ЗА или ПРОТИВ започването на училище от 1 септември

• 11 590
  • 196
  •   1
Отговори
# 105
  • волно калдъръмче
Против съм учебната година да започва на 1. септ., както и с безсмисленото й разтакаване във времето /както тази година се получи с с междинните ваканции за по 4 дни, два от които са си почивни /. Wink

Нормално е учебният ден да започва по-късно, но това може да стане само в училища с едносменен режим, както и при една по-различна заетост на родителите с малки деца. Настоящият работен ден обикновено започва в 8.00 /а някъде и по-рано/. От тук автоматично следва работодателят да прояви разбиране, което в повечето случаи е изключено.  Naughty

Повече от необходимо е да се преработи учебния материал и да съобрази с възрастта и възможностите на учениците да изграждат логическите връзки между отделните понятия. Това става с повече и разнообразни упражнения.  Peace

Намирам за повече от нормално през ваканциите /дори и лятната/ да се отделя време за учене. Без да се разбира, че на плажа ще се размятат сборници по математика или енциклопедии. А четенето въобще няма да го коментирам.

# 106
  Никой не е казал да не се упражняват през ваканциите, но списъците с четене ми идват малко в повече. Особено частта с "Чернишка".

# 107
  • волно калдъръмче
Абе някои белким към "Чернишка" да посегнат - файда им е  Laughing В класа на моя син /когато беше петокласник/ беше дошъл нов ученик, който все още не можеше да чете гладко. Всички бяха Shocked и коментираха това доста дълго време.

# 108
  С тези списъци нищо чудно Mr. Green
  Принципно нямам нищо против списъците - малките чудовища трябва да се юркат, въпросът е,
че щеше да е много по-удобно сами да изберат 10 книги.

# 109
  • волно калдъръмче
Аз няма да преча да си юркате вашите  Peace Всеки родител знае кое е най-доброто за детето му: юруш или яваш.
На мен "Карлсон" ми е противен, ама малкия го чете и му хареса  Laughing

# 110
  • София
Че вие училищни автобуси нямате ли?
Специално съм се интересувала - много малко училища в София предлагат транспорт и цената му е доста соленичка....

По темата - твърдо против!
Малките ваканцийки и у нас действат адски демотивиращо - като се започне от объркания режим за сън до чуденката какво да се прави по цял ден...освен пред телевизора или компа...Лятото е друга бира...имаме чудна градинка, междублокова, пълна с деца....Е, през ноември няма деца щото вали и тогава ваканция не ми трябва!

# 111
  • There I was on a July morning
Твърдо съм против тази идея, няма да се обосновавам, за да не повтарям предходни постове, но най-общо казано - споделям мнението, че реформата в образованието трябва да се насочи към учебните планове по класове, както и съдържанието на учебниците.

# 112
Аз също съм против.Няма да изтъквам причини.Преди мен са казали достатъчно.

# 113
Категорично съм против. Момичетата са казали вече всичко. Това е поредната тъпотия на министъра заедно с "големите му ваканции от 4 дни,два от които са събота и неделя. за сметка на това е отрязал цяла седмица от пролетната ваканция,която е само 4 дни защото останалите са официални празници за всички заради Великден.Точно когато децата са най-уморени след тежките зимни месеци им съкращава почивката. Мислех,че след Даниел Вълчев по -ненормален не може да има,но и този му диша във врата.

# 114
  • В светлината на слънцето
Против. Naughty

# 115
 Нито е необходимо, нито е полезно да се изисква толкова детайлно изучаване на толкова разнородни материи.
Ето затова времето не стига. Ето затова учениците са уморени - защото се затормозяват прекомерно в това да разберат /неразбираеми/ и запомнят /прекалено много като количество/ понятия. Това е все едно да сравняваме един трактор, който оре благодатна и мека почва и друг, който оре скала. Кой от двата ще се амортизира по-бързо? А кой в крайна сметка ще е изорал повече? Тракторът, който оре скалата, дори и да почива на всеки час, то пак накрая ще е свършил по-малко работа и ще се е скапал повече.
Намаляването на лятната ваканция и отпускането на повече почивки по време на учебната година е една проста демагогия. Дори учебната година да е съставена така, че да се учи една седмица, а да се почива по две, пак няма да се натрупат знания. Защото, въпреки по-честите почивки, интелектуално децата няма да съзреят по-бързо от това, което е предвидила природата.

[/quote]

На същото мнение съм. Намаляването на ваканцията с нищо няма да подобри нивото на образованието.
Против съм да се правят такива промени, с които само се симулира дейност.

# 116
Да поясня, че съм съгласна с мнението на baibibi и първата част е цитат от това мнение, но нещо не се получи при копирането. Confused
 Simple Smile

# 117
Против!!!
Няма да се повтарям с по-предни постове.

# 118
  • София
И аз съм против започването на 1-ви септ.
И аз предпочитам тогава да ходим на почивка. По-спокойно е на морето, плажовете са празни, водата топла. А и в чужбина е подобна картинката . По-малко туристи има, защото в другите страни е започнала учебната година.
Не мисля, че много ще изпуснат. До сега учителите се вместваха в този график. А и от друга страна по-големите свършват на 30-ти юни и не е толкова много времето през ваканцията. част от децата ходят на езикови курсове, а някои и почасово работят.

# 119
ПРОТИВ.

Общи условия

Активация на акаунт