МАЙчета се цупят и реват , бели малки зъбчета растат!

• 33 461
  • 719
  •   1
Отговори
# 60

3. Относно двигателното развитие - Филип не пружинира (не знам дали ме разбирате) като го сложа на коленете си, а си седи прав. Седи също так седнал и легнал и това е - нито се изправя сам, нито нищо. Нормално  ли е?  Rolling Eyes

Максим е същия- ни пружинира, ни пълзи, ни се обръща..........но пък много върви, вече и с уолкър. Подадеш му ръце- изправя се (без дори да си прегъне колената) направо прав и тръгва.........и къде ще ходи - един Господ знае.
Мушенце, все едно си описала Филип. Само че още не съм го пуснала с Лолкър, за сега лети с един паяк. Ти като го оставяш да върви с уолкър, какви обувки му обуваш? Мисля, че трябва да са с твърда подметка и да обхващат глезена? Или?  newsm78

п.п. Къщичке, на диета съм бре жена, какви са тез черешки и вкуснотийки!  Crossing Arms Laughing

п.п.п. Мисля днес да купувам гърне и уолкър  newsm68 Дано и ММ е на същото мнение, че много мразя да ми спират ентусиазЪма

Хоупи, не го оставям да ходи сам с уолкъра, защото вкъщи е паркет, и уолкъра доста се преплъзва (понякога не се завъртат колеленцата) Та аз го държа отстрани, да не се преплъзне напред и да се изтърси, а той си го е хванал и бута.  Но още не го държи с много изпънати ръце, а е по-бизо до уолкъра. Върви с пантофите, с които върви в проходилката. Ортопедът каза да върви дори бос, или нещо подобно като усещане на стъпалото. Та аз чак навън ще слагам обувки. иначе имам такива за прохождане, но няма да ги слагам още. Той ми каза обувката да е удобна, а не твърда.

# 61

Как не ме четете, бе  Shocked

Аз за ко са хабА? Naughty  Rolling Eyes

Сима, как опасен скенер..няма такова нещо.  Laughing Той е  съвсем повърхостен лазерен скенер, който "обира" образа, който получава от сензорите, които му слагат на главата (върху "чорапа"). На другия записан час ще мерят пак и тогава ще снимам и ще ви покажа как изглежда всичко  Wink

Моят Рафаел изобщо още не може да ходи. Като го вдигна прав за ръцете и понеча да ходя с него, той седи като вдървен и изобщо не му идва наум да прави крачки. Иначе се придвижва като се изправи някъде напред-назад по крачка две, но като го държа аз изобщо не понечва да върви  Crazy

Момичета..какви гърнета са ви в главите?!  #Shocked Нали знаете, че на тази възраст този рефлекс изобщо не е осъзнат и дори да постигнете някакъв ефект, той ще бъде крайно съмнителен и въз основа на това, че вие знаете, че примерно детето има изхождане след закуска  Wink

Махането на памперса и приучаването на гърне стават много лесно, бързо и от раз след втората година на детето. Тогава памперсът се маха изцяло, обяснява му се и повече не се слага памперс, защото детето се обърква и не знае кога може и кога не може в гащите.  Wink В този период е допустим само нощният памперс. Гарантирам, че ако следвате тези прости правила детето се приучава за около седмица- 10 дни, всичко става естествено и безболезнено, а и има смисъл, тъй като махате памперса. Сега смисъл да се слага на гърне, аз лично не виждам.  Rolling Eyes
Разбира се вие си решавате  Wink

За оранжевата кожа- Габ беше пооранжевял, защото като по-малък редовно пиеше едни сокчета с моркови. Теди, меди и нам си кви бяха още...

Ее, Муше, начи живот и здраве ако си дойда, ще минаваш да ме подбираш и ще ходим заедно за кухнята. И после айляци на разходка  Mr. Green

# 62
Жужи, много е сладка малката рошла Ели! Много е нежна и чаровна!

За гърнетата, мнението ми се припокрива с това на Буба.

Я не се излагайте, тук като стане минус 15 и си мислим, че е топло!  Crazy Филип е навънка и при минус 15 и хич не го мисля, заспива си с най-голям кеф.  Peace

Нали? Айде да ходим дружно на гости на Нанди.
На мен не ми понася студа, ходя като буреносен облак. Така ще съм до края на Май.

# 63
С ефект или без, аз купих гърне! smile3550  Mr. Green Party Mr. Green Party
Факт, че го купих повече за себе си, отколко за Филип  Crazy Ето го:

Обаче ще взема и това на ФП , защото е с удобна облегалка:

Оливър, и аз съм така - чак след 24 май придобивам човешки облик!!!!!  Nature Sunny

# 64
  • при палмите и алигаторите,FL

Нали? Айде да ходим дружно на гости на Нанди.

, ами елате де. Ама после да не забегнете от жегите, тука се давим в собствен сос, а и океанът още месец нЕма да става за къпане. Имам позната треньорка е по тенис, само се шегуваме с нея че е като цигане, много е по тъмняла, лятото е на корта с дълги ръкави и дълги панталони/, а лятото започва от март и свършва ноември #Crazy/.

Хоупи, аз точно на това второто гърне съм набелязала.Купихте ли Лолкър?

Соник сама започна да си казва че ѝ се ходи към годинка и 10 месеца, месец по късно махнахме дневния памперс, а след месец и нощния.

# 65
Хоупи, аз точно на това второто гърне съм набелязала.Купихте ли Лолкър?
Нандичка, не  купихме лолкър - нямах време за обикаляне и само до Таргет бяхме, а там нямаше избор на лолкъри. Мисля да поръчам оналайн, ти избрала ли си вече модел?
На Филип му подариха за НГ ето това, ММ настоява, че това е лолкър и нямаме нужда от друг - вие какво мислите?  newsm78

# 66
  • при палмите и алигаторите,FL
Хоупи, аз такова не съм виждала, малко ми е като бръмбар. За да се ползва за уолкър трябва да е стабилно като се бута, да не се обърне върху Фифо когато малчо се подпре на него  за да ходи. Какво пише на кутията, ако не пише че става за Лолкър , не си правете експерименти.
Моник се сдоби с таквоз

# 67
Привет сутрин рано и от мен (но не по Хериния критерий) Simple Smile
Първо искам да благодаря на Жени и Сима, че ми обърнаха внимание за капките  Hug Аз не съм сигурна, че трябва да ги капя, затова май ще изчакам още ден - два. Удивена съм, как само след консултация по телефона се изписват толкова силни капки Shocked
Иии понеже ви четох посред нощите нищо не помня освен гърнетата на Фифо  Heart Eyes Много готини Simple Smile Ние ще купуваме най-обикновено, спряла съм се на едно Чико за сега.
Десинце - и Алинка се премести при нас, но тя мноооого се буди и просто няма друг начин  Rolling Eyes Ето снощи заспа в 22,30 и се буди в 24,30, 02,30, 04,30, 06,30...След последното будене аз не можах да заспя и се кукнах Twisted Evil
За снимането - май малко сме занемарили камерата ooooh!, но пук доста често я снимаме с апарата - обикновено през ден. Много ме е яд, че след раждането не давах да ме снимат (мислех си, че изглеждам зле) и  имаме много малко свестни снимки а Алинка от този период.
Белегът от секциото - при мен е много грозен - доста дебел ръб се е образувал, при това е червен Twisted Evil Но това е защото съм шита некадърно и нали ми се отвори и самата операция, та трябваше да лежа и да лепим с Топоцин...Та при мен са комплексни факторите, ама честно да ви кажа хич не ми пука, никой освен ММ не го вижда, а той каза, че не го забелязва (ха да посмее да каже друго  Mr. Green)
И накрая откраднато от Къщичката
Честити 9 месеца на Габи и Симонка
Честита 8ма месечинка на Митко, Павел и Йоана !

Усмихнат ден!

# 68
# 69
Ох, голям мързел... и не ми се пише много...

Но исках да се включа по темата за гърнетата - сега чета препоръчаната от Жени и Марта книга за родителството на Д-р Фицхю Додсън (две седници се опитвам да му науча името- йок) - според него е груба грешка да приучваш дете към хигиена през първата му година. Препоръчва да се започне след втората му година като този период естествено варира с +/- няколко месеца. Казва, че дори и да се научи по-рано детето към гърне, то не разбира какво прави, не разбира тази необходимост и е някакъв изкуствен тренинг и за бебе и за майка (бебето вижда, че майката е щастлива и се опитва). Според него, дори и да се научат двамата (бебе и мама) да хващат някакви моменти, има голяма вероятност да се проявят проблеми в по-късни години (напишкване в леглото към 4-5). Това е според този психолог, сигурно има 101 мнения по въпроса.

И понеже Буба подхвана темата за манджите, а аз се опитвам да се понауча на това - онова (не ми се получава много, ама желание имам), ето две лесни и много вкусни рецепти (сладкиши):

Крем "Брюле" с тиква и банани: http://bonapeti.novatv.bg/collection/?receipt=2962

и с останалите белтъци от предишния сладкиш:
Ореховки: http://vkuhniata.wordpress.com/2010/01/13/flourless-walnut-cookies/

ИЗВИНЯВАМ СЕ НА МАМИТЕ НА ДИЕТА (поне картинки не пускам Simple Smile)!

# 70
Като е пълно коремчето мама има време да почете и да драсне някой ред bye
 За гърнето и аз смятам, че е рано. Освен да си играе с него, друго не виждам какво ще прави с него на този етап  tooth
Белега от секциото при мен все още има малък релеф, но започва да се изглажда постепенно от двата края към средата. И аз знам, че при второ секцио, разрезът се прави на същото място.
 Снимаме се най-редовно photo Крис обича фотоапарата и когато чуе звука при отваряне, започва да маха с ръчички, да се смее  nuts В този ред на мисли, Криси се обръща, изправя се, когато му подам ръце, но не всеки път пружинира; прави крачки, но не пълзи  Laughing

Хубав и усмихнат ден от нас  Hug

# 71
Кой каза гърне  Laughing
Виктор още е с памперс,...вие за бебето ми говорите  Mr. Green

# 72
Честити месечинки на Габи и Симонка
и на Митко, Павел и Йоана!

Десинце,  bowuu, аз мисля че намерих само обиколници.. на "Нани". 

# 73
Привет и от нас  Hug
Нелли, супер темичка, както винаги  Hug
За анкетата - май и при нас ще е на два пъти - и с деца, и с роднини Thinking пък ако е хубаво времето може и на вилата да събеем всички
Хоупче, това футуристично  чудо ми изглежда като за каране от по -големи деца....ама знам ли...
И аз имам въпрос относно двигателното развитие - как се справяте с правенето на гимнастика (на бебетата имам предвид  Mr. Green) - аз преди едва успявах, а сега ми е невъзможно - не ми дава да й свивам нито краката, нито ръцете, изпъва се като струна и това е, оказва такова голямо съпротивление, че чак ми е чудно от къде толкоЗ сила  newsm78  но най -вече се  чудя защо не ми позволява  newsm78 Все още седнала не може сама да се изправи, мъчи се, ама финишира по корем  Laughing ако се опита да стане права завършва по същия начин. Иначе имам малко притеснения в еволюционен план - освен, че буквално налита на месо и захапва ( с тенденция да откъсне)  която и да е  част от тялото,  онази вечер като я къпахме, както си беше седнала се наведе да си "лочи " вода от коритото   Mr. Green
Шени, и аз си помислих, че е доста несериозно и непрофесионално от страна на ваЩа педи  Naughty Бързо оздравяване и на двечките  Hug
Десинце, много смешно ми стана като си представих как надничаш с фенерчето в устата на Павел  Mr. Green  Иначе и Тияна спи на спалнята при мен ( нашия татко отдавна е командирован на дивана) , но тя се буди по 5-6-7 -10 пъти и е по -добре единия от нас да се наспива. Дори се замислих, че и с двамата имам почти еднакъв стаж на тая спалня - около 9 месеца  Laughing
При нас яденето е мираж - става по -зле и по -зле  Sad В някои дни дори не иска да опита друго освен ц.ца  Crazy
П.П. сега разбирам, че доста съм се прецакала с тия пъзели - купих 4 парчета за около 30 лв  Crossing Arms  ще ходя и аз да търся в карфур
П.П. оффф, много мудно и трудно се пише на тоЗ таблет, пък болдване, поправяне и разни такива са ми ад  Close аз ли нещо съм кьопава не знам  Crazy

# 74
Пак аз, че видях нещо да си открадна :
Честити месечинки на Габи и Симонка
и на Митко, Павел и Йоана!

За гърне и аз мисля, че е много рано. Те ръцете и краката трудно си контролират, пък камо ли дупето  Mr. Green Иначе д -р Фицхю и аз си го свалих преди няколко дни и сега си  го чета  Peace

Общи условия

Активация на акаунт