Любители на котки тема 58

• 46 228
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
  • Кюстендил
Вижте какво намерих в нета  hahaha

http://images.cheezburger.com/completestore/2010/8/28/7bbbaa27-e … -30adef955c0e.jpg

http://lovemeow.com/wp-content/uploads/2010/12/2079890880_191d65953b_z.jpg

Моят е такъв дивак, че се радвам на всяка гушклива котка дори и виртуално...
Поздрав от Богданка за теб  Simple Smile

Да й нацелуваш бялото носле от мен Heart Eyes

# 646
Здравейте всички.
Още веднъж и от мен честито на Месечинка и скоро да се радва на пълна къща.
Нашата сага със щорите продължава. Това всъщност е средството, чрез което с мъжа ми биваме събудени още рано-зарана в 5 часа, за да обръщаме внимание на нашия принц Мацухито.
Ето тук нагледно какво всъщност се случи със щорите и виновника за това:

Всъщност целта на тракането със щори е животното да може да си поиграе със сънените стопани на "Одери и/или ухапи другарче" и после да бъде изведено на клюкарския си пост на терасата:
. Тук вече стопаните могат да заспят, но не особено спокойно, защото в зимните студени дни беше установено, че задните части на принца не бива да престояват навън повече от 15-20 минути.
От забежките си до прозореца и разходите си навън, си намерихме другарче, с което се гледаме главно през прозореца и му хвърляме по някоя-друга троха от трапезата на разглезения принц.
Ето фотоси на принца от ловните му шествия в Гората на Кралството:
;
Навън, разбира се е доста по-страшно, отколкото в палата и там не можем да си позволим да си перим опашката във висините. Не знам всъщност вашите котки така ли ходят все с навирени куйруци и какво всъщност настроение би трябвало да издава това.
А ето и портррет на Негово Величество в черно-бели "краски ( ега си и оксиморона сътоврих Laughing)
.
Бих желала също да попитам, ако изтървен едно обезпаразитяване, фатално ли е, защото от клиниката този път ми дадоха да пробвам с хапче, вместо с пастичка, и нещо не съумяхме да му го дадем на животното...

# 647
Не е фатално, просто го направете при първа възможност.

# 648
  • Варна
Леле,как завиждам като ви видя как се гушкате с котетата си.Нашия толкова рядко се гали,че си е направо събитие да го милвам без да ме драска и хапе.Винаги го обръща на игра. Confused На моменти викам на приятеля ми да си вземем още едно коте,пък дано случим поне 2-рия път. Laughing Честно казано си мисля,че с 2 броя май ще е по-добре,поне ще си играят заедно и няма да прави толкова бели.. Rolling Eyes или греша ?
Качвам ви малко снимки първите две са от терасата.Със затопляне на времето той постоянно иска там,а като излезе винаги се качва на перваза и настръхвам.Свалям го бързо от там,но уви много му е интересно да гледа надолу /на 4-тия сме/. Така жално гледа,когато иска да излезе навън или когато е до прозореца,че на моменти направо си мисля,че иска на улицата. Embarassed
Ето го на перваза:

Тук му се карам да излиза вече от там  #Cussing out / и без това нищо не върши,а само се въргаля/

Ехх,кой като него...

И сега една снимка от най-новото му любимо място - на кухненските шкафове.Няма да ви кажа колко глас изхабих да викам да слезе от там,но това въобще не се стряска.Жал ми е да го бия силно,пошляпвам го по дупето,ефект 0. Sad Единственото полезно нещо,което свърши днес е да ми почисти мивката,след като измих чиниите. Grinning

И малко не по темата,но един красив залез,поглед от нашата тераса.

# 649
  • Варна
buttinsky , много се смях с твоите снимки. Grinning За първи път виждам коте да се разхожда,къде се развива действието и как реаргира котето на излизането вън ? За щорите ти съчувствам,за жалост не мога да помогна със съвет,защото грам не разбирам от котки.На нас ни предстои поставяне на щори и сме се спрели на вертикални.Уви, не спирам да мисля какво ли люлеене ще падне на тях. Cry
Бих искала да попитам по-опитните от вас - възпитава ли се изобщо котка и как ?

# 650
Br, не искам да те отчайвам, но нашият не разбира от "Не", "недей"итн.
Много му се излиза навън, и винаги напира да излиза с нас, когато заминаваме на работа, но като излезе е доста плах. Разходката, от която са снимките, беше замислена да е по-дълга, но се наложи да се приберем по-рано. Това е в един парк до нас, който, обаче е доста големичък и си е буквално цяла гора. Може би се стресна от кучетата и колите и забелязхме, че не му е особено комфортно, затова решихме да не го мъчим повече и се върнахме у дома.

# 651
Богдааанкаа сладка Heart Eyes
gerche, мн е сладък Бекс в чантата  Grinning ми то- като спален чувал го приема момчето Grinning
br, разкошен е този Оникс, пу пу! не мога да му се нарадвам Heart Eyes И Моли сега разучава достъпните вече за нея места, на които до скоро не можеше да се качва... направо е лудница- то по кухненски шкакове, то мивки, в/у хладилника... не е истина- всяка територия е проучена, а аз само вървя след нея с парцала и гъбата... Tired ooooh! Crazy ама какво да ги правиш- любознателни са децата  Laughing
buttinsky, мн яки снимки Simple Smile като е с каишка- как се държи- тегли ли се насам натам( като куче)- чак да се души или е послушен?
Anabella, всеки път, като видя пухен Леополд, направоооо ме засърбяват ръцете Crazy Simple Smile
а Кетя и Ленчето на спящо кълбенце са прелестна гледка Simple Smile
прегръдки за всички котколюбци и хубав неделен ден Simple Smile

# 652
Богдааанкаа сладка Heart Eyes
gerche, мн е сладък Бекс в чантата  Grinning ми то- като спален чувал го приема момчето Grinning
br, разкошен е този Оникс, пу пу! не мога да му се нарадвам Heart Eyes И Моли сега разучава достъпните вече за нея места, на които до скоро не можеше да се качва... направо е лудница- то по кухненски шкакове, то мивки, в/у хладилника... не е истина- всяка територия е проучена, а аз само вървя след нея с парцала и гъбата... Tired ooooh! Crazy ама какво да ги правиш- любознателни са децата  Laughing
buttinsky, мн яки снимки Simple Smile като е с каишка- как се държи- тегли ли се насам натам( като куче)- чак да се души или е послушен?
Anabella, всеки път, като видя пухен Леополд, направоооо ме засърбяват ръцете Crazy Simple Smile
а Кетя и Ленчето на спящо кълбенце са прелестна гледка Simple Smile
прегръдки за всички котколюбци и хубав неделен ден Simple Smile

п.с- относно това- за излизането...започне ли някой от нас да си обува обувките, Моли е заредена на входната врата ...и излиза веднага щом отворим- като стрела е...трябва задължително 10 мин да си отделим- тя излиза, аз я прибирам, тя изскача, аз след нея... даже вчера- бързахме, че трябваше да взимаме една пратка от гарата и закъсняваме- таа....наложи се да я вземем с нас- да попътува с колата Simple Smile)) нямахме време да се разправяме

оф-  самоцитирах се и то в нов пост... ooooh! извинявам се

# 653
ros4enka, последният път се дърпаше. Като цяло доста го е страх. Не знам защо мъжът ми толкова упорства да го извеждаме. Струва ми се, че го стресираме така.
Иначе разказва, че тук пред блока по-спкойно се държал и даже си "общувал" с някои от котките, което също не ми се струва особено правилно.

# 654
Аз пак да си кажа, че котките са много различни. Моите ги възпитавам по един начин, използвам еднакви методи, но с Бекс не ми се получава. При него всяко "НЕ", пръскане с вода, пляскане с ръце или тупване по дупето, действат точно обратно, гледа ме в очите и прави същото за което съм се скарала преди малко. От малък си е дивак и никога не се е гушкал,само като беше малко бебе.
Сони е съвсем различен, кротък, гушлив, лигав до безобразие и от първото "НЕ" разбира и не ми се налага да повтарям. Но, когато става въпрос за къпане или рязане на нокти си разменят ролите, Бекс стои мирен и чака да приключа, а Сони се бори със зъби и нокти, врещи, ръмжи, съска, направо ще ни изяде  Laughing.

# 655
gerche, но Сони не е рижав, за разлика от Бекс, нали? Laughing

# 656
За първи път виждам котка на каишка.
Къде го измислихте това !?

# 657
 Май не си първата, която не е виждала котка на каишка. Но не сме го измислили ние. След като се продават каишки за котки, значи не е кой знае каква изгъзица. Но при нас това беше приумица на "свободолюбивия" ми мъж.
Ето още котки на каишки, за да свикнеш с гледката:
http://tiere.t-online.de/b/41/34/84/40/id_41348440/tid_da/darf-m … foto-reuters-.jpg
http://www.gutefrage.net/media/fragen/bilder/katze-an-der-leine/0_big.jpg

# 658
buttinsky, знаех си, че цвета е виновен за характера на Бекс  Laughing, а що се отнася до котка с каишка, това изобщо не е новост, аз още като ученичка имах сиамка, която разхождах пред блока с каишка.

# 659
Днес Маци прави 9 месеца Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт