Да забранят ли пушенето на открито?

• 36 830
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 270
  • Насред хаоса
Ако приемат такъв закон, което не вярвам да стане, но само хипотетично, ще си "направила нещо незаконно" и ако се налага, ще се "навират" в колата или къщата ти. Sunglasses
Но какво те засяга, щом така или иначе не го правиш?
Както ида е де, не ми отговаряй, няма нужда.
Не ме засяга, че ще се навират те - тоест, тези, които имат право. Не приемам обаче да се навира всеки. Дано сега съм ясна. И дано разбра защо не ме вълнува забраната.

# 271
  • София
ние не пушим в присъствието на детето си, но при условие, че слаломирам с количката буквално в облаци от изпарения на 20-30 год. коли и автобуси, и трябва да бърша прах от мебелите всеки ден - еми то ще е пълно безобразие да ми забраняват да пуша вкъщи  Close
Това е един от недостатъците на големият град. Тях или ги приемаш, или търсиш алтернатива. Вкъщи никой не иска да забранява пушенето.

# 272
След като твърдите, че сте изключително културни и съобразителни, не пречите на хората, не пушите на спирки, не пушите на детските площадки, как ще ви засегне забраната?

На нас изобщо няма да ни попречи, но е хубаво редовно да се пускат такива теми, та ти да изпускаш парата. 

# 273
След като твърдите, че сте изключително културни и съобразителни, не пречите на хората, не пушите на спирки, не пушите на детските площадки, как ще ви засегне забраната?

На нас изобщо няма да ни попречи, но е хубаво редовно да се пускат такива теми, та ти да изпускаш парата. 

И все така да ни радваш.

# 274

Ма вие искате и пред заведенията да не пушим, щото твоята изтънчена особа ще мине в тоя момент покрай мен и ще бъдат опушени копринените й дробове. Иначе по спирки не стоя, щото си имам кола ( в която не пуша ), по детски площадки не съм ходила и когато детето ми беше малко. Пуша само вкъщи, на работа ( навън ) и в заведения за пушачи. Повечето пушещи са като мен. Та кой ти пречи? Или трябва някъде да си изкарваш напрежението?

# 275
  • Sunshine state
Абе стига глупости.Такъв закон няма да се приеме.И сега почти никога не съм попадала на заведение за непушачи. Wink

# 276
  • В Космоса

Ма вие искате и пред заведенията да не пушим, щото твоята изтънчена особа ще мине в тоя момент покрай мен и ще бъдат опушени копринените й дробове. Иначе по спирки не стоя, щото си имам кола ( в която не пуша ), по детски площадки не съм ходила и когато детето ми беше малко. Пуша само вкъщи, на работа ( навън ) и в заведения за пушачи. Повечето пушещи са като мен. Та кой ти пречи? Или трябва някъде да си изкарваш напрежението?

Т.е. забраната няма да те засегне или...?
Не, че нещо, но ми направи впечатление, че цитираш въпрос, следва някаква тирада в ответ завършваща също с въпроси, които нямат особено отношение към цитата и никакъв пряк отговор от твоя страна.

# 277
Т.е. забраната няма да те засегне или...?
Не, че нещо, но ми направи впечатление, че цитираш въпрос, следва някаква тирада в ответ завършваща също с въпроси, които нямат особено отношение към цитата и никакъв пряк отговор от твоя страна.

Ще ме засегне, защото още не се знае какво включва точно това "на открито". Може и лятото на масите навън да не разрешават да се пуши. Ми аз съм приключила с тях тогава.
И как да не съм отговорила? Тя се отнася с недоверие към това, че й казваме, че не пречим на околните.

# 278
ееее, май май преигравате малко...
спряганите места са спирки и детски площадки, не кафенета с масички или собствения ви балкон...
и е само бегъл вопъл, дори не е законче пред  гласуване...

това, за непреченето дойде от подскоците как ауууу, ма ка ще забранят...
принципно, съвестните, нали-съвестни са, вярваме и там драма няма.Тук сме все такива.
Обаче...онези, несъвестните...все около трима съвестни се намирват по 4-5 несъвестни, та-за тях си трябва някаква форма на забрана.Това, че вие не димите на спирката не значи, че няма димящи по принцип.Няма как избирателно-да се забрани само на несъвестните.Имам едно палто прогорено от чуждо огънче, като как съм си го купила навремето това палто не е тема на темата, но все пак-никак не бях радостна, даже си поплаках като се прибрак заради дупката...т.е.-едни несъобразителен ме е оставил без връхна дреха-както и да ви звучи.Бих се радвала на стократна глоба за такъв , ма на....не става и духам супата.

# 279
ееее, май май преигравате малко...
спряганите места са спирки и детски площадки, не кафенета с масички или собствения ви балкон...
и е само бегъл вопъл, дори не е законче пред  гласуване...

Я си представиу че отгоре е Елица.

# 280
Ама Треще, като е отгоре-димът да не е фритюрник бе.Между другото, в блока ни имаше по едно време кафене.Ами собствениците на апартамента над кафенето се оплакаха от дима.Ами-собственика пък на кафенето се съобрази, наистина и го направи на друго.В тази връзка, ще се уговорим с Елицата-ако пална и е отгоре-да свирка, нищо повече, ще загася и ще пална след 5 минути, или ще излезна отсреща.Нали сме съобразителни. Laughing

# 281
Мен ме интересуваше частта с паркове и т.н.
http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/vyzmojna-li-e- … bylgariia,129220/
И откъса - "Големият проблем обаче е свързан с това кой и как точно ще упражнява контрол на откритите места като плажове, паркове или стадиони.
Павел Антонов от „България без дим“ каза, че предложението на сдружението е да се разшири кръгът от контролни органи, които ще имат права да санкционират при нарушения на закона. "

И се чудя колко точно трябва да се разширят тези конролни органи, за да обхванат примерно, само парковете в София. Звучи безумно направо.

# 282
  • София
"На открито" включва да ви забранят да гласувате и бегом на Марс, толкова ли не схванахте?  Sunglasses Laughing
Ама не ги четете и вие тия намеци за закони, да не ви гръмнат бушоните.

Махни, братче, горко ви, ако съм отгоре.

# 283
Ама Треще, като е отгоре-димът да не е фритюрник бе.Между другото, в блока ни имаше по едно време кафене.Ами собствениците на апартамента над кафенето се оплакаха от дима.Ами-собственика пък на кафенето се съобрази, наистина и го направи на друго.В тази връзка, ще се уговорим с Елицата-ако пална и е отгоре-да свирка, нищо повече, ще загася и ще пална след 5 минути, или ще излезна отсреща.Нали сме съобразителни. Laughing

Ама, Джизи, тя не ще така. Да се сещаш, че може да е отгоре. Или отдолу. Или навсякъде.

"На открито" включва да ви забранят да гласувате и бегом на Марс, толкова ли не схванахте?  Sunglasses Laughing
Ама не ги четете и вие тия намеци за закони, да не ви гръмнат бушоните.

Няма да ми гръмнат, щото съм си запалила. Ама ти помисли - там лепенки има,  туй-онуй.

# 284
И се чудя колко точно трябва да се разширят тези конролни органи, за да обхванат примерно, само парковете в София. Звучи безумно направо.

Ако по съвместителство тия "контролни ограни" се озъртат и за стопани на кучета, които не си прибират кучешките поразии, и за изнервени граждани, които си го изкарват на пейки, кофи за боклук и т.н, то е възможно да се осъществи един контрол 3 в 1 и тогава ще е по-рентабилно. А когато има строг контрол, ще се възроди и дребното доносничество, което ще помага на органите - тоя не си прибра лайното, да, ама пък оня димеше в парка... И така всички ще са щастливи. И санкционирани.

Общи условия

Активация на акаунт