На море в Гърция - 6

• 161 336
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Туроператорите не предлагат хотели в Ханя, защото чартърът каца в Ираклион и трансферът ще е много дълъг. Иначе това би било перфектното решение. Иначе има и летище в Ханя...

# 226
  • София
Много моля за мнение. За хотелите Sithonia Porto Carras и Sithonia Thalasso and SPA. Мислех, че с хората, с които ще ходим на почивка сме се разбрали тази година да почиваме в Турция, но в последния момент ни предлагат сега тази оферта. За Турция в другата тема ми дадоха добри отзиви, но за тези нищо не знам. А трябва до два дена да решим и да платим.

# 227
  • София
Планираме почивка на Закинтос след 15 юни.Моля за малко помощ и мнения.
Дали ще е достатъчно топло, миналата година бяхме на Халкидики по същото време и водата си бяха идеални.
Мислим на отиване директно да пътуваме до острова, а на връщане да отделим два дни за разглеждане - да ни препоръчате къде да спрем и какво да разгледаме. Преди две години почивахме на Корфи и спирахме в Йоанина. На Метеорите сме ходили, даже два пъти. Дион и Каламбака също.

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 11:14 от bibia

# 228
  • София
Много моля за мнение. За хотелите Sithonia Porto Carras и Sithonia Thalasso and SPA. Мислех, че с хората, с които ще ходим на почивка сме се разбрали тази година да почиваме в Турция, но в последния момент ни предлагат сега тази оферта. За Турция в другата тема ми дадоха добри отзиви, но за тези нищо не знам. А трябва до два дена да решим и да платим.
Петя, предполагам имаш предвид един и същ хотел - Ситония в комплекса Порто Карас, ето това:
http://www.portocarras.com/default.asp?pid=7&la=4
В този комплекс са 5-звездният Мелитон и 4-звездният Ситония. Ситония вече е доста амортизиран, бях там не миналата, а по-миналата НГ, стаята е сравнително ок, но банята... Sick Ресторантът на хотела е малко като столова - огромен, ама наистина огромен, имай го предвид, ако не обичаш тълпи. Храната е много хубава, като парк - алеи, басейнчета, детски площадки, градини е прекрасно, плажът също е хубав. Т.е. - отвън - прекрасно, вътре...малко с особено мнение съм. Confused
Понеже знам с кой хотел в Турция го сравняваш - турския е по-добър.

# 229
Sithonia Porto Carras е 4* хотел от комплекса Порто Карас /няма два хотела с такова име/. Разбира се, че не могат да се сравняват гръцките с турските хотели, но за Лято 2012 Ситония Порто Карас се очертава като хит, защото за първа година ще работи само на база Ultra All Inclusive, цените му са доста по-ниски от на Океания например и има големи отстъпки за ранни резервации. До момента се продава най-много от високия клас хотели на Халкидики. Старичък е, но и той си има почитатели. Прекрасна територия и добра храна и хората го харесват.

# 230
# 231
Това са нормалните цени за хотел Симеон, като същия при някой агенции се продава и по-евтино. Тук практически няма никакво намаление от типа "групово пазаруване'. Но това е нормално, тъй като и самия сайт си е собственост на туристическата агенция и съвсем естествено тя си публикува на него стандартните цени.

# 232
  • София
Olive, Елиа, много ви благодаря за отзивите!   bouquet
На мен много ми се ходи в Турция, но нали и с другите се съобразяваме.  Rolling Eyes Те даже още оферти за Гърция щели да проучват, а утре трябва да се даде капарото. Как ще изберем хотел без да сме имали време да проучим, не знам.

Явно вече е решено, ще ходим в Мелитон, че бил по-хубав. От 16 юни сме там.

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 20:59 от petia_tag

# 233
Здравейте и от мен:)
Малко полезно инфо:Гърция
http://www.globalen.bg/Greece/

# 234
Здравейте!
Искам да попитам дали някой е ходил на о-в Лефкада и по-точно в Нидри. Интересува ме състоянието на плажовете там.
След миналогодишното разочарование на Закинтос, реших тази година първо да разпитам Simple Smile

# 235
  • София
В Нидри май много, много няма плажове. Ние само в градчето сме се разхождали. На Лефкада големите плажове са в западната част на острова. Там е известния плаж Порто Кацики, също и Егремни и Катисма. В южната част до Василики е плажа Агиофили. Порто Кацики и Агиофили са покрити с бели камъчета, в които краката потъват и се върви много трудно. Катисма е с пясък и морето там беше много топло. Но това не са моите плажове, много са живописни, интересни са да ги видиш за малко, а не да лежиш и да плуваш цял ден на тях.

# 236
В тази част на Халкидики много по-добър вариант е Соня Вилидж. Предлага и закуска и вечеря и All Inclusive. Има и семейни стаи и апартаменти. Всички стандартни стаи са с изглед към морето. И плажа е хубав и храната също. 3*, но добри. Във всеки случай след като видях стаите на Геракина, Соня е несравнимо по-хубав хотел.
Здравей Елиа_М, нали за този хотел става дума http://balkantourbox.com/index.php?m=729&lang=1&state_id … 4=1304&type=2
И на мен ми харесва, би ли ми казала това черното, което се вижда в морето камъни ли са, защото най-много държа да няма камъни, тъй като ние обичаме да сме на хубав плаж и море, а не на басейн. И ако не те затруднявам - няколко думи за обслужване, смяна бельо, наличие/липса на хавлии, сешоар в с стаите, забавления, близост до населено място? Благодаря!

# 237
  • София

Явно вече е решено, ще ходим в Мелитон, че бил по-хубав. От 16 юни сме там.
Със сигурност по-добрия избор от Ситония. Peace
Каква е цената, ако искаш и на лични ми пиши.

# 238
Да точно този хотел имам предвид. Аз не съм почивала лично в него, а само го посещавам всяка година тъй като го предлагам на клиенти и е важно да се гледа ежегодно тъй като нещата се променят. Снимката с черните неща е много стара и както може да са камъни, така може и да са водорасли. Във всеки случай плажовете на селището Геракини /където е и Соня Вилидж/ са пясъчни, но в морето има и камъни. Така е и пред другия по-известен хотел в курорта Геракини Бийч. От Соня Вилидж никога не сме имали оплаквания, а там почиват стотици българи всяка година заради добрата цена. Хората са доволни и от храна и от обслужване и от анимация. Стаите са много приятни и уютни /за разлика от стаите на Геракина/. Всичките гледат към морето тъй като хотела е на лека височина. Той се намира в самото селище, в този смисъл има къде да се разходите извън хотела. Хотел Соня Вилидж е фаворит на гърците, които живеят в България /женени за българи/ почти всички гърци, които си резервират хотел от този клас, избират Соня Вилидж. А гърците знаят кое е добро в Гърция искам да кажа. Е те си искат Соня.

# 239
Елиа_М, като по-запозната, можеш ли да кажеш нещо по-конкретно за Lilly Ann Beach ей този  Wink
Много ни допада, като сме го гледали отстрани ...все му се чудим минавайки Grinning малък, добре изглежда, на плажа... вече 2-3 лета ааа, да направим резервация и все ме спира ниския му рейтинг в букинг, трипа и т.н....а не познавам никой дето лично да се е пробвал  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт