Малко мина, много остава, но всяка от нас СЕПТЕМВРИ ще бъде мама!

• 30 687
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Добро утро,

Данека, успех на прегледа и пази се в този студ.

Честит Трифон Зарезан, ако има именници сред нас, да са живи и здрави!

# 226
Аз тръгвам за първият ни преглед, стискайте палци, довечера ще пиша как е минало!

# 227
  • shumen
Fate,Мартичка да ще се пазя от студа.Като гледам при нас е излязло едно слънчице щипещо бузките.Дано е последният студен ден това,че ще замръзна вече.

# 228
Добро утро на всички мами Hug
Момичета тъй като ми е първа бременност в мен е пълно с въпроси  ooooh!
Моля, ако има мамита по опитни нека да ми дадят яснота по следните въпроси:
В момента ходя на акушер-гинеколог по ЗК и там започнаха да ми водят ЖК.
Джипито наскоро ми каза, че е хубаво да ходя паралелно и при друг доктор без ЗК, които евентуално да ме изражда. Препоръча ми доктор които има частен кабинет и отделно изражда в Шейново.  Но и разгледах цените за екип...и са меко казано доста високи, затова все още не съм решила дали ще е с екип или без.
Въпросът ми е следния ако започна да посещавам на частно втория гинеколог може ли да се счита, че тези ми посещения са като ангажимент за раждането/избор на екип/ и също така трябва ли да уведомя гинеколога, който посещавам за женската консултация?
Надявам се да ми помогнете със съвети  bouquet

# 229
Ева , докторите в последно време са толкова жадни за пари, че няма как да се случи това, ако ходиш при него  на преглед да е  ангажимент за него да те изроди. Аз предпочитам частния прием по принцип, защото докторът, когато му плащаш си върши по-отговорно работата. И точно затова аз цял живот на гинеколог ходя на частно. Само два пъти ходих с направление и положението беше просто ужасяващо  ooooh! За да си избереш доктора, който да те изроди, това става мисля, че след 8мия месец, си заплащаш за избор на екип по цени в болницата, в която изражда самият доктор. А и не мисля, че трябва да уведомяваш другия доктор, че ходиш на още едно място. Дори мисля, че е по-добре да не знае, защото може да започне да те претупва.

# 230
Ева ... аз мисля, че не случайно ЛЛ ти е казала да отидеш при конкретен лекар  Peace Тази шуробаджанащина няма да свърши никога .... Както казва Стасенцето ... всички са жадни за пари и гледат на нас като касичка. Направо е срамота и винаги съм се възмущавала на всички тези частни лекари  Crossing Arms Първо трябва да бъдем хора, а когато човека отсреща види , че си човек, ще ти се отблагодари подобаващо. Аз не мисля да ходя на частно. Все пак ако го правя, трябва и двамата лекари да знаят един за друг, защото и двамата ще изписват лекарства, а ако не са съгласувани може да стане лошо. В повечето пък случаи ако знаят един за друг, не гледат добре на пациента. Мисля, че това е необходимо, ако имаш рискова бременност. При една нормално притичаща, не мисля, че е необходимо, освен да се отиде на ФМ  на частно. Това е лично мое мнение все пак, и всеки сам си решава.

# 231
Vanilav, виждам те. Чакаме отчет от прегледа  Hug

# 232
Добро утро,дами!
Как сте в този мразовит ден?Аз съм прегърнала пецата на работа и не смея да мръдна.
Evvaa,и аз като теб нииищо не ми е ясно.За сега ходя на ЖК(ако изобщо може да се нарече така,защото до сега само 2 пъти съм ходила-единия път за потвърждаване ,а др. за тоновете.Тогава доки ми даде направлние за изследвания.)Отделно ходя и в клиниката,където щяхме да правим инвитро.Но незнам до кога ще ме викат и там.А за раждане изобщо не съм мислила.Май е раничко.Нека всичко да се развие както трябва,а по-нататък ще му мисля.
Мисля,че имаше момичета от Бургас.Ще съм благодарна,ако споделите при кой лекар ходите на ЖК.Аз съм се записала при Ганчев.Ще трявба ли и някой друг да ме следи?Хм...май стана каша в главата ми.
Аммм...дами я ми кажете как се справяте с къшните задължения.Моето мъжле не ми дава да правя нищо.Той шета ,пере и т.н,но пък мен не ме свърта.Той си го прави по неговия си начин,а аз искам всичко да ми е е изпипано както аз си знам  Embarassed.
Хихихи,и най-важното в понеделник чухме сърчицето на бебо.Тупа-тупа...За малко да се разплачем и двамата. Laughing

# 233
F.a.t.e. с хашимото съм -незнам дали това не се смята за рискова бременност. А какво е ФМ?
Stasenceto1991 незнаех, че чак след 8-ми месец се записваш към дадена болница. Simple Smile
А вие избрали ли сте къде ще раждате и как направихте избора?

# 234
Добро утро и от мен момичета  Hug
За съжаление не мога да споделя добри новини от прегледа. В петък имам час за прекъсване на бременността поради спиране на сърдечната дейност на бебето и спряло развитие  Cry Док при който ходих е на частно и му имам пълно доверие, много добър специалист е. Причината е кашлицата,която имах миналата седмица.Плацентата е удебелена,защото е имало инфекция заради грипа. Момичета искам много да се пазите и септември да имате мнооооого здрави бебчета. Целувам ви всички.
Фейт може да ме махнеш от първа страничка  Cry  Cry  Cry

# 235
Добро утро, момичета! Пожелавам успех на всички, които са днес на преглед, дано да чуете само добри новини! И аз мисля да ходя само по ЗК и вече ако трябва ще си доплащам за анализи. То в предишната темичка някой беше писал таблица с това,което ни се полага по ЗК, ама в момента не мога да я открия.

# 236
Ванилав , много съжалявам миличка, прегръщам те силно и се надявам бързо да се възстановиш  Hug Hug Hug  bouquet Малко ме притесни, защото аз кашлям от 2 седмици вече..... но да видим....
Ева, да ти кажа не съм много сигурна, това го бях срещала някъде в някоя тема за 2ра градска болница, мисля че така беше. И в токуда мисля, че е така... след ЖК те препращат към докртор след 8мия месец, за да те прегледа 2 пъти и да реши как да те изроди. Но пак казвам, че не съм много сигурна, защото съм боса и аз в тази информация. Просто казвам какво съм чела.

# 237
Ванилавче ... мила .... много съжалявам  Confused Защо стават тези неща .... Прегръщам те силно и в най-скоро време те чакаме с няй-хубавите новине. Сигурна си че не искаш второ мнение?

danaya80 Както преди, така и сега смятам да си върша къщните задължения - все пак съм само бременна. Единствено избягвам да нося теки нещаи да се претоварвам  Heart Eyes

Evvaa ФМ е Фетална Морфология. Иначе за Хашимотото - не съм запозната много. Най -добре да се консултираш със мами в подобен проблем  Hug

# 238
vanilav, съжалявам за случилото се! Пожелавам ти следващия път да е успешен!  Hug

# 239
vanilav, много ми стана мъчно, съжалявам за случилото се и съм още по-уплашена, много станаха лошите новини Embarassed Дано следващият път всичко да е наред до края миличка.
Не можах да изчета всичко подробно, защото съм на работа, но виждам, че доста бързо напредваме с писането.
Относно раждането, хич не ми се иска да го мисля за сега, само се моля всичко да е наред до тогава, пък другото ще се нареди някак си.
Мамите със зацапване, не чакайте до прегледа, отивайте веднага и си почивайте повече  bouquet
Аз съм на преглед утре и се треса от притеснение още от сега, стискайте ми палци моля ви.
 Praynig

Общи условия

Активация на акаунт