Изложба на торти по Великден

• 48 653
  • 981
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
Сметни ми дъмито тогава, до тук ми е 70лв (по 2 по 3 то излиза майка си и баща си), да ти кажа едва ли някой ще даде такива пари за дъми.
Отказвам категорично аз да се занимавам с цени, оправяйте се!  Mr. Green
Сега правя едни великденски курабии, които ще си взема с мен, мога да отделя 12 тематични към тортата ако искате, ако не искате си ги украсявам и си ги изяждам.  Mr. Green

Имам питане, сега, първия ден се носят нещата и в 8ч си се взимат обратно ли?
Не може ли фигурките и нещата, които не се развалят визирам тук и моите дъмита да си останат там и да са си подредени за следващия ден?
Покривка ако сложите под тортата ми ще се включа дистанционно по някоя радостанция да ви линчувам.  Mr. Green
Аз съм готова с тортата, мъжа ми не я хареса, аз обаче съм доволна, че успях да избягам от кървавата сценка на две колещи се матрьошки, която беше в главата ми.  Mr. Green

Ог, слънчасала си да знаеш, аз бих си купила от твоите бисквити първо, нали знаеш въпрос на вкус, принципно съм забелязала, че по-изчистените неща се възприемат и харесват повече, а аз винаги минавам кича, та какво си седнала да ми се обясняваш сега.  smile3534

# 286
Ох, добре де Simple Smile Crazy Причините да предложа еднакви цени за тортите е следната - знаем си хората,  купува се по-евтинкото, т.е. примерно, аз слагам цена да речем 70 лв. за малка торта (12-14 парчета), Леля Ог да речем, слага 100 лв. за торта. Сравняваме качество на работа и изработка - не е необходимо да обяснявам кой е по-майстор. ОБАЧЕ, идва ми ти един благотворително настроен господин и взима моята торта, не за друго, а защото струва 70 лв,, а тази на леля Ог - 100 лв.....

Е добре, защо все аз ще вися като прани гащи  Mr. Green

Валерия, може да съм слънчасала, ама момичетата ме разбраха за какво говоря... а за теб си е ясно вече - ти си моя клиент на скъпи курабийки  Laughing

# 287
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Само тортите ще се взимат обратно - ядливите торти  Mr. Green.
Твойто дъми ще си стои там!

Вал, покажи я сега тука да я оценим - колко пАри ще и вземем  Whistling Laughing

Ог, според мен всеки харесва различни неща - едни ще предпочетат твоите неща, едни на Вал, па като свършат вашите, ще почнат и нашите!  Mr. Green hahaha

# 288
Напълно съм съгласна, че всяка от тортите трябва да има собствена цена, мисля че това е добре и за курабийките и кексчетата.
 А какво мислите по въпроса да изложим всичко още от първия ден и да се започне с продажбите направо, че после ако не се изкупят нещата ни, ще може на следващия ден да продължим.
Вал, нашите у дома не ми дават да осъществя идеята си за изложбата, че била налудничава, ама ако ти направиш колещите се матрьошки, моята ще си изглежда даже много нормална.  Laughing

# 289
  • Sofia

Е добре, защо все аз ще вися като прани гащи  Mr. Green
На тая изложба ще си отвисиш гледам.  Laughing

Тортата ще я снимам кога я снимам, няма зор сега, няма да се развали.  Mr. Green
Заради нея го закъсах с великденските курабии и ще си останат хората без подаръци та ще чака.
Руми, нормална си ти е идеята, нищо че не я знам, действай си я и си я прави, хич да не ти дреме!  Mr. Green

# 290

Ог, според мен всеки харесва различни неща - едни ще предпочетат твоите неща, едни на Вал, па като свършат вашите, ще почнат и нашите!  Mr. Green hahaha
Е тва е Танче , това е живата истина  hahaha  Много се смях да знаеш . Имаш един черпелък от мен  Hug
Ние си се шегуваме ,ама наистина  нека да са различни цените . Тях можем да ги доуточним и като идем там живот и здраве .Просто докато Игличето или който и да е друг пише върху бележките на всяка торта и ги поставя , ние ще дискутираме  Mr. Green
- Оооооо   , не малко й е , малко й е
- о  много, много , смъкни малко
Днес определено ме е ударила лигнята (за което се извинявам   bouquet)
Да ви призная аз толкова коментари , колкото тух му написах , нямам и в тортената тема  Mr. Green

Редактирам се   bouquet Айде кажете си мнението за този зайко сега

Миналата седмица  някъде в фейса гледах една мацка как направи един заек(но по - голям и май не беше от  захарно тесто) . На касата в джъмбото оня ден гледам ей тези кръгли неща с по една литъл количка вътре . Ееееее взех си 5бр , количките ги подарих на дребното , а снощи само за проба го направих да видя дали захарното тесто ще се залепи за пластмасата . Еееее  бетон е .
Аресва ли ви ?Да правя ли и другите 4и броя и да ги взимам ли на изложбЪта ?

И преди някой да се е избъзикал с  зайчето ми , ще му направя очички и разни там други джвъчки. Снощи само една торта сглобих и изпекох 100тина курабии та реших и него да го пробвам  Mr. Green

Последна редакция: пн, 26 мар 2012, 14:33 от hrisiv

# 291
  • София
Момичета, нямате изчитане. Точно тези дни се разприказвахте, като ме нямаше:)

1. Смятам да направя една торта. За сладки не съм мислила, трябва да си преценя времето и ще пиша допълнително за тях. Ако фигурките не се продават, мога да огледам моите, ще донеса някои (повечето са на Явор от тортите и той си ги пази)
2. Мисля, че е добре да занесем всичко първия ден, ако не нарушаваме предварителния регламент, да продаваме веднага - докъдето стигнем, ако нещо не се продаде - на другия ден. Ако за другия ден нищо ядливо не остане - другият път ще дойдат повече... Не може ли всичко да остане там? Не мисля, че мога да мъкна тази торта 2 дена. Това е сенчеста улица, ако залата вече не се отоплява (или изобщо), средата на април всяка торта, с различен от яйчния крем ще е ок там за едно денонощие.
3. Истината е, че дискусията ми отвори много въпроси, вярвам, че съществуват хора, които имат отговорите, занимават се с такива неща, организират ги, то това си е маркетинг, па макар и специфичен (благотворителната кауза). За изложбения аспект - този изложбен център няма ли да ни посъветва как да представим нещата - подредба, светлина?
Може да отделим нещата: изложбена част - фигурки, снимки; базарна част - торти, сладки, мъфини
4. Цените наистина са според тортата. Няма смисъл да задържаме нещата, както и да не им вземем максимума. Моята торта, такава, каквато я виждам, няма да е за повече от 50лв.
5. Медийните изяви и нашето присъствие едва в последните страници ми се изясниха и на мен ми настръхна косата. Аз си мислех, че ще дойда, ще донеса тортата и ще си ида, а там някакви хора ще си ходят на изложба и ще си пазаруват, ако искат от някого от изложбения център...Аз лично нямам никакво желание да се представям, включвам се, защото има благотворителен елемент и защото ми се прииска да подкрепя общата идея. Не знам какво мислят хората, които продават, но по ред причини се съмнявам, че точно това искат да афишират шумно. Може да греша. Струва ми се, че този момент трябва да се доуточни - имена, сайтове и прочие информация - ще се слага ли, доколко изчерпателна...?
Вярвам, че трябва да има към етикетчето кратка анотация какво съдържа тортата (кексчето, курабийката), все пак хората ще си я купят с идеята да я хапнат, може да си изберат и по вкус.

# 292
Момичета, аз до сега само ви четох тук, защото файда  иначе няма от мен  Mr. Green . Но реших да ви дам кураж за цени. Аз също смятам, че не съм достатъчно добра за високи цени, а и живея в малък град. Обаче, все още не мога да повярвам, че една моя торта миналата събота се продаде за 500 лв. за благотворителност за деца! Наистина, когато става дума за благотворителност, хората си бъркат в джобовете! А който не може, ще купува бисквитки  Peace .
Аз мисля, че да не е по малко 80 -100 лв. Зависи и колко голяма торта. И майте впредвид, че там ще са ви потенциални клиенти в бъдеще. А и това е София Simple Smile  не като малък град с една шепа хора, които могат да си позволяват такива торти.

Последна редакция: пн, 26 мар 2012, 18:20 от Alyona

# 293
  • София
Вмъквам се в темата по покана на Вал, въпреки, че за жалост няма да мога да участвам в самия базар.
Да споделя моя опит от коледния благотворителен базар на Искам бебе, в който участвах.
1. Продават се най-много и най-бързо най-евтините и най-съществените по количество неща.
Първо ми свършиха едни курабиени човечета, опаковани по едно в пликче на цена 2 лв. и пликчетата с по 5 курабии вътре, недекорирани на цена 3 лв. Последни се продадоха кексчетата, които също бяха на цена 3 лв за бройка. Бях правила и домашни сладки и бонбони. Всичко свърши до троха. Събрах и дарих общо 381 лв.
2. На такива мероприятия би следвало човек да сложи по-високи цени, защото все пак каузата е благородна и идеята е не хората да си купят нещо та да се наядат, а да оставят пари за каузата.
3. Нормално е различното качество и количество да се оценяват различно. Поне аз така мисля. Пък всеки преценява от кое да си купи. И аз не мога да си представя , че ще седя рамо до рамо с Вал и ще продавам на същата цена като нея. Че тя е много над всички ни и следва и творенията и да бъдат на по-висока цена.
4. Най-важна е рекламата. Без хората да са информирани, няма как да знаят за мероприятието. Тъй че това е основното , на което трябва да се наблегне.

# 294
Момичета, ето публикацията в блога ми, погледнете, правих я набързо, ако нещо съм объркала викайте силно.

Най-безсрамно се възползвах от труда на Мишока, нямах време за собствено проучване, за това кой ще участва. Мишока,  дано не се сърдиш  Peace

Изчезвам, погледнете дали не съм объркала някой ник, че ги писах по спомен...

По-късно пак ще видя какво сте писали и ще редактирам при нужда.

http://lillylucakes.blogspot.com/search/label/%D0%A1%D1%8A%D0%B1 … D1%82%D0%B8%D1%8F

# 295
  • София
И аз като Татит, приемам поръчки от приятели за да си купувам разни тортени играчки, а и за да мога да експериментирам и да се уча, но и в момента ми идва малко нанагорно стоенето до 3 сутринта, та участието ми няма да е с цел набиране на потенциални клиенти. Съгласна съм със Свещичка, че не бива да забравяме основната идея, а тя е Изложба. Мисля, че най- добрия вариант да се избистрят всички въпроси е на живо, сяда се, обсъжда се и се решава. Буболинката Ви е дала един добър ориентир, благодаря за включването. Ето цена на сладка 2 лв е напълно приемлива и Огче беше я посочила, 3 лв кексче. Мисля, че разводняваме темата, като 4 страници обсъждаме цени, вместо да си даваме идеи какво интересно бихме могли да направим.
На моите неща, аз ще подготвя картончета с рецептата, която предполагам ще се припокрие и с рецептите използвани и от други хора  Mr. Green Сладките ми ще са меденки по рецептата на Ванчето, страшно ги харесвам   bouquet пляк за Ванчето, ако наминава насам  Wink
Относно медийните изяви в много голяма степен мнението ми се припокрива с поста на Дими.
Отново ще питам ще се измести ли срещата на 31-ви от 10,3, както беше предложено? Така ще мога да се включа за час

# 296
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Пухче, аз писах в темата на срещата - да! Ще се видим от 10.30 за изложбата

Картончетата с рецепти ще прави един от нас (аз ли, мъж ти ли  Mr. Green), за да са еднакви за всички. И съобразени каро визия с плакати и т.н., които очакваме Иглика да покаже като са готови!

# 297
  • София
Чак пък рецепти да пишем...  newsm78 За кой? Не е ли достатъчно съставките - еди какъв си блат с еди какъв си крем??? Tired

# 298
Така, ето ме отново. Направих събитие за изложбата и през моята тортена страничка, качих публикация и в блога ми. Смятам, че всеки, който има страница във фейса или личен профил трябва да пусне отделно събитие и да си разпрати поканите на всичките възможни контакти. Колкото повече се джурка из интернет пространството, толкова повече народ ще го види.

За медийните изяви, не хапят бре, Игличе,  аз ще съм до теб, не ме плашат камерите, много време съм прекарала пред тях, зад тях, около тях...  Simple Smile

За срещата нямам представа дали ще мога да присъствам, но ще се информирам своевременно за решеното.

За плакатите не разбрах аз какво правим?

За цените, както решите, вярвам, че ако имаме добра реклама ще има всякакви купувачи. И богати  и не чак толкова.

За бТВ, говорила съм с колегите. В момента усилено разпращам и покани за събитието. Тази седмица съм още в болнични, но другата ще мина през телевизията да ги подгоня какво правим. ще се постарая да уредя едно промотиране на събитието няколко дена по-рано. Ще видим, не се заричам, че не съм аз човекът, който решава, а само човекът, който ще убеждава !  Mr. Green

# 299
И аз мисля, че е достатъчно да се напиша какво съдържа тортата, сладката или мъфина, но чак пък рецепта.

Общи условия

Активация на акаунт