Планове кроим всичко пак с ЦВЕТЯ да украсим

• 84 593
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
Незито всичките цветя са ти страхотни,сакъзчетата са ти толкова хубави а моите измръзнаха и сега купувам всичко на ново,как успявате да ги запазите през зимата и да са ви така свежи и готови да цъфнат сега веднага.Аз дори и да ги опазя до следващата година винаги ги изкарвам едни хилави и проскубани.Ако полагате някакви по специални грижи за съхранението им през зимата споделяйте.И още едно питане при каква температура ги държите зимата защото знам ,че не обичат и да им е прекалено топло.

# 691
  • София
Нези, прекрасна градинка, пролетните цветенца са чудни!  Hug

pisenxeto, бялото лаленце е много красиво. Аз също си засадих бял здравец, очаквам го да цъфне!
Днес си купих малко парички, много ги харесвам, ще ги засадя в градината пред входа!
Взех си и още едно малко латинки, че 8 коренчета в сандъче ми се струват малко, дано не се наложи да ги премествам!  Simple Smile
Купих и едно пликче със семенца на Саксийна ягода, някой има ли опит с нея? Семенцата на колко сантиметра в почвата се посяват?

# 692
  • ГОре на черешата...
Нези, мила, въпреки облачното време днес ще нося слънцето в душата си - благодаря ти за тази красота, показвай ни я често!

Лилия, вече не веднъж съм питала - всичките ми цветя зимуват в хола, който е неотопляем, но е с огромни прозорци и южно осветление - цветята са натопло и хладно - около 13-15 градуса /в най-големите студове тази зима с газова печка поддържах темепературата да не пада под 7-8 градуса/. Поливам си ги сравнително редовно - може би веднъж на 7-10 дни. Това е. Мушкатата даже цъфтяха през зимата...

А сега...а сега отивам да и пия кафето на терасата - готова е! Готова е Party! Стана дори по-хубава, отколкото очаквах - уж отстранихме един малък плот, а се отвори голямо пространство, където спокойно наредих мушкатата...най-сетне сложихме и маса и сега ми е толкова уютно там...до полунащ тичах да си я гледам /знам че съм луда  Crazy/...имам и нови придобивки, прекрасни при това /е, прекрасни за мен де Rolling Eyes/ следобед ще ви ги снима - 3 разкошни кралски мушката и още петунии...моят рай, моят цветен рай ме очаква /сигурно съм смешна, има хора с прекрасни, огромни градини, ето Незито каква красота е сътворила, а аз се радвам на няколко квадрата мозайка...но това са ми възможностите към момента, ще ми се, но с друго не разполагам...напоследък ставам досадна, кажете ми ако прекалявам, може и на ЛС - не се притеснявайте, няма да упрекна никого.../

# 693
Добро утро!Едно кафенце от мен за събуждане :

mari_eta не прекаляваш  Hug

И аз преди малко си изпих кафето на терасата  Laughing .Любувах се на едни невероятни петунии,които майка ми вчера ми купи.Цветовете са им много голями и едни такива къдрави  Heart Eyes прелест.След малко ще ги щракна и ще ви ги покажа.
Моята тераса преди година беше склад ,а сега е пълно със саксии,имам и масичка и табуретки  Heart Eyes идилия.Само където още нищо не ми е цъфнало от моите цветя  Mr. Green
Отивам да си взема фотоапарата и да ги щракна докато малчо още спи и имам време  Laughing

# 694
  • на североизток от Рая
             Hug   Hug   Hug   Hug   Hug
 Добро утро и от мен!

Нези, напълни душата ми с красота вчера. Но не можех да публикувам, за да изразя възхищението си.
 Само в нашата тема като влизах и ми засичаше компютъра. Рестартирах го два пъти дори. Възможно ли е от многото снимки на страницата да е станало претоварване?
 Леле, какъв тъп въпрос? Виждате колко съм компетентна... Blush

pisenxeto , много се впечатлих от цъфналия в бяло здравец. Наживо не съм виждала такъв. Много е интересен и изглежда прекрасно.  Hug

Лилия, аз писах няколко пъти за сакъзчетата, но пак ще се повторя. Моите изкараха ледената епоха /тази зима/ в маза със счупен прозорец. Може би температурата е падала под 10 градуса/така твърди мъжът ми/, но те оцеляха. Бяха само голи клечки. Не бях ги поливала три месеца, за да не замръзнат корените в пръстта. Нямах никаква надежда, че ще оцелеят. Но оцеляха, за моя радост. Сега са на терасата и растат с часове. За няколко дни от голите пръчки покараха бледи листа, постепенно потъмняха и се покриха целите със зеленина.
 Разбрах, че мазата е мястото, където ще прибирам сакъзчетата и мушкатата през зимата.
 Едната година бяха на тавана, но загинаха. Студът там не им понесе.
 После ги завъждах отново, просех ката циганка чески. Blush
 Няма да забравя как мъжът на нашата Месечинка дойде пред блока  и ми донесе армаган от нея - сакъзчета  и други неща.

Плами, липсваш!  Hug Дано да си добре!
 Спомнях си, че миналата година се запознах с Месечинка точно по това време, дни преди Гергьовден. И тогава беше голямо преживяване за мен.

Ех, как ви обичам, обичам... Heart Eyes

Маги, саксийните ягоди винаги са будили интереса ми. Обаче не съм имала никога. Брат ми беше купил пакетче семена миналата година. Бяхме засяли, но май нищо не се получи. Пък той все обича да експериментира с такива неща.  Laughing

Мариетка, дойде и твоят ред, мила!  Hug
 Ич не си луда, шЪ знайш!  Naughty И аз се радвам на терасата като си я приготвя за обитаване. Чувствам я като офис през топлите месеци. Там чета, редя пъзели, пия кафе или просто стоя и гледам. Никак не е голяма, северна е и има сянка следобед. Сега все още не е направена както я искам. Сакъзчетата стоят още на южната тераса на первазите. На южната тераса и свекърва ми има сакъзчета. Е, заедно ги гледаме, но тя купува, пресажда...Не й отнемам радостта и тя да върши нещо полезно и толкова приятно. Ядосва ме, че много преполива, но не се обаждам. Не искам конфликти за незначителни неща.  Whistling
 Имахме пораснал кипарис на южната тераса. От доста години е, свекърва ми го засади от семка. Почти колкото мен беше висок и стоеше в дъното на терасата, до съседите. Не го искахме вече и вчера един колега на мъжа ми дойде  и го взе. Той живее в къща и май ще го засади в двора си.
 Сега, обаче, терасата опустя. Все едно че има отрязано дърво в "двора" ни.  Sad Какво ли да сложа там? Но пък точно на тази преграда между нас и съседите застават синът ми и съседчето и си говорят и играят. Сега нищо няма да им пречи.

Мариетка, чакам твоите снимки! Hug

The Girl, Hug, благодаря за кафето, пия и моето сега. Чакам и твоите снимки!
 Пиши често и показвай! Peace

Отплеснах се, бе.  ooooh! Извинете...
 Имах и въпрос, но го оставям за друг път.  Simple Smile

# 695
Ето ги и моите петунии  Heart Eyes

А това са ябълката и крушата ми :

# 696
Liliq Vasileva,аз моите сакъзчета ги прибирам на остъклена тераса ,тип зимна градина,която ми служи само за оранжерия и там прибирам всичко,което не може да зимува навън,там си правя разсади ,там си прибирам луковици ,инструменти и т.н. Сложили сме един радиатор ,който дръжим на 1 ,колкото да не пада много температурата. Преди да ги прибера ги орязвам здраво и  си правя нови разсадчета и напролет най-старите ги подновявам. Поливам и аз като Мариетка ,даже и при мен някои мушката цъфтяха и през зимата. Сега преди да ги извадя навън бях почнала да им чупя пъпките(нещо ,което много мразя),но като прочетох в темата ,че другите не го правят и веднага спрях и ги оставих да си цъфтят. Mr. Green  
Скрит текст:
  Благодаря ви на всички за хубавите думи! Hug Мариетка,хич не си и помисляй ,че досаждаш,напротив,нали това е общата ни страст,как може тя да бъде досадна. Wink  Винаги с голям интерес разглеждам снимките на цветята ви. Аз самата снимам моите постоянно. Crazy У дома вече ми се смеят,че това са най-сниманите цветя.  Laughing  По-късно пак ще вляза да ви покажа какво снимах вчера и днес . Joy

# 697
  • Варна
Нели Hug
нещо нямам сили да се занимавам със саксиите тази година, трябва ми помощ, пък на мъж ми не мога да разчитам, хич не е градинар Whistling Не мога да го накарам да ме заведе до Баумакс за разсади, ще видим сега през почивните дни може да се разходя. Трябва и да си взема сандъците със сакъзи от нашите, ама пак той трябва да ги мъкне и подозирам, че ще мрънка Crazy Добре че есента си взех две коренчета теменужки, сега те и здравецът цъфтят на терасата и ме радват Grinning И пълня очи с вашите цветя Heart Eyes

# 698
  • Там, където ме обичат
Момичета, време ли е да извадя петуниите на терасата? /неостъклена/

# 699
  • Варна
Да, разбира се, на мен вече кактусите ми са на терасата Laughing

# 700
  • Там, където ме обичат
Мерси.
Мисля си дали да изкарам също антуриумите и шафлерата?

# 701
  • София
Мерси.
Мисля си дали да изкарам също антуриумите и шафлерата?
Моите много страдат от това местене newsm78

# 702
Гледам питате се за изкарване на китки на вън та да питам и аз да изкарам ли ве4е хипеаструмите на вън  newsm78

# 703
  • ГОре на черешата...
Ето обещаните снимки - кралските мушката - разкошни красавици, много ги обичам, и трите растения са много здрави, с много пъпки:

тази е невероятно красива на живо...

Петуниите:

Любимците ми:

Калцеоларията полудя:

Моето късче цветен рай:

Скрит текст:

Гледката ми:

# 704
  • на североизток от Рая
  Ех, тази  Мариетка!  Heart Eyes Все по нощИте ме вълнуваш с тези красиви цветя.
Скрит текст:
Поне заради тях ще заспя усмихната. Иначе все имам влага в очите в последно време. Ама..., минава с времето.

Видях книга, но не се вижда заглавието. И като един книгоман искам да знам какво четеш?!

Мога ли да си изнеса теменужките вече навън? Ще са на перваза на прозореца, на завет. Дали ще им е хладно, още е април?  newsm78

Спокойна нощ!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт