Отговори
# 345
Здравейте,

Бихте ли споделили мнение за следните резултати. Ще бъдат интерпретирани и от лекар, но бих се радвала да прочета и вашето мнение:

Кръвта ми я взеха на 3-ти ден от цикъла

TSH                                                  4.91   mU/l                    0.35   4.94
Пролактин                                     278.3 mIU/l                 102          496          -
LH (лутеинизиращ хормон)          3.1 mIU/ml -
                                                                                     LH (лутеинизиращ хормон) - - 2.4 12.6 -
                                                                                     Фоликуларна фаза
                                                                                     LH (лутеинизиращ хормон) - - 14 95.6 -
                                                                                     Овулаторна фаза
                                                                                     LH (лутеинизиращ хормон) - - 1 11.4 -
                                                                                     Лутенизираща фаза
                                                                                     LH (лутеинизиращ хормон) - Мено - 7.7 58.5 -
                                                                                     пауза
FSH (фоликуло-стимулиращ хормон) 6.93 mIU/ml -
                                                                                     FSH (фоликуло-стимулиращ хормон) - - 3.5 12.5 -
                                                                                     Фоликуларна фаза
                                                                                     FSH (фоликуло-стимулиращ хормон) - - 4.7 21.5 -
                                                                                     Овулаторна фаза
                                                                                     FSH (фоликуло-стимулиращ хормон) - - 1.7 7.7 -
                                                                                    Лутенизираща фаза
                                                                                    FSH (фоликуло-стимулиращ хормон) - - 25.8  134.8 -
                                                                                    Мено пауза
Естрадиол            156.7 pmol/l -
                                                                                  Естрадиол - Фоликуларна фаза - 46 607 -
                                                                                  Естрадиол - Овулаторна фаза - 315 1828 -
                                                                                  Естрадиол - Лутенизираща фаза - 161 774 -
                                                                                  Естрадиол - Мено пауза - 18.4 201 -
Testosteron - серум      1.24 nmol/l                             0.12        1.78 -

Последна редакция: чт, 17 май 2012, 13:31 от pulio123

# 346
  • София
pulio123
ТСХ е високо - показва Хипофункция на ЩЖ
ФСХ е малко завишен, но не е проблем - може а е нещо инцидентно
Другия вариант е нещо да пречи на О. - лекар трябва да прецени
Др. хормони са добре.

За ТСХ се консултирай с Ендокринолог / трябва да те видят на УЗ/ЩЖ/ и може да се наложат и др. изследвания / ТАТ и МАТ, тест за ИР и т.н./

# 347
Здравейте, много моля за коментар и на моите резултати:

LH - 3,0 (2,0 - 10,0)
FSH - 11,4 (1 - 10)
Prolactin - 366 (дo 600)
Estradiol - ще излезне по-късно
Testosteron - 2,4 (0,3 - 3,5)

Правени са на 3-ти ден от МЦ.

FSH -то е завишено. Какво означава това?
Благодаря Ви.
 Hug Hug

# 348
  • Варна
Здравейте момичета,
бихте ли коментирали и моето изследване.За първи път правя на прогестерон  и не мога да се ориентирам /на 21 ден/.В  пременопауза  съм.
Благодаря ви! Hug

Име на теста (изследването) Резултат  Единици  Референтни граници
Progesteron                              15.95         ng/ml    Ж:Фол.:0,2-1,5; Ов:0.8-3.0;Лут:1,7-27;Мено:0.1-0.8

# 349
  • София
Здравейте, много моля за коментар и на моите резултати:

LH - 3,0 (2,0 - 10,0)
FSH - 11,4 (1 - 10)
Prolactin - 366 (дo 600)
Estradiol - ще излезне по-късно
Testosteron - 2,4 (0,3 - 3,5)

Правени са на 3-ти ден от МЦ.

FSH -то е завишено. Какво означава това?
Благодаря Ви.
 Hug Hug

На колко години си ?

# 350
  • София
Здравейте момичета,
бихте ли коментирали и моето изследване.За първи път правя на прогестерон  и не мога да се ориентирам /на 21 ден/.В  пременопауза  съм.
Благодаря ви! Hug
Progesteron                              15.95         ng/ml    Ж:Фол.:0,2-1,5; Ов:0.8-3.0;Лут:1,7-27;Мено:0.1-0.8

На кой ден от МЦ е била О.?

Прогестерон се пуска на 7 ден след доказана О. / поне с тестове за О. + БТ/
Ако е направен в друг ден от МЦ не е показателен

В случая, твоя Прогестерон показва, че е имало О.  и ако е:
- направен на 7 ден след О. - ЖТ не функционира добре, нвата на Прогестерона са ниски
- направен преди или след тези 7 дни след О. - нищо не показва, само че е имало О.

# 351
  • Варна
Здравейте момичета,
Благодаря ви! Hug

- направен на 7 ден след О. - ЖТ не функционира добре, нвата на Прогестерона са ниски
- направен преди или след тези 7 дни след О. - нищо не показва, само че е имало О.

Много ти благодaря denis ,че  се включи! Hug
За съжаление не зная  дали съм имала О.Съобразих се само с изискването на лекаря да направя изследването на 21-22 ден от МЦ. Май ще трябва да правя тестове за О.

# 352
  • София
Здравейте момичета,
Благодаря ви! Hug

За съжаление не зная  дали съм имала О.Съобразих се само с изискването на лекаря да направя изследването на 21-22 ден от МЦ. Май ще трябва да правя тестове за О.

За да засечеш О.  / в домашни условия/ - трябва да правиш Тестове за О. +  Измерване на БТ

Тестовете за О. ти показват кога да очакваш О., а БТ ти доказва, че е имало О.
Теста за О. може да е (+) но да няма О. /както се случва при ПКЯ/

# 353
  • Варна
Здравейте момичета,
Благодаря ви! Hug

denis, благодаря за препоръките,много си мила.Смятам да се вслушам в думите ти,а и да се пообразовам в тази област ,че  тези доктори уж доценти и професори нищо не препоръчват.

За да засечеш О.  / в домашни условия/ - трябва да правиш Тестове за О. +  Измерване на БТ

Тестовете за О. ти показват кога да очакваш О., а БТ ти доказва, че е имало О.
Теста за О. може да е (+) но да няма О. /както се случва при ПКЯ/

# 354
  • Варна
denis, благодаря за насоките,много си мила.  bouquet

# 355
Здравейте, кога се пускат хормонални изследвания по принцип. Предполагам ,че имам някакъв хормонален проблем ,но гинеколога ми не ми е предписал такива изследвания. Бях на профилактичен преглед като единственото което ме тревожеше беше зацапване след дните на овулация.Гинеколога определи нещата като хормонален спад. Цикълът ми е на 30дена ,но напоследък увеличава интервала 35-37дена. Трябва ли да се пуснат хормонални изследвания и ако да какви според вас?

# 356
  • София
Здравейте, кога се пускат хормонални изследвания по принцип. Предполагам ,че имам някакъв хормонален проблем ,но гинеколога ми не ми е предписал такива изследвания. Бях на профилактичен преглед като единственото което ме тревожеше беше зацапване след дните на овулация.Гинеколога определи нещата като хормонален спад. Цикълът ми е на 30дена ,но напоследък увеличава интервала 35-37дена. Трябва ли да се пуснат хормонални изследвания и ако да какви според вас?

Може да  пуснеш
ЛХ, ФСХ и Е2   на 3 ден от МЦ
Прогестерон на 7 ден след О.
О се засича или с ФМ / от лекар с УЗ/ или в домашни условия чрез БТ + Тестове за О.

Ако има проблем с О. / ще го покажат изследванията, БТ и Тестовете за О./ - може да направиш и др. изследвания и да се консултираш с АГ и Ендокринолог

ПП.
Зацапването, след предполагаема О., може да е от много неща

# 357
здр, и аз ще съм мнооого благодарна,ако  коментирате моите изследвания.
Ft4 17,36.     Реф.ст:12-22
Tsh3,77.        Реф.ст:0,27-4,2
Fsh 4,37               Реф.ст:2,9-12
Пролактин239     Реф.ст:102-496
Естрадтол 60,65.    Реф:18-147
Тестостерон 0,70.   Реф:0,29-1,67
Фт3 4,89.             Реф:3,1-6,8
Anti tgo 39,09.      Реф:0-115
Anti tro 12,45.      Реф:0-34

# 358
  • София
здр, и аз ще съм мнооого благодарна,ако  коментирате моите изследвания.
Ft4 17,36.     Реф.ст:12-22
Tsh3,77.        Реф.ст:0,27-4,2
Fsh 4,37               Реф.ст:2,9-12
Пролактин239     Реф.ст:102-496
Естрадтол 60,65.    Реф:18-147
Тестостерон 0,70.   Реф:0,29-1,67
Фт3 4,89.             Реф:3,1-6,8
Anti tgo 39,09.      Реф:0-115
Anti tro 12,45.      Реф:0-34

Предполагам са правени на 3 ден от МЦ?!

Нямаш ЛХ 
Имаш Хипофункция на ЩЖ - добре е ТСХ да е под 2.0

Др. хормони  са добре

# 359
Да на третия ден.Аг ми каза , че имам СПКЯ,но нищо не предприе, каза просто да си продължим с опитите за бебе и ако не стане тогава стимулация и просто реших сама да си пусна тези хормони и после на ендокринолг , които ми предписа Л-тироксин..

Общи условия

Активация на акаунт