Отговори
# 330
  • Бургас
Добро утро и от нас!
Невва, стискаме усилено всички възможни палци и чакаме благата вест от теб!
Дали остана и друга бременна мама, май не.Ще чакаме да видим и дали Ирчони е родила Simple Smile
Я да ви питам вие като сложите лепенка на пъпчето, всеки ден ли я махате и слагате нова и колко време така?
Крисита, и аз като теб с това пъпче все се тревожа, че и педиатър още не е идвал вкъщи, заради грипа.Тази седмица предполагам ще дойде вече, то няма накъде повече да се отлага.
Лек ден на всички мами и бебенца!

# 331
  • София
Дубрутруууууу
Paloma negra
до сега такова чудо не ми се е случвало, дано бързо се оправяш Praynig и дай Боже малкия да си остане толкова спокоен Peace Hug Heart Eyes
januarki2012 все си мисля, че е най - логично да продължим с този акаунт Rolling Eyes в Огешката ми тема така действахме Peace
тити и малката ми е пикла и дрисла, но подложен  памперс спасява положението, с Ого обаче редовно бяхме опикани и двамата от глава до пети Joy
Lumia браво и а двама ви за гърдата Peace супата звучи интересно бих пробвала Peace
shanny29 честит имен ден на детенце на патерица  bouquet
Ого нямаше никакви косми - никъде съвсем като баща си, за съжаления Яна е взела моята боичка и в комплект с нея космите Rolling Eyes има и по ушите и по челото, че и по крачетата - горката госпожица Rolling Eyes
bebo_sn  Mr. Green Честита месечинка  bouquet и на всички бебета родени на 4.01  bouquet
Шоколадово бонбонче дано бебчо скоро се успокой и си изградите режим за да си спокойна и ти, това е важно Peace на Ого му слагах лепенка, но той ми направи пъпна херния, с лепенки на няколко дни оправихме проблема, сега не слагам, но няма и защо Rolling Eyes
Честити щастия на мама Биби85, мама Ани Китанова, мама *male4ka* и мама pupalupa  bouquet   bouquet  bouquet
ivapЧестит Рожден ден  bouquet
villygdr най - добре да те погледне доктор Peace
Марету дано биогайата помогне и се разминете само с това Praynig Praynig Praynig
ianajar абе важното е да се пазиш и да се разминеш с това   Hug
nevva силно стиснати палци и чакаме хубави новини Praynig Praynig Praynig
да попитам мамите раждали секцио с мажат ли с нещо и с какво белезите и има ли ефект? аз миналия път мазах с контрактубекс, но май нямаше много ефект Rolling Eyes сега съм с дерматикс и ще видим Thinking
днес май наистина ще е хубаво за разходки Mr. Green
желая ви усмихнат, спокоен ден с много хубавини Hug Heart Eyes Mr. Green

# 332
Добро утро!

Първо дап охваля мойта принцеска. От снощи давам Еспумизан, и нз дали от него или от друго, но снощи яде в 10.30 и сутринта се събуди в 6.30. Направо не можех да повярвам, тъй като вчера цял ден беше много кисела. Мислех, че много ми се спи и не виждам часа, но.... Обаче гърдите щяха да ми пръснат като не бях ставала да цедя цяла нощ. Днес се чувствам супер отпочинала и доволна. Сега от 6.30 още не се е будила малката и я чакам всеки момент.

Гледам слагате лепенки на пъпчето - с каква цел? Аз питах док дали да слагам, защото искам да я изкъпя хубаво в коритото вече, но той каза, че така по-бавно щял да падне пъпа и лепенка се слагало само,ако има херния.

Да питам друго - мислите ли днес да изкарвате малките. Ние още не сме излизали, тъй като от изписването ни до днес Т бяха все дооооста минусови, но си мисля днес да се възполвам от затоплянето. Притесняваме, че духа вятър и сигурно пак е доста хладно, а аз нямам балкон и не съм я изкарвала изобщо. Слънце при нас още няма, но се надявам да се покаже.

Хубав ден ви пожелавам!  Hug

# 333
Май това ще е последната щъркелова вест от мен:  stork-girl stork-girl stork-girl stork-girl, а може би и за темичката:
Днес в 10.40 Nevva е родила бебе Искра с мерки 3.00 кг и 50 см. Предизвикано, както знаем, но естествено. И двете са добре, Нева изпраща поздрави на всички. Тя всъщност не пусна смс, а се обади и сега осъзнах, че не е минал и час от раждането, а тя звучеше много свежо  Mr. Green!
Да им е жива и здрава бебка и да изпълни живота на мама и тате с най-красивите емоции  Hug!
Дали ще дърпаме завеската вече, остана ли някой  newsm78 ?

# 334
  • На морето!
Супер! Днес от сутринта влизам и само хвърлям по едно око за новини!
Да е здрава и спокойна Искра, Невва бързо да се възстанови и да се връща в редиците ни със снимки и разказче!
Ние днес се борим с Вера, опитвам се да я излъжа да суче, но успявам максимум за 20-30сек. и после настава рев и дърпане, все едно киселина, а не кърма тече. Пробвах всякакви известни и неизвестни до момента за мен пози, гушкане, люшкане- не, козирога си реве и това е. Успокои се като ѝ дадох биберон и я оставих на мира да си лежи в шезлонга, но естествено я мисля колко е успяла да изяде. Изцедих малко, тъй като ми изглежда пълна гърдата- тече си доволно на струйки, сега ще доизцедя, за да има за следващия път и ще се надявам на следващото кърмене да е по-добре.
За излизане- ще излизаме след малко, ще водим баткото на гости на баба и може би там за първи път ще се срещне и с племенниците ми, които я чакаха с огромно нетърпение.
Лепенка на пъпчето не съм слагала и също не виждам смисъл, а и аз го обработвах и въртях на всяка смяна на памперса, което няма как да стане с лепенка.
Оставям ви и отивам да стягам багаж на Симеон и да оправям ревла.

# 335
Честито на Нева, Да и е жива и здрава дъщеричката, а мама бързо да се възстанови.

# 336
Супер! Днес от сутринта влизам и само хвърлям по едно око за новини!
Да е здрава и спокойна Искра, Невва бързо да се възстанови и да се връща в редиците ни със снимки и разказче!
Ние днес се борим с Вера, опитвам се да я излъжа да суче, но успявам максимум за 20-30сек. и после настава рев и дърпане, все едно киселина, а не кърма тече. Пробвах всякакви известни и неизвестни до момента за мен пози, гушкане, люшкане- не, козирога си реве и това е. Успокои се като ѝ дадох биберон и я оставих на мира да си лежи в шезлонга, но естествено я мисля колко е успяла да изяде.
Menina, същият сценарий е и при нас ... пак.
Реших, че кърмата ми е намаляла, бях се засилила да дохранвам с донорска, но говорих с консултант, казаха ми, че е нормално това поведение, както е нормално и да не усещам вече гърдите си така пълни и напрегнати.
Доста съм обезпокоена, но дано наистина да е моментно  Praynig

Честита Искра на мама Невва!   bouquet

# 337
Е браво Невва, честита бебка Искра да сте живи и здрави.
Честито и на всички други мами не ви споменавам по име но да не изпусна някоя.

Да ви кажа под секрет ние спахме от 12.30 до 4 тази нощ беше вълшебно Embarassed

Да питам нещо ЛЛЛ: Каква може да е причината след като Софи беше почнала да суче добре, пак да почне да хапе зърната ми, особено прословутата лява гърда, все едно сме в началото. Аз ли нещо нея слагам добре.

Момичета бебета плачат ли като им сменяте памперсите, нашето дете от няколко дни реши че това не и харесва голям рев удря, което усложнява и смяната като цяло.

# 338
  • Бургас
Невва, честита ви рожба!Най-сетне да се радвате и вие на дългоочакваната беборана!Жива и здрава да ви е!
Лъчезар заспа сега, а аз си хапвам и лягам, че след малко каката ще се прибере от гости и може да ни посъбуди.. и да почнем отново 2 часа на гърда, 1 час сън  Simple Smile
Кога къпете вечер бебоците и това съобразено ли ви е с някакъв режим на хранене и сън след това или не?
Палома, още вчера щях да пиша, ама пусти мозък не помни, за хемороида, нали и аз се сдобих с тази "прелест" и се мажа по препоръка на доста майчета с "Прокто - гливенол", като преди това след всяко ходене до тоалетна /без значение дали по малка или голяма нужда/, се мия в банята, пръскам си конците с "Оксикорт" и след това мажа с Прокто- гливенола.Големи процедури за единия задник, ама такава ще е докато минат нещата  Laughing
Хайде, дано вече всички бременни коремчета да са се сдобили с живи и здрави бебоци и да се местим след изписване на темичката в "Родени 2012"

# 339
EwaD, и ние сме така. newsm78 мислих си че е от това че го стяга памперса...не е! днес пробах с 2ка  и му излезна пишканото. при нас  събличам го забърсвам го/измивам го и в момента в които тръгна да слагам нов памперс почва да пищи и рита с крачета Crossing Arms понякога едвам успявам да го намажа с олио или судокрем. незнам преди или след ядене ти го сменяш,но аз първо давам малко гърда и след това процедура после пак гърда.

Последна редакция: сб, 04 фев 2012, 15:03 от himena

# 340
Благодаря ви, момичета, за информацията, относно моя проблем.  bouquet
Днес положението е по-добро, не се е прибрал все още хемороида, но не е
чак толкова болезнен, поне мога да си седна на д-то. Peace
Шоколадово бонбонче-бебо го къпя по различно време, когато
съм по-свободна, не мога да разбера правилото да се къпе вечер преди
ядене  newsm78, като, че ли това ще го накара да спи цяла нощ. Laughing
Честита рожба на Nevva! Да е жива и здрава малката шушулка!

# 341
шоки, ние се къпем след 6 и преди 8 зависи от това кога е станал. първо кърмя малко и после къпем че иначе не се търпи от рев.
когато бяхме в болницата къпеха бебоците към 10,30-11  една док. каза че се разсънвали от банята и било по-добре да е презденя... незнам колко е вярно. Thinking

# 342
Здравейте милички  Hug
Честито на всички, гушнали бебоците си тези дни  Hug

Не съм чела последните няколко странички, защото тези дни бебка е доста неспокойна и вниманието ми е почти изцяло само нейно...дано скоро да имам възможност да ви изчета.

Влизам с бърз въпрос към ЛЛЛ, че доста съм се притеснила:
От около седмица забелязвам, че бебка има проблем с храненето от дясната гърда - от начало суче лакомо, но малко след това се изнервя, започва да се дърпа и да плаче, след което веднага пак търси зърното. Отново я нагласям на въпросната гърда, но сценария се повтаря - едно-две лакоми засуквания, дърпане, рев и т.н.  Почти винаги се принуждавам да я преместя на лявата гърда (с която никога нямаме проблеми), за да може да се наяде. Притеснявам се, че ако продължаваме така, кърмата отдясно може да намалее и спре. На какво може да се дължи това предпочитание и как да накарам пак да се храни и от двете гърди?
Предварително благодаря  Hug

# 343
Здравейте!
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА НЕВВА! ДА Е МНОГО ЗДРАВА И ПОСЛУШНА!
Аз къпя бебето по едно и също време, което е между вечерята и къпането на баткото. Инъче се получава една каша, баткото иска да го приспивам точно като го къпя или сам се обслужва и си хапва каквото намери. И засега се чувстваме добре така. Валери го чаках да се наспи и ни се е случвало да откърти точно преди да се натуткаме, и после го чакаме до 11ч вечерта, а се оказва накрая, че това му е била единственото свястно спане за целия ден. Винаги са ми спели много по-добре след баня децата. Валери го къпех и сутрин и вечер, но беше лятно бебе и не си струва хамалогията. Сега по скоро го плацикам във водата и само леко използвам бебешко сапунче.
Днес изведох за първи път Божи на разходка. Спа се детето послушно. Много ни хареса и искааам пак, ама като гледам прогнозите няма да е тази седмица. Колкото и да съм за разходките във всякакво време чак на толкова минус не извеждам бебето.
Божидар си спинка, не мога да се оплача, но аз не мога да спя. Ставам на всяко изсумтяване и пъшкане. Вие така ли сте ooooh!. Хем не ми е за първи път, но ето на, не мога да се отпусна и това е. Спи спокойно само като е по гръб, а пък повръща доста често и аз продължавам да го натискам на една страна Tired.

# 344
  • Пазарджик
Здравейте и от мен,
честито на Нева, да е жива и здрава дъщеричката и и много щастлива.
За разходката ние не сме излизали, а пък днес тук е такава мъгла че дори не съм си и помисляла да извеждам бебето.
За къпането, аз гледам към 8 да го изкупя, ама понякога ако спи го чакам да се събуди, някой вечери дори не го къпах, ама предпочитам да го купя заради режима, да си разбере че като го изкъпя, яде и после спи.
За смяната на памперса, на Тоди много му харесва тази процедура и винаги много се кефи, аз през нощта като се събуди ако е наакан първо сменям памперса и после яде, а през деня обратно, и след смяната през деня пак на гърда за преспиване на вече разбуденото от смяната бебе
Мая и моя юнак така се опита да прави, суче малко от дясната, пусне, пак търси, пак суче малко пак пусне и така омагьосан кръг, а пък и много ни е трудно захапването, момичета от ЛЛЛ, от позата ли зависи това да засуче по бързо, ние понякога се борим по 5 мин докато засуче, моля дайте съвет, с баткото не помня да сме имали проблем със захапването newsm78

Общи условия

Активация на акаунт