Изложба на торти по Великден

• 48 655
  • 981
  •   1
Отговори
# 270
Хриси е права че не може пък съвсем да са еднакви цените на тортите.Те все пак ще са различни големини.
Хриси,виж тук бъркаш 100лв за такава торта не е много.Мисля че цената си е съвсем реална за благотворителна цел.Да не кажа ,че съм сигурна ,че някои торти със сигурност ще струват много повече.
Мишока.и аз съм сигурна че всеки ще вложи сърце и душа и всичките си умения за тези торти.

# 271
Аз Бубето разбира се лично съм я поканила, но тя не може точно на тези дати, вече има планувани неща.  Може да участва с плакати но още нямам потвърждение.

# 272
  • Sofia
До никакво решение не стигаме с тези цени, в крайна сметка остава да ги обявим на търг.  Laughing
Аз не смятам да правя нещо претенциозно, по скоро нещо обикновено и на бързо, защото нямам време да ми съхнат ни фигурки ни нищо, все пак започнала съм  и съм стигнала до някъде, няма и средата на упражнението и ако трябва да направя една груба сметка до тук 2 дъмита по 8,20 едното, 2 спрея гланциращи и отидоха около 50лв и ако сложа и ММ и боите дето ще отидат...каква цена да му сложа на това дъми?!
Така се затрудняваме много, аз тук 2 дни мисля само за тези цени и се тормозя, не съм търговец, не ставам за мениджър и не ме бива в тези работи, ако не се реши този въпрос аз от сега казвам моите неща ги подарявам на някоя от вас и тя ако иска и за колкото иска да ги продава.

# 273
  • София
А за срещата на 31-ви имаше идея да се съберем по- рано, към 10,3 дали остава идеята, защото сме на рожден ден с Алиса и аз най късно 11,3 ще трябва да тръгвам.
За цените, нали първата идея беше себестойност по две плюс някакъв процент.

# 274
Мишоче каквото си харесаш това взимай  Peace
Ама слушайте сега(четете по скоро Mr. Green) Нека на Валерия и Свещичка нещата наистина да са по скъпи - аз нямам напротив и по 200лв . Но не смятам моето торте яйчице , колкото две шепи да го давам за толкова много . Ако искате цените ще ги уточним като сме там и всеки сравни големините на тортите си с другите . Аз също до сега попрежалих 40-50 лв за разни джвъчки(ще ги видите на базар)  и с торта, курабии и прочие смятам да надмина 100те лева. За колкото и да ги продам съвестта ще ми е чиста че съм дала всичко от себе си   bouquet(както и ви е разбира се ) Така че нека цените (според мен) не са ниски но не са и космически (пак тук не визирам Валерия и Свещичка) Примерно ако едно парче го броим за 5лв(примерно) една литъл тортичка от 10тина парченаца ,каквото ще бъде моята бих й сложила цена от 50лв . Имам някакви помисли за още една такава малка тортичка но не искам да обещавам защото следващите три седмици са ми страшно напрегнати плюс и базара  Blush но ще се старая да се отчета подобаващо - не от към изработка а от към количаство де   bouquet  bouquet  bouquet Та тъй кво написах в крайна сметака .............. нищо  Embarassed  
Валерийче  и който друг ще има нещо по скъпо от кремове и блатове и фондан сметнете си всичко като продукти и наистина гледайте да не я подаряваме тортата или курабийте или каквото и да било   bouquet  bouquet  bouquet

# 275
  • София
Mомичета, не забравяйте, че ПЪРВОНАЧАЛНИЯ замисъл е ИЗЛОЖБА, а благотворителността е следствие вече на самата изложба, хубавия й завършек. Тоест, наблегнете не на количество, а именно на качество! Да се видят вашите таланти и възможностите на работа с фондана и т.н.  Peace По-добре нещо едно, но впечатляващо, отколкото три претупани торти.  Hug

# 276
Ани , разбира е че ще дам всичко от себе си  Peace Но съгласи се , че не може 10- 15 момичета , та дори и 20 да отидем с едно нещо и да седим на празни маси. Аз не се изразих много правилно но наистина едно е да правим 2-3 дена една тортичка и да вложим цялото си време само в нея , друго е покрай тази тортичка да имаме и още поне две други неща , било то кексчета или курабии. Със сигурност (според мен) нямам да покажем това на  което наистина сме способни , но ще се постараем максимално   bouquet
Нека да оставим цените на страна за известно време , защото според мен те не са най- важното , поне не на този етап  Peace Аз не разбрах сега всеки ли ще си има маса. Но дори и да не е за всеки по една ми се ще да се замислим и по въпроса за украсата . Имам напредвид покривки , но не само  Mr. Green Аз примерно съм пазарила една приятелка , която прави свещи да ми направи 3бр ей така за украса . Купих си изкуствена трева (от тези великденските ако се сещате) , някое яйце да вземем ли например от Великден или не е добра идея . Абе с две думи самите маси ми се ще да са украсени по Великденски някак си , щот по Руски не знам как се прави  Joy Joy Joy 
В близките дни ще правя и няколко зайчета от захарно тесто - ей така за украса пък ако някой ще да ги купи ще му ги продам .
Аз нали съм си по украсата та затова споделям мислите си с вас    bouquet

# 277
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добро утро и честит понеделник  Tired

Да се изкажа сега и аз по наболелите въпроси, да не кажете, че се скатавам.

Според мен би било странно да продаваме всички торти на една цена. Все пак те ще бъдат различни и като вкус и като размер и като вложени умения, техники и материали.

Вал и Ани според мен и по 300 лв да сложат цена, тя е заслужена! Това не е просто правене на торти, а истинско изкуство.
Всички творим разбира се, но..... абе знаете какво имам предвид. Все пак, съм напълно съгласна, че цените на тортите трябва да са "високи".
Аз лично (когато правя торти по поръчка  ooooh!) определям цените много на око. Понякога направо на загуба, ама....... като си знам кой поръчва...... според него  Sunglasses.... Но и за мен това не е бизнес и не искам да бъде. Взимам пари за торти, само за да си финансирам купуването на нови и нови джвъчки. Иначе не бих могла да си позволя това хоби. С една дума - просто си финансирам крастата и си намирам поводи да правя торти.

Но тук е друго. Първо, защото е време българинът да разбере, че такива неща си имат цена. Ако обявим ниски цени само и само някой да си купи, утре, онези от вас, които правят торти по поръчка, ще получат поръчки за смешни пари, защото "на изложбата бяха по толкова".

Защото, както Ани каза, това все пак е на първо място ИЗЛОЖБА, която да промотира умения, възможности и добро качество!
Освен това, за благотворителност хората трябва да отделят по-сериозни средства сега.

Та предлагам всеки да си сложи цена на тортата, но да не е занижена, а по-скоро леко завишена.

За сладките, обаче, мисля че трябва да унифицираме цена. МечоПухче, знам че е трудно, когато правиш неща за приятели и не можеш да им искаш много пари. Знам и че сравнение с Ири, Вал, Савенко и Бубето не може да се прави. Но все пак - това е друго - не правим нещата за приятели, така че, ако преди са се продавали сладките по 3 лв., мисля е редно и сега да се продават по толкова. Ако е по-малък размера - добре. Но иначе всички мисля, трябва да са на една цена.

Сега за украсата! Според мен единственото по-грозно от никаква украса, ще е всеки сам да си прави своя украса. Те тогава ще стигнем до тотален кич.

Освен това не зная дали всеки трябва да си има своя маса, като продавач на пазара. По-скоро да наредим нещата тематично и да им сложим дискретни табелки с рецепта, цена и автор. Да сложим там който каквото иска (визитки, картички или каквото искате) до тортите. Ние ще бъдем в залата и около масите (може би с табелки), за да могат хората да задават въпроси, да поиксат да купят нещо и т.н. Но някак не точно като на ПАЗАР.

В тази връзка, може би Иглика ще успее да уточни какво маси и колко ще ни осигурят от РКИЦ и какви покривки. Оттам ние можем да помислим за някаква декорация, която да е обща.
Аз лично бих се радвала на предложения от Милейди, Хрисив, леля ОГ, защото те се занимават и с това. Партитата на Милейди са ми абсолютно любими с малките им детайли. Хрисив прави и показва жестоки неща също. Ог знам, че също се увлича от декорация на маси например.
Знам, че всички момичета са и много ангажирани, но като имаме обща идея, може всеки да прави по нещичко.

Олях се тотално  Blush! Млъквам!

# 278
  • София
Хич и не млъквай дори, защото виж как хубаво редиш и излагаш мислите си. В този ред на мисли искам да те назнача вместо мен за говорител пред медиите заедно с Иглика, защото аз хич не искам. Мога да говоря за само мен и конкретно ните си неща, както го правех досега, но някакви общи изявления, обяснения и тем подобни ме карат да заеквам, хълцам и гълтам езика като цяло, а ние не искаме това, нали?  Laughing
Така че давам самоотвод. Виж, ако някой дойде да го благословя, ще го направя с удоволствие.  Mr. Green

# 279
Такааа, липсвах, че много работа, но ей сега ще наваксам и ще коментирам. Понеже не мога да намеря Иглика на линия, ето тук и отправям едно голямо БЛАГОДАРЯ!   bouquet

# 280
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Ооо, не причинявай това на цялото тортено войнство, Савенко!  Crazy Shocked
Аз съм уникален спеч пред публика. Още не съм се очупила като правя обучения, а съм правила 100-ци, а пред камера бих припаднала и си глътнала граматиката.

Ами дано някой изкаже желание да помогне на Иглика, че аз не ставам  ooooh!

Ти сега по другите въпроси кажи!  Heart Eyes

# 281
  • София
Съгласна съм с теб, какво да кажа друго.  Laughing

# 282
Такааа, изчетох!
Mishoka, страхотни снимки си избрала на всички участници!
И гледам, че цели 13 торти сме обявили... май няма да сме на празни маси  Hug
Сега, Валерия, гледам, че добра цена даваш за моите сладки, вече само на теб ще продавам  Laughing
По въпроса за украсата - сигурна съм, че няма да ми остане време за такава, а и още шарения ще ми дойде сигурно в повече  #Crazy
По въпроса за цената искам да се изкажа най-вече. Да си представим следната сценака: наредили сме си тортите, няколко момичета, други няма да изреждам, но ето ни - аз и Валерия- и сме сложили сладки, а пред тях цена по пет лева за бройка. Моите си ги знаете, не са лоши, обаче до тях едни отрупани кошници и какви ли не ненормалности върху курабийка, създадени от Валерия... сега вие от кого бихте си купили, от нея или от мен  Mr. Green Докато не разграбят нейните за по пет лева, аз ще си вися като прани гащи пред масата  Mr. Green

Та мисълта ми е, че всеки трябва да си сложи цена на сладките и тортите и съм напълно съгласна, че трябва леко да ги завиши. Моите курабийки се продават на лев за малките и два за големите и не съм склонна да ги давам на по-ниска цена, напротив, ще ги вдигна малко. Същото важи и за тортата, като мисля, че една цена от 5-6 лв за парче е добра.

# 283
Ееееееееееее  те това е   bouquet Напълно съгласна с леля Ог  Heart Eyes
НЕма се обаждам повече  Joy Joy Joy

# 284
Ох, добре де Simple Smile Crazy Причините да предложа еднакви цени за тортите е следната - знаем си хората,  купува се по-евтинкото, т.е. примерно, аз слагам цена да речем 70 лв. за малка торта (12-14 парчета), Леля Ог да речем, слага 100 лв. за торта. Сравняваме качество на работа и изработка - не е необходимо да обяснявам кой е по-майстор. ОБАЧЕ, идва ми ти един благотворително настроен господин и взима моята торта, не за друго, а защото струва 70 лв,, а тази на леля Ог - 100 лв. Надявам се правилно се обясних  Mr. Green Иначе никой не спори кое каква цена заслужава.

Между другото, Бубето (буболинката де) ми каза, че това наистина си е адекватна цена 100 лв. имам предвид, а аз си попитах най-безсрамно  Embarassed, за да имаме ориентир.

Танчето е права за това "Но тук е друго. Първо, защото е време българинът да разбере, че такива неща си имат цена. Ако обявим ниски цени само и само някой да си купи, утре, онези от вас, които правят торти по поръчка, ще получат поръчки за смешни пари, защото "на изложбата бяха по толкова". " За това и не бих се посрамила да сложа такава цена, специално за изложбата. Иначе и аз си определям цената спрямо купувача и спрямо това какво съм вложила като материал в тортата.

Леля Ог, благодаря ти, гледах да избера разнообразни торти, за да можем още от сега да покажем какво огромно разнообразие може да има в тортоправенето и за това е малко шаренко, но мисля, че съм хванала стила на всяка от вас Simple Smile

Сега малко математика  Mr. Green Взимаме формулата продуктите *2 + 20%, която по принцип аз уважавам: Материали - 40 лв (блатове, продукти за крем, захарно тесто, бои и т.н.), та - 40*2=80. 20% от 80 лв са 16 лв. Т.е. тотала е 96 лв. Сега се надявам да ме разберете по-лесно  Mr. Green И това разбира се не обобщава на Вал количеството мат'риал, щот там е в безкрайност Simple Smile

Млъквам и аз ...

Общи условия

Активация на акаунт