Любители на котки тема 58

• 46 228
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
И нашите проявяваха голям интерес към навън и решихме да ги изведем на каишки. Огромен страх, Яйчице, горкото, щеше да му се пръсне сърцето. Беконче е по-смел, но и той общо взето на прибежки си намери скришно място където да яде трева. И като се прибраха, пак - залепени на прозореца/вратата. Интересно им е да гледат навън, разни хора се движат, животинки чат пат, като телевизия им е. Но като излязат им е екшън или хорър по-скоро. Затова им оставяме перденца ,щори по малко дръпнати, да си гледат. И хранилка за птици мисля да им сложа, да се забавляват.
Сега само заека разхождаме, ама сме още по-голяма атракция от котка, движението спираме  Laughing

buttinsky щом излиза навън, не пропускайте дата за обезпаразитяване, и ваксините да са актуални.

br ако се спогаждат, с 2 броя наистина е по-лесно, защото се занимават, играят си, мият се, според мен им е по-приятно така, да си имат другар. Но има някой асоциални котки които не понася компания.

# 661
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
gerche, но Сони не е рижав, за разлика от Бекс, нали? Laughing

Моля, моля! По-полека с изводите, че хич не са ви верни, ако гледам наш Сиско! По-гушничава, търпяща на мачкане, стискане и целуване котка НЯМА! Чудя се малката ми щерка как още не го е вързала на възел! newsm78 Има и съвсем прясна фотосесия /преди 2 часа/ как го стиска и тормози, а той си трае, но още не съм я свалила на компютъра.
Като изключим наличието на определен различен характер у всяка една котка, другият съществен фактор в поведението им е възрастта. Просто още не са ви улегнали котаците! Изчакайте десетина годинки и ще се кротнат! Laughing

Вчера поне 15 минути се чудеше дали да скочи на бюрото или ще благоволя аз да го вдигна и сложа там, че него го мързи и му тежат и дупето, и старите кокали. Като видя, че никакви вариации не "Мяу" не ми действат накрая се метна сам, но още ми е сърдит за положеното от него усилие! Laughing Laughing Laughing

# 662
Хахах, професроке, ама той и наш Мацухи е гушкав и любвеобвилен, но никак не е послушен, да е жив и здрав.

# 663
  • София
Вчера поне 15 минути се чудеше дали да скочи на бюрото или ще благоволя аз да го вдигна и сложа там, че него го мързи и му тежат и дупето, и старите кокали. Като видя, че никакви вариации не "Мяу" не ми действат накрая се метна сам, но още ми е сърдит за положеното от него усилие! Laughing Laughing Laughing

Това и аз го забелязвам, особено с отварянето на вратите.  Laughing Ако вече съм в кухнята или банята, отваря без проблем, но ако съм с него и иска да отвори, мяука на умряло докато стана  ooooh!. И нали му влизаме в положението, все някой става да го обслужи.  Laughing  И сериозно - може наистина да го болят кокалите. Мъро има всички възможни човешки ставни и костни болести и затова го щадим. Дори се плашим, че ако скочи от високо, може да се потроши, ама той не знае и го прави.  Sad

Последна редакция: нд, 26 фев 2012, 21:46 от Тaня67

# 664
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
О, Танче, според мен животните много по-добре от нас преценяват кое е по силите им и кое не. До преди две години редовно се качваше на кухненските шкафове покрай печката и мивката за инспекция на дейността ми и евентуално облажване. Сега почти не го виждам да го прави, явно му идват високо. Катери се на същата височина само ако има нещо помощно - стол, диван, по-ниско шкафче, така че да се преодолее изкачването на етапи. После като тръгне да слиза, ако не му се минава по обратния път, просто ме вика на помощ Mr. Green. Най-редовно си го свалям от прозореца, от парапета на балкона или от любимата му зидаро-мазаческа стълба, на която обича да се припича на терасата. Ей в тия моменти двамцата - той мяукащ и аз говореща му "Идвам, маминото, идвам!", сме любимите обекти за присмех от страна на моя мъж. Mr. Green

Ето нещо бебешко, което намерих в нета и е прекрасно!

Последна редакция: нд, 26 фев 2012, 23:40 от profesorkata_1

# 665
Не искам да натъжавам темата, но ми стана много тежко... Отиде си Соса, розовият котьо на приятелката ми, който май съм ви показвала тук. Хем не е мое коте пък все едно човек е починал, да му се не види, защо съм такава мекушава, сега ми се реве  Cry Често ходим у тях на гости и все си го гушках и мачках. Но поне вече не се мъчи. Наложило се е да го приспят, имаше рак горкият, от биене на ваксини все на едно и също място на гърба се е изродила тъканта. Сега уж вече ветовете осъзнават този риск и препоръчват да се бие на различно място всеки път, но котьо беше на 12 години и досега като не са знаели, му се е насъбрало. Така че, имайте си едно на ум, като ходите за ваксинации, искайте да ги бият на различно място и ако може в краче, да не е близо до гръбнака или вътрешните органи (да може да се изреже без опасност за живота ако се образува нещо).

Ето го да ви го припомня, розовкият дядко. Вече нищо не го боли  Heart Eyes

# 666
О, Дидитка...Аз го помня розовия, като отворих темата и скролнах надолу, първо видях снимките и си казах, сигурно добри новини, а то...Съжалявам! (И ние имахме тъкмо смърт в семейството, в деня преди да заминем на почивка сме на погребение, направо като удар в гърдите ти изкарва изведнъж въздуха...тази седмица хич не почва добре...)

# 667
MissNellie, съжалявам че и при вас има лоши новини  Sad  Hug Дано с това да се изчерпат и за всички седмицата да бъде добра!

# 668
  • Варна
Мис Нели, Дидитка, съжалявам за лошите новини Sad

# 669
  • на брега на морето
Покой на розовата душичка на Соса. Скоро гледах снимката му и си казах: ей, държи се момчето, браво на него.

Мис Нели, искрени съболезнования.

# 670
Мис Нели съболезнования Hug

# 671
  • София
Ако мога да Ви развеселя с тази банда от задния двор - щракаща с "пръсти"  Wink под звуците на някакво музикално парче /правят репетиция/ hahaha

MissNellie съболезнования, Дидитка за розовия кот  Sad

# 672
Котки левичари  Laughing

# 673
Здравейте, момичета!

И аз съм гоооолям фен на котките. Имам си котарак - вече доста старичък, но пък много обичан Simple Smile Отраснала съм с него и вече много ме е страх, че онзи момент наближава.....

# 674
  • Варна
Plaminka,
добре дошли Hug И не мисли за онзи момент, радвай се на това, което е тук и сега thumbsup Ще чакаме снимки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт