Планове кроим всичко пак с ЦВЕТЯ да украсим

• 84 597
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

МариеткаHug, пишех в друга тема, но усетих , че си тук.  Wink

Всъщност, щях да се включа преди час, за да споделя, че и аз днес се занимавах с цветя.
 Засадих калатея, маранта и още една калатея/май Thinking/. Мариетка, дали е калатея?
 Огледах се дали картофчето ми избива, но - тц, още не иска да се покаже.
 Пресаждах и едно сакъзче, което пък преди малко прегоря от силното слънце.
 Имам клончета от нааай-разнообразни цветя във вода и ще чакам да пуснат коренчета. Wink
 Моите сакъзчета отдавна нощуват на терасата, но са на первазите на прозорците.
 Китайските ми рози са все още вътре, в тъмния коридор. Като ги бях изнесла се застуди, върнах ги вътре  и все още са си на тъмно.
 Не мога да си открия грудките на гладиолите. Яд ме е. Закъснявам пак...Уж ги сложих в гаража есента, пък сега...Няма ги.

Мариетка, като гледам колко са ти пораснали сакъзчетата, имат пъпки, свежи са...А моите кога ще ме зарадват с пъпки?
 Много хубав изглед имате от терасата. Парк ли има до вас? Видях брезичка. Много ги обичам тези дръвчета.
 Тя и моята гледка от терасата е хубава, де. Южната гледка. Гледаме точно срещу паметник 1300 години България. Толкова се е раззеленила гората, така пеят птичките. На борова гора мирише.
 Прекрасна е пролетта!

Маги, и аз снощи се впечатлих от цветята ти и обстановката у вас! Ама не можех да мисля и да пиша като хората.
 Вълнението ме беше оставило без сили. Спах дори без да сънувам, дълбок, здравословен сън. А днес пак ме избива на плач, като се сетя за вчерашната среща. Явно емоцията не ме е пуснала. Поне поплаквам от радост и вълнение. Heart Eyes

Сега отивам да поливам цветята.
 Пак ще пиша!

Hug

# 676
Чак и мен развълнувахте за вашата среща момичета  Hug

И аз днес само се занимавам с цветя.Бяхме на село и там бутаха една постройка зад къщата и бяха хвърлили една дъска върху едно храстче от карамфили,на които тъкмо са се оформили пъпките.Та... дожаля ми за него и го изкорених,разделих го на по-малки стръкчета и го засадих отпред пред къщата по продължението на оградата и толкова още остана,че си взех и за вкъщи.Той е от тези малките карамфили,но незнам точно наименованието (с малките цветенца и където цъфти непрекъснато  Heart Eyes ).
Оххх,а за моите разсади направо е "манджа с грозде "  #Crazy
Нали бях садила в началото карамфил Шабо и кълдаръмче,но не знаех ,че само се сее отгоре семето,ми аз срам не срам ще си кажа  Embarassed ,но ги засадих на минимум 5 см. дълбочина и ги чакам да поникнат за седмица  ooooh! .След този неуспешен опит си купих петуния и тагетис и ги засях в същото сандъче и те поникнаха за отрицателно време + кълдаръмчето и сега гледам и карамфила ми и той е избил и всичко на едно място едно до друго  ooooh! .И сега се чудя какво да ги правя като са толкова нагъсто  newsm78 .Да купя още сандъчета и да ги прехвърля  newsm78 ,но те са още с крехки стъбълца и може да ги пречупя ?!
Така както съм тръгнала да се излагам  Embarassed да ви кажа и за другия ми провал с бегонията  Joy hahaha .Ми аз като начинаеща "цветарка" си знам ,че се садят луковиците на бегонията,но откъде с мойто акълче да видя по-напред как точно Joy и го засадих на около 10 см в саксиите  hahaha .После добре ,че някой пита тук във форума,с коя страна надолу да ги засади и се сещам,че съм ги набучила без да гледам.Айде разкопах ги и ги нагласих  Joy ,но онзи ден пак тук във форума писа,че се засажда грудката само до половината и аз гледам монитора като  Shocked и хайде наново ги изрових и сега вече със сигурност знам ,че съм ги засадила както трябва.Пък те милите бегонии през този месец на тъмно в пръста и коренчета пуснали и даже са се подали и онези белите отгоре на грудките(незнам как се казват  Blush ).Сега в тези саксии бучнах и от този карамфил,за който ви казах по 3 сръкчета в саксия.Поне той да цъфне там,че незнам бегонията ,кога изобщо ще се разлисти.Тя милата устоя на всичките ми опити да я "унищожа"  Joy
За първи път съм решила да си въведа терасата в вид и отрупана с цветя и само грешки правя  ooooh! .От догодина съм решила да се хвана сериозно и от по-рано да си ги сея семената,че то зима ще дойде докато порастнат ,пък камо ли да цъфнат  smile3532
Добре ,че го има този форум и да се учим от вас ,че едва ли до сега да ми е поникнало цвете  Hug

# 677
Хай цветарки гледам красотите ви и ви завиждам.Днес бях на село и продължаваме да оформяме градинки ето я и новата за сега има само здравец ] [/url][/img]] [/url][/img]Между здравеца и на други места из двора засадихме от тези семена та да видим дали ще стане нещо ] [/url][/img]
The Girl не се притеснявай мила и аз доста често правя такива  грешки човек се учи тук винаги ще намериш отговор на въпросите си
мариетке,Magi_D големи красоти сте постигни браво.Magi_D това на 5-та снимка кордилине ли е ако е кажи някой съвет аз си купих преди няколко дни(показах го на предната страница) аз четох в нета но друго е да каже някой който го е гледал

# 678
  • София
Здравейте отново!

Мариетка, Нели много ме развълнувахте с вашите разкази! Прекрасна среща!
Мариетка, много свежи сакъзчета и гледаката също е чудесна.
The Girl - след три пресаждания (за късмет) бегонията ти няма как да не е прекрасна! Simple Smile

Аз приключих май със терасата, тези дни ще пусна снимки, нямам повече място за съжаление.

# 679
  • София
Magi_D[/color] това на 5-та снимка кордилине ли е ако е кажи някой съвет аз си купих преди няколко дни(показах го на предната страница) аз четох в нета но друго е да каже някой който го е гледал[/left]
Popii, да кордилине е. Много си го обичам, то е на десет години някъде, не е много голямо, не съм го пресаждала досега, има много малки издънки, но не съм ги отделяла, така си го харесвам повече. Няма никакви по-особени грижи, обича да е на светло,  поливам, като при всички останали с проверка на почвата преди да полея.
Успех в отглеждането!  Simple Smile

# 680
  • ГОре на черешата...
Благодаря ви, момичета, вълнението все още е голямо Grinning...
Нели, не, за съжаление не е парк, а голям двор на някакво бивше предприятие - сега там само на 1-ия етаж има фирма СОД и един магазин-сервиз на Шкода. Но пък има големи дървето - боромве, брези и храсти, в които гнездят славеите...
А иначе марантите са 2 вида, а другите 2 /във фолиото/ са ктенанте / с жълтите петна/ и строманте /с лилавата долна част на листата/.

# 681
     [/img]                                                                     Ето и още една част от моите цветя , повечето са циганчета.                                       

# 682
  • DE
Изобщо не знаех, че на това цвете се вика циганче  ooooh! ooooh! ooooh! Виждала съм го и даже имах, ама загина горкото, но сега май ще повторя  smile3508 Предполагам, че лесно се гледа

Прелестни цветя!!! Пълните ми очите и душата   bouquet

# 683
Gra Graда наистина не е претенциозно циганчето,но не обича прекалена слънчева светлина,по добре да е на шарена сянка или да го огрява или сутрин за няколко часа или следобяд за малко.Обича да се полива честичко но трябва да се внимава да не се преполее.Аз го харесвам много понеже след няколко седмици сандъчето ще е изпълнено с цветове и въобще няма да има свободно място между едното и другото и е отрупано с толкова много цвят че листата не се виждат от цветове.

# 684
Добро утро ,цветарки!  Hug Първо ще започна с това,че Нели и Мариетка рано-рано ме развълнуваха с милата си среща. Heart Eyes Благодаря ви,че споделихте,че бяхте така откровенни и ни направихте част от нея . Heart Eyes  Маги,радвам се ,че се появи ,липсваше! Hug Цветята ти  са много красиви ,а хоята ,хоята страшно е пораснала.Дано да те е зарадвала и с цвят и с аромат. Wink Liliq Vasileva,успях да разгледам и твоите цветенца-чудесни са,много обичам "циганчета". Heart Eyes  Мариетка,и аз се престраших и няма връщане назад,извадих всички сандъчета и саксии на терасата. Разбира се малко след това валя градушка ,но слава богу беше дребничка . Mr. Green Дано няма температурни изненади.  И сега малко снимки и от моите тераси :градинки-
Скрит текст:
 Сандъчета и саксийки-
Скрит текст:
 И една върбичка -
Скрит текст:
 Извинявам се за многото снимки,просто искам да ви покажа всичко ,а не мога ,има още и още ... Embarassed

Последна редакция: пн, 23 апр 2012, 09:57 от nezito

# 685
....
И като съм тръгнала с въпросите - исках да сложа някакви сандъчета с цветя по дължина на същата тази тераса, но ми казаха, че петуниите няма да издържат на този пек в плевенската жега лятото. Какво друго мога да гледам там? Терасата е западна, на 4-тия етаж, лятото е адска жега и задух.

irenapleven , за бенджамина и дървото на живота не мога да ти помогна, но на тази тераса май ще виреят добре сакъзчета и мушкато. Те обичат слънце. Калдъръмчето също. В един друг форум споделят, че петуниите издържат на слънце и задух, но аз ги гледам на северозападна тераса и не мога да кажа от опит.   bouquet

Вчера най-после успях да изчистя терасата и направих нови снимки на цветята ми. По-късно днес ще пусна снимки, да се посмеете на експериментите ми.

nezito, показвай и не ни жали!

# 686
Нези, страхотни снимки, страхотни цветенца! Не се извинявай за прекрасната гледка и настроение, които създаде, а слагай още снимки Mr. Green Страхотно е, поздравления, напълни ми душата! Crazy

Всички снимки на цветя са страхотни и как хранят душичката ми само....но вие знаете де Mr. Green

# 687
  • DE
Уоу, nezito, може ли да дойда да живея у вас?  Blush До сега не бях виждала, а не се и бях замисляла за такава "аранжировка" на балкона като градина. Но определено ми даваш много идеи за бъдещето ми жилище  Laughing Само да се навият да ми ги спонсорират.

Пускайте снимки, момичета! Няма по-зареждащ старт на деня от това   bouquet

# 688
Ето и част от моите цветя

"Завиждам "ви за красивите цветя!!!Много са красиви.А аз ще чакам с нетърпение и моите да разцъфтят и тогава да ви ги покажа.

# 689
Не бях виждала здравец да цъфти в бяло  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт