От любов към салатите!

• 104 083
  • 547
  •   1
Отговори
# 45
Ползвате ли пулверизатор за олио? Какви са отзивите?
Имах един комбиниран - за олио и оцет. От "Стъклен свят". Беше много красив, но никак не беше удобен и сполучлив. Другото което е проблемно, поне според мен, е ако не ги ползваш много често олиото (или зехтин, каквото си избрала) гранясва и замирисва кофти.
Ефектни са като идея и изпълнение, обаче всъщност не се овкусява много лесно с тях, понеже специално за олиото количеството което пуска е много, много малко... и на прах... и трябва да пръскаш 10 пъти за една чинийка салатка.
Това са моите впечатления.

А иначе вижте на какво попаднах случайно в търсачката, вижда ми се много, много хитро!!!  newsm10 http://78.83.177.40/interesno/16616-zagadka-za-sedmicata-weekly-riddle.html

# 46
Първата салата с айсберга ме заплени. Дали се продават глухарчета по билковите аптеки и от къде може да се вземе нигела?
глухарчетата си ги бера от двора на баба ми.И сега има, но "малко "е снежно  Wink
В аптеките -абсурд.Можеш да замениш с рукола,ако си падаш по аромата и-има в Кауфланд отвреме на време.А нигелата я продават по диетичните магазини като черен сусам .Можеш да замениш с обикновен сусам, въпреки че на вкус се различават. А през лятото, си събирам от бабината градина- ако искаш влез в рецептата и виж как изглежда цветето, от което  ги събирам.
Аз имам зехтин с пулвелизатор и съм доволна, наистина като пръснеш с него изполдваш по- малко количество зехтин, а е разпределено на по-голямо простсранство от салата.И дори си го пълня с нов-опаковката позволява това.

# 47
Извинявам се за спама, ама  newsm78 по повод анкетата

Колко често в менюто ви присъства салата?
 На всяко хранене   21 (40.4%)
Само в обедното меню  3 (5.8%)
В обедното меню и на вечеря  19 (36.5%)
Два-три пъти седмично  7 (13.5%)
Веднъж седмично  0 (0%)
Веднъж на две седмици  0 (0%)
Друго  2 (3.8%)

Между двата отговора - "На всяко хранене" и "В обедното меню и на вечеря" не ми е ясна разликата, защото така написано излиза че в "На всяко хранене" се приема, че на закуска също ядете салати, а също така и със следобедната закуска. ДОкато иначе ги ядете само на обяд и вечеря Simple Smile

Освен това, дори и тази анкета е поредния пример за ИДЕАЛНАТА домакиня, майка, съпруга, каквито сме всички пишещи тук, защото резултатите сочат 77% ядат салати и днеска и нощеска  hahaha hahaha hahaha
Извинявайте, ама не се сдържах  Joy

# 48
А руколата с какво мога да я заменя, че от всичко зелено само нея не харесвам.

# 49
Сапьорка, аз се храня по повече от три пъти на ден и в идеални условия се старая и на закуска да имам пресни зеленчуци. Аз излъгах като гласувах "на всяко хранене", по-скоро това е идеалното ми "аз", но тъкмо е повод да се замисля и да го направя  реално, а като гледам колко интересни рецепти има, няма да е трудна задача.

# 50
Имах един комбиниран - за олио и оцет. От "Стъклен свят". Беше много красив, но никак не беше удобен и сполучлив. Другото което е проблемно, поне според мен, е ако не ги ползваш много често олиото (или зехтин, каквото си избрала) гранясва и замирисва кофти.
Ефектни са като идея и изпълнение, обаче всъщност не се овкусява много лесно с тях, понеже специално за олиото количеството което пуска е много, много малко... и на прах... и трябва да пръскаш 10 пъти за една чинийка салатка.
Това са моите впечатления.

А иначе вижте на какво попаднах случайно в търсачката, вижда ми се много, много хитро!!!  newsm10 http://78.83.177.40/interesno/16616-zagadka-za-sedmicata-weekly-riddle.html
Абсолютно си права- за гранясването, ако не се ползва.
А идеята на тези пръскалца е, за хората дето си четат всяка калория и даже на едната ми опаковка  пише, че едно пръскане е 1 калория, а на другата ми опаковка пише п пръскане-1,6 калории.Но ако не четеш калории - не ти трябва, щото те заболява ръката да пръскаш...Аз лично предпочитам да си правя дресинг-разбивам в едно малко бурканче, каквото съм си избрала...

# 51
Сапьорка, мисля че си е коректно зададен въпроса, понеже има хора (сигурно не съм единствената) които закусват със салата. Освен това, ако между обяд и вечеря също хапваш салата, то значи че не ядеш само на обяд или на вечеря...
Ако ти имаш предложение за по-коректно зададени рамки на отговорите в анкетата, моля те да ги споделиш  Hug с удоволствие ще ги актуализирам  Simple Smile

# 52
Коментирайте, моля и центрофугата за зеленчуци /спинър/.

# 53
А руколата с какво мога да я заменя, че от всичко зелено само нея не харесвам.
Сложи повече спанак, ако намериш бейби е супер,инъче аз избирам само нежните листенца, останалите- големите или на супа или нарязвам и в един тиган -незалепващ, в който съм сложила една-две скилидки чесън и малко зехтин леко ги зъвъртам- листата и ги хапвам с редуцирано балсамико..
А  руколата,моите у дома не я харесваха, но аз, нали съм упорита я  приготвям по различни начини-идеално си пасва с козе сирене и круши и орехи с или без сметанов сос.Много ми харесва със запечено халуми издирвам снимка..

# 54
Според мен няма нищо некоректно...  newsm78 Остава да уточним за сутрешната салата  Rolling Eyes -дали е плодова или зеленчукова- щото аз ям плодова сутрин  Wink

# 55
О, и аз съм на плодова сутрин. Не ми е "зеленчуково" на стомаха сутрин  Laughing
Аз се опитвам да съчетавам плодова закуска с овесени каши, мюсли или жито.

# 56
Ох, къде ме прати ти... Е, не, хубаво е, че мога да науча толкова много неща.
Спанакът, който завърташ в незалепващия тиган е много добра идея. Аз го начуквах, но твоето ми се вижда по-добре.
Какво е редуцирано балсамико?
Това халуми да не е едно меко козе сирене, което нагледно представлява един сив кръг и около него го обикаля един по-светъл бял и ако не е това, то прилича ли на вкус на моцарелата, както информира уикипедията?

# 57
В Щатите е много популярно такова зеленчуково плато, в което броколите и гъбите също се консумират сурови:

# 58
Ама аз не държа да се променят въпросите. Пък и малко ирония използвах Simple Smile
Все пак тук всички са идеални както вече уточнихме.  Simple Smile

Всъщност няма въпрос "Само във вечерното меню". Има само обедно, ама тези, които пък само на вечеря хапват халупи с редукция балсамико и кедрови ядки няма как да се включат в анкетата. newsm78 Но те пък може би ще изберат "На всяко хранене" ако ядат само веднъж на ден Simple Smile за тях си е "на всяко хранене".
Айде, с мир,:) ще се пишат в Други Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 22:11 от сапьорка

# 59
Анкетата е допълнена с още една опция, нека всеки се радва  Peace
И мен ме интересува тая центрофуга, кажете отзиви  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт