Режимите на Ипократис- тема 14

• 132 280
  • 771
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Ох, и аз да си кажа...На пипане и щипане съм свалила...няма толкова много тлъстинки Simple Smile , на дрехи също...не че висят, ама се закопчават свободно Simple Smile и...все едно се спихнах както казваше баба ми...преди някак се бях надула буквално...беше ми трудно да се наведа...сега коремче имам ама не е като да изглеждам бременна Simple Smile
Иначе няма да се меря...ще се премеря при Ипократис след 1 месец...така съм го замислила и без това имам едно платено посещение, което така и не съм използвала още
Мелям ябълки сега за закуска...и после мисля да се метка на кростренажора...мисля, че е крайно време да му избърша прахта и да ми влезе в употреба Simple Smile
Искам да кажа едно голямо БРАВО на zorizaver!!!!Давай все така!

Нещо ви изпуснах,малечко ми е болен с ларингит и не ми е  нещо до форуми.Инъче  съм стриктна...  chef
Айде стойте си на топличко в къщи  че какъв сту е навън Бррр....р.... Shocked

И на моя син нещо започва да му спада гласа, пък да видиме...лекувам го за сега с хомеопатия, ама де да видиме?!?

А с Дидката всеки път се забавлявам искрено  Joy

carbo искам да ти кажа, че ние сме с теб и да ти предложа моя режим, който не е труден и с Дидката го спазваме с лекота, а и има ефект!Опитай миличка, пък времето ще покаже...и този път се премери само в началото и не се мери повече...ще има резултат преди всичко по дрехите, а и килцата изведнъж ще намалеят (казвам го от опит)

# 46
Мише,радвам се,че те забавлявам,ама да ти кажа като изкарам една такава нощ с детето и на другия ден не ми е до нищо.Тая сутрин още не мога да се насиля да хапна нещо,а то стана почти обяд.Днес съм решила вместо салата\че ми писна от пластмасови домати\ да ям задушени зеленчуци,от тия дето се продават замразени.А и за протокола да кажа,че вчера се издъних вечерта с две шоколадови бонбони-ми аз не съм виновна-те ми се изпречиха на пътя!!!!  newsm78

# 47
  • Нюрнберг, под високото небе!
Дидка, въх, те ако бяха 4-5 кила, все щеше да изкрещи от радост Ипо Simple Smile Не се усещам чак толкова лека, но панталоните ми висят,всичките, трябва да се ориентирам към друг размер. За протокола- нося 18-ка по UK стандартите, сега и в 16 влизам и мога да нося. Бих искала да закова трайно 14-ка Simple Smile
Преди малко се обадих да запиша час- на 14-ти съм пак. Искаше ми се 3 седмична пауза, за да видя добър резултат, но няма да имам възможност след това, няма да съм в София.
Много лошо това, че не се чувстват добре дечицата ви. Дивна веднъж ми е боледувала и направо имам страхова невроза, че може да се повтори този целият екшън  Sad Хайде да оздравяват! Уж студеното време бори бацилите, а то какво стана.
Дръжте се, момичета, мирише ми на минусов ден! След малко и азкато Мишето ще щипя, вече имам огледало в коридора, една година не се оглеждах от врата надолу, за да не се стресирам. Не че съм красива нагоре, просто съм по....приемлива, да го кажем  hahaha

# 48
Вчера и днес голям глад ме гони,явно организмът ми не е свикнал на такива малки количества.
Отчет за деня:
Закуска - 1 филия черен хляб+ сирене
Втора закуска - банан
Обяд - броколи със сирене
Сл.закуска - банан
Вечеря - мисля да е пилешко със салата от зеле.
Днес и с водата съм по-добре.Сутрин преди закуска ми е много трудно да изпия две чаши.Мише благодаря ти ,че вчера ми напомни за водата,бях я забравила  Blush Моля ,ако забелязвате нещо нередно в менюто да ми сигнализирате ,защото  не съм ходила при Ипократис ,а си избрах режим от темата.

# 49
  • София
USER 1 спокойно за днес си отличничка!!!
Само искам да ти кажа, че с водата по-лесно и по-бързо се отслабва...за това ако можеш и повече да пиеш няма да ти е излишна!Моят съвет е да си купиш разтворими витамини и сутрин и вечер да си пиеш по една чаша вместо сок!Това е само мое предложение, ако ти е трудно с течностите!
И така преборих 2 кивита сега...за вечеря скумрия (макар и мазничка) със салатка от зеленце по идея на USER 1

# 50
  • София
Имам една идея!!!Искате ли да си пишем какво ще ни е менюто и за следващия ден?!Така хем ще черпим идеи от съфорумки, хем може да разнообразяваме менюто си по-лесно!

# 51
Мале,Мишееее,аз ако знам от днес за утре какво ще ям.....много рядко правя планове от днес.Най-много утре сутринта да го мисля...ама айде за каузата ще опитам да давам някакви идеи!За довечера имам малко телешко и задушени зеленчуци.на мен да ви кажа ми куцат салатите по това време на годината-постоянно се чудя какви зеленчуци да ям  newsm78
Няма да откажа някоя идея за салатка...

# 52
  • в колонките
         Хей,позитивните,привет ви, Hug
        Страшно ме разтоварвате с постовете си,много позитивна енергия излъчвате. Hug.Всичките сте прекрасни.Успех. newsm51

# 53
  • София
sivila , smile3521 newsm44 newsm62ХАЙДЕ С НАС! newsm10  smile3521 smile3503Диди, да ти кажа и на мен не ми харесват тези салати...Сега хапнах една салатка айисберг ама толкова ми горчешееее....
За това си купувам от замразените зеленчуци на бондюел...ама на мен ми харесва само този вариант "4 сезона"...Слагам го в тефала или на 7 мин в микровълновата и е супер!
Ох, нещо на килца не мърдам Sad ,ама повече няма да се меря, защото иначе виждам резултатите Simple Smile

# 54
Хора,ПОМОООООООООООООЩ!!!!!
Дайте акъл с какво се отпушва бебешки нос!Закъсахме го!Няма спане!Пробвах физиологичен разтвор на спрей и на ампули,мед,ракия и свинска мас!Нищо не помага!
И да вметна,че тая вечер съм без вечеря,освен,че днес бях и без закуска.Просто не стигнах.Пусто бебе плаче ли плаче,че не може да диша!Та днес режимът ми е:
10% въглехидрати
10% белтъчини
80% нерви
И така се отслабва,ама не е здравословно...  smile3515
Аз говоря съвсем сериозно!Ако някой има друга идея как да се справим с тоя нос,МОЛЯ ВИ ПИШЕТЕ!!!!не ми се ходи по лекари...мразя ги...  smile3518

# 55
  • София
диди вкарай го в банята с мн топла вода колкото се може повече време...после физиологичен с клеева тинктура
на 10 мл физ 1 капка кл тинктура

# 56
Еееее верно ли?Аз пък даже имам клеева тинктура вкъщи!За сега заспа.Няма да го вдигам в банята,на ако се събуди пак ще му капна от физ разтвор с клеева тинктура.Ама утре така ще направя,т.е. в банята с много топла вода.Благодаря ти,Мише!  newsm51
Съвети приемам всякакви щото положението е трагично.Спомням си,че като му тръгна първото зъбче беше така-запуши се тоя нос и нямаше оправяне.И тогава нямах представа,че има нещо общо със зъбите и звъннах на нашта докторка и тя ми каза,че имало много общо  newsm78
На някои деца избивали зъбите с температура,на други с болки в ушите,а на трети със проблеми с носа,като нас.
А дано да се оправи,че верно ти казвам като е такова положението с него и на мен не ми е до нищо-изобщо не ми се мисли кво да ям и дали да ям.А режима трябва да се спазва!
Ще пробвам и аз да поспя малко!Лека нощ за сега и още веднъж благодаря за съвета!

# 57
Ох, Дидка, дано ви е спокойна нощта! Аз носле съм отпушвла с ъс Стеримар и после с Бейбивак помпата, друго при нас не помагаше...
За рецепти за следващия ден- и аз не знам какво ще ям, но поне мога да пиша днес какво е било, пак ще е от полза Simple Smile Обяда ми беше класическа салата домат, червен лук и риба тон, вечерята ми бше бъркани яйца със спанак (замразен Бондюел) и сиренце. Иначе аз със салатите не съм много разнообразна- все са ми едни пластмасови- домат, печена чушка, лукче, магданозче, така с чушката докарва по-човешки вид и вкус. Понякога за разнообразие добавям китайско зеле или краставица. Купила съм си червено цвекло, утре ще си го сваря и ще го включа в салатите, може и сурово, настъргано с морков. Абе...гладен човек-жив дявол. Щом се научих да си "режа" краставицата с картофобелачката, да ми е с по-гурме вид,хихихи Mr. Green
sivila , гледам, че мига та, едно прозорче"on-off", ще вземе да ти се изтощи батерията, ела при нас и се храни като човек, тука лошо нЕма   bouquet

# 58
  • София
Здравейте Simple Smile
Много сте позитивни, факт - продължавайте все така.

За миналите ми режими - първия път не бях стриктна, но втория бях на 99%, пропускала съм примерно само някоя и друга чаша вода /примерно/
Не съм си правила изследване на хормоните, но все повече се убеждавам, че трябва. съфорумка ме посъветва да пия Селен 100мг като добавка /1 х ден за 2 месеца; 1 месец почивка/. Регулирал щитовидната жлеза. Ефектът при мен беше много положителен, особено що се отнася до депресивните състояния, останали ми от раждането още.
Сега съм на втората серия, дано пак да има ефект.

От утре и аз съм режимна и ще последвам вашия съвет - няма да се меря... дано изкарам няколко месеца... Иначе работя на смени и това малко обърква режима, но не мисля че ще е много фатално...

моят режим в началото беше:

Ранна закуска:
1/ Кафе или чай , 2 филии черен хляб, малко парче сирене
2/ Кафе или чай , 2 плода по избор
3/ Кафе или чай , 1 голяма активия по избор
4/ Кафе или чай , 2 филии черен хляб, малко парче сирене
5/ Кафе или чай , 2 плода по избор
6/ Кафе или чай , 1 голяма активия по избор .

Обяд
1/ Голяма салата по избор, 1 малко парче сирене
2/ 100 гр шунка, зеленчук по избор, 1 малко парче сирене
3/ Голяма салата по избор, 1 малко парче сирене
4/ 100 гр шунка, зеленчук по избор, 1 малко парче сирене
5/ Пилешка пържола на скара/150 гр/, 1 зеленчук по избор
6/ Голяма салата по избор, 1 малко парче сирене,

Следобедна закуска   
Всички дни 2 плода по избор

Вечеря
1/ Пилешка пържола на скара/150 гр/, 1 зеленчук по избор
2/ 2 средно големи варени картофа, зеленчук по избор
3/ 2 варени яйца, зеленчук по избор,1 малко парче сирене
4/ Пилешка пържола на скара/150 гр/, 1 зеленчук по избор
5/ 2 средно големи варени картофа, зеленчук по избор,
6/ 2 варени яйца, зеленчук по избор,1 малко парче сирене.

промени се до:
Ранна закуска
1/ Кафе или чай . 1 ч.лъж.мед,   1 плод по избор
2/ 2 филии черен хляб,1 малко парче сирене
3/ Кафе или чай . 1 ч.лъж.мед,   1 плод по избор
4/ 2 филии черен хляб,1 малко парче сирене
5/ Кафе или чай . 1 ч.лъж.мед,   1 плод по избор
6/ 2 филии черен хляб,1 малко парче сирене

Обяд
1/ 2 филии черен хляб, зеленчук по избор. 1 малко парче сирене, 50 гр шунка
2/ Пилешко филе на скара, зеленчук по избор
3/ Голяма салата по избор .1 малко парче сирене
4/ Пилешко филе на скара, зеленчук по избор
5/ Голяма салата по избор .1 малко парче сирене
6/ Пилешко филе на скара, зеленчук по избор.

Следобедна закуска   
Всички дни 2 Плода по избор (350гр)

Вечеря
1/ 2 варени яйца, зеленчук по избор. 1 малко парче сирене
2/ 2 средно големи варени картофа, зеленчук по избор. 1 малко парче сирене
3/ Пилешко филе на скара, зеленчук по избор.
4/ 2 варени яйца, зеленчук по избор. 1 малко парче сирене
5/ Пилешко филе на скара, зеленчук по избор.
6/ 2 средно големи варени картофа, зеленчук по избор. 1 малко парче сирене

Късна вечеря   
Всеки ден Плод по избор 200гр

и на същия стартирах втория път /само ми добави късната вечеря/. Тогава нито веднъж не ми го промени, не знам защо...

Един приятел ме посъветва въглехидратите да ги ям на обяд /картофи, хляб.../; Също ми каза че има прекалено много плодове, по-добре било зеленчуци.... аз по принцип плодове и без това недолюбвам, но не мога да отрека полезното им влияние върху перисталтиката, така че хрупам омразните ми ябълки и пушек се вдига...
Важно е не се претоварвате физически /със спорт или недоспиване/, или ако това се налага, да повишите количеството храна.

Аз всяка сутрин правя 5-минутните коремни, които някой постна в края на миналата тема. Понякога ходя на йога, а тия дни, стига малката да се стегне и да тръгне пак на ясла, ще щурмувам един близък фитнес.

Иначе други съвети, които мога да дам са:
-повече сън; от преумора и недоспиване се качват килограми, защото организмът влиза в режим на стрес
-НЕпропускане на хранене
-не по-малко от 3,5-4ч между храненията
-не прекалявайте с водата - май на сайта на "Банкя", имаше калкулатор
-седмият ден е задължителен! като понапреднете с режима, може да се окаже, че за вас по-подходящо е да ви е свободен всеки 5-ти, или всеки 10-ти ден, но като начало 7-ят трябва да се спазва. Моята практика също сочи събота за най-успешен 7-ми ден... или петък... Неделя не става Simple Smile

Та така... както и с един куп други неща на теорията съм за 6+, но на практика...  ooooh!
за отпушване на нос ние ползваме Стеримар пръскалката, Калиум Йодатум /при течна хрема/ и ако носът е наистина запечатан, преди лягане - Олинт

Ако се сетя още нещо, ще пиша, иначе ще гледам да се отчитам и аз ежедневно с менюто. Пък вие ще ми действате като коректив при грешка Simple Smile
Хубава вечер Simple Smile

П.П. Менюто за утре /ДЕН 1/ ще ми бъде
Закуска - 1 грейпфрут
Обяд - 2 филийки/сухара с шунка, 1 купичка таратор
Следобедна закуска - 2 ябълки
вечеря - салата моркови със синьо сирене, шунка 100гр

Последна редакция: вт, 31 яну 2012, 23:22 от carbo

# 59
Carbo, много ми допадна как си подреждаш информацията, да не си инженер по душа?
Гледам- симпатични са ти били режимите, в моите има малко повече храна, но си приличат!
За хормоните- аз скоропроверявах, че тези на щитовидната жлеза и хипофизата струват около 35 лв в Цибалаб (някаква пакетна услуга, барабар с лабораторната такса). Селен не съм пила, но идеята хич не е лоша, утре ще е добре да седна да почета по въпроса.
За водата- наистина не е редно да се прекалява, на мен Ипократис ми каза, че литър и половина е добре, но аз си пия по 2- просто толкова ми се пие.Двете ми чашипреди хранене са общо половин литър, аз най-често се храня 4 пъти и ей ти гидвата литра вода. Отделно имам и един фреш следобед, ако съм вкъщи( и има къде дапишкам,защото навън не знам как ще се случи тайзи работа....).
Време е да се заемна с физическо натоварване- коремните преси са чудесен вариант, но...хиляда оправдания си намирам. Харесвам спорта, всеки ден гледам поФиеста разни мацки как подскачат. Но си оставам с гледането, сакън да не пролея капчица пот. Мечтая за йога. Минават ми едни коварни мисли как детето е на ясла,а аз съм на йога, но още не съм готова да го жертвам, милото.
И тъй,отивам да спя, утре пакщепрочета, да не би да ми е убегнало нещо. Спокойна нощ на всички!
P.S. Бебето за пореден път ми изтръгна шпацията на лаптопа и сливам много думи, извинете ме, не е нарочно или от неграмотност...

Общи условия

Активация на акаунт