Планове кроим всичко пак с ЦВЕТЯ да украсим

• 84 594
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
Ми не съм Месечинка, не съм и Нели, ама съм от Софияаааааа!  smile3514   Crossing Arms
Сега без майтап, ооооплакнах оЧо с тереските и китките   bouquet ма се сетих, че се налага да попитам:
- по отношение на  бордюрите  Thinking на терасата- с какво са лепени?

# 721
nezito, просто съм без думи! Терасата ти е като мечта! А ти самата заслужаваш едно голямо БРАВО за труда, който си положила да отгледаш тези невероятни цветя! Но пък има да те радват!  Grinning

# 722
  • Gone with the wind
Гледам питате се за изкарване на китки на вън та да питам и аз да изкарам ли ве4е хипеаструмите на вън  newsm78

Аз тези дни ще изкарвам моите. Първо ще ги сложа от северната страна на къщата под козирката на терасата, а после полека-лека ще ги местя на юг, че да не се стресират много от рязкото изтипосване на слънчице.
За жалост  гадно червено гниене ми е помело почти всички луковици, след рязането и чистенето повечето са на 1/4 от това, което бяха  Confused Но пък семенаците са чудни  Heart Eyes
Честито ти цветеносче - чакам с нетърпение снимки като цъфне. И да подсетя - тори ги много, обичат храната мамУните. Купи си кафяв кристалон - супер е подходящ за тях. Така ще си подсигуриш цветеноси за догодина.

Иначе при мен няма нищо особено - сях много късно, петуниите са далеч от цъфтеж, но пък поне няма да се чудя къде да ги дундуркам докато приключим с ремонта и се приберем в къщи. Писна ми вече от майстори - едва ли не ти правят услуга, а не си плащаш за работата им  ConfusedИ като знам, че по-нататък ще трябва още 2 стаи да дооправим
Само пролетните луковици ме радват, но и те вървят много късно - започнаха да цъфтят едва  преди около седмица. В момента цъфтят само тези
Скрит текст:

# 723
  • Варна
Ку4о,
де се губиш Hug
Цветята ти са страхотни, а тези пъстролистни лалета направо ме разбиха Heart Eyes Искам и аз градинка пък Crossing Arms

# 724
  • София
Нали съм руса - търся като във ФБ да натисна лайк на снимките  #Silly

# 725
  • на североизток от Рая
  КучоHug, слава Богу, че се появи! Притеснено ми беше за теб.

Появи се и ни омая с красота. Така се радвам на лалетата ти. Даже и листата им ме впечатлиха. Всяка година си обещавам да купя луковици за интересни лалета и не го правя. А зюмбюлите ти,...., красота неземна!
 И да не избягаш пак задълго! Hug

Преди малко видях, че картофчето е избило. Така се зарадвах.  newsm44

При нас от вчера има ужасен вятър, студен и силен. Моите сакъзчета пренощуваха на терасата, но те не са с дълги клонки. И въпреки това, сега видях, че имам счупена клонка. Здрава и кичеста. Чак сълзи ми избиха. Аз им треперя и чакам да пораснат, пък то какво става?  Cry Много се натъжих. Сложих клончето в чаша с вода, пък дано пусне коренчета.

Аз отивам да водя малкия на у-ще. После пак ще надникна при вас.

Hug

# 726
И тази тема вече се превъртя, а аз нямам и нямам, и нямам с какво да се похваля... Най-много да се оплача Simple Smile Ама няма! Като гледам вашите красоти и ми става хууубавичко на душата!

Все пак, да споделя. Преди няколко седмици "събудих" и разсадих червената детелина, и вече бях почнала да се притеснявам, че нищо не става. Но вчера имах изкарало листенце в едната саксия! Ще я бъде, значи Simple Smile

# 727
  • София
Все се каня да питам. Листенцето ми теменужка е пуснало коренче. Кога се засажда в почвата?Чакам да избие друго листо или newsm78

# 728
  • на североизток от Рая
Все се каня да питам. Листенцето ми теменужка е пуснало коренче. Кога се засажда в почвата?Чакам да избие друго листо или newsm78

Браво на листенцето.  Simple Smile
 Изчакай още малко. Ще се появят и малки листенца и тогава засаждай. Аз поне така правя  и после много бързо почва да се развива в саксията.

# 729
  • Варна
Нели,
хич не слагай клончето във вода, засаждай направо Hug Ще се хване.

# 730
И на мен вчера силния вятър ми счупи доста сакъзчета Sad Нели ,и аз не ги слагам във вода,а директно ги боцкам обратно в сандъчето. Wink

# 731
Момичета, преди две седмици посадих анемоне, ранункулус и два вида далии на открито. Все още няма и помен от тях - това дали е нормално? А далиите, специално, имаха по едно миниатюрно филизче, което значи, че си бяха съвсем годни...  Или да ги отписвам, щом още нищо няма....

# 732
  • Gone with the wind
Нищо им няма, рано е да отписваш анемонето и далиите. За ранункулусите не знам - моите от 2 месеца чакат да ги засадя. като се затопли още малко много бързо ще тръгнат

# 733
Дано!  Praynig
Много ми се искаше да ги имам...

Иначе тия дни с радост забелязвам как растат гладиолите ми!  Laughing

# 734
Здравейте,момичета!Благодаря ви за изчерпателните отговори за отглеждането на сакъзите!     Мариета много красиви мушки си показала,                                                       Незито,за пореден път ми пълниш очите с красота от твоята градина.Много е красива,много!     

Общи условия

Активация на акаунт