На море в Гърция - 6

• 161 418
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Не че е от кой знае какво значение, ама  при Ксанти и Солун вече има тол такси на Егнатия. Говоря за частта й Александруполи - Ксанти - Солун.

От значение е и още как. Като сме в района я ползваме по 2-3 пъти на ден. А от какъв порядък е?

# 616
  • с/у ОколоМръсТното
Не че е от кой знае какво значение, ама  при Ксанти и Солун вече има тол такси на Егнатия. Говоря за частта й Александруполи - Ксанти - Солун.

ах, гадните му византийци  Close
Та какъв е порядъкът? Не вярвам да е под 2Е  Thinking

# 617
От 8 години почивам постоянно на гръцкото черноморие в района на Аспровалта и Тузла. Била съм на почивка на каравана в чудния къмпинг Аспровалта и на апартамент в Тузла на 100метра от брега.И двете места са чудесни със своята природа спокойствие и нормални цени.

# 618
  • София

Извинявай, ти ли беше ходила миналата година във Филиана? Нямам спомен?

Кажете как е? На снимки изглежда добре, но на живо читаво ли е? Какво е разположението на апартаментите?

Ние бяхме в Дафне студиос, но понеже бях обещала на СКО специално минахме да огледаме и Филиана, но не сме влизали вътре. От вън е както е на снимките с много приятен голям и зелен двор, студиата бяха и с големи тераси.
Може би СКО ще може да се изкаже за вътрешното разпределение.

Провери тези, ако искаш, че по снимките и те ми се струват с 2 помещения, а за юни ми додаоха цена 32-38 евро:
 http://www.halkidiki.com/house-anna/index.htm

Благодаря за идеята, Тези ги гледах и миналата година и даже правих запитване на два пъти, но така и не благоволиха да ми отговорят. Ще взема да драсна пак да видим, но юни определено цените са по-ниски от тези през Август, а за съжаление ние не можем да почиваме в друго време освен след 15 Август.

# 619
  • На брега на реката
Не че е от кой знае какво значение, ама  при Ксанти и Солун вече има тол такси на Егнатия. Говоря за частта й Александруполи - Ксанти - Солун.

ах, гадните му византийци  Close
Та какъв е порядъкът? Не вярвам да е под 2Е  Thinking

2Ε  Peace

http://www.egnatia.eu/page/default.asp?la=2&id=3429

Последно минах от там през януари. Дано да няма завишение.

# 620
  • София
Интересно 2 евро за цялата магистрала ли е? Например от Кавала до Керамоти не можахме да открием друг път освен по магистралата и се качвахме за 10-15 км. Там каква такса взимат? Като казах, че на ден я използваме по 2-3 пъти имах предвид точно такива и малко по-големи разстояния. Или на всяко разклонение взимат по 2 евро?  newsm78

# 621
И ние ще почиваме около Кавала и смятаме да обикаляме с колата .Тол таксата от 2 Е  за всяко влизане в магистралата ли е ,или зависи от разстоянието ?И още-в брой ли се плаща или може с кредитна карта? И кога се плаща-на влизане или на излизане ? Май станаха много питанките ,но изненадата е неприятна-планирахме се почивката,така ,че да не зависим/и не плащаме/ферибот пък сега -такси за магистралата за 10-20 км. #2gunfire

# 622
  • София
И аз да питам за коя магистрала става дума, че не стоплям. Ако пътуваме през КПП Илинден и минем маршрута Кавала - Солун ще има такса така ли. Извинете за тъпия въпрос ама Егнатия нищо не ми говори.   Embarassed

# 623
  • София
И аз да питам за коя магистрала става дума, че не стоплям. Ако пътуваме през КПП Илинден и минем маршрута Кавала - Солун ще има такса така ли. Извинете за тъпия въпрос ама Егнатия нищо не ми говори.   Embarassed

Да. Освен ако не минете по жълтите пътчета от картата. Егнатия е магистралата.

http://www.egnatia.eu/files/images/Project_Status_ENG.jpg

Повечето от тях между Драма, Серес и Кавала сме ги минавали и са широки и спокойни. Единствен недостатък е, че трябва да се кара с 90 км/ч., но откакто разбрахме, че камерите не са легитимни, караме и с повече.  За тези към Солун - не знам. Като споменах камери - да не би и там да има някаква промяна?  Grinning

Все пак, ако се плаща еднократно, за да стигнете от Ксанти до Солун например, 2 евро не се усещат. Мен по-скоро ме вълнува при кратките всекидневни разходки насам-натам как е.  newsm78

# 624
  • На брега на реката
В момента нямам време подробно да потърся по-свястна карта, но и тази ще свърши работа:

Списък с всички диОдиа, така казват гърците на мястото, където се плаща, са написани вляво. Аз със сигурност платих на №11 и №8. Сега чета в гръцката преса, че преди сезона трябва да заработи и №10. Ще потърся по-късно информация и пак ще пиша. Peace

Картата е и линк към по-големият й размер. Wink

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 18:44 от kloi

# 625
  • На брега на реката

Да. Освен ако не минете по жълтите пътчета от картата. Егнатия е магистралата.

http://www.egnatia.eu/files/images/Project_Status_ENG.jpg

Повечето от тях между Драма, Серес и Кавала сме ги минавали и са широки и спокойни. Единствен недостатък е, че трябва да се кара с 90 км/ч., но откакто разбрахме, че камерите не са легитимни, караме и с повече.  За тези към Солун - не знам. Като споменах камери - да не би и там да има някаква промяна?  Grinning

Все пак, ако се плаща еднократно, за да стигнете от Ксанти до Солун например, 2 евро не се усещат. Мен по-скоро ме вълнува при кратките всекидневни разходки насам-натам как е.  newsm78

Плаща се на всеки пункт!  Grinning

# 626
  • с/у ОколоМръсТното
От 8 години почивам постоянно на гръцкото черноморие

аз - само от 4г. ходя, но все на беломорието. Що така, бре, да няма 2 морета  Thinking Joy

# 627
  • София
От 8 години почивам постоянно на гръцкото черноморие

аз - само от 4г. ходя, но все на беломорието. Що така, бре, да няма 2 морета  Thinking Joy

hahaha  Наблюдателна си!  Hug  Четох поста ѝ, после видях, че е отворила нова тема, за да каже почти същото. Заинтригувана, отворих профила ѝ и видях, че постовете са 3 на брой, но така и не забелязах, че е била на "черноморието".  hahaha

# 628
Здравейте, бих искала да споделя страхотната ни семейна почивка през Април в 5* комплекс Атена Палас, Ситония, Халкидики. Бяхме резервирали нормални стаи, но ни дадоха апартаменти и казаха, че това е бонус от хотела. Истински релакс, красиво място с просторни градини, маслинова горичка, чист въздух, плажът е само на метри от хотела, много вкусотии, бяхме на полупансион, разнообразие от храна. Много мил и любезен персонал.

# 629
Провери тези, ако искаш, че по снимките и те ми се струват с 2 помещения, а за юни ми додаоха цена 32-38 евро:
 http://www.halkidiki.com/house-anna/index.htm
Благодаря за идеята, Тези ги гледах и миналата година и даже правих запитване на два пъти, но така и не благоволиха да ми отговорят. Ще взема да драсна пак да видим, но юни определено цените са по-ниски от тези през Август, а за съжаление ние не можем да почиваме в друго време освен след 15 Август.
На мен ми отговориха бързо, но беше януари още. Предположих, че искате за висок сезон, само ги предлагам, защото за юни повечето ми оферират 40 евро, а тези са малко по-евтини, така че може и за август да имат по-добра цена.

Общи условия

Активация на акаунт