На море в Турция - тема 17

• 132 268
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
s69, вероятно всички можем да се включим с още предложения, мисля, че има още няколко подходящи хотела, предлагани от Тез тур с полет от Варна, но не знам като цена какво ви устройва. Все пак, ако взема цената на Делфин Дива като база, можем да разширим списъка със страхотния ROYAL DRAGON в Сиде или съседния, чисто нов ROYAL ALHAMBRA PALACE. И двата са с безплатен лунапарк и много водни пързалки. Близо до тяхната цена е и IC GREEN PALACE в Лара, за който има много добри отзиви в темата. Струва ми се доста подходящ за деца CLUB GURAL PREMIER BELEK, който е току-що реновиран. Това е клубен тип хотел с отделни къщички, огромна територия и голям аквапарк. Това са хубавите хотели, за които се сещам на тази цена, но сигурно има и още.

# 631
  • София
Мaрги,абсолютно одобрявам е ще се възползвам от списъка с лекарствата.
А да питам когато е чартърен полета има ли изисквания за багажа като размер?На хлапето ще може ли да сложа отделен голям сак при условие,че си има редовен билет?

# 632
Inkа, винаги има изисквания за багажа, но най-вече гледат теглото, а размера е по-важен за ръчния багаж. Все пак зависи с коя авиокомпания ще пътувате. Аз гледах наскоро страницата на Sky Airlines за изискванията им, защото с две малки деца, багажа няма да е никак малко, да не говорим, че ще мъкна и гърне Simple Smile, така че исках да съм сигурна каква е политиката им по въпроса, но така и не намерих никаква информация. Ще се ръководя от най-често срещаните правила, при които всеки пътуващ /без бебета под 2 години/ има право на един багаж до 20 кг. и един ръчен багаж. Трябва да се внимава куфара или сака да не превишава 20 кг. Дори и ако в него е събран багажа на двама пътници, ако е над 20 кг. могат да направят проблем.
Дано Галактик се включи с компетентно мнение.

# 633
  • София
Благодаря за това,което ми разясни.Мисля,че определено се включваме в тези до 20кг багаж на човек.

# 634
  • ВАРНА
s69, вероятно всички можем да се включим с още предложения, мисля, че има още няколко подходящи хотела, предлагани от Тез тур с полет от Варна, но не знам като цена какво ви устройва. Все пак, ако взема цената на Делфин Дива като база, можем да разширим списъка със страхотния ROYAL DRAGON в Сиде или съседния, чисто нов ROYAL ALHAMBRA PALACE. И двата са с безплатен лунапарк и много водни пързалки. Близо до тяхната цена е и IC GREEN PALACE в Лара, за който има много добри отзиви в темата. Струва ми се доста подходящ за деца CLUB GURAL PREMIER BELEK, който е току-що реновиран. Това е клубен тип хотел с отделни къщички, огромна територия и голям аквапарк. Това са хубавите хотели, за които се сещам на тази цена, но сигурно има и още.

Благодаря ти хубави са хотелите много, най ми допада ROYAL ALHAMBRA PALACE, а какво ще кажеш за този Royal Wing, четох тук, само положителни отговори, но още едно  никога не е излишно Simple Smile
Може да ми предложите и по-евтини хотели със същите ескстри Simple Smile.

# 635
s69, ние ще почиваме тази година в Royal Wings от 15.09. Спрях се на него в резултат на добрите отзиви на съфорумките. Доверявам им се напълно.

# 636
  • София
anito1232, на границата не будят децата. Отварят само багажника, но не винаги (зависи от настроението им  Wink).

Както е казала ndimitrova, има 2 ферибота, един  Гелиболу- Лапсеки и  друг Есеабат-Чанакале. Вторият ферибот - Есеабат-Чанакале е по-добър, защото са по-нови, по-бързи, по-удобни и по-често пътуват. Мисля, че има почивка между 3 и 6ч. сутринта, така бях чела в стари теми.
Все пак, който и да изберете, пътят след ферибота не може да се сбърка, само един е до Измир.

Пътя до там е добър. След ферибота, посока Кушадасъ, се минава по планински път и пътя е с по една лента във всяка посока. Това продължава около 1-час.
Същинската магирстала е от Измир до Кушадасъ (продължава и след това). Преди това не се води магистрала, но е широк пътя.
Грапав е асфалта и колата шуми повече, като се движи. Просто друса малко повече и е по-шумен.

Ето и цените на горивата:
1. дизел - 3.60лири,
2. бензин 4 лири;

Последна редакция: ср, 14 мар 2012, 23:15 от Dori

# 637
s69, Royal Wings е любимия ми хотел, така че за него мога само суперлативи да изреждам. Той обаче е малко по-скъп от Delphin Diva и за това не ти го предложих. VOYAGE SORGUN в Сиде е друг хотел, който много харесвам. В него също има лунапарк безплатен за деца. От хотелите с малко по-ниски цени SUENO BEACH в Сиде е много приличен вариант. Там също има лунапарк, за който дават няколко безплатни билета, а след като се изчерпат, се заплаща. На доста приемлива цена е и LONG BEACH RESORT, който е хубав хотел, с хубави стаи и обслужване, с безплатен лунапарк и много водни пързалки, но плажът и доста от атракциите са през пътя от хотела и се минава през подлез. И накрая не мога да не спомена и двата Делфина в Алания - Delphin Delux и Delphin Botanik. И двата са много добри хотели, с много добро обслужване и са ориентирани към семейства с деца, но са на два часа от летището и плажът им е само камъни. Иначе са едни от най-евтините, от до тук изброените и също имат лунапарк и много водни пързалки. Май изброих всички хотели с лунапаркове на цена около тази на Делфин Дива.
Тези хотели далеч не изчерпват всички хубави в Анталия. Могат да се изброят още доста, но за да изберете подходящия за вас, трябва да зададете точни критерии иначе ще се загубите в огромния избор на хубави хотели.

# 638
  • София
http://www.canakkaletravel.com/feribot.htm
Ето тук може да видите разписанието на фериботите. А дали някои знае колко е газта в Турция.

# 639
  • Бургас
 Praynig Praynig Praynig
Разполагаме с 1000 лв за почивка май месец-за Кусадасъ разбрах че е студено още и затова гледам по-надолу:) Peace
Moже ли да ми препоръчате хотел Praynigс автобус ол инкл.за края на май-към 1000лв за двама без деца Party

Последна редакция: чт, 15 мар 2012, 12:56 от natalito78

# 640
знам за такива проблеми изрично попитах българската страна да не би да излезе проблем в последствие и да стане така на място в хотела да ..................Прочетохме и страхотните отзиви и сменихме посоката  Peace

Olive търсих мненията,но от линка се вижда само -много сме доволни и това е подробности не открих,но ще проверя пак мненията.
Мимозата, ако не е тайна с кой чужд ТО резервирахте. При положение, че за Сънгейт не е станало как сте сигурни ,че тук всичко ще е ОК. Или Папилон го резервирате с български ТО?

Сега е през ТУИ и е от списъка с разрешени за продажба в България хотели -съвсем официално си е,а първия път беше през чужда резервационна система и друг оператор.

# 641
  • ВАРНА
s69, Royal Wings е любимия ми хотел, така че за него мога само суперлативи да изреждам. Той обаче е малко по-скъп от Delphin Diva и за това не ти го предложих. VOYAGE SORGUN в Сиде е друг хотел, който много харесвам. В него също има лунапарк безплатен за деца. От хотелите с малко по-ниски цени SUENO BEACH в Сиде е много приличен вариант. Там също има лунапарк, за който дават няколко безплатни билета, а след като се изчерпат, се заплаща. На доста приемлива цена е и LONG BEACH RESORT, който е хубав хотел, с хубави стаи и обслужване, с безплатен лунапарк и много водни пързалки, но плажът и доста от атракциите са през пътя от хотела и се минава през подлез. И накрая не мога да не спомена и двата Делфина в Алания - Delphin Delux и Delphin Botanik. И двата са много добри хотели, с много добро обслужване и са ориентирани към семейства с деца, но са на два часа от летището и плажът им е само камъни. Иначе са едни от най-евтините, от до тук изброените и също имат лунапарк и много водни пързалки. Май изброих всички хотели с лунапаркове на цена около тази на Делфин Дива.

Тези хотели далеч не изчерпват всички хубави в Анталия. Могат да се изброят още доста, но за да изберете подходящия за вас, трябва да зададете точни критерии иначе ще се загубите в огромния избор на хубави хотели.

Благодаря още веднъж за изчерпателния и полезен отговор май се спрях Royal Wings след толкова много препоръки за него пък и на мен ми допада близо до летището, с всички екстри и този новия в Сиде ми допада, но казват че не е много удачно да си в нов хотел отворен за първа  година, така че избирам Рояла. Отново ми бяхте много полезни Simple Smile

# 642
Момичета,сега ме хвърлиха в един размисъл от агенцията... Мацката ми каза, че ако пътуваме за първи път с малко дете до Кушадасъ било по добре да идем с автобус... Rolling Eyes Децата понасяли по-добре пътя отколкото възрастните.Щели сме да се объркаме най вероятно, а и там никой не говорел английски език... Кажете моля ви,според вас кой от двата варианта е по-добър, че нямам много време за размисъл Praynig Praynig

# 643
  • София
Момичета,сега ме хвърлиха в един размисъл от агенцията... Мацката ми каза, че ако пътуваме за първи път с малко дете до Кушадасъ било по добре да идем с автобус... Rolling Eyes Децата понасяли по-добре пътя отколкото възрастните.Щели сме да се объркаме най вероятно, а и там никой не говорел английски език... Кажете моля ви,според вас кой от двата варианта е по-добър, че нямам много време за размисъл Praynig Praynig
Първия път като пътувахме до Кушадасъ и нащо дете беше на тази възраст много добре понесе пътуването спа почти през цялото време, но все пак зависи много от детето. Аз лично не бих пътувала с автобус с моето дете. Ние пътуваме с навигационна система, но има табели навсякаде така че немисе вярва да се объркате и с карта.

# 644
  • Варна
знам за такива проблеми изрично попитах българската страна да не би да излезе проблем в последствие и да стане така на място в хотела да ..................Прочетохме и страхотните отзиви и сменихме посоката  Peace

Olive търсих мненията,но от линка се вижда само -много сме доволни и това е подробности не открих,но ще проверя пак мненията.
Мимозата, ако не е тайна с кой чужд ТО резервирахте. При положение, че за Сънгейт не е станало как сте сигурни ,че тук всичко ще е ОК. Или Папилон го резервирате с български ТО?

Сега е през ТУИ и е от списъка с разрешени за продажба в България хотели -съвсем официално си е,а първия път беше през чужда резервационна система и друг оператор.
Благодаря за отговора. Имаш в предвид ТУИ България нали ? Между другото на сайта им не виждам никакви оферти за Турция. newsm78

Последна редакция: пт, 16 мар 2012, 07:08 от ninoto

Общи условия

Активация на акаунт