Отговори
# 330
  • В градината...
С хипофункция съм. В момента ТСХ ми е 1.8 и ендокриноложката ми каза, че това не е причината за холестерола. Притеснява ме да не би нещо да не ми работи добре черния дроб. Какви изследвания се правят за целта? /освен ехография/.

# 331
  • гр. София
Здравейте! Днес бях на преглед. Хормоните са добре според моята гинеколожка. Нищо не се видя на ехографа. И като погледна кога са били зацапванията, категорично каза, че са овулационни. Колпоскопията и тя мина добре. Шийката ми беше като по учебник. Остана да си чакам за другата седмица цитонамазката.

# 332
  • София
С хипофункция съм. В момента ТСХ ми е 1.8 и ендокриноложката ми каза, че това не е причината за холестерола. Притеснява ме да не би нещо да не ми работи добре черния дроб. Какви изследвания се правят за целта? /освен ехография/.
По-добре направи консултация със специалист по Чернодробни болести / Хепатолог/

# 333
  • В градината...
Мерси, Денис  Peace

# 334
  • София
...  И сподели какво е казал, моля Simple Smile

# 335
  • В градината...
Лощото е, че нямаме такъв специалист. А и за личната този холестерол не бил проблем, щом нямало съпътстващи заболявания и високо кръвно Sad

# 336
  • София
Лощото е, че нямаме такъв специалист. А и за личната този холестерол не бил проблем, щом нямало съпътстващи заболявания и високо кръвно Sad
Може да пробваш с Омега 3, Сусамов тахан, Масло от чесън, Sytrinol, Артишок, Пектин, Зелен чай  и т.н.

# 337
  • В градината...
Да, ще си взема тахан и пектин - много ги обичам с мед  Peace А иначе ям чесън в големи количества, а и пия масло от вечерна иглика /което също влия на холестерола, ама ето на!/.

# 338

Цитат
Не разбрах?! В менопауза ли си или в пременопауза?
Ако си в пременопауза - Е2 може да показва че има фоликул - с размер като за О.

Ох,Денис незнам.Казаха ми,че съм в менопауза,а и щом от 3 години нямам цикъл... Sad
И въобще възможно ли е да имам фоликул при три годишна липса на МЦ?Струва ми се,че е невъзможно,не че съм запозната много Rolling Eyes.

# 339
  • Другата България

Цитат

Ох,Денис незнам.Казаха ми,че съм в менопауза,а и щом от 3 години нямам цикъл... Sad
И въобще възможно ли е да имам фоликул при три годишна липса на МЦ?Струва ми се,че е невъзможно,не че съм запозната много Rolling Eyes

Shocked Стана ми интересно, възможно ли е наистина? newsm78

# 340
  • София

Цитат

И въобще възможно ли е да имам фоликул при три годишна липса на МЦ?Струва ми се,че е невъзможно,не че съм запозната много Rolling Eyes.

Малко вероятно, но може да има киста на яйчника

# 341
Благодаря,Денис! Сетих се и друго-ходих на термовизуална диагностика след тези резултати и на доктора му стана много странно от нещата,които видя.Топлината на гърдите ми показваше все едно,че съм в цикъл.Така и не можа да си го обясни това.

# 342
  • Другата България
Благодаря,Денис! Сетих се и друго-ходих на термовизуална диагностика след тези резултати и на доктора му стана много странно от нещата,които видя.Топлината на гърдите ми показваше все едно,че съм в цикъл.Така и не можа да си го обясни това.
Я разкажи малко повече за тази диагностика?Аз съм се наканила от доста време, имам тел на една госпожа от Сф, ама все отлагам ooooh! доволна ли си, "позна ли" лекаря? Grinning

# 343
Цитат
Я разкажи малко повече за тази диагностика?Аз съм се наканила от доста време, имам тел на една госпожа от Сф, ама все отлагам ooooh! доволна ли си, "позна ли" лекаря? Grinning
Доволна съм.Позна,че съм с лумбална и шийна остеохондроза,пролекувано ерозио и за спазъма на детето.А ходих при д-р Маринов http://www.termo.web.bg/

# 344
Момичета, нали изследвах ТСХ-то преди седмица и беше 2,57, а за забременяване и АРТ го искат под 2. Сега пуснах ТАТ и МАТ и май са ок като стойности. Сега какво следва, да ида на ендокринолог и да изпише хормон или да си трая така. Аз все пак ще направя една консултация по телефона с ендокринолог в София, ама се чудя задължително ли е да го смъквам под 2 или не е чак толкова високо???  newsm78  

Референтни граници
Anti - Tg    
61.85IU/mL                                   0 - 115.0

Anti - TPO    
18.74IU/mL                                    0 - 34.0
   Манипулации и консумативи    
   Забележка : Няма

Име на теста (изследването)

Резултат

Единици

Референтни граници
   Венепункция и епруветки    

манипулация$

Имам и едно питане за ФСХ, което пуснах уж на 3-4 ден,/в Събота ми дойде, във Вторник направих изследването, после в Сряда пак ме бодаха от репродуктивната клиника, защото се оказа, че трябвало изследването за фонда да е от тяхната клиника-отбелязала съм го в календара/ но не съм убедена и за това, че е било на четвърти ден, защото ми зацапваше няколко дни преди това/преди Събота/. Да не говорим, че този месец май съм с ранна ову, защото теста за ову вчера беше положителен  Crossing Arms
Виждам, че е някаква гранична стойност и незнам дали да се вълнувам за нея или е ок, при все че май не е пуснат изобщо както трябва?  newsm78

FSH       7.63 mU/ml     Референтни: жени фол.фаза 3,09-7.9, oвул. фаза 2.27-18.51; лут.фаза 1,38-5.52; менопауза 30.57-106.32; мъже 1.13-12.51

Последна редакция: чт, 17 май 2012, 09:57 от Звезден^Прах

Общи условия

Активация на акаунт