има ли болни деца от грип?

• 102 482
  • 928
  •   1
Отговори
# 750
Благодаря ви за съветите. Много ми помогнахте. Дано да няма повече болни дечица.

# 751
  • с/у ОколоМръсТното
Аз имам приятел кардиолог, съпругата му също е лекар. Имат дъщеричка на 3 години, при хрема и кашлица или само зачервено гърло веднага се изписва АБ. Питала съм го - защо? Отговарял ми е - от шубе.

ами знаят до какво водят тези болести, ако (случайно) не се вземат мерки. И се застраховат. Аз съм отнесла хиляди инжекции с гама-глобулин по тоз повод. отива мама на работа (в б-цата), връща се и казва: има грип, сваляй клина ще те боцкам... И ме караше мен да си избирам с коя игла точно да ме боцне...  Tired

Дребен нещо се разкашля... Силен фарингит прави, според мен... Не му е червено гърлото, но понеже сме в сезона на алергиите, се чудя  newsm78 До сега за близо 9г. не е показал никаква непоносимост. Дори мисля да си ходи на школо днес  Thinking Давам само билков сироп за сега.

За висока Т на малко дете, само обливане с вода в банята... И внимателно, не бива да се сваля рязко и бързо високата Т...

# 752
  • София
ние в Събота повръщахме и беше неразположена малката. Вчера беше ок. Надявам се и днес да е така в градината. Може да е пак вирус. В Сряда пък имаше 37.5 която сама слезна  ooooh!

# 753
Ох,ние се оказахме с гнойна ангина. Естествено сме на антибиотик,но и още сме с висока температура. Та щом д-рите изписват антибиотици за своите чавета значи има защо. И мен ме тресе голямо шубе и съм по-спокойна като пие антибиотик.

# 754
Шани, но тези презастраховки на мен ми се виждат убийствени. Хремата и кашлицата са обичайни, рядко дават усложнения. Не знам, аз не съм лекар все пак.

Ybag&Mell, сега има такъв актуален и за щастие еднодневен вирус. Минава наистина за ден и толкоз.

# 755
  • И аз не знам къде...
Здравейте отново от мен,
Пак имам нужда от съвет!
Както бях писала след седмица с Т 37,5-37,8 дребния мина на АБ. След 3тия ден на АБ свали Т. До неделя още накашляше. Сега и това изчезна. Но вчера забелязах топчета с форма на бадеми на гърлото му където са сливиците. Виждат се с просто око като си вдигне главата назад.
Честно казано се ошашках!
Прочетох доста и сега се чудя дали да тичаме утре вечер на лекар или да изчакам да видя дали няма да спаднат сами?
Случвало ли се е на някой подобно нещо? При положение, че е весел, яде, играе дали може да са симптом на сериозен проблем?

Благодаря!

# 756
  • София
Дариии това са подути лимфни възли. И на нас ни се е случвало при боледуване. Щом сте на антибиотик мисля, че няма страшно. За твое спокойствие може да го заведеш на педиатър, но аз мисля, че ще мине

# 757
Здравейте отново от мен,
Пак имам нужда от съвет!
Както бях писала след седмица с Т 37,5-37,8 дребния мина на АБ. След 3тия ден на АБ свали Т. До неделя още накашляше. Сега и това изчезна. Но вчера забелязах топчета с форма на бадеми на гърлото му където са сливиците. Виждат се с просто око като си вдигне главата назад.
Честно казано се ошашках!
Прочетох доста и сега се чудя дали да тичаме утре вечер на лекар или да изчакам да видя дали няма да спаднат сами?
Случвало ли се е на някой подобно нещо? При положение, че е весел, яде, играе дали може да са симптом на сериозен проблем?

Благодаря!

Ако продължават да стоят тези топчета и след като свърши антибиотика, задължително отидете на лекар. Другото важно нещо е дали са болезнени лимфните възли или не? Наблюдавайте и не подценявайте нещата.

# 758
Нашите възли си стоят вече 6-7 година  Confused, пускам кръв непрекъснато, нищо няма.
Вече спирам да чета, защото сили не ми останаха.

При малката така веднъж се поду един, но след време се прибра, при голямата обаче си останаха.

# 759
  • София
И аз бях писала в темата- малката ми дъщеря имаше такова топченце вътре в бузката, отникъде не се вижда, съвсем случайно го напипах, когато беше на 2 годинки. Малко колкото грахче, подвижно, трудно се намира, дори като знеш, че е там. Лекарите казаха, че няма нищо страшно. Стоя там сигурно повече от година и накрая аз го забравих или се махна, не знам. Embarassed Сега е на 7 и половина, тоест минали са около 5 години и случайно пак  го напипах точно на същото място и точно със същите размери. Дали въобще е изчезвало не зная, може и не. Пак я водих на лекар- нищо, нито я боли, мести се и едва го откривам. Казаха да не го пипаме.

# 760
 По принцип и аз имам едни леко напипващи се лимфни възли на врата от многото боледувания, които изкарах, свързани с гърлото. Но когато са по-големи и не намаляват се правят изследвания, в краен случай се взима проба от лимфния възел, което е най-точното изследване. Обаче всичко това се прави от специалист. За лимфните възли - хематолог, а ако той прецени праща на УНГ онколог, който преглежда дали всичко е наред. Ако е - пей сърце. Peace Не се стряскайте, просто е хубаво човек да знае последователността. Най-често са виновни вирусите и както хематолога ми каза на мен, продължи ли това нещо повече от 15 дни, се правят допълнителни изследвания! WinkЗащото обикновено това бил периодът, който е критичен. А за останали лимфни възли от стари боледувания е съвсем различно! Rolling Eyes

# 761
А за останали лимфни възли от стари боледувания е съвсем различно! Rolling Eyes

Какво за тях? Джипито ни твърди, че щом толкова години са си така, явно ще си е така, имало такива хора. Не можело и на кръвни изследвания да не излезело ако има нещо. Супер са ни изследванията и на хематолог ходихме- нищо, а мен така ме е страх  Cry

Извинявайте за спала  Embarassed

# 762
Щом сте ходили на лекар, трябва да си спокойна. Аз също казах, че съм с такива леко подути лимфни възли, които си стоят така, но аз забелязах, че се получиха след боледуване. Понякога ми се надуват и после пак спадат. Но при мен си е хронично гърлото и сигурно оттам идва проблемът. Важното е да се следи това нещо и ако те притеснява нещо да се консултираш! Peace И спокойно всичко е ок! Wink

# 763
  • около Варна
На малкия след варицелата му изскочиха лимфните възли на вратлето, зад ушите, по главата, ужас беше, виждаха се с просто око. После се посвиха, но още се напипват някой, винаги питам педиатрите  за тях, казват, че няма нищо притеснително и спрях да им обръщам внимание.
При боледуване и на двамата им се напипват лимфни възли на различни места.

# 764
Напълно нормално е с варицелата да има подути лимфни възли, както и при боледуване! Peace Тогава наистина не е притеснително.

Общи условия

Активация на акаунт