Да забранят ли пушенето на открито?

• 36 820
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 765
  • В Космоса
Оффф, колебая се какво да отговоря. На открито ми е много общо. Против съм пушенето на спирки, детски площадки, но в парковете, например, не съм.  Thinking

# 766
Според мен е задължително да забранят пушенето на обществени места. За открито не знам... Не ми е приятно да седя в градинката и майката седнала до мен на пейката да ме опушва... следователно аз ставам от пейката. Така че в такъв случай съм за, ограничаване на пушенето и на открито.

А супер смешна ми е репликата "ограничавате ни правата"... Кои права? Да ни опушвате?

То нека не нарушават правата на пияните да шофират, на болните от СПИН да даряват кръв, на убийците да се разхождат свободно и т.н.

Чуждите права не са важни, само вашите  Crazy

# 767
  • София
Оффф, колебая се какво да отговоря. На открито ми е много общо. Против съм пушенето на спирки, детски площадки, но в парковете, например, не съм.  Thinking
То затова така драматично е зададен въпросът. Flutter

# 768
Разбирам хумористичния елемент, обаче последният отговор е подвеждащ.
Освен ако нямаш предвид да забранят пушенето на Марс.
Ммм, да. Това имам предвид Wink

Хаха, виж ти, гласувала съм правилно без да искам. Аз мислех да ходим всички на Марс.  hahaha

Всъщност, сравнението между цигарите и емисиите на автомобилите е съвсем уместно - и двете тровят въздуха, нали така?

# 769
  • София
Според мен е задължително да забранят пушенето на обществени места. За открито не знам...

Много съм съгласна!
Пък, който иска да си пуши ако ще и в леглото  Peace

ИрПуц, ами аз не шофирам, така че след като аз се съобразявам да се съобразяват всички.

# 770
Ако проблемът с цигареният дим е толкова голям нека забранят производството и употребата на цигари.
Колкото до забраните разбира се, че пушачите ще "скачаме", защото все не е достатъчно.
Първо беше забраната за заведенията - добре, прие се, изпълнява се.
Сега искате и пред заведенията да не излизаме. Добре и това ще приемем.
Но пак няма да е достатъчно. После ще искате да ни изгоните и от новото място. И така до безкрайност.
А когато ви е толкова неприятно, защо постоянно се навирате в компанията на пушачи.

Аз не съм виждала пушач по улиците не знам от кога.
Пушила съм на пейка в градска градина.
Разхождала съм и колички там - два пъти (две деца да не се хванете за бройката). Тогава не пушех.  Когато бях с количката ама никога вятъра не е донасял кълба от дим към нас. За това не разбирам мрънкането на някои хора. Винаги онеправдани и винаги целият свят да се съобразява с тях.
В затворени помещения съм съгласна със забраната, но навън не го приемам. Миризмата не е оправдание. И аз не искам да усещам миризма на пържено, непрано, пръцнато и други простотии. И да примерно някоя от тези миризми също ме отрови. Като ме кара да повръщам от нея, примерно  Simple Smile

# 771
Цитат
А когато ви е толкова неприятно, защо постоянно се навирате в компанията на пушачи.
Laughing  Joy

Аз дори да съм си избрала да съм в компания на непушачи в заведението, съседната компания като е от пушачи какво?

И винаги ми е било неприятно, когато сме компания 10 човека непушачи да се съобразяваме с един пушач, защото видиш ли горкичкия, ще колабира ако 2 часа не дърпа от "my precious".

# 772
Добре, де, КоАл, кажи ми, моля те защо се съобразявате? Откъде накъде 10 ще се съобразяват с един? Веднъж ми се случи да съм единствен пушач в голяма компания. Ами седнах в помещението за непушачи, един час все ще изтърпим, в края на краищата.

ИрПуц, ами аз не шофирам, така че след като аз се съобразявам да се съобразяват всички.

Тоест всички да спрат да шофират?  Laughing Това вече е твърде утопично.

# 773
И 10 човека се съобразяват с един. Не го вярвам  Crossing Arms

# 774
  • София
ИрПуц, по-скоро имах предвид, че на мен като ми пречи да пушиш около мен няма да пушиш. А на теб като ти пречат вредните газове от колата ми аз няма да я карам. Всеки прави компромис и всеки е щастлив.
Този цитат ме провокира:
Всъщност, сравнението между цигарите и емисиите на автомобилите е съвсем уместно - и двете тровят въздуха, нали така?

И става дума за значими неща, а не за прищявки. Един вид ако на мен не ми харесва розовото никой да не го носи.

rummi_pl, случва се нерядко. Не става дума дали на теб ти е трудно да повярваш или не. Факт е! Затова така ме е яд, че моите познати не пишат в този форум, иначе щяха и те да са свръх либерални.

# 775
  • София
Абсолютно винаги сядаме в отделението за пушачи заради един-двама такива.
Пушенето на открито не ми пречи изобщо, но ако може да се забрани в заведения и затворени помещения - ще ми е приятно.

# 776
  • В Космоса

Тоест всички да спрат да шофират?  Laughing Това вече е твърде утопично.

Затова и е несравнимо. Без превозни средства в днешно време е невъзможно. Тук трябва да се търсят други решения. Но цигареният дим не ни е никак необходим, можем и без него идеално.

# 777
  • Насред хаоса
Цитат
Laughing  Joy

Аз дори да съм си избрала да съм в компания на непушачи в заведението, съседната компания като е от пушачи какво?

И винаги ми е било неприятно, когато сме компания 10 човека непушачи да се съобразяваме с един пушач, защото видиш ли горкичкия, ще колабира ако 2 часа не дърпа от "my precious".
Добре де, а компанията непушачи какво прави в залата за пушачи, че съседната компания я опушва?  Thinking При нас пък се е случвало обратното - от десет човека осем пушачи, останалите двама - непушачи. Повечето пъти печели малцинството, тоест отиваме на място, където не се пуши, и съответно пушачите си излизаме навън да пушим. Така и така сме свикнали, какво толкова? Как пък все пушачите излизат несъобразителни?

# 778
  • София
Аз продържавам да настоявам за промяна на некоректно формулираните отговори в анкетата.
Първо, не става ясно каква е позицията на отг.3 по въпроса за пушенето на планетата Земя. Второ, не знаем дали на Марс изобщо е възможно да се пуши и дали вече не е забранено.

Освен това възможните отговори отразяват само хардкора, няма къде да се вместят потребителите, които подкрепят забраната на детски площадки, спирки и подобни.

# 779
Сравнимо е заради ефектите от въпросната дейност. А колите могат да се ограничат така, както се настоява пушенето да се ограничи на еди-какви си места.

Лаленце, разбрах те, ти не караш, аз пък си пуша вкъщи и всяка е доволна от другата.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт