Да забранят ли пушенето на открито?

• 36 948
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 600
Къде ги виждате толкова? Аз си гледам пътя, пуша си цитарата, пък кой какво  прави...

# 601
Да ви кажа то за мен е отвратително да видя дебело дете с баничка в ръка, нещо - което ще определи целия му живот занапред и силно бих нахокала родителите, че не взимат мерки, ама кой ли ме пита.

# 602
  • София
Грозно е,да,но не е престъпление,нали?
Грозно е нещо, което ти нарушава естетиката.
Гнусно е най-меко казано. Sick

Като се въведе забрана, ще стане престъпление.
Кое толкова ви дразни, не разбрах.
Ще забранят на някакви индивиди (няма да ги квалифицирам, че да не припадне някой) да си тровят децата.
Ау, колко дразнещо. Thinking

# 603
Айде пак. Не, бе, няма такива, които си пушат в колити на децата, те са мираж. Пък ние капаци на очите трябва да си сложим, да не ги виждаме.

Не бе, тях ги виждат основно тези, които надничат по чуждите коли. Сигурно ги има, но от години не съм виждала такъв случай. А тук са едни вопли за горките деца (на всички пушачи без изключение).

Ми като ви е грижа, направете нещо за тях след като сте регистрирали това масово явление. Сигнализирайте, инициирайте законодателна промяна, информационна кампания или някакви други практически действия в тази посока, които смятате за удачни. И аз съчувствам на бездомното куче пред блока, но няма да си изкривя душата че съм супер съпричастна. Иначе отдавна да съм потърсила решение на проблема.

# 604
На мен също са ми неприятни кучешките лайна, особено сега в снега, но не апелирам да се премахнат. Искам само да спазват закона и да си събират лайната. 

# 605
  • София
Цитат
А тук са едни вопли за горките деца (на всички пушачи без изключение).
Аз такова нещо не прочетох. Може ли по-конкретно?

Да, Трещерица, и аз искам да си събират лайната.

# 606
  • Насред хаоса
Бе чудя се каква ви е работата все да си врете носовете из колите или друга собственост на хората.  newsm78
Ами то за тези деца, горките, явно някой друг трябва да помисли, след като родителите им нямат акъл в главата...
Затова и се предлагат подобни закони...
Всъщност това е идеята на всеки закон за закрила на детето, иначе само да гледаме как някой си пребива детето до смърт и да не му се месим ли? Защото родителят си го прави в собствената къща...
Страшна логика!
Не е по-страшна от твоята - как пък само в колите на пушачи забелязваш, че детето се вее кат прани гащи, щот не било в столче?  Thinking Като стана въпрос за акъл - обясни ми тогава какво ще правим с непушачката, която е овързала детето в столчето и го залисва с кроки и други боклуци, за да мирува? Не ви стигнаха забраните на закрито, на открито, сега и в собствеността на хората се навряхте да раздавате квалификации и упреци, та и там да няма скрито-покрито. Биг Брадър ряпа да яде.

# 607
Цитат

Че как ще прочетеш. Ти обикновено ги пишеш тези работи. С остроумен намек и гордо превъзходство. Като на човек опушил маса народ, но му дошло просветление, спрял да опушва хората и сега чувства вътрешен дълг да сее семената на просветата и да вкарва хората в правия път.

# 608
  • София
Цитат

Че как ще прочетеш. Ти обикновено ги пишеш тези работи. С остроумен намек и гордо превъзходство. Като на човек опушил маса народ, но му дошло просветление, спрял да опушва хората и сега чувства вътрешен дълг да сее семената на просветата и да вкарва хората в правия път.
"Обикновено ги пиша", но явно се затрудняваш да посочиш цитат.

Цитат
много често точно в тези коли се оказва също така...
Както La Sombra  вижда в горния цитат, че само за колите на пушачите става въпрос.

# 609
  • София
В тази тема почти нямаш мнения, в които да не споменаваш горките деца, в други теми също, но вече се изморих да ровя в цитати.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=636115.msg20987766#msg20987766
Ще забранят на някакви индивиди (няма да ги квалифицирам, че да не припадне някой) да си тровят децата.
Ау, колко дразнещо.
Thinking

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=636115.msg20987542#msg20987542
Не, бе, няма такива, които си пушат в колити на децата, те са мираж. Пък ние капаци на очите трябва да си сложим, да не ги виждаме.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=636115.msg20985735#msg20985735
Ама трябва да ти ръкопляскаме ли, че си пафкаш на детето в колата?
Краули, и положителните емоции включваха някой да ти одимява
бебешката количка?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=636115.msg20984554#msg20984554
Вързала го в столчето за кола и му дими, че и ореол и се мъдри на главата?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=636115.msg20948524#msg20948524
Между другото, Г. Краули, ти ли се оплака, че ти отнели "удоволствието" да ходиш на кафе с детето?
И другите споменати и споделени драми тук - как някаква пуснала тема, че я изгонили от задимен бар с детето, хора, които пушат вкъщи в затворено помещение и в присъствието на детето си, возят го/ги всеки ден в задимен автомобил на училище и детска градина, а в старата тема обсъжданите бременни пушачки; възмутените и шокирани люде в тази тема, които ще се бият за справедливостта на пушачите по спирките и градинките.

# 610
  • София
Jarrita,
Цитат
всички пушачи без изключение
? Laughing

Мъка голяма.

# 611

Не разполагам с излишно време, което да употребя за целта. Ако ти имаш такова, извади своите постове от последните теми за пушачи, в които си писала и докажи че "обикновено не ги пишеш". Ако не бях права, дали пък щеше да бъдеш толкова интересна на пишещите в тези теми?

Аз не си позволявам да слагам всички непушачи под един знаменател с теб. Просто не го заслужават. Повечето.

# 612
  • София
Jarrita,
Цитат
всички пушачи без изключение
? Laughing

Мъка голяма.

Да допълня, с тон, обиден за всички пушачи без изключение, даже за такива, които нямат кола  Simple Smile

# 613
  • Насред хаоса
Цитат

Цитат
много често точно в тези коли се оказва също така...
Както La Sombra  вижда в горния цитат, че само за колите на пушачите става въпрос.
Ла Сомбра просто цитира поредната измишльотина на противник на цигарите - така, както си е написана. Върни се назад и го прочети - *точно в тези коли (демек на пушачите) детето не е в детско столче и се вее като прани гащи.* Значи, и непоставянето на детето в столче е вследствие на пушенето.  Crazy Осъзнайте се малко, бе, хора. Стигам до извода, че някои бивши пушачи са по-опасни за сигурността на хората, отколкото цигарите са опасни за здравето.

# 614
  • София
Да допълня, с тон, обиден за всички пушачи без изключение, даже за такива, които нямат кола  Simple Smile
Аз за докачливите пушачи, които не правят такива неща, обаче имат силно развито стадно чувство и се идентифицират с всички останали от групата на пушачите, не мога да бера грижа.

La Sombra, Преводач ли ти трябва? Не е следствие на пушенето, а следствие на дебилщината, както и да си опушваш детето в колата на площ метър на метър е следствие на същото.

Общи условия

Активация на акаунт