Чувствате ли се напълно "свободно" пред родителите си?

• 10 204
  • 118
  •   1
Отговори
# 60
Противоположно на повечето, споделили мнение в темата, аз бих се чувствала по-некомфортно пред майка ми, а напълно спокойно със съпругът ми.

Много зависи от майката... и от мъжа... , както и от теб самата, всичко интимно е много ндивидуално, аз не искам мъжа ми да ме придружава на раждане /преди да родя каката мислех иначе/, просто не искам да е свидетел на моите емоции. Майка ми е друга бира - пред нея може ВСИЧКО! Peace

# 61
Абсурд е да родя пред майка ми.  Stop Обадих и се да и кажа, че са ми изтекли водите и отивам към болницата, а тя казала на сестра ми:
-"Сестра ти, сестра ти..." и почнала да хрипти и плаче! Crazy Mr. Green
Сестра ми помислила, че съм гушнала букета... Laughing
Иначе ситуацията при мен е точно като при Шматчица .
Имаше моменти преди да ме упоят, в които много исках мъжа ми да е до мен, но условията не позволяваха и ми беше много мъчно. Tired

# 62
Аз не бих раждала пред майка ми. Познавам я достатъчно добре, за да знам, че би се притеснявала и това ще усложни раждането ми. Да се притеснявам и за нея....
Пред сестра ми обаче, да. Вторият път, докато раждах не казах на никого. Бях няколко дни преди това в болница и можех да го скрия. Обадих им се на всички, включително и на мъжа ми, като родих.
С мен раждаше едно момиче, на което цялата рода се беше събрала пред болницата. Това се случваше през нощта. Тя беше толкова зле, че аз водих контактите с роднините й и им обяснявах през прозореца какво се случва. Не че и мен не ме болеше, но момичето беше едва живо от болка, а те подвикваха нон стоп отдолу.

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 07:05 от valerie

# 63
  • София
Кърмих си съвсем спокойно пред майка ми и баща ми /и не само/, дори не ми е хрумвало, да се притеснявам.
Относно раждането - не бих и причинила подобно нещо на мама, иначе изобщо не би ме притеснило. А мъжът до мен - виждал ме е всякак, пръскал ме е с Бивацин, обувал ми е гащи, носил ме е до тоалетната и още ред подобни...

# 64
С родителите ми се разбираме чудесно, имаме нормални взаимоотношения, мога винаги да разчитам на тях в беда, обаче никога не бих търсила компанията им при раждане. Дори не съм кърмила пред тях - такива са си  - притесняват се от някои неща, а изглежда и аз съм наследила това от тях.
При раждането най-много ме успокоява присъствието на анестезиолог.

# 65
  • София
При раждането най-много ме успокоява присъствието на анестезиолог.
Мен - също.
Имах щастието и на двете си операции да имам невероятно добри анестезиолози /не беше безплатно, но не съжалявам/.
И двата пъти точно те бяха хората, които седяха до мен и преживяваха с мен и най - малкото ми вълнение.
Никога няма да забравя топлото им отношение към мен, дори и след операциите идваха и се интересуваха, как се чувствам.
Но съм абсолютно убедена, че в родилната зала няма място за който и да е от близките на родилката.
Има моменти в живота, през които човек трябва да премине сам - такива са и раждането, и смъртта, а нали има една приказка, че до като ражда, жената е с единия крак в отвъдното.

# 66
Да бе сама. Naughty
То това дете си е и на мъжа ми. За нищо на света не бих го лишила от онова вълнение, което изпита като се роди малката. Не беше на себе си.

И всъщност изобщо раждането не е нужно да е някакво средновековно мъчение.
Имала съм други ситуации, в които съм била доста по-зле.  Tired

# 67
  • София
То това дете си е и на мъжа ми. За нищо на света не бих го лишила от онова вълнение, което изпита като се роди малката. Не беше на себе си.
Обикновено всички бащи изпитват подобно вълнение, когато видят за първи път детето си.
Без значение дали ще го видят цялото в кръв току - що преминало през родилния канал или само няколко минути по - късно - вече чисто, прегърнато от майка си.

# 68
аз имах нужда от подркепата на мъжа ми.
Не виждам майка ми каква работа има там.

# 69
Обикновено всички бащи изпитват подобно вълнение, когато видят за първи път детето си.
Без значение дали ще го видят цялото в кръв току - що преминало през родилния канал или само няколко минути по - късно - вече чисто, прегърнато от майка си.

Не съм сигурна.
Емоцията е доста различна.
При едното участва с подкрепа в раждането, вълнува се на всяко вдишване и т.н.

Но ако ще припада - да си стои отвън. Peace

# 70
Че то има жени, които не се умиляват от първата глътка въздух на детето си, защо го изкарвате задължително за мъжете?

# 71
  • където ми харесва
Малко трудно ми беше да си озаглавя темичката. Та, въпросът ми е провокиран от едно предаване по TLC, в което дават раждания. В снощния епизод имаше една девойка, чиито приятел не присъстваше и до нея беше майка й. Значи въпросната девойка заставаше във всевъзможни пози, за да се чувства по-удобно. Майка й непрекъснато обикаляше около нея, дори в един момент й държеше високо вдигнат единия крак. Ами да си призная стана ми малко неприятно от гледката. В никой случай не омаловажавам подкрепата, но не можах да си представя в подобна ситуация да пусна майка си от кръста надолу. Тя също би се чувствала неудобно. По принцип са ни доста освободени отношенията, мога да говоря какво ли не пред нея, но има неща, които не мога да допусна в отношения дете-родител. 
Докъде стига вашата свобода в отношенията ви с родителите? Нормално ли е гореописаното или аз съм задръстена?
Не бих се притеснила в такава ситуация майка ми да е до мен, или да ми държи крака вдигнат, докато съм гола. В крайна сметка е жена, майка ми е. Виждала ме е гола милиони пъти. Нямам притеснения пред нея.

# 72
  • Пловдив / София
Не бих извикала нито майка ми, нито мъжа ми.
По-скоро свекърва ми.

# 73
  • София
Между краката ми не намирам да има нужда да се навира някой, освен гинеколог и мъжа ми, разбира се в различни ситуации.  Mr. Green
Майки, свекърви, сестри, свекърви - не, благодаря. И мъжа ми не бих пуснала да гледа, ако раждах нормално. Не че е искал, даже само как не разцелува лекаря ми, като му каза, че външни хора в неговата операционна не пуска.  Laughing
Иначе със сигурност мъжете са по-плашливи на тема кръв, операции, манипулации. На дъщеря ми й падна телевизор върху ръката, едното пръстче при последна фаланга си беше почти откъснато. Гък не каза детето, 2 часа и половина ни държаха в коридора на Пирогов, като ни приеха най-накрая сестрата се обърна към мъжа ми и му каза - "вижте си детето хубаво, ако бяхте на нейно място отдавна щяхте да сте припаднал, а тя се усмихва".  Joy

# 74
Не бих искала майка ми да ми асистира по време на раждане, не мисля, че присъствието и ще ме облекчи по някакъв начин. Двата пъти съм раждала нормално, но само с екипа, ако се налага да присъства някой, това е съпругът ми. Появата на детето ни е нашата връзка, майка ми няма място.
Относно връзката с родителите  и свободното държание, забелязвам, че с времето при мен тази връзка отслабва (откакто се почувствах самостоятелна, независима....създадох собствено семейство), а с нея и споделянето, свободното държание....

Общи условия

Активация на акаунт