"Малък сечко навън вилнее, а сладкото ЮНЧЕ на топло се смее."

• 28 083
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
Ех, че сладки Мартин и Катето.

Чин, май всички минаваме през такива дупки. Аз колко се колебаех дали да ходя на последните изпити. Сега нямам време за дипломната (то и срока вече е непостижим за мен) и се ядосвам, ама ще се справим, няма начин.

Абе Шунка ми се губи нещо  newsm78

И аз мисля, че е рано за гърне. Ние купихме, но само се е случвало да я издържаме над него, когато е имала запек - вместо да вися в тоалетната над клекалото.

Маслинката, в нашата тема има бебоци, които си растат без кошари и са на многократни пелени. Със слинг също съм чувала, че е доста удобно, особено за кърмещите мами. Е като понатежат вече сигурно е трудно, не знам. Ще кажат мамите, които са носили така бебетата. А за издържането над леген съм чела доста неща, т.нар. ЕБХ. Идеята е не бебето да се научи да се стиска или на някакъв режим, а родителя да уцелва момента и да го събуе тогава. Бебетата вършат почти по едно и също време тези неща и не е трудно да им се уцели момента. В никакъв случай сега не искам да влизам в някакви спорове по тези теми, просто споделям четено, дочуто и видяно.  Peace

Аз досега се борих с едни бебета рибки. От няколко дни рибите ми се размножиха и реших бебоците да ги изместя. Ами те са половин см, как се гони и хваща това нещо  ooooh!

# 91
  • София
Ваче,болен е ,грипозен е мм.Аз го предупредих,че не минава лесно ,въпреки че вчера се похвали,че е живнал.Викам му да не се радва,че през ноща пак ще се влоши и ей го на.Ама аз не ,че съм лоша пророчица,ами се сещам за тебе как ту ти просветваше,ту потъваше.Успокоих го,че още ден и ще е пушка. Peace
Матея е много палава.Тези дни като,че ли още повече подивя.Всичко пипа,само в проходилката иска да движи.Не може спокойно да седне да си играе нещо бебешко.Тц... ooooh!

Точно така е Силве! Саша 4 дни беше с Т, на петия вече нищо й нямаше. Моят мъж и той се мъчи, ама понеже пие ремантадин, та е по-леко при него.
Ще му мине на МТ, няма къде да ходи. Добре, че се изолирал от вас.

Ани, ти ако влезеш в темата за рапичното олио ще разбереш, че то е панацея. Всичко лекува, добре, че са открили ползата му, че да се развият мозъците на децата ни  Crazy Хеберлея хубаво им го е казала, че за това се взимат мерки още от вътреутробното развитие. Мен пък ме подпукаха за рибеното масло. Чак се чудя що писах  ooooh! И без туй не купувам почти нищо на ХИПП... не за друго, просто детето не им харесва пюретата  Wink
На Плазамон не виждам какво може да купиш... бисквитите без глутен на мен лично не ми харесаха. Ралка ги яде, ама къде яде, къде пада по земята  Wink
Аз съм взимала в детски магазин.

Цвети, и аз оставам Ралка на земята, върху пъзели. Не е студено. Саша така я оставях на Т на въздуха около 19 градуса. На пода е било към 17  Wink С вълнените гащи и терлици и не ми е боледувала  Sunglasses

Момичета, какви да тия химикали, опити и пр. За какво са повдигащите сутиени, м? При моя бюст още след първото раждане гравитацията е влязла в действие  Crazy Crazy Crazy

Ааа, Тати, в Лидл има чудни неща  Laughing Аз има опредлени продукти, които пазарувам от опредлени места. В Лидл си имам няколко неща, които не купувам от никъде другаде. На Сашето закуската зърнената, купувам си домати, грах, препарат за пране, таблетки за миялната. Отделно винаги има разни интересни нещица. Има и много скъпи, ама има и намалени много. Някои други неща пък пазарувам в Кауфланд, ХИТ, Фантастико. Абе имам си за всяко нещо магазин.  Grinning

Маслинката, може в землянка да живеете, що са ви къщи? И на леглото защо пък да спите, като може на дървени нари. Много екологично  Crazy Шегувам се, да не се разсърдиш!  Hug
Виж сега... всяко нещо си има и лоши и добри страни. Да, памперса се рециклира бавно и като цяло замърсява околната среда. Обаче, за да изпереш пелената изразходваш ужасно много вода, която е изчерпаем ресурс. Има хора, дето нямат вода за пиене. Освен това се ползват препарати, които замърсяват околната среда ужасно. Аз лично не бих ползвала природни препарати за напикани пелени. В урината се въдят доста неща и затова едно време бабите са изварявали пелените  Wink От друга страна памперсите си имат също своите големи недостатъци. Слинга пък и спането на децата нямат нищо общо с това. Не знам защо се свързват непременно. Аз мога да ползвам памперси и слинг. Ех, пусти слинг... много исках и накрая нищо не направих  Tired

Според мен най-вацно е човек да е умерен, да не залита в никоя крайност. Тогава е най-добре  Wink

Лека нощ!

# 92
ЗДРАВЕЙТЕ, мамчета и Тати!  Hug
Не съм се включвала доооооооста отдавна Embarassed Попрочетох,доста от темите,но си признавам, че и доста съм изпуснала.Незнам ,откъде да започна...Бяхме си в Бг около 2 месеца с бебка,после малко на почивка, а накрая и интернет нямахме около месец Rolling Eyes
Та първо едно голямо Благодаря на АННА2 ,за оказана ми помощ,по отношение на кърменето  bouquet
Благодаря и на Чин!  bouquet
Ние с Алекс сме добре ,бавим се,растем.Вече е 69,5 см и 7,800 кгПоследният месец е наддала само 200 грама.Лекарката каза ,че е много добре ,при положение ,че те много се джижат сега и изразходват енергия. Като гледам мерките на другите бебочета ние май сме на опашката по килограми.Не е от много ястелитите бебета  Rolling Eyes ,но не е и слабичка...какво да направя насила нестава Rolling Eyes Инъче е много пъргава и живичка,още не пълзим не ходим,само се търкаляме Joy Нямаме и зъбчета.Храним се по 5 пъти дневно -в 6.30,10,13.30,17,20.30 часа ,като често неиска да си хапва в 10 Rolling Eyes понякога се чудя как издържа.Абе това дете не се сеща за храна само знае да се смее.Да ми е жива и здрава ,както и всички бебчета!Имаме 2 заместени хранения обедното със зеленчуково/месно пюре и следобедното с каша-безглутенова.Опитахме вече що плод,зеленчук и безглутенови каши съществуват по тази земя Joy От месото сме хапвали пиле и пуйка,слагам и и пресни плодове вече да си смуче през мрежичка baby_neutral
Общо взето е това за нас, повече по  нататък ,че да ни ви  затрупвам с информация и да ви стане много скучно Simple Smile
Много мами ми се губят Hug като мен ЗИЗУНА,ЕЛДРА,БЪНИ,........дано всичко е наред при тях и покрай грижите за малките съкровища да нямат време да пишат!Имаме и доста нови мамчета тук Hug
Прегръщам ви всички и ви желая лека нощ!Надявам се, вече да успявам да се включвам по- често пишейки ,а не само четейки ви Simple Smile
П.С. ВСИЧКИ БЕБЧЕТА СА ПРЕКРАСНИ И МНОГООООО ПОРАСНАЛИ  Hug Hug Hug

# 93
Здравейте,
Да почерпим наборите за 8 месеца на Йосиф

И на Нико на eldra честито  Hug
В петък в групата в градината на Косьо имаше братче и сестриче с 10 месеца разлика  Mr. Green Все едно сега да съм в 6ти месец  Shocked Много смела мама, че е задържала бебето.
Ние излизаме на вън, но другата седмица го дават много студено  Confused Не знам как ще се организирам с пазаруване и баткото и кучето и ....
Приятен неделен ден на всички и болните да оздравяват  Hug

# 94
Да ви навестя малко късничко,че малкия се събуди към 1 без нещо и нейска да яде,ама нейска и да спи,та си пойграхме и после папка и сега спинка от 30 минути,но пък аз се ококорих Simple Smile

Деси,аз не казвам,че е лошо,но те така го казаха,все едно изобщо не им трябват,всеки сам преценява как да си гледа бебето и аз оценявам това,вски има гледна точка.Ако съм обидила някой извинявам се Simple Smile За слинга и аз мисля че е много удобно(въпреки че не съм ползвала,а имам) тъй като върши страхотна работа за кърмене Simple Smile А относно издържането,лично аз не го разбирам,но както казах всеки си има гледна точка и преценява сам за себе си Simple Smile

Ваче напълно съгласна съм с теб!!! Всяко нещо си има и положителна и отрицателна страна!

# 95
Еййй,верно не съм само аз неспяща!
Деска ,хакерката Йо е много сладинка ! Heart Eyes
Бг-тати ,веднъж и ти да кажеш ,че не сте ходили на разходка LaughingИ Катето е голям сладкиш!
За теста за гърдите -мисля ,че няма смисъл и да го правя ,защото сама виждам пораженията ,но пък жертвата си заслужава !
Ваче,съгласна съм с теб ,че някои продукти са много добри от Лидл-и ние сме така -за всяко нещо си имаме магазин!И с друго съм съгласна -че човек трябва да намира баланса във всичко!
Честити месечинки на Йосиф и Нико ! Да са живи и здрави бебочетата! Hug
Чинче ,дано бързичко излезнеш от дупката !А за подаръка -и аз няма как да го изненадам ,защото трябва да си уговори нещата на работа ,ноооо по-добре така ,отколкото нищо!
И накарая да ви пусна чайче и закуска ,специално заради БГ-тати надявам се да е здравословна, и да ставам да се оправям ,че Дара като закуси и ще тръгваме!

# 96
Добро утро.

Честити месечинки на Йосиф и Нико и ако има други празнуващи също.

Тук снощи е имало мини купонче, и аз бях будна ама реших, че няма кой да пише и огасих компа.

Алекс, добре дошла отново и дано имаш повече време за нас.

Маслинката, никого не си обидила, спокойно   bouquet Нали затова сме тук да дискутираме  Hug И вие ли сте от неспящите вечер?

Ичка, благодаря за чая, лек път и да си починете добре.

Ставам, че ме дърпат за блузата вече.

# 97
  • София
Хайде и аз при ранобудните днес Wink
Освен, че ме събуди в 7 и всички опити да я гушна при мен и да поспим още малко бяха възнаградени с бъркане в очите и щипане по носа, но и цяла нощ се буди през 2 часа за ядене, та днес ще съм сомнамбул Tired

Честити месечинки на Йосиф и Нико  bouquet

ичка, лек път и много приятно изкарване ви желая Hug

Алекс, добре завърнала се при нас Hug  Мерките на Алекс са чудесни Wink  Надявамс е да пишеш по-честичко оттук-нататък.

# 98
Честити месечинки на Йосиф и Нико!

За издържането над тоалетната от няколко седмична възраст - идеята е да се научи бебето да пишка/ака като чуе определен звук "чишшш" "аки аки" Whistling и на по-късен етап да може да разбере по-бързо как да ползва гърне. Прави се точно както Деската каза - уцелваш кога му се ходи, държиш го и издаваш звук. Като стане голямо този звук помага да го учиш на режим. Едно време това е било много важно, тъй като всички знаем колко е неприятно прането на пелени Wink В днешно време също мисля, че е добре по-рано да се научи, защото тия памперси как спарваааттт Shocked и подсичат кожата Sad

Алекс, за килограмите на бебка не се тревожи - не сте последни! Камен май няма още 7500кг, ще го мерим другата седмица.

Чинче, заринала съм се с цветни материали - идвай да правим декорация и ще забравиш за дупки-мупки. Ей ся ще направя една снимка да видиш за какво става дума хаха

Последна редакция: нд, 29 яну 2012, 08:42 от Шуши-

# 99
Добрютро! Hug
Ичка,мерси за закуската и лек път. Hug
Чинче,разбирам те за дупката,ама нали знаеш,че е нормално.Зима е,студено ,мрачно и мислите ни и те такива стават.При мен ги има често тези периоди на "какво ще правя,а сега накъде"и не са съвсем неосноователни.Просто в БГ е малко различно и ...странно.Но това е тема за лично дискутиране Wink
Относно басейна-и ние имаме от 2 месеца,но в момента нищо не би могло да я задържи там(то където и да било де)Хем е височък около 25 см.,го прескача,т.е пролазва навън и няколко пъти даже се поочука по "дебелата чутурка".Абе,въобще "смениха" го детето.Само фасони,мрънкане и крясъци. ooooh!

Мая,честита месечинка на Йосиф.  bouquet
Пао,много е красив Мартин. Heart Eyes

Ваче,според теб кога ще е отминала опасността от заразяване.ММ се разболя в четвъртък.През ноща срещу петък е вдигнал за пръв път Т ,ако това има някакво значение.Та сега му е 4ти ден боледуване.Кога можем да си го прибираме? newsm78 Wink

# 100
Честити месечинки на Йосиф и Нико!

Чудесни мъници Йо, Марти и Катето! (само мойто диваненце не я обича тази гимнастика ooooh!)

ИЧКА, лек път и чудно изкарване!

ЧИН, БЮТИ, споко, ще излезете от тази дупка и то точно така- с излизания! На мен пък нищо не ми се прави............

АНИ2, как сте вече, дано да сте здравички Praynig

СИЛВЕ, мисля, че казаха по новините, че първите три дни са страшни, дано ММ е добре вече!

ВАЧЕ, как е Ники?

# 101
Здравейте Simple Smile

Страхотни снимки на Йо, Марти и Катето  Heart Eyes - много са ни хубави дечицата  Wink
Ичка, да си изкарате много хубаво с МТ и лек път, ще ни липсваш  Hug
Силве, дано вече се оправи МТ, Ваче, и твоя също. Силве, много си хубава на снимката във ФБ  Blush
Шуши, вероятно си права за звуците, обаче на мен ми е много смешно - за пишкането как да е, ама за голямата работа  hahaha, като почнат "ккккъх" или "акаккккка" и припадам  Joy
Алекс, къде се губите, адашчета  Wink
Мая, честита месечинка на Йосиф - да ви расте жив и здрав.
Тати, специално за Лидъл - и аз бях скептично настроена като теб, но наши приятели ни "светнаха" за някои неща. Сега купуваме само продукти произведени в Германия - масло, топени сирена, кашкавал, меса. Страхотни са на вкус, нямат нищо общо с тукашните. И когато пуснат промоции, но не от тези по рекламите, има хубави попадения  Peace. Между другото, маслото им е страхотно, 82% масленост, мисля от него да давам на малкия когато почнем попарата:

Днес съм намислила да оставя малкия на майка ми и двамата с ММ да излезем да се разходим като гаджета, на кино да идем, да обиколим МОЛ-а  Grinning. Ми така де, и "Асан е хора"  Joy

# 102
Ехаааа.. кино с мъж  Mr. Green Не помня от кога не ми се е случвало...
Последно ходих с Косьо на Котаракът в чизми като бяхме във Варна...
*helen* приятно изкарване. ichkata83 и на вас
Благодаря за поздравите за Йосиф.
Ставам да посвърша нещо докато спи...

# 103
Здравейте Hug

Честити месечинки на Йосиф и Нико  bouquet

Хелън, чудесно решение, много хубаво да си изкарате Hug

За Лидл и прочие супермаркети, и аз така - имам си определени неща, които си купувам само от определени магазини Mr. Green Лидълският чипс, топено сиренце за тост, мармалад, имат и един сладолед, но не помня как се казваше... ммм Crazy
Да не забравите днес за намалението в ДМ Peace
А да питам, че до сега не съм заглеждала, в Кауфланд има ли био зеленчуци?

Аз съм сърдита на мъжО, вчера цял ден го няма - първо за риба, после къде ли не, а сега на всичкото отгоре е на кафе ooooh! Работните му дрехи от снощи му стоят в пералнята, трябват му за утре, после ще го питам кога мисли да си ги суши Twisted Evil Много лоша ставам като си стоя в къщи (до като някои хора се разкарват насам натам с приятели) Twisted Evil Mr. Green

# 104
Здравейте,

Честити месечинки на Йосиф на Мая и Нико на Елдра!

Мая, за разликата от 10 месеца може да има и други причини... Може и да не е заченато второто само месец след раждането, ами да е преждевременно родено, съответно да е 3-4 месеца след раждането заченато, което вече не е толкова рядко срещано.

Ичка, то понеже беше събота и излизахме заедно с ЖМ, пък на нея винаги й е студено Simple Smile Та затова с колата и по магазините Simple Smile
Мерси за закуската, този път нямам никакви забележки!  hahaha Joy

Общи условия

Активация на акаунт