Холандска тема - 39

• 37 683
  • 727
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря за хубавите пожелания  Hug
Днес голямо бързане-покрай децата,на солариум,маска на косата си правих (уж много хубава а станах още по голям пършок... Зехтина му действа бай добре)..лакирвах се.Сложих Емма да спи,че нещо мн изморена беше.Добре че мъжо звънна сега,че той ще вземе Елисе,че трябваше да е будя.А довечера ще излизаме на вечеря с фемилито и малко приятели .. И искам всички да сме свежи  Joy
Даже след малко ще ударя едно малко,че нещо се разтреперах от многото погълнато кафе.Така е то ЕГН  hahaha Joy
Маги,ами като те няма във фейса как да гледаш снимки Simple Smile)бях ти пращала през скайп запитване ама  newsm78
Уф тази коса мн ме дразни  Sick #2gunfire просто на никъде не стои

# 121
Мегън, честит рожден ден! Здраве и късмет!
Горчива луна, радвам се за добрия резулат от амиото!  Hug

Защитата мина перфектно. Девойките бяха супер кротки и слушаха с интерес.  hahaha Не гъкнаха час и половина. Много им хареса залата, понеже столовете бяха бонбонено розови и червени. НОеми ги гали почти през цялото време. Порисуваха малко и нали са дребни, почти не се виждаха.
Софи твърдо заяви, че искала да учи там.  hahaha
 После имаше супер парти, страшни вкуснотии за хапване и  такова плюскане му ударих и пийване естествено, че днес се самонаказах да отида рано-рано на фитнес и да се потя в сауната. Естествено сега едвам гледам.  Tired
И ние имам карнавал. В пограничните райони му отдават голяма почтит. Почти колкото в Германия.  Дори и аз и мъжо се маскираме.

# 122
  • La casa de Mickey Mouse
Milla Elaine към твоя край сме се насочили, да... ще ми е приятно да се запознаем на лято като се установим
kate.t точно там ми е проблема, че няма да мога да им представя всички тези документи със самото пристигане, а трябва да има къде да живеем, значи минаваме на варианта холандците да ни наемат на тяхно име, ох... много сложно ми се вижда и ми е едно такова притеснено, всичко ново непознато

# 123
Хмм, Мини, ако не можете договор за работа да представите,
може би ще е проблем, да. Ще се радвам да се запознаем.  Hug

Кате, ами хайде да ходим, само кажи, че трябва с резервация.

Сега се връщам от Броново, ами още две седмици гипс.  Tired
По-лек е, но пак си е гипс, не може с нормални обувки, не може да се мокри.
Няма да ви казвам като махнаха стария какво лъсна отдолу.
Кожата и се е смъкнала направо, крака е супер слаб, цвета е странен...
След две седмици няма да я снимат, чак след около 8 ще ходим за снимка и мнение на травматолог.
Няма как...

# 124
Мини,
тъй като скоро минахме през това, мога да кажа как беше при нас.Имахме уговорка от офиса,където мъжът ми започна работа с 4 агенции , накрая стана така,ч е сами си намерихме апартамент от www.funda.nl ,но и от агенциите и от последния наемодател изискваха копие от работния договор на мъжа ми.
Ако се спреш на агенция, имай предвид,че някои от тях изискват цял наем като комисионна,някои половин,но има и такива,които не искат комисионна-имахме среща и с трите вида.Доста се утежняват разходите,ако се използва такава,която иска и цял един наем за нея-ема един за агенцията+един секюрити и един наем за месеца...
Успех с търсенето и дано имате повече време за това,на нас една седмица ни беше много недостатъчна. Peace

Честит рожден ден на Меган!!! bouquet

# 125
      Здравейте!

Някой може ли да ми каже как стават нещата с работата в Холандиа? Знам, че българи и румънци сме с ограничения, но от 3 години имам Синя карта( или поне така ми казаха от миграционната, че с това разрешително за живот и работа в Гърция, което имам вече 3 години, имам право да работя в коя да е страна от ЕС). Не би ли трябвало този документ да ми помогне при постъпките за легализацията ми. Все пак тази карта ми е е издадена от страна в Шенген и тук по закон ме третират като техен си гражданин( е, действителният живот е съвсем друго нещо). Наистина, до гуша ми дойде от тази Гърция...

# 126
Меган, сигурно вече празнувате. Много здраве и щастие ти желая, на теб и всички, които обичаш   bouquet. Сигурна съм, че ще си изкарате весело Wink Доста си се постарала днес.
Горчива луна, браво, това е страхотна новина. По живо, по здраво като му дойде времето да се похвалиш с пухкав бебок. А за кога ти е терминът?
Мопси, представи си във вас всичко ако е розово, колко ще са ти послушни момичетата  Laughing
Ммм, виж можело да се включа в хапването   chef
Уф, Milla Elaine, като я гледам на снимката ми изглежда едно палаво дяволче. Като нямате избор още малко ще потраете  Sad, хайде дано вече за последно  Praynig.

Пък за карнавала питах, идния четвъртък щели да ги обличат след обеда. Та утре ще ходим да купуваме костюм, оххх здрави ми нерви дано. Обаче за да не сгафим нещо вече питам и елементарни работи. Та нищо не се носело допълнително като ядене и пиене или каквото и да било.
Значи по немскиму ще празнуваме този път Simple Smile, че в спелзалата нямаше нищо по хелоуин.

# 127
Добро утро  Wink Още веднъж благодаря за хубавите пожелания.И все пак това си остава един от любимите празници за мен.Внимание,усмивки,подаръци,пожелания ...страхотно си изкарахме.Чувствам се като малко дете на този така прекрасен Ден  Blush
Мопси,добра идея ти е дала Шанел  Joy,аз супер го мразя този цвят вече  Mr. Green А навремето си ми беше и на мен любим  hahahaРадвам се ,че сте изкари добре ...и принцескови са биле послушни Hug
Мила,многото мина  Hug,наистина герой.Предсравям си на теб обаче какво ти е  Hug Hug
Хммм май и ние няма да имаме карнавал в училище  newsm78

# 128
Mila, явно счупването е било много коварно. А крачето ще се оправи лятото от морската вода и слънцето. Жалко, че трябва да пати толкова малката душичка.
Хехе, Мегън, като те слушам ми се доиска да имам РД, обаче като си помисля на колко ще ставам и ми се отщява. След като станах на 35 и вече ми се изпари ентусиазма за празнуване.  hahaha
А бе аз се навих за розови стени в детската. Е, не най -яркото, което харесват, но все пак доста розово. Бях взела две мостри с цветове и незнайно как съм занесла  тази с почти белия цвят (със съвсем дискретен розов оттенък). И понеже беше първия цвят в редицата, само го метнахг на младежа в близкия магазин за бои и му казак, че мъжа ми ще отиде след работа да прибере кофата с готовия цвят. Те там ни знаят, мен нали като ме хванат лудичките и всяка година пребоядисвам.  hahaha
На мен винаги ми се е повдигало от розово, но сега влезнем ли в магазин с мъжа ми и изобщо не поглеждам други цветове.  hahaha
Маги, К3 е група от 3 позастаряващи каки. 

# 129
Мопси, хайде на Гънс в София... Laughing
На 7-8 юли много як фестивал се очертава, чак и аз се замислих дали да не отида.
Мъжа ми вече се е наточил за 3, ще го убия.

Ох, момичета, да, много се проточи цялата история с крака.
Дано се оправи само.Още си куцука яко, въобще не е като преди.
Дори се чудя дали да не я отпиша от балета. Хайде плуването е полезно,
ама трябва много да се пази.

Меги, браво, добр есте си изкарали наистина.
Малее и аз като Мопси като чукнах 35 миналата година и здраво се сдухах.  ooooh!

# 130
Mila, нашата ваканция пак започва края на юли. Пак пропускам всичко. #Cussing out Догодина, обаче започва още началото на юли. Сигурно тогава като си знам късмета  ще дойда  Лепа брена  hahaha
Защо не се консултираш с физиотерапевта. Те ще ти дадат най-добър съвет за балета.
А бе минах 35, ама акъла и лудостта са се спрели на ниво някъде между 22 и 24.  hahaha Опасно високо.  hahaha
Ох, Софи си е довела 2 приятелки и вече обърнаха къщата .

# 131
Leprechaun`s mommy, пътувах заради неотложен ангажимент в България и ако не беше толкова наложително- изобщо нямаше да си и помисля за подобно налудничаво пътуване и то точно в сибирските седмици. Със сигурност още дълго време споменът за случилото се ще ме ядосва  Simple Smile

Toni_NL, Мопси, shanel1982  Hug

Milla Elaine, случайно прочетох за тревогата ти с гипса. Ако позволиш, бих споделила нещо обнадеждаващо. Не се тревожи. След гипсиране на крак или ръка и след продължителното обездвижване, поради този гипс, който обикновено човек носи месец или повече се случва винаги така, че кожата изглежда сивкаво- синкава на цвят и сякаш суха, свлечена, понякога е възможна и появата на малки ранички по кожата. Обездвижването е причината гипсираната ръка или крак да изглеждат слаби, не достатъчно силни, за да изпълняват нормалните си функции както преди. Възможно е детето ти да има точно такива оплаквания след окончателното отстраняване на гипса- усещане за слабост, за лекота на крака, за крехкост; усещане за непълноценна двигателна функция. Рехабилитацията е задължителна, поетапното раздвижване- също; истина е, че плуването е най- добрата терапия, дори си мисля, че ще ви я препоръчат. Счупванията на костите в детска възраст заздравяват бързо, болката отшумява, децата забравят случилото се и бързат да догонят пропуснатите игри и лудории. Единственото, което трябва малко да те тревожи е опазването на заздравялата кост от ново счупване. И още нещо: възможно е в непоносима жега или в непоносим студ, или при промяна влажността на въздуха детето ти да усеща болка там, където костта е била счупена. За съжаление това се случва понякога. Само понякога, не винаги. Пожелавам бързо възстановяване на детето ти.

# 132
Горчива луна,  Hug Мерси за инфото, много полезно.

Аз след две седмици на прегледа, ще ги питам за рехабилитация.
А като поукрепне, веднага я връщам на плуването. Само за балета се чудя още. newsm78

Мопси, тц тц, е ти и Каварна пропускаш.
Освен на Спирита да дойдеш, тази година обаче и той е по-рано, на 3,4,5 август.

# 133
Добър вечер, днес по обед съм заспала с децата и сега се чудя кой филм да гледам. Да питам нещо  Blush отново.
За 1ви март мисля да потърся някакви историйки, обесняващи мартениците в Бг. В ноделник мисля да питам учителката колко деца са в класа и да поръчам на майка ми да ми изпрати по една мартеница за ръката на децата, а за учителката Пижо и Пенда.
Текста ще го пусна с гугъл превод, но ще ми трябва и вашата помощ.
Мисля да го занеса с мартениците, учителката да го прочете на децата.
Ноооо първо да питам какво мислите? Добра идея ли е или да не обидя или засегна някой. Знам ли  newsm78

# 134
И аз с въпрос, макар че моят не е така хубав като на Шанел.
Къде в супермаркетите стои содата (сода за хляб, не бакпулвер). Обърнах го тоя АХ, ама не намирам.
И още - намира ли се нещо като цеденото кисело мляко по суперите (Нямам турски магазин наоколо) и къде  да го търся.

Общи условия

Активация на акаунт