От любов към салатите!

• 104 133
  • 547
  •   1
Отговори
# 135
На мен ми звучи като предястие. Все някакъв зеленчук трябва да има в една салата според мен  Hug

# 136
  • София
Гъбите и лука не са ли зеленчуци? Thinking

# 137
  • в колонките
На мен ми звучи като предястие. Все някакъв зеленчук трябва да има в една салата според мен  Hug
           И на мен.  bouquet

# 138
Авокадо по-зряло не съм виждала. Веднъж се изненадах като гледах по някакво кулинарно предаване как трябвало да изглежда зрялото авокадо. Тези, които съм виждала и купувала са малко по-твърди от пъпеш. Може ли да взема недобре узряло авокадо и да го чакам да омекне и за колко време става това?
За спаначената салата. Не обичам кедрови ядки и дали мога да сложа вместо тях миди? Въобще миди и спанак, морски деликатеси и спанак съчетават ли се както морските със зелена салата?

тъй като съм задушавала миди с чесън, а също и спанак мисля, че ще бъде вкусно,имам предвид крутоните ,които съм направила.А спанака е с неутрален вкус,не е като руколата например.Но можеш да опиташ.Аз бих пробвала.Друга идея,която ми мога да дам е, да се заменят керовите ядки със слънчогледови семки или орехи,кашу и дори сусам,аз сам пробвала с всички изброени.

# 139
Авокадо по-зряло не съм виждала. Веднъж се изненадах като гледах по някакво кулинарно предаване как трябвало да изглежда зрялото авокадо. Тези, които съм виждала и купувала са малко по-твърди от пъпеш. Може ли да взема недобре узряло авокадо и да го чакам да омекне и за колко време става това?
За спаначената салата. Не обичам кедрови ядки и дали мога да сложа вместо тях миди? Въобще миди и спанак, морски деликатеси и спанак съчетават ли се както морските със зелена салата?

Аз слагам авокадото в плик с ябълка, за да узрее по-бързо. Ябълките отделят етилен, който влияе на другит плодове и зелнчуци.

# 140
Блонди, според картинката от линка, аз ги намирам само в първия стадий и са били твърди на пипане http://blogovoditel.com/novini/koe-avokado-e-uzrjalo--/13/?b=0. Иначе кулинарното предаване беше по Ютилисима с Рудолф ван Веен и ми се струва, че беше казал, че авокадо с петна може да се използва, пък сега като погледнах съветите при избиране на авокадо, на няколко места казват да е без петна.

# 141
Аха, видях. Петънца като има е кофти, защото отвън малкото петънце е голяма, черна язва отвътре в месото на авокадото  Confused

# 142
Може да е казал за точки, че аз между другото ги гледам тези предавания и не внимавам много.  За точки как стоят нещата, удачно ли е да се купува с точки?

# 143
 newsm78 Да ти кажа честно по принцип нямат точки. Ще се загледам в магазина и пак ще пиша  Laughing

# 144
  • Пловдив
Да се включа и аз в темата.
Много харесвам следната салатка: накъсана зелена салата, нарязи на фино пресни гъбки, накъсано прошуто, обелени слънчогледови семки, балсамов оцет и зехтин. Много е вкусна.

По-напред сте коментирали центрофугата за салата. Аз имам и особено зимата си я позлвам много, тъй като не ми се играе да бърша листо по листо салатата.

# 145
Аз съм намирала много узряло авокадо и става чудесно за пасиране с лимон и тахан веднага. Няма го този хубав зелен цвят, но пък е лесно за обработка. А твърдо авокадо оставям за 1-2-3 дни на стайна температура и е готово за салата. Обожавам авокадо и всеки ден ям по едно със салата айсберг, морков, краставица и пресен лук, зехтин и лимон, зелени маслини.

# 146
  • Sofia
И аз съм оставяла авокадото на стайна температура да узрее и не съм имала проблем.
Не помня дали някой беше давал следната рецепта, ако я има ме извинете: нарязани на пръчици моркови и краставици, чесънче и зехтинче и лимон. Също често си ядем само моркови с чесънче.

# 147
Ей ги на, купих двечки, няма петна:

Колко струва авокадото в БГ?  Thinking Тук е около 1е за бройка.

# 148
Такова не съм виждала по нашите магазини и пазари, поне аз. В зависимост от калибъра и мястото - от 50 ст. до 1,60 лв.

# 149
Аз само тези взимам, другите обикновено са зелени (дето Зелен дух ги показа, по-дълги и по-светли), твърди и вкусът им е по-различен. Тези винаги са меки и много вкусни.

Общи условия

Активация на акаунт