От любов към салатите!

• 104 129
  • 547
  •   1
Отговори
# 420
Фея Кръстница, чудесни салати, но може ли вкратце към всяка картинка, какво съдържат?
Готово.

Ето и още една: бок чой, сурова царевица, домати "Кумато", пресен лук и сандвичета от суров покълнал хляб с вегански кашкавал.

Какво е бок чой?

# 421
  • София
Виж в Гугъл. Много е вкусно и свежо. Ама нямам представа в БГ къде се продава.

# 422
Фея Кръстница, а ти в България ли живееш? Страхотни неща показваш всеки път.

Не. Но повечето от продуктите, които ползвам се внасят и в БГ. Знам, защото момичетата от "Тренировки в домашни условия" са споделяли, че и те са опитвали едно или друго от нещата, които съм показвала.

# 423
  • София
 Peace щях да те питам суровата царевица откъде я взимаш. Аз съм замразила сурова, но като я извадя хич не е толкова хубава.

# 424
Peace щях да те питам суровата царевица откъде я взимаш.
Няма ли в големите магазинни вериги от типа на "Била"? Аз купувам свежи кочани. Може би има такива и в БГ?

За да е вкусна сурова, царевицата трябва да е млечна. Тази, дето си я замразила вероятно е по-зряла.

# 425
  • София
По това време на годината няма. А иначе царевицата е млечна. Преди да я замразя що ядене падна от нея. Единодушно е мнението в къщи, че сурова е по-хубава от варена. Обаче след размразяване става една блудкава. Но ще търся. Благодаря за страхотните идеи, които даваш  Hug
И за да не е спам да кажа, че алабаш, пащърнак, морков и краставица, нарязани на ленти и овкусени само с лимон и зехтин става страхотна салата.

# 426
  • София
Тези дни се присетих за две позабравени салатки:

Пикантна салата с пушена риба

Пилешка салата с броколи

Точно за това време на годината. Тези дни ще ги приготвя.

# 427
А аз днес пробвах за първи път гулия на салата . Страшно много ми хареса и дори поръчах да ми донесат повечко, че да я включвам по-често в зимните салати. Днес я комбинирах с червено цвекло, но изръбах половината корен натурален преди да го настържа  Blush . Оказа се много полезен зеленчук.

# 428
Сладнее ли? С 2-ро име "земна ябълка" все ме разколебава да я пробвам...

Моите любими салати са всъщност манджи с нахут и горещи подправки, затуй и си трая да ви ги предлагам. Ползвам ябълков оцет.

# 429
Не, неутрална е на вкус. По-скоро ми наподобява вкуса на алабаша, но той е доста твърд, а гулията е сочна точно като ябълка. Няма сладост , нито лютивина.
Дори си заделих една грудка, за да я пратя утре по ММ да я засади на село, че за догодина да има повече  Simple Smile

# 430
Бок чой, кейлски микрозелении, грахови стръкчета, 5 вида домати, пресен лук, хималайска сол, суров оцет, зехтин:

# 431
Запис в апетитната тема  Heart Eyes

Вкъщи консумираме постоянно салати - с рукола, със зеле, с цвекло, с разни видове гръцки зелении и зеленчуци, като често правя разнообразни салати.

# 432
  • Sofia
напоследък гледам да консумираме повече цвекло,най ми хареса да е печено и настъргано с настъргани моркови,парчета авокадо,краставица,счукани орехи,лимонов сок,зехтин,хим.сол и лъжица гъсто кисело мляко

# 433
Doli, правя подобна салата, но не съм се сещала да сложа кисело мляко, трябва да опитам Simple Smile

# 434
И като стана дума за цвекло с нещо млечно, се сетих за една салата, която съм яла преди няколко години, беше уникалнаа,  печено или варено цвекло, пушена скумрия или сьомга(тъпо, но не помня добре, само веднъж, на едно гости съм я яла), объркана със заквасена сметана, чесън...нещо такова, ако някой я прави- да сподели как точно Praynig Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт