Кои са нарцисите на форума?

• 19 715
  • 509
  •   1
Отговори
# 375
А най-простичко казано - Никой луд не се съмнява в здравия си разум.
Докато по 100 пъти на ден се питам "Боже, аз ли полудях?!" има надежда. Crazy

# 376
Да не забравяме и  Бъртранд Ръсел: "Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."

Да,в това има голяма доза истина.

# 377
Абе аз да не споменавам за съвсем официалната диагноза патологичен нарцисизъм, че ще диагностицираме половината форум.

Тези хора не обичат себе си, затова търсят друг да ги обича и боготвори. Когато спре да ги обича и боготвори, стават много гадни.

Иначе са ужасно чаровни.

# 378
А най-простичко казано - Никой луд не се съмнява в здравия си разум.
Докато по 100 пъти на ден се питам "Боже, аз ли полудях?!" има надежда. Crazy

И аз на тая кълка лежа.  Mr. Green

# 379
  • София
Абе аз да не споменавам за съвсем официалната диагноза патологичен нарцисизъм, че ще диагностицираме половината форум.
То затова е забранено на любители психиатри да диагностицират. За радост хората с реални отклонения не са толкова много. Нито в живота, нито тук. А и тези отклонения са болест, страдание и не виждам как могат да служат за обида. Все едно да ти кажат "А ти пък май си онкоболен, хаха"

# 380
  • n/a
Айде, любителите - психо (-лози; -атри) да почиват.
Тук е мястото за сериозни мисли и разговори. Не е
като да е леха с нарциси, а всякакви други флори.

Прави ми впечатление, че Нарцис е бил влюбен в
себе си. Вие защо го пропускате? Когато човек е
влюбен, вече е диагноза. То е различно от любов.

И понеже не е по темата, да си кажа. Не само е
 бил влюбен в себе си, но в него са били влюбени
други младежи и девойки. На ви сега тема за об-
нарцисване Simple Smile

Последна редакция: вт, 31 яну 2012, 14:31 от Лоана

# 381
Да,това е така, затова и ниското самочувствие и само-оценка не ми навяват мисли за пораженчество.
  bouquet

# 382
То затова е забранено на любители психиатри да диагностицират. За радост хората с реални отклонения не са толкова много. Нито в живота, нито тук. А и тези отклонения са болест, страдание и не виждам как могат да служат за обида. Все едно да ти кажат "А ти пък май си онкоболен, хаха"

Аз си позволявам само една любителска диагноза, Homo Balkanicus.

Нарцис не е влюбен в себе си, а в образа си. Виждате ли разликата? Който е влюбен в себе си, не се гледа в огледало, а просто си е пич.

# 383
"Само ограничените духом хора имат нужда от цели години, за да се освободят от дадено чувство. Но оня, който е господар на себе си, може да сложи край на една мъка така лесно, както и да си намери забавление. Не искам да разчитам на благоволението на чувствата си. Искам да ги изживявам, да им се радвам и да властвувам над тях."
Из "Портретът на Дориан Грей"

# 384
  • n/a
Портрет, огледало ... все тая. Образ.
А мислите на образо-поклонниците
не са мерило. А ако това чувство е
любов?

# 385
  • София
Портрет, огледало ... все тая. Образ.
А мислите на образо-поклонниците
не са мерило. А ако това чувство е
любов?

.........значи си открил вечната любов Simple Smile

Оскар Уайлд.

# 386
Ей сега минах през умрелия форум за съвети с професионален психолог. Теоретично, сухо, постно и без замисляне. Аматьорите се справяме по-добре. Като не знаем теории, по-лесно стигаме до същността на нещата.

Но аз съм си скептична към психологията и психолозите като цяло.

# 387
  • София
АМи тя затова Бояна директно към психиатрите даде насока.
Ако има нужда от диагностициране на патология, имам предвид.
Но нищо не пречи да се аматьорства на воля.
В крайна сметка, това е старо форумско хоби, много популярно при това.

# 388

Бояна споменава "двама нобелови лауреати", в статията също се твърди, че "През 1999 година двама американски психолози установяват зависимост, която става известна в тяхна чест като Ефектът Дънинг-Крюгер. През 2000 година печелят IG Нобеловата награда за Психология, благодарение на проведеното изследване. "

Тези не са печелили нобелова награда. Освен това не съществува нобелова награда по психология.

# 389
IG Nobel Prize= ignoble, нещо като второ качество Нобел. Присъжда се за невероятен рисърч, който първо те кара да се засмееш, а после да се замислиш. Е, Бояна е журналист, за нея шведски, съветски- все тая, такива грешки се правят редовно, нали?

Както се вика,

"He digs deepest who deepest digs."

Общи условия

Активация на акаунт