От любов към салатите!

  • 104 127
  • 547
  •   1
Отговори
# 120
  • малкия йеросалим
  • Мнения: 903
Блонди заплюх си първата салата.Звучи страхотно.Авокадо обожавам,но досега съм го яла само на гуакамоле.

# 121
  • Мнения: 27 523
Първата става най-вкусно  Hug Обаче, ако авокадото не е от най-меките, много трудно се мачка. Можеш да го настържеш тогава  Simple Smile

Една с по-специфичен вкус:

Рукула с тиквички, китайски гъби и авокадо

# 122
  • Мнения: 115
Чудесна тема!
Да се включа и аз със днешната салатка, мое творение така да се каже:
спанак, печени патладжани и тиквички на кубчета, авокадо и червено цвекло на кубчета поръсени със сусам, зехтин и   сока на един лимон.  bouquet

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 18:17 от Ms Dedlock

# 123
  • Мнения: 1 046
Имровизация от тази вечер: салата айсберг, пресен лук, домати,  синьо сирене и орехи/сурови/, поляти със зехтин и малко сол, че сиренето е достатъчно солено.

# 124
  • София
  • Мнения: 10
Аз съм по салатките, обаче нещо ми омръзнаха традиционните и се записвам да ви следя с вашите кулинарни специалитети!

# 125
  • Пловдив
  • Мнения: 1 219
Вчерашната ми импровизация: печено цвекло, краставица, царевица и рулца от раци с лимонов сок, чесънче и зехтин. Не беше зле, но май с кисела краставичка щеше да е по-добре.

# 126
  • Мнения: 7 433
   Да,кисела краставичка много върви на варено/печено цвекло.   thumbsup

# 127
  • Мнения: 115
Днес ще приготвя една позабравена от мен салатка. Мисля, че идеята е на момиче от този форум, така че ако си я познае предварително се извинявам, че не съм запазила източника.   bouquet Обикновено добавям съставки които са ми налични и две салати трудно ми се получават еднакви, освен вече утвърдените и използвани многократно. Обичам да експериментирам. Ето я и салатката:
Зелен боб овкусен с чесън, маслини и печен пипер, поляти със зехтин и сока на един лимон. По желание може да се гарнира със сусамено и ленено семе и да се прибавят няколко начупени ядки орехи или друг вид ядки взависимост от предпочитанията.

# 128
  • Мнения: 1 608
Хубави салатки сте предложили, откакто не съм влизала.А авокадо обичам много, включително и на гуакамоле, дори само авокадо поръсено с дресинг и орехи и сусам ми е много вкусно, но трябва да е узряло, ако е твърдо, вкусът не е същия.
днес правих тази салата- не е нещо нечувано и невиждано, но предпочитам сама да си правя крутоните и съм написала как ги правя понякога.

Салата от спанак, кедрови ядки и чеснови крутони
Може да се добави и авокадо, но в момента нямах.

# 129
  • Мнения: 416
Авокадо по-зряло не съм виждала. Веднъж се изненадах като гледах по някакво кулинарно предаване как трябвало да изглежда зрялото авокадо. Тези, които съм виждала и купувала са малко по-твърди от пъпеш. Може ли да взема недобре узряло авокадо и да го чакам да омекне и за колко време става това?
За спаначената салата. Не обичам кедрови ядки и дали мога да сложа вместо тях миди? Въобще миди и спанак, морски деликатеси и спанак съчетават ли се както морските със зелена салата?

# 130
  • Sofia
  • Мнения: 5 004
И аз в тази тема - много обичам салати  Heart Eyes

Сега зимата нямам голям избор  - правя предимно салати с червено цвекло, моркови и зеле.

# 131
  • София
  • Мнения: 12 647
Да дам още една идея за салата:

1 пушено пилешко бутче, 2 сварени яйца, 1-2 кисели краставички, 1 сварен морков, 1 сварен картоф, 1 прясна краставица, 100 г кашкавал, майонеза.Всичко се нарязва на кубчета и се обърква с майонезата.

И още една:

В тортена форма се редят на пластове следните продукти:

200 г сварени пилешки гърди (смлени)
200 г гъби, задушени с лук
3-4 настъргани сварени яйца
150 г настъргано сирене
няколко настъргани, сварени жълтъци

Всеки пласт се маже с майонеза. Върху последния се разстила смес от царевица,настъргано сирене и майонеза.

# 132
  • София
  • Мнения: 1 544
Страхотна тема  bouquet
Най- бързата салата, която правя зимата е настъргани моркови и ябълки, поръсени с белени семки или орехи, овкусена с лимонов сок и зехтин. Малката я обожава.
Толкова рецепти си харесах, че след малко отивам на пазар  bouquet

# 133
  • Мнения: 27 523
Неузряло авокадо не само, че е с друг вкус, ами то изобщо не става за ядене  Sick

Авокадо по-зряло не съм виждала. Веднъж се изненадах като гледах по някакво кулинарно предаване как трябвало да изглежда зрялото авокадо. Тези, които съм виждала и купувала са малко по-твърди от пъпеш. Може ли да взема недобре узряло авокадо и да го чакам да омекне и за колко време става това?

Много момичета са споделяли, че такова авокадо узрява, ако се сложи в хладилника заедно с узрял банан до него. Има и варианти увити двете заедно в хартия. Пробвала съм, но не се получи при мен. В редките случаи, когато съм взимала неузряло авокадо, то не узрява стоейки, а просто стана на черни петна и отиде в кофата.
Аз взимам само от кубинските, черните, те винаги са меки, зрели, лесно се белят и са по-вкусни.

Външно зрелите и незрелите май нямат разлика, Воден дух, как изглеждаха на кулинарното предаване  Thinking

Ваня77, пилешко месо, гъби, яйца и сирене салата ли е?   newsm78

# 134
  • София
  • Мнения: 12 647
Защо? Няма ли такива салати? Освен това има и майонеза.

Общи условия

Активация на акаунт