Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 95-тa тема

• 182 944
  • 752
  •   1
Отговори
# 720

Рецепта на "Несполучливата ми торта"

Много, много благодаря, при първа възможност ще я направя и естествено ще покажа!

Момичета, половинката ми вече ме взе на подбив, на всички разправя, че у нас нищо не се яде преди да е снимано... Confused
Но аз упорито ще продължа да споделям с вас и да си пощипвам идейки от всяка една от вас!  chef  bouquet

# 721
  • пак на Рив Гош
Роца , увисна ми ченето пред валентинския сладкиш, а как само се провалих с твоя Облачен кейк...ако има някаква тайна веднага да я казваш, че трудно го преживях.   
Адмирации за всички ви.  bouquet

От мен бриоша на г-жа Дж.Чайлд и по всичко личи, че за този Великден ще се пекат бриоши у дома.  Crazy

Ashaver, благодаря за валентинския сладкиш  Hug.
Какъв точно ти беше провалът с Облачния сладкиш? Тайна никаква няма, рецептата е както съм я описала в блога newsm78 Нали за този става дума? http://marmottesetchocolat.blogspot.com/2010/09/gateau-nuage-au-chocolat.html
А твоите бриоши изглеждат прекрасно! (и у нас за Великден също ще има бриош, ама малко по-различна разновидност Simple Smile).

# 722
  • град-държава

Точно този е и аз уж всичко направих както си го описала - вдигна се много, разпука се  и като започна да се охлажда (след като го бях извадила) се скльофа като палачинка, но не се получи кратер, а направо се сплеска целия. Вътре изглеждаше мокър, но на опитване не ми се стори недопечен. Пекох около 45 мин и го извадих на суха клечка.
Самата смес ми стана доста гъста и устойчива. Ухаеше невероятно на шоколад и масло, но на вид беше ужасяващ.  Mr. Green

За бриошите много благодаря   bouquet, като за първи опит съм доволна.

# 723
  • пак на Рив Гош
Може би ти е спаднал белтъчния сняг при разбъркването  newsm78. По принцип сместа става по-скоро пухкава, не много гъста. Твоят е наподобявал повече шоколадов фондан (както му казват във Франция)  Grinning

# 724
  • на втория етаж
От предишни дни - парфе "Три шоколада" от мен:

# 725
  • София
  Браво бе,  защо посред нощите реши да го сложиш? Нямаш милост към лакомиите като мен. Crossing Arms

# 726
  • град-държава
Роца всъщност позабравих белтъците в миксера и докато се усетя бяха станали изключително твърди и нямаше как да се усвоят в шоколада с минимум движения (въпреки, че доста внимавах). Явно там съм сбъркала, но пак ще го пробвам със сигурност. Гледах в едно предаване как го правят и сместа там ми се видя много лека, не точно като моята.

# 727
ahasver, чудни са бриошите   bouquet от рано започваш Великденската подготовка  Wink
Лабрекс, щом така ще правиш
Скрит текст:
да кръстосваш крака и ръце
, аз идвам на гости  - пък и като гледам голям набор от кифлички имаш, та ще кръстосваме  заедно  Laughing Crazy и милинки  ooooh!
Зорница, добре ти са се получили топките Рафаело  Peace
Меганс, знаеш, че супа си имам, но чинийка с кебап мога да отмъкна  Blush
Тайна, чудни хлебчета  Peace а Веси нарочно го направи това с посред нощите  Joy
Весиииии,  Crazy страхотно е това парфе!   bouquet

при нас имаше за вечеря спагети/лингуини почти по китайски

# 728
Привет!

Меганс, супичката ме накара да преглътна Heart Eyes

ahasver, страхотни бриоши!

Лабрекс и тя.....с тези пуФкави кифлички...
Лина, тортата е, уау!
Пепчо, изглеждат вкусно, бе значение от националността Simple Smile

От мен останалата част от онзиденшната плешка, но със спанак и ориз Simple Smile) Май ми се иска да е пролетно вече  Simple Smile

Lamb with rice and spinach by Photography By Kemi H, on Flickr

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 00:11 от esy

# 729
Привет от мен Simple Smile

Esy, taзи плешка ме развълнува Simple Smile

Аз започвам със снощния десерт - шоколадово-бананови пудингчета

Онзи ден беше "руска вечер" - пиле с кефир, подсказано ми от Лабрекс - вкусно, но не го снимах, и елда са масло и сирене:

# 730
  • Пловдив
От мен плодов грис за най-малките

# 731
Аз само чаках някой да попита?! Simple Smile
Не мога да се нарадвам на резултата, такава вълшебна рецепта!
Веднага споделям!  chef  bouquet

http://bglog.net/Zdrave/9624

Благодаря за линка!  bouquet

# 732
  • София

Хлябът!
Като стане готово пилето с праз и гъби ,ще кача и него, дано не забравя.

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 14:56 от Тайна

# 733
при нас днес картофени кюфтенца и маслинки с лук

олеееееее тайна може ли рецептата за хляба изглежда превъзходно

# 734
 Здравейте! Отдавна не бях се включвала в този изкусителна тема!Има да разглеждам няколко странички и да ви се радвам Simple Smile ....
 От мен едни пилешки дробчета по селски

и един Тиквеник

Снимките не са много хубави,но нищо не остана!
 Приятен апетит на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт