Отговори
# 450
  • София
Здравейте отново, смених си ендокринолога, защото не бях доволна от предната ми лекарка, показвам хронология на изследванията ми.ю

29.02.2012г.
TSH  6.140 uIU/ml референтни граници : 0.4-5.60
FT4  10,07 pmol/l референтни граници : 7.9-14.4 pmol/l

Anti TPO  9.8 U/ml < 12IU/ml
Anti TG    0.0 IU/ml < 4.0IU/ml

21.03.2012г. (тези са на 3-ти ден от МЦ и си ги пуснах по собствена идея и желание нямам ги в ел.вид, но новата лекарка каза, че са добри)
пускам да покажа само Prolactin 39.69 ж.1,34-24,20

21.04.2012г.
TSH 2.31 uIU/ml реф.граници 0.34-5.60
FT4 12.51 uIU/ml  рег.граници 7.9-14.4

На 19.05 бях на преглед при новата докторка, тя ми назначи Еутирокса (50мг, който приемам от 7-ми март) ,то да го приемам от понеделник до петък, а събота и неделя не-, от тогава съм на този принцип и днес пуснах изследванията.

Днес на 21.06.2012г. са пускани в друга лаборатория, новата ми докторка, не е съгласна с горната, от която са ми изследванията за реф. граници на TSH , защото 5,60 е високо, и дори ме помоли, а не ми каза, къде да отида, както държеше предната в др. лаборатория.
TSH          0.099 mIU/ml реф.граници 0,27-4,20
Prolactin 411.400 mIU/ml - рег граници Жнебр.(102-496)

Моля за малко коментари, в понеделник тя ще види изследванията.

Дозата ти е висока - много е паднало ТСХ - трябва да се коригира
Нямаш Хашимото, Пролактина е добре

Пиши какво е казал лекаря и как е коригирал дозата

# 451
Здравейте отново, смених си ендокринолога, защото не бях доволна от предната ми лекарка, показвам хронология на изследванията ми.ю

29.02.2012г.
TSH  6.140 uIU/ml референтни граници : 0.4-5.60
FT4  10,07 pmol/l референтни граници : 7.9-14.4 pmol/l

Anti TPO  9.8 U/ml < 12IU/ml
Anti TG    0.0 IU/ml < 4.0IU/ml

21.03.2012г. (тези са на 3-ти ден от МЦ и си ги пуснах по собствена идея и желание нямам ги в ел.вид, но новата лекарка каза, че са добри)
пускам да покажа само Prolactin 39.69 ж.1,34-24,20

21.04.2012г.
TSH 2.31 uIU/ml реф.граници 0.34-5.60
FT4 12.51 uIU/ml  рег.граници 7.9-14.4

На 19.05 бях на преглед при новата докторка, тя ми назначи Еутирокса (50мг, който приемам от 7-ми март) ,то да го приемам от понеделник до петък, а събота и неделя не-, от тогава съм на този принцип и днес пуснах изследванията.

Днес на 21.06.2012г. са пускани в друга лаборатория, новата ми докторка, не е съгласна с горната, от която са ми изследванията за реф. граници на TSH , защото 5,60 е високо, и дори ме помоли, а не ми каза, къде да отида, както държеше предната в др. лаборатория.
TSH          0.099 mIU/ml реф.граници 0,27-4,20
Prolactin 411.400 mIU/ml - рег граници Жнебр.(102-496)

Моля за малко коментари, в понеделник тя ще види изследванията.

Дозата ти е висока - много е паднало ТСХ - трябва да се коригира
Нямаш Хашимото, Пролактина е добре

Пиши какво е казал лекаря и как е коригирал дозата

Висока е явно вече, сигурно ще ми го спре или намали на 1/4 хапче, нямам идея, искам просто да е добре, аз бях притеснена за Пролактина, но днес не бях пила кафе и бях доста спокойна предвид нервните пациенти пред кабинета  Mr. Green
Денис, задължително ще пиша, защото и видезон на шията ще правим др или по-другата седмица.
Благодаря ти много   bouquet

# 452
Все още не  съм ходила повторно при ендокринолога, но най-вероятно няма да ми назначи нищо. при тези стойности в граници , няма да ми обърне повече внимание. В Пловдив е така.
Затова си търся вариант сама да си понамаля ТСХ

# 453
  Момичета, възможно ли кожните проблеми и напълняването да се дължат на висок DHEA-S и Андростендион Sad(

Нямам ПКЯ, менструацията ми е редовна ..лежах няколко дни в болница правиха ми "обременяване с глюкоза" - излязоха много резултати, и никой не ми казва какво значат.. опитах се сама да ги разчета.. повечето са в норма, но най-високи са ми хормоните DHEA-S и Андростендион ???

Моля, помогнете, който с каквато информация разполага.
 Cry

# 454
  • София
  Момичета, възможно ли кожните проблеми и напълняването да се дължат на висок DHEA-S и Андростендион Sad(

Нямам ПКЯ, менструацията ми е редовна ..лежах няколко дни в болница правиха ми "обременяване с глюкоза" - излязоха много резултати, и никой не ми казва какво значат.. опитах се сама да ги разчета.. повечето са в норма, но най-високи са ми хормоните DHEA-S и Андростендион ???

Моля, помогнете, който с каквато информация разполага.
 Cry

Да, високите нива на андрогените може да са причина за напълняването и показват, че имаш СПКЯ.
Това, че М. е редовна не означава, че всичко е наред с О.
Когато има хормонален дисбаланс много често няма О.
Пускала ли си 17ОН Прогестерон / на 3 ден от МЦ/?

# 455
Странното е, че вече 2 пъти ми правиха ехография на матката и яйчниците и твъдро заключиха, че нямам СПКЯ.

17 OH Прогестерон 1.398 hmol/l (при граници 0.608-3.952)

Андростендион 34.92 hmol/l (при граници 2.6-10.76)

DHEA-S   15.390 µmol/l   15-44г.Ж<9.85

# 456
  • София
Странното е, че вече 2 пъти ми правиха ехография на матката и яйчниците и твъдро заключиха, че нямам СПКЯ.

СПКЯ и ПКЯ са различни неща
Може да нямаш ПКЯ, но да си със СПКЯ / както е при теб/
ПКЯ - поликистозни яйчници - това означава, че яйчниците образуват малки  и много кистички 
СПКЯ - Синдром на Поликистозните яйчници е съвкупност от симптоми / може да включва ПКЯ, но може и да няма такъв симптом/
Високите нива на Андрогените - те причисляват към СПКЯ

Не трябва да те плаши диагнозата, но тя е важна за правилното лечение

# 457
Simple Smile Благодаря за отговорите. (bow)
Много искам всичко да си ми е пак в норма.. много неща ми се 'бъгнаха' от тази дисхОрмония ..
Нямам много доверие на лекарите, и оставам с надеждите все още, че ще ми назначат правилното лечение.
Тази седмица съм при ендокриноложката, ще видим какво следва.

# 458
Пролактин-9,95
LH-11.34
FSH-6.41

Искам да попитам това нормални резултати ли са,като са направени на третия ден от МЦ.

# 459

ПКЯ - поликистозни яйчници - това означава, че яйчниците образуват малки  и много кистички 
СПКЯ - Синдром на Поликистозните яйчници е съвкупност от симптоми / може да включва ПКЯ, но може и да няма такъв симптом/

Днес бях при Ендоркинолог.. гледа ми резултатите доста време накрая заключи :
- "Еми дайте да пишем момичето здраво и да смпрем да се занимаваме .. Бебе планувате ли да правите скоро?
 (отговорих: "не, рано ми е")
Еми, добре, знячи да не се занимаваме, оставяме ги нещата така, като козметичен дефект и по натам ако нещо отима проблеми пак тук елата."

Попитах го, не трябва ли да вкараме в норма DHEA-S и Андростендион?

-"Ами, не е задъжително, те не влияят на нищо. DHEA-S е повишен при 80% от жените няма страшно, а Анростендион е с неясен произход - него няма смисъл да понижаваме."

#Crazy  ..какво да правя.?  #Cussing out

Не искам да прозвуча като лилга ..но тези "козметични дефекти" не са ми в + , все пак съм жена.
И се надявах ако се дължат на тези хормони.., лекарите да ми помогнат да ги нормализирам.!

..SOS момичета!

# 460
  • София
Пролактин-9,95
LH-11.34
FSH-6.41

Искам да попитам това нормални резултати ли са,като са направени на третия ден от МЦ.

Дай рефер. граници

ЛХ  е високо - може да показва ПКЯ
Не пусна ли Е2?

# 461

Днес бях при Ендоркинолог.. гледа ми резултатите доста време накрая заключи :
- "Еми дайте да пишем момичето здраво и да смпрем да се занимаваме .. Бебе планувате ли да правите скоро?
 (отговорих: "не, рано ми е")
Еми, добре, знячи да не се занимаваме, оставяме ги нещата така, като козметичен дефект и по натам ако нещо отима проблеми пак тук елата."

Попитах го, не трябва ли да вкараме в норма DHEA-S и Андростендион?

-"Ами, не е задъжително, те не влияят на нищо. DHEA-S е повишен при 80% от жените няма страшно, а Анростендион е с неясен произход - него няма смисъл да понижаваме."

#Crazy  ..какво да правя.?  #Cussing out

Не искам да прозвуча като лилга ..но тези "козметични дефекти" не са ми в + , все пак съм жена.
И се надявах ако се дължат на тези хормони.., лекарите да ми помогнат да ги нормализирам.!

..SOS момичета!

Вземи го застреляй тоя лекар!!! #2gunfire

Знаеш ли колко сме момичетата, на които не са обръщали внимание когато е трябвало и сега сме с една чанта проблеми, а искаме да забременяваме...
Иди на друг лекар!

Последна редакция: чт, 28 юни 2012, 18:56 от lolilita_

# 462
  • София
Rarsi 
Потърси друг лекар, добре е да е АГ- Ендокринолог
д-р Начев, д-р Катя Тодорова / тя не преглежда вече е София/ , или д-р Владимиров напр.
Поискай второ мнение от някой  добър лекар - не вярвам  да откажат, дори и да не правиш опити за бебе.

Не се отказвай - понякога да се определи какъв е точно проблема и къде е причината отнема време

# 463
..И аз мислех, че не е редно да ги оставя зад ърба си тези изследвания.
Ще ви послушам, ще се консултирам с друг лекар, .... и след това отново с вас.   bouquet Embarassed

# 464
  • София
..И аз мислех, че не е редно да ги оставя зад ърба си тези изследвания.
Ще ви послушам, ще се консултирам с друг лекар, .... и след това отново с вас.   bouquet Embarassed

Ако не ти е проблем мери БТ и прави тестове за О. - за да се установи дали имаш редовно О.
Това ще е от полза и за лекарите.
Когато има проблем с андрогените - това причинява хормонален дисбаланс, който може да  влияе на О. / да я подтиска/
Успех и ще чакаме новини Simple Smile

ПП. Не се притеснявай тези неща се коригират, стига да намериш добър лекар, който да постави правилна диагноза и да назначи адекватно лечение.

Общи условия

Активация на акаунт