Отговори
# 420
  • софия
Здравейте момичета!
Голям зор е при нас. Страшни колики са ни подгонили, едвам се оправяме. С първия си син такова нещо не знам, но сега среднощната лудница е пълна. Вече втора нощ не сме мигвали в баща му. През деня е горе-долу по-спокоен, но пак се буди през час най-много два. Обадихме се на личната и тя ни каза да му даваме Инфакол, но нещо май не върши толкова работа или може би трябва да се понатрупа не знам и аз, но така няма да може да се изкара дълго време  Crazy
Чудя се какво да му дам да пие. Не знам да пробвам ли с някакъв чай, копър ли, анасон ли, дали ще има ефект изобщо?
Иначе момчето ми е добричко, не е ревливо бебе. Добре захапва гърдата ми и суче с пълна сила, само тези пусти колики. А и ми се струва, че много от рано го хванаха. Той е на едва 10 дни. Толкова е миничък и безпомощен, сърцето ми се къса, като го гледам как се гърчи  Cry
В четвъртък сме на консултация и ще трябва да излезем за пръв път навън. Вас така ли Ви викат, или личната идва вкъщи? Защо трябва ние да ходим? Нашата ни каза, че само първия път посещенията били домашни. А дали е така  newsm78
Много ми е интересно дали наддава бебчо, понеже аз не дохранвам. Взех да се чудя и дали му стига кърмата ми. Иначе ака и пишка редовно. Един ден имаше проблем с акането, но капките го оправиха, поне това.
Ще се опитам да разкажа и за раждането ми. Дано не се събуди Grinning
Значи на 26.01. вечерта към 8,30-9 ч. по време на турския сериал /моята мама го следи с интерес/ нещо усетих, че ме понаболява коремчето. След известно време пак така. Започнах да гледам часовника и видях, че е някъде през десетина минути. Мълчах си и си търпях леката болка. После по време на новините в 22 ч. взеха болчиците ми стават по на 5 минутки. Виках си, сигурно всичко е временно и ще отшуми и продължавах да си мълча. Свършиха новините обаче нещата отиваха на раждане. Казах на майка ми и отидох в банята да се натопля. Моя мъж го нямаше, каза че отивал да рине снега от колата и по тротоара пред блока. Излязох от банята и като че ли нямах болки, но майка ми беше категорична да тръгваме за болницата. Мъжа ми през това време влезе и аз му казах, че ще раждам и най-после взе да ме боли. Нали всяка вечер все ме питаше не ме ли боли, е вече ме боли му казах. Той седи и ме гледа и мисли, че го лъжа. Майка ми дойде вече облечена с палтото си и му вика хайде, бързо, обличай се и тръгваме. Аз обаче седнах пред компа, гледах снимки във фейса и никакви намерения нямах за болница. Най-смешно ми беше - и двамата седят облечени на вратата и ме чакат да стана и да ходим  Grinning Стана някъде към 23 ч. Станах аз, имах си болки, търпими, като пред цикъл. Поемах си въздух и те отшумяваха. Исках да почне да ме боли повече и тогава да тръгнем. Не ми се седеше в болницата. Та така. Болките ми станаха на около 3 мин., но не и силни и толкова болезнени. Аз нали съм раждала и знам как трябваше да ме боли. Най-после станах и тръгнахме, извадиха ми душата Grinning Вече напълно бях убедена, че и моя момент е дошъл. Този път нямаше оттърване. Ще се ражда  Grinning Приеха ме към 11,30 ч. Дойде една докторка, премери ми разкритието и направи ето такава физиономия  Shocked Помислих си аз - знаех си аз, че е рано да идвам и сигурно нямам и грам разкритие и само ще се изложа с това мое ранно идваме. Да ама не - думите й към жената дето ме прие бяха - Бързо звънни горе в родилното и прати еди кой си, че тя е с почти пълно разкритие - 9 см. Shocked Аз не можех да повярвам и й викам - Как 9 см., че то не ме боли  Grinning А тя - Как не те боли, ти имаш контракции на мах. Бързо ставай, няма време, нито клизма ще ти правим, нито тоалет нищо. Бързо!!! Но аз се бях подготвила от нас и 4 пъти бях ходила по голяма, така че нямаше и нужда. Бях спокойна, че няма да се изложа  Grinning Качиха ме в предродилно в 23,40 ч. сложиха ми окситоцин, направиха запис, контракции на мах - питаха ме боли ли те много, а аз се смея и викам НЕ! така Shocked ме гледаха отново и ми казаха, че съм се държала все едно съм с упойка  Grinning Към 00,00 ми спукаха водите и ми сложиха ношпа за изглаждане на шийката. Каква шийка и викам аз, та аз раждам, получих страшни напъни, бебето излизаше. Сестричките ми викаха стискай, шийката да се изгладила, устата ми щяла да пресъхне, световъртеж и такива неща, а аз си знам моето и й викам РАЖДАААМ! Дойде лекарката и видя, че аз наистина раждам, тоновете на бебето бяха наистина вече лоши. Пак имаше БЪРЗОО тя ражда. Станах и тръгнах към магарето с голямо удоволствие. Малко изчакахме и бебето даде голям напън. Целият екип крещеше - давай Даниела, давай. Дишайй, давайй, само това се чуваше. Аз естествено слушах Grinning Доктора предложи да ме срежат малко, но акушерката му каза, че имало място и няма нужда.  След 3-4 такива напъни в 00,15 мин. на 27.01. Георги изплака. Не можех да повярвам, че може да съществува такова безболезнено и бързо раждане. Имах малко вътрешно разкъсване 4-5 шева. От цялата работа тези вътрешни шевове ме най-боляха, понеже явно ме шиха без упойка, но аз си гледах бебчо и се стараех да не мисля за болката. Оказа се, че много кървя и трябвало още 2 шева, много ме болеше, но и тях изтърпях. И така в 2,30ч. вече бях настанена в стая с пет легла, на две от които циганки Grinning Това като го видях ми се стори по-кошмарно от раждането ми  Grinning На сутринта не ми докараха бебчо - нито в 6 ч. нито в 10 ч. нито в 15 ч. Разбрах, че има нищо нередно и се качих в неонатологията да питам какво става? Оказа се, че бебчо бил на система и на антибиотик и никой не дойде да ми каже  Sad. Трудно се бил адаптирал, стес имал от раждането и  т.н. Мен ми се подкосиха краката. Поревах си малко, но споделих с мъжа ми, той прочете в гугъла и ме успокои, че имало много такива случаи.  Околоплодните ми води били мекониални /зелени/ и съм му придала някаква инфекция. Но както и да е, важното че всичко вече е наред. Поседяхме си малко повечко с цинго-манго, даже ги и изпратихме поживо, поздраво  Grinning
Момичета много дълго стана писанието ми, но се възползвах сега от момента. Май рядко ще ми се случва, ако положението продължава да е такова. Надявам се да отмине де.
Честито на новите майчета, ако има още такива!   bouquet

За местенето на темичката ни в Родени ще гледам да помогна и аз с оформлението, имам тук неща които съм подготвила. Дано само бебчо сме смили над мен  Laughing
Поздрави от нас с Георги!  Hug Не сме Ви забравили!   bouquet

# 421
  • Gorni Bogrov
Здравейте и от мен,най-сетне намерих 5 мин да се разпиша.
Честито на всички мами,да са им живи и здрави бебчетата и много да ви радват!
Да разкажа със две думи за моето раждане:на 24 сутринта станах и във банята ми падна част от тапата,отидох до доки и тя каза,че до утре сигурно ще се случи събитието.След прегледа цял ден със баткото обикаляхме по магазините и вечерта като се прибрахме най-накрая си оправих багажа за всеки случай.Имах някакви много слаби и нерегулирани контракции и дори мислех,че няма да стане и утре раждането,но към 1:00 ми падна и другата част от тапата със доста кръв.Събудих ММ и реших да отидем до болницата да видя какво става,но контракциите ми пак бяха слаби и нерегулирани и очаквах,че ще ме върнат.Оказа се,че имам съвсем малко разкритие,но решиха да ме оставят и ме качиха във предродилна за да ми чуят тоновете,частът беше 3:15,към 4:30им казах,че доста започва да ме боли и да ме напъва,а те казаха че си внушавам и нямам признаци на раждаща.Обаче една акушерка реши да ме види със какво разкритие съм и да ме пусне да се разхождам,но като провери остана  Shocked така,защото бях със пълно разкритие и започнаха да ме подготвят за раждане .Така във 4:50 след 4 напъна се роди моята малка принцеска Габи. Heart Eyes
Ще продължа със разказът ми по късно,че малката ме вика. Simple Smile
Лека и спокойна вечер засега от мен.

# 422
Здравейте маминки Hug
честито на всички нови майчета да са ви живи и здрави рожбите.
Не съм чела назад признавам,но ще наваксам.
При нас за съжаление се получиха усложнения.Няма да се впускам в подробности за самото раждане,но определено не беше това което исках.Развила съм диабет по време на бременноста.От там бебка е станала толкова голяма,дробчето и е недоразвито,части от сърчицето и са удебелени и за капак и инфекция.Слава Богу малко по малко се оправя малката ми бебка.От четвъртък насам вече диша самичка и и дават да папка от шише.Лекарите казват,че удебеляването на сърчицето е преходно и дечицата го израствали.Моля се малката ми душичка да се оправи и да си я гушна.Аз получих страшни  разкъсвания ,сега в продължение на месец ще съм на диета ,пия и течен парафин за да мога да ходя до тоалетна без да полагам усилие.Лошото е,че утре пак ще ме приемат понеже перинеумът ми не зараства както трябва и ще ме шият пак.Та така при мен,стискайте палци и се молете всичко с детенцето ми да се оправи PraynigСтавам ,че баткото иска внимание.Лека вечер момичета Hug

# 423
iofi, много съжалявам, че така трудно са станали нещата при вас! Стискам палци скоро да се оправите и двете с бебка!  Hug

# 424
koteto, на мен ми казаха, че се прави в неделята преди 40 ден и за това го правихме вчера. (това предполагам е заради гостите, защото в делничен ден е по-трудно да се освободят) Някои мами правят погачата след 40 ден. Както ти е удобно на теб, така го направи. Ние бяхме 10 човека и имаше поне 5 мнения кое как трябва да се направи Simple Smile
На нас 40 ден ни е тази събота и тогава ще ходим на църква и после на гости.

iofi, миличка, всичко ще се оправи!  Hug

# 425
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте мамчета   bouquet
Не съм писала отдавна, но такава въртележка ме е завъртяла, че не знам нито кой ден е, нито колко е часа  Embarassed
Честито на всички нови майчета, да са им живи и здрави бебчетата  Hug
iofi, стискам палци да се оправяте бързо и безболезнено и ти и бебка  Hug Hug
Прочетох назад и виждам, че не съм сама  Joy Бебка расте с пълна сила, качила е 1400гр и 3 см  за месец, на мама дундата  Laughing Колики има, но аз нищо не давам. От опит знам, че всички капки и лекарства са само за успокоение на родителите   Mr. Green
Видях, че обсъждате и по-големите деца. Нашият батко е страшно грижовен към сестра си. Постоянно я гушка и целува, дава и биба, помага за къпане, обличане и смяна на памперси, забавлява я когато плаче. Но спрямо мен и баща си проявява страхотна агресия. Той си е глезан по принцип и сега осъзнава, че вниманието не е само за него... Надявам се скоро нещата да отшумят, защото това определено не е моето дете  Praynig Аз съм почти посточнно сама с двамата и вече ми идва вповече това му поведение.
За сополките и малката има. Купих бейби вак за прахосмукачката и се родих. Страхотна работа върши.
За погачта, всеки ч прави, когато прецени. Няма точни правила. Нашите 40 дни се падаха в неделя, затова направих и погачата тогава. Сутринта отидохме до църквата, на обяд се събрахме по женски вкъщи.
Ще приключвам, че баткото ме вика. Обещавам да се включвам по-редовно  Grinning

# 426
ditkins споко и нас ни хванаха коликите на 14-тия ден. Милата ми шушулка се свиваше и плачеше. Ако имаш възможност опитай с капки Colief, те са от типа на хранителна добавка и подпомагат разграждането на неусвоената лактоза. На нас ни помогнаха, а и чайчето не би навредило, аз давам, но дребната мн не обича други течности освен кърма и ги плюуе.
Успех и дано приключат безсъните нощи.

И ние бяхме на анибиотик 5 дена, точно поради същата причина - зелени околоплодни води и съответно тежка инфекция. И ние поседяхме дълго с малката, но важното е че сега сме добре и сме си вкъщи.

Хайде стига толкоз от мен, че идва време за чип-чип   smile3522

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 19:31 от cvete-to

# 427
Здравейте момичета.. бързичко да честитя на лене и невва бебчетата и стискам палци за принцеската на йофи ..иииии май закриваме сезона Grinning Браво на нас, кога мина това време. Бременността мина бързо, но сега с бебето вкъщи времето направо лети. При нас не знам дали е дошъл скок в растежа или лактационна криза ама днес няколко часа прекарах с бебе закачено на мен като вакуум. Тя се изморява и заспива, слагам я да си легне и докато се обърна вече примрънква и си е напъхала половината юмруче в устата. Относно коликите..не знам колики ли имахме ама според това което каза Менина, явно да - имахме доста зелено ако известно време и на всичкото отгоре пенесто. Голям рев падаше. Купихме Еспумизан Л и да чукам на дърво, малката е по-добре и се нормализира и акото. Преди около два часа заспа и сега се чудя кога ще има включване.
Вашите дребосъци вече реагират ли на света? Ние си играем с нея - с пищяща играча, която тя вече следи с поглед, с дрънкалка до едното и другото уше и тя се обръща, вече по малко държи главичката изправена, а днес се гледахме в огледалото и тя се усмихна като и говорих и се смеех. Много ми е забавна като и сменям пелената. Щом се напиша, ревва. Като я взема и почна да я събличам стихва и следи какво се случва. Менина и аз бях обстрелена днес, добре че нямаме килим и лесно изчистих пода Mr. Green Все по-интересно е с всеки изминал ден.

# 428
Имам въпрос към ЛЛЛ: От вчера гърдите ми не са толкова пълни и когато се изцеждам  /изцеждам се за да има повече мляко, обикновено след като го нахраня за около 5 мин/, но от вчера следобяд като че почти нищо не изцеждам, а дори имам чуството че детето яде съвсем малко, защото много скоро след хранене е отново гладен. Бях малко несериозна напоследък с цеденето, защото той постоянно стои в мен и си суче, реално не мога да го оставя, за да се изцедя. НЕ се събуждам с пълни гърди от вчера както преди.
1. Има ли нещо такова, като не се стимулира и кърмата намалява и спира?
2. Какво мога да направя, за да се засили отново
Благодаря предварително

# 429
Големи благодарности на Pepelyashka и Amorevole за съветите относно нашето кърмене  Hug  Да, силата на струята е доста силна и затова се задавя често, но май намериме по-удобна поза и това е легнал на леглото успоредно на мен и обърнат изцяло към мен. Хем боли по-малко, хем като връща храна и е завъртян, така че имам по-малко притеснения.
Последните 2 кърмения бяха даже по 20мин с малко повечко връщане накрая, но по-добре така, отколкото да заспива гладен. От 00:00 часа снощи до сега има 4 наакани памерса и около 6-7 напишкани, има още 4 часа, но вече е изпълнил нормата Simple Smile
Днес педиатърката беше тук за първи път. Посъветва ме да го храня с режим на 3 часа и да не му давам между храненията, ако си поиска. Да му давам най-много по 15-20мин и ако жълтеничката продължи както е сега - вода с глюкоза....И след всяко кърмене да доизцеждам до края  #Crazy Но на края ми каза, че това са само съвети, тя не може да ми каже как да си гледам детето Simple Smile С мъжа ми решихме да слушаме по-скоро ЛЛЛ, защото за една неопитна майка наистина е малко объркващо когато получава постоянно различна информация за всичко и трябва да си избере на кой да се довери повече...Simple Smile От 1-2 дни като че ли кърмата ми се нормализира, гърдите не са толкова твърди и тежки като преди, по-мекички са и определено е доста по-комфортно Simple Smile

# 430
  • На морето!
Йофи, стискам палци бебка да се оправи и при теб самата също да мине леко утре и да се възстановиш по-бързо от очакваното дори!  Praynig
Габби, ако ограничаваш кърменето до 15мин. доизцеждаш до край и даваш на 3ч. само да суче ще си докараш няколко сигурни неща- гладно, нервно бебе, препълнени гърди, безсъние и като краен резултат дохранване и постепенно преминаване изцяло на АМ.  Това ти го казвам от личен опит- точно това се случи със Симеон при мен. Едно безкрайно цедене и свръхлактация, при която детето оставаше гладно, защото след 20тата мин. ме бил ползвал за биберон. Е, сега е съвсем различно- Вера сама си създаде уж някакъв гъвкав режим и пак е лесно предвидима кога ще яде, с изключение на дните, в които има някакво неразположение като последните 2, но иначе всичко е ок. Запушени канали нямам, кърмата ми е точно колкото ѝ трябва и помпата само си стои на стенд бай на рафта. Кърма за съхранение събирам от другата гърда, от която изтича прилично количество докато кърмя. Вече имам събрани около половин литър и ми свършиха контейнерите. Като купя нови продължавам докато не е спряло спонтанното изтичане.
В този ред на мисли да ви попитам- ако ви остане кърма, която не замразявате- какво я правите? Четох, че била полезна за цветята, други пък я слагали във водата, с която къпят бебето, аз засега я изливам в канала, но ми е мъчно много, някакво по-практично приложение ми се иска да намеря.

# 431
Gabbi, радвам се, че сте намерили какво е удобно и работещо при вас! Явно юнакът добре си хапва и сериозно се е заел да ви помогне в тренировките по смяна на памперси! Mr. Green

Наистина е много объркаващо, когато нямаш опит, а получаваш различна, често дори противоречаща си информация. Не не необходимо да "слушаш" някого, а по-скоро да вземеш предвид информацията, която ти дава, да я сравниш с друга, да провериш (доколкото ти е възможно) източниците, да се вгледаш и в детето си и тогава да направиш своя информиран избор, който да е съобразен с твоето дете, с теб и семейството ти. Част от философията на ЛЛЛ е посланията ни да носят положителна емоция и да помагаме на майките да правят своя информиран избор. Ла Лече Лига е основана, за да дава информация и кураж, най-вече чрез лична помощ, на всички майки, които искат да кърмят бебетата си. Теорията, с която разполагаме в ЛЛЛ се базира на дългогодишния опит на хиляди лидери в работата им с майки и споделеното от тях. Макар че допълва грижите на лекарите и други здравни работници (които могат да имат своята важна роля в отглеждането на децата ни по отношение на тяхното здраве), тя оценява изключителната важност на майката, която помага на друга майка да разбере нуждите на детето си и да научи най-добрите начини да се погрижи за тези нужди.

Пожелавам ви все така добре да се справяте!
Wink

# 432
  • София
Добро утро, маменца!
Наспинкаха ли се бебчетата?
А вие? Wink

Честито на всички нови майчета!
Да са ви живи и здрави бебчетата!

Старая се да ви чета последните дни, но не успявам да пиша.
Точно стигна последните публикации-бебка се събужда и се почват хранене, памперси и т.н.
Разбираемо... Joy
Преминахме и през една, от така наречените, фази на растежа.
Така мисля. тъй като, 2дни не можах да се откача от бебка.
Имаме и може би леки колики, защото се превива,
но не давам капки (не съм фен на лекарствата), а само затопляме коремчето.
Иначе, малката е послушна-папка си, но съня и е малко неспокоен-хърка, напъва се, ръмжи...
... и така трудно намирам време да пиша.
Хубав ден желая! Hug

# 433
Menina-давай останалата кърма на баткото, ако обича,
ако не-прилъжи го нещо. Whistling
Аз лично никога не бих хвърлила кърма, може би, защото
ми е оскъдна и всяка капка ми е важна.
iofi-всичко ще се оправи,бъди силна. Hug 

# 434
  • София
Дубрутруууууу
Честито щастие на мама lene  bouquet
bebo_sn за темата според мен е редно да отпаднат мамите който не се дали инфо кога и как са родила а за другите който пишат и в други теми не знам  newsm78 те все пак са писали тук, може и пак да пишат, а и едва ли натоварва темата това Rolling Eyes
Каролка воайорствам и в искам бебе, но като ти видя аватара тук и изтръпвам с надеждата да прочета най - хубавата и чакана новина Praynig Hug Heart Eyes
himena мислех до 40 ден да гладя, но още гладя, а за прането обединих на дребните в обща пералня и не мисля да ги меся с нашите Peace
teddy_ страхотна пауза Peace Heart Eyes Mr. Green колко ви е голям баткото? много е трудно това с да им се обръща внимание за да не се чувстват на втори план и в същото време да не се разлигавят и аз имам притеснение от подобен проблем Rolling Eyes
June Ого ми се хранеше по два пъти нощем докато кърмих - тоест до година и 8 месеца - бременна в трети месец Crazy не знам дори какво е това чудо сами да си направят пауза - завиждам благородно на късметлиите Peace като го отбих обаче от раз си заздрави нощния сън и дори и вода не пие нощем - рядко Peace така че всичко с времето си Mr. Green
SvilVasil дано да се справяте супер двете Peace за лохиите мен след всички перипетии ме държаха почти 40 дни Crazy #Crazy ooooh! добре че беше слаба работа и само от време на време Crazy
c-mira за съжаление съм почти сигурна, че на всички мъници им минава през главите ... Rolling Eyes
залъгалка и аз предлагам, не им е много фен, но вършат работа Peace
mariqrousse хубаво нещо е разходката - браво на таткото че те е заместил Peace аз принципно когато излизам гледам до 2 часа да съм си в къщи и все пак съм изцедила малко и е във фризера за всеки случай Peace за лохиите ако са силни звънни и се консултирай с доктор Peace
Veronika_ върховен режим Peace Party Heart Eyes
ditkins дано бързо ви отминат коликите Praynig Praynig Praynig
iofi Hug Hug Hug съжалявам за всичко което сте преживяли, дай Боже от тук насетне да няма никакви проблеми Praynig Praynig Praynig Hug Praynig
в неделя станахме на 40 дни - много исках да идем за чиста молитва, но за сега не сме успели ooooh! искаше ми се и тая събота да спретна погача, но с тия грипове .... май ще го отложа Tired Rolling Eyes Crossing Arms
желая ви усмихнат и спокоен ден Praynig Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт