на лекари  newsm78

# 738
Точно децата на лекари почват АБ само при зачервено гърло.

# 739
  • Пловдив
Точно децата на лекари почват АБ само при зачервено гърло.

за съжаление е много вярно. Моите свекър и свекърва са лекари и за най малкото искат да давам АБ. Аз разбира се си правя пас Simple Smile

# 740
  • София
Е тая работа винаги ми е била странна, защото и аз съм го забелязала.

# 741
Аз имам приятел кардиолог, съпругата му също е лекар. Имат дъщеричка на 3 години, при хрема и кашлица или само зачервено гърло веднага се изписва АБ. Питала съм го - защо? Отговарял ми е - от шубе.

# 742
  • сред маслини и портокалов цвят
И аз пак тук. Надявах се, че сме приключили с болесттите, но уви.
Синът ми от неделя е с хрема, доста сериозна, но нищо друго му нямаше. Сополките са бистри, та не се притеснявах особено. Днес обаче е с разстройство, температура около 38, отвреме навреме се оплаква от болки в корема и главата. Сутринта каза, че го болят краката, сега вече не ги споменава. Иначе си е весел, беснее наоколо.
Засега няма да го водя при докторката, а и той не иска и да чуе за преглед.
Дано не се влоши. Нямат ли край тези болестти? Той не е боледувал досега, освен няколко хреми, тази зима си наваксва явно.  Sad

# 743
  • Ланкър, планините Овнерог
От два дена сме с инхалатор - ефектът е поразителен. Констанца трета седмица кашля, ходиха с баба си при лекарката по-миналата седмица - гърдите чисти, гърлото малко червено, обаче кашляше ужасно. Ходи седмица със сиропа за кашлица + Орофар в раницата, но лекарствата свършиха, кашлицата остана. Сега направихме четвърта инхалация, откакто сме с инхалатора, но кашлицата вече е доста по-влажна и отхрачваща. Инхалациите ги правим единствено с физ. р-р (0,9%) и ако спестим даването на други лекарства, значи  всеки лев за инхалатора си е струвал.

Казвам ви го, защото може доста неприятни емоции да се спестят около кашлиците, ако имате възможност да инвестирате в тази машинка (аз отдавна се канех, но все не оставаха финанси).

Последна редакция: сб, 24 мар 2012, 14:25 от Гита Ог

# 744
Здравейте момичета! От вчера и ние сме в кюпа на болните. Дребният не сваля температурата под 39 въпреки панадола и нурофена. Странното е ,че не кашля,но поддържа тази температура и е като парцал. Сега съм го увила с влажен чаршафи и чорапки с оцет. Какви са тези вируси,какво е това чудо?

# 745
  • около Варна
Гита Ог, и ние след тежкия грип и тичане в поледицата до спешното за урбазон, си купихме инхалатор. Мисля, че има добър ефект и за кашлицата и за хремата, много му са надявам, но най-добре да не ми се налага да го ползвам.

На всички болнички дечица желая скорошно оздравяване, на майките им - кураж, и викам тая тема да я закриваме вече, край нямаше този грип ooooh!

# 746
Ние също имаме инхалатор. Започвам с инхалации с физ. р-р още като усетя, че се разболява, дори въобще да не кашля и да няма хрема. Така обикновено ефективно се пресича инфекцията да слезе надолу. Един път кара бронхит и само с инхалации се оправи (но правихме и с Вентолин за няколко дена)

# 747
Момичета,как успявате да давате течния аналгин? С какво го замаскирвате? Дребното веднага го повръща,а под 39 не падаме. Направо се чудя какво да го правя.

# 748
Аз съм го разреждала в сок. Пробвай да сложиш свещичка Нурофен щом повръща.

# 749
  • софия
Момичета,как успявате да давате течния аналгин? С какво го замаскирвате? Дребното веднага го повръща,а под 39 не падаме. Направо се чудя какво да го правя.

аз го давах разреден с компот  Simple Smile - по няколко капки в лъжичката със сока. Иначе и тя го повръщаше веднага. Но по-лошото бе, че и аналгина не помагаше.
Рая също изкара точно такъв грип с много висока Т. Аз обаче директно я слагах в банята в леген с топла водичка (пазиме си легена от бебешкия период)  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт