Бродирана красота - Гоблени 91

• 97 479
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Вече шия второто ангелче. Искам да питам следното:
-този бод в ореола в схемата пише 1 и  2 конеца - общо с три конеца ли е и дали се пресукват?
- контурния и другите рисуващи бодове - дали е нужно да се пресучат, за да не стоят раздалечени?
Крилцата ще ги шия накрая, за да не се размъха нещо сребърния конец.
Може би в края на седмицата ще го понаправя вече, поне във вид за показване, надявам се.

Сега разпрах бодовете на лицето, които са отстрани на най-светлото в средата /дано ме разбирате/. Пак гледах схемата и се чудя, че е даден един и същ номер цвят, а на снимката се виждат с по-тъмен цвят. Дали да доразпоря и на крачетата. Някаква идея?

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 10:27 от rimar

# 436
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Аз само Ви следя.  Embarassed Горе долу приключих с подаръка за томболата,шия вечер след работа основния гоблен , а евентуално събота и неделя правя яйца ако съм в настроение. Но този студ ме травмира психически (аз съм от Кнежа) и признавам, че нямам желание за нищо. Днес е направо "жега" за нашите разбирания - минус 10 градуса, но вали прекрасен сняг.

# 437
Здравейте дами! искам да ви попитам какво ви е мнението относно фирма "Милена стил" и организираните от нея конкурси.

# 438
ИнаТ чудни картички си направила     bouquet . На Аида 14 ли ги шиеш?
Би ли могла да дадеш линк на Джули арт? Не ми излиза в Гугъл Confused Бих искала да си поръчам няколко картички.

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 10:56 от didida

# 439
Подбутвам темата с часовниците, за схемите ясно. Питането ми е часовниковият механизъм и монтажът, вижда ми се сложно. Ако някой е правил нещо, моля, да сподели. Благодаря предварително !

Като стана въпроса за часовниците преди време, се пуснаха линкове и за това как се сглобява:

А някъде дали има показано как се сглобява бродирания часовник?

http://www.krestomania.net/forum/viewtopic.php?f=5&t=4895

Тук е обяснено нагледно как се сглобява часовник:  http://www.krestomania.net/forum/viewtopic.php?f=5&t=4895

# 440
  • UK/София
Здравейте дами! искам да ви попитам какво ви е мнението относно фирма "Милена стил" .

Когато започнах да шия гоблени и бях виждала само продукти на "М.Стил" , те ми се виждаха прекрасни.И все се чуех защо девойките от темата говореха за тях с ирония.Но след като навлязох в гобленарството и уших модели на други фирми, разбрах защо бяха негативните отзиви за "Милена Стил".Това наистина за мен са евтини имитации на други дизайнери и доста лошо качество като краен резултат.Пак споменавам, че мнението ми се базира на сравнението с други фирми.

# 441
Да, на Аида 14 са картичките. За Джули арт, ще ви дам линк, но вече ми се оплака някой, че ако не е добавен в приятелите им, не може да вижда снимките с картончетата, за да си избере и поръча. Ето тук цветовете на картончетата https://www.facebook.com/photo.php?fbid=180891572011011&set= … ype=1&theater , може би да пробвате да станете абонати, за да ги виждате? Те бяха споделили, че имат 5000 приятели и не могат да добавят повече. И различните варианти тук: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=178736625559839&set= … ype=1&theater .

# 442
Но след като навлязох в гобленарството и уших модели на други фирми, разбрах защо бяха негативните отзиви за "Милена Стил".Това наистина за мен са евтини имитации на други дизайнери и доста лошо качество като краен резултат.Пак споменавам, че мнението ми се базира на сравнението с други фирми.
Подкрепям напълно мнението. Отделно на това, ако се вгледаш в схемите им не са толкова ясни като на други фирми. Коплектовките са някакъв "сбиротак" от марки конци. Абе не струват.   
Но този студ ме травмира психически (аз съм от Кнежа)
Това ме разсмя, като обяснение, но направо не ти завиждам с този студ. И аз бих се чувствала депресирана.

# 443
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Hug бачийска, съчувствам ти  Hug всеки ден проверявам майчето как е и ме свива сърцето  Confused

не съм поздравила жителката на "Най-зеления град"  Heart Eyes Hug Heart Eyes Ина, заслужено признание е.

за живеещите в "Най-добрия град за живеене " нищо няма да кажа  Tired

ние сме си в къщи  Tired писна ми от Андрешковски номера, ама наистина ми писна Tired

# 444
По повод часовниците, извинявам се ако досаждам:( Видях това което е показано, ползва се часовник, в който се монтира гоблен. Този вариант като че ли не  е много удачен, представях си нещо красиво като рамка. Едва ли може да се намери на пазара подобно, дайте вашите идеи и варианти по темата:)

# 445
Марго, поздравления! Чорапчето е невероятно.
Аз съм правила на моите деца, но се амбицирах за второ издание. Страхотно е!

ИнаТ, много са ти хубави картичките! Дано хората, за които са предназначени ги оценят!

# 446
 Hug Heart EyesПак да ми дойдеш , ама сега мирише на пушек  Laughing

Аз-за протокола -не шия , ако остане време събота и неделя , но ви чета  Peace

Вевче , ако отидеш в някое левче , няма ли да си намериш подходящ часовник ,има доста .

# 447
За първи път шия по схема със смесени бодове, кръстче, полукръстче, една, две нишки.
Та вчера ми направи впечатление,че в един ред вървят знаци за един и същи цвят конец, една нишка, но единият е кръстче, другият е полукръстче.
Аз ги бях направила първо едния знак, после другия.
Но се зачудих дали не може да се шие наедно, все пак става дума за един конец, с една нишка?Вие как мислите, как процедирате?

# 448
vev4eto, зависи вече какво търсиш като рамка за часовника. И от специализиран магазин да си купиш, пак може да махнеш основата и да ползваш твоя избродирана за циферблат. Аз за моя взех обикновен часовник, пасна ми точно  http://dionvarna.snimka.bg/tapestries/gobleni.370134.12398942.big

*vera, аз шия по знаци, без значение какъв е цвета. И на мен ми се е случвало два съседни знака да са един и същи цвят, но различен брой нишки. Първо шия единия знак, после другия.

# 449
Вече шия второто ангелче. Искам да питам следното:
-този бод в ореола в схемата пише 1 и  2 конеца - общо с три конеца ли е и дали се пресукват?
- контурния и другите рисуващи бодове - дали е нужно да се пресучат, за да не стоят раздалечени?
Крилцата ще ги шия накрая, за да не се размъха нещо сребърния конец.
Може би в края на седмицата ще го понаправя вече, поне във вид за показване, надявам се.

Сега разпрах бодовете на лицето, които са отстрани на най-светлото в средата /дано ме разбирате/. Пак гледах схемата и се чудя, че е даден един и същ номер цвят, а на снимката се виждат с по-тъмен цвят. Дали да доразпоря и на крачетата. Някаква идея?
С един и същи номер са, но с различен брой нишки и от там идва разликата в цвета. Обърни внимание на ключа,че едните се шият с една нишка, адругите бодчета с две. Дано съм ти била полезна.

Общи условия

Активация на акаунт