Отговори
# 660
starleeet Hug Бе озори ни и нас сякаш-с това чакане..идва ми на ум един бг-филм-БЪДИ БЛАГОСЛОВЕННА(старичък,и книга има)само дето там бременните в друго положение бяха,ама и те така съпричастни до лудост една към друга Crazy женска му работа. Ох,това с чистенето и сра..ето след това ми е...бърка ми не знам къде.Аз с големия на изписването бях без яке-март месец..на бебето бяха забравили дрешките-само пеленка и чувалче-изписаха го с пеленките от родилно Shocked Кво да говорим повече..сега сама съм подготвила,надписала чанти,торбички с подробности..да няма изложби и издънки.Те така..Айде маимки-януари се нараждахме ли вече??Сега ни дойде месеца и кво-запецнахме нещо Mr. Green Леко "събитие" на всички,които им е ред..и им се пада Peace РУ  Peace разсмя ме Laughing

# 661
Аз днес съм като дрогирана...цял ден ме носи на сън и си спя като някоя мечка. Понеже си говорите за хаоса вкъщи, да ви кажа аз абдикирах от всичко. Единственото което правя, са последни приготовления около бебчо. Гледам да почивам повече, даже в момента мъжо бърка вечерята  Mr. Green

# 662
Petetoy, недей така бе мила. Ще дойде и твоят момент. Я сега се наслаждавай на почивката и ритничетата на бебчо в корема,че после и да искаш- няма Grinning.
Старлет, има и такива мъже, ама като сме си ги избрали ще си ги търпим. Ама ти им се накарай профилактично за следващия път да си имат едно на ум. Моя мъж уж не е разхвърлян,ама е много заплеснат. Ако ме няма и сутрин той трябва да приготвя малката за градина- каквото му оставя и му приготвя за обличане с това ще я заведе.Ако сега му оставя къси панталонки  или пижамата- ще й ги облече и хич няма да се замисли. Есента бях оставила чорапогащник и блузка, без пола или панталон,защото предположих,че ще предцени сутринта  колко е студено и ще я дооблече. И той с целия си акъл я завел само така- с чорапогащник,блузата и якето отгоре. Викам му-ти защо не отиде само по бельо на работа,не можа ли да се сетиш,че нещо в тоалета й липсва. Така,че много те разбирам Laughing

# 663
  • Варна
Ако е заради студа и гриповете никой да не пускат. То дето ще ти внесе някой за цял ден. ще ти внесе и за 2 часа. Поне са го направили за след работно време да могат да идват, ама пак кофти. Особено пък за диференцираните стаи не разбирам защо - няма да пречим на друга родилка или бебече.
именно, давам сума ти пари за отделна стая и за свиждане без ограничение...че то след тая заповед по-добре да платя само на доктора, да раждам пак на втория етаж и после да ме слагат където си искат, все ще издържа 3-4 дена, няма да ми е за първи път  Rolling Eyes
утре съм на преглед при Николов и ще го питам Crossing Arms

# 664
  • Сфия
пфу, да му се невиди... Писах, писах, ама нещо даде някакъв бъг и ми се рестартира нета.
Та, разсмивате ме с вашите случки... И не се учудвам.
petetoy, ти къде щеше да раждаш? Не го мисли сега и не се шашкай. И аз преносих навремето и имах чувството, че няма да тръгне, ама тръгна де... И въобще не съм убедена, че пак няма да стане същото. Нищо, че уж по-рано щях да раждам, според всички в бели престилки. Дори да ти предизвикат раждането, не се шашкай.
Леандрин, радвам се, че най-накрая се включи. Влизай по-често и споделяй как сте!
Ема, аз също съм приготвила торбичката с дрехите на бебето за изписването. Че, ако чакам на мъжа ми... То според него всичко е излишно и са глупости. Ще вземе каквото намери и това е.
Та да ви разправям... Сутринта звъннал един съученик на сина ми на тел. на мъжа ми, защото на малкия бил изключен. И нашия става и гледа непознат номер. И първото, което му минава през акъла, че съм родила... А аз му викам: Искаше ти се пак да се наспиш и да те събудят с вестта, че си станал татко, а? Та ето какво се случи преди 12 години. Аз лежах в болница и си чаках да тръгне. В събота идва той на свиждане, а аз цял ден с контракции през 5 мин и току се попревивам. Обаче нямах разкритие и  казаха, че още няма да родя. Имаха естетвено пред вид, че няма да е следващите часове... Е, той не разбрал. Мислел си, че няма да е тия дни.... За какво говорим. Та, прибира се и си ляга вечерта. Аз цяла нощ се мъча, като грешен дявол и на сутринта раждам в 07:40.  В 10 часа ме качват в отделението и аз се чудя как да съобщя новината, че съм родила. 1999 година нямаше GSM-и. Домашния телефон беше с повреда от 2 седмици. Телефонът в отделението също. А мъжът ми тогава работеше в един магазаин точно под нас. Та реших да пратя едната съкилийничка да звънне от телефона долу в магазина, за да изтичат да му кажат. Отива тя -  звъни, а колежката на мъжа ми тича горе и звъни на вратата. Нашият  отваря сънен, а тя скача насреща му: Момче, момче!!! Той бил толкова учуден, направо в шок.... Защо беше в шок бе? Да не е нещо неочаквано? Знаеше, че съм бременна, че чакаме момче, че раждам?! Не разбрал, че раждам. Той си мислел, че с тези болезнени контракции може да си карам така... Кой знае колко. И до днес му го натяквам това. Ей така е най-лесно - лягаш да спиш и хоп телефонът ти звъни - вече си татко. Вместо да го изживее, да ме кара в болницата, да виси от пред и да кърши пръсти...

# 665
Petetoy недей така !  Термина никога не е то4ен ,може твоя да е няколко дена по-късно,не да преносваш, че чак пък и водите да се сгъстят .Не се притеснявай знам,че с нетърпение чакаш срещата с бебо,но нека той реши кога да се видите.Пожелавам ти да е скоро и всичко да е наред и с двама ви!
Старлет, браво на теб и на бебето,че устисквате!

# 666
momicheta blagodarq mnogo za podkrepataa  Hug prosto mi beshe mnogo krivo i muchno sega malko se uspokoih .. v tina kirkova shte rajdam
 sujelqvam che pisha na kirilica no neshto mi se precaka fonetikata.
blagodarq vi pak mnogo za podkrepata naistina  Hug   bouquet  bouquet Hug Hug Hug

# 667
selania, от 10 минути се смея на твоя разказ с глас... сигурно не ти е било смешно, ама... Това определено бие историята на BoBoDes с домашния анцуг до магазина в студа.

За чистенето....моя на моменти пази повече от мен. Ама не смея да го похваля, че някоя ще иска да ми го открадне  Joy

Иначе за разсеяност...добре че има телефони да давам инструкции.

*starlet*, твоя поне мисли, че се ражда бавно. Моят вуйчо онзи ден (със син на 30 и кусур години и както предположих е бил някъде далеч, когато се е раждал) се изцепи с някакъв коментар, едва ли не да не вземе да се покаже бебето докато се кача в колата и стигна за 5 минути до болницата. Той явно мисли като циганките, че се ражда. Ей тъй за 5 мин го из**раш с извинение.

# 668
  • Cофия
Ето ме и мен Hug
Всичко е наред, док каза че бебето е ок, но ако пак се появи кървене да тичаме в болницата.
Стар Hug радвам се, че нещата са ок

# 669
Есента бях оставила чорапогащник и блузка, без пола или панталон,защото предположих,че ще предцени сутринта  колко е студено и ще я дооблече. И той с целия си акъл я завел само така- с чорапогащник,блузата и якето отгоре. Викам му-ти защо не отиде само по бельо на работа,не можа ли да се сетиш,че нещо в тоалета й липсва. Така,че много те разбирам Laughing
smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 Направо нямам думи - ако моят направи това някой ден... ще го побъркам от бъзици до края на дните му  Joy Joy Joy Joy Joy Joy ама не вярвам де...  или поне се надявам...

# 670
  • Сфия
RS , аз също е радвам, че и при теб са нред нещата, щото ти е раничко още.  Peace
Сави, ма ти дъ не се притесни? Няма да го крадем твоя чистник.  Mr. Green А ти и циганките не знам дали така раждат. Миналата седмица, като бях на запис на тонове, лежахме в стаята с една циганка, но явно културна. Ще ражда с избор на екип. Не звучеше да е проста, прилично облечена, мъжът й я чакаше от вън. Та тя, като мен второ раждане, първото също преди 100 години, при това протекло, като моето.
елзи, къде се покри бе? Как е грипът? Бориш ли го?
Спящата, нали утре беше секциото? Не се появи и ти днес... Стискаме палци, да знаеш и те чакаме с новини!  Praynig
JenY, стиснати палчета и за теб!  Praynig
примависта, всичко може да се очкава от тях. Аз съм пълна с такива случки, ама сега не се сещам конкретно. Е, то до човека де....

# 671
Моля за помощ консултантите по кърмене на ЛЛЛ!

Имам проблем с кърменето, не знам откъде да започна... родих на 23-01-2012, днес бебчо става на 11 дни. Засука още на следващия ден, като ми го дадоха, но кърма почти не излизаше, само няколко прозрачни чапчици. В болницада ми даваха добавка за дохранване, но в повечето случаи я пропускахме, ако след сученето си заспеше сам, не му я давах. Кърмата тръгна чак на петия ден.
От една седмица сме вкъщи и се опитваме упорито да се кърмим. Сутрин май му стига, защото след хранене спи по 2 - 2,5 часа, суче и от двете гърди. Привечер, обаче, явно не му стига. Днес, например ми вися на гърдите от 18 до 22,30 часа! Няма успокоение и това е, задремва на гръдата от изтощение, но щом го махна, се започва рев. Взехме и ел.везна да го теглим - обикновено изяжда към 40 мл, а би трябвало да яде доста повече вече. Рекордът е 65 мл, след като предното хранене е било изсяло от АМ, фактически се е получила по-голяма пауза от предното кърмене.Понякога той заспива и не иска повече, а друг път няма какво повече да изсуче. Пробвах да изцедя с помпа след хранене остатъка, но едва събирам капчици.
Памперсите се пълнят иначе редовно, но не съм засичала точно колко.
Друго... не изпитвам напрежение в гърдите по никое време на денонощието, както съм чувала и чела, че се усеща, като се напълнят гърдите с мляко.

Педиатърката на бебето препоръча да го храня по 10 мин на всяка гърда и след това да дохранвам с АМ, като стриктно следя да не заспива на гърдата и да не суче с часове, както в момента. За момента не следвам нейната препоръка, а давам когато и колкото иска на бебето да суче.

Моля, посъветвайте ме какво да направя, за да се увеличи кърмата.

# 672
  • Варна
selania, от 10 минути се смея на твоя разказ с глас... сигурно не ти е било смешно, ама... Това определено бие историята на BoBoDes с домашния анцуг до магазина в студа.
абе ти мани само студа, ами и валеше сняг + вятър, а домашният анцунг беше малко под коляното, тоест го изкара по голи кълки заради едни пусти цигари ooooh!

# 673
  • Sofia
Стар, борим се, с грипа. Засега не е ясно той мене или аз него Laughing затова не се вясвам, че бях парцал, спах почти целия ден и т.н. Иначе съм на линия.
Още веднъж се пазете, момичета, не излизайте и не се срещайте с хора, ако не е наистина нужно, защото аз бях много храбра и сега си патя. В т.см. и да забранят свижданията изобщо, не е драма, напротив, още по-добре за бебетата. Не искам и да си помисля, ако заразим новороденото какво ни чака..
Лека на всички и до утре!

# 674
elsi да не се разболя оня ден, когато бяхме на лекцията  Sad На мен (да чукна на дърво) ми няма нищо, но тогава си беше доста студено. Правя си май експепименти с мен, щото всеки ден излизам навън все за нещо и дано не лепна някой грип в последния момент  Close
Стар радвам се че всичко е минало наред и няма проблеми в болницата. Изглежда ТО ще си реши кога му се излиза или като е видяло колко е студено навън, кво си е рекло: Ааа аз оставам тук на топло  Mr. Green Днес трябва вече да ни известиш с някоя бебешка новина  Heart Eyes

Гледам че сте сте взели на подбив мъжете и тяхната разсеяност  Laughing Има един универсален начин за помощ в такива моменти - всичко се пише. Моя ако го изпратя до магазина за 3 неща, той винаги забравя едното. Затова, ако пазарува сам всичко е на един лист, ако съм с него той само товари в количката и седи до мен. Така е... жените сме по-организирани и помним детайли, докато те не си пълнят главите да помнят рожденни дати или дати на лични събития напр. камоли нещо по маловажно. Аз не се оплаквам, че е разхвърлян. Даже на моменти е по-педантичен и от мен. Не знам обаче когато трябва да мисли за др човек, дали ще се сети какво трябва (визирам мен при изписването ми напр.) Неговите му неща са "под конец", както и общите вкъщи, но колкото до личните ми - не знае къде е якето ми, въпреки че ще му извади очите в коридора на закачалката  hahaha

До консултантите на ЛЛЛ!
Искам да попитам какво е хубаво да се прави преди раждане за стимулиране на гърдите, така че след това да не се втърдяват и да може кърмата лесно да тръгне. Чувала съм за разтривки и масажи поне мес. преди раждане за тази цел, но нищо конкретно не знам.

Общи условия

Активация на акаунт