Кои са нарцисите на форума?

• 19 706
  • 509
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Да, точно така.
А психологията е сравнително нова наука, самостоятелно изведена като такава.
Преди това живее като част от философията.

# 391
Там, където лаиците виждаме проблем и решение, психолозите виждат диагноза. Вече има толкова диагнози по учебниците, че за всекиго има по една.

По-евтино е да си развяваш нарцисите из форума, отколкото на кушетката.

Между другото гледам едни обяви из София не за психологическа, а за философска личностна помощ. Където, предполагам, ще те учат какво точно значи да приемаш нещата философски.

# 392
Пак се отклони темата. Иначе съм съгласна, че диагнозите се увеличават устремно. И кво от туй за битието на форумския нарцис?

# 393
  • София

Бояна споменава "двама нобелови лауреати", в статията също се твърди, че "През 1999 година двама американски психолози установяват зависимост, която става известна в тяхна чест като Ефектът Дънинг-Крюгер. През 2000 година печелят IG Нобеловата награда за Психология, благодарение на проведеното изследване. "

Тези не са печелили нобелова награда. Освен това не съществува нобелова награда по психология.

Има Нобелова награда за психология и медицина, поне виж сайта на комисията, но си права, че те са спечелили  Ig Nobel Prize,
http://www.improbable.com/ig/winners/#ig2000
Хубаво уточнение, разсмя ме. Joy

Но и без изследването на Дънинг и Крюгер, което си е сериозно, всички сме забелязвали кои са по- уверените сред нас.

Там, където лаиците виждаме проблем и решение, психолозите виждат диагноза. Вече има толкова диагнози по учебниците, че за всекиго има по една.
Виж тук не мога да не се съглася с теб. Много народ прави бизнес от умението да те убеди, че всички сме болни и след това да ти продаде лечението си. Laughing

# 394
Да не забравяме и  Бъртранд Ръсел: "Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."

Да,в това има голяма доза истина.
ей, ограмотявам се непрекъснато тук Mr. Green
все си мислех, че моите непрестанни колебания за абс всичко са голям минус, ама не- дори и този ми дефект се оказа ефект Mr. Green

# 395
  • София
А, не, това е от зодията!

# 396
Да не забравяме и  Бъртранд Ръсел: "Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."

Да,в това има голяма доза истина.
ей, ограмотявам се непрекъснато тук Mr. Green
все си мислех, че моите непрестанни колебания за абс всичко са голям минус, ама не- дори и този ми дефект се оказа ефект Mr. Green
Да не си везни или дева?
 newsm78
А, не, това е от зодията!
Wink

# 397

Има Нобелова награда за психология и медицина

Но и без изследването на Дънинг и Крюгер, което си е сериозно, всички сме забелязвали кои са по- уверените сред нас.

Нобеловата награда е за медицина и физиология. Няма нобелова награда за психология.

# 398
  • София
така като ви чета за диагнозите, се сетих за известния разказ на Джером за героя, който започнал да чете медицинската енциклопедия, та си приписал всички болести поред. В психологията не е тайна, че изучаващите и работещите с нея, минават през подобни периоди, когато си приписват и си изживяват разни диагнози, или поне се чудят сериозно дали не са за антидепресанти.

# 399
  • София

Има Нобелова награда за психология и медицина

Нобеловата награда е за медицина и физиология. Няма нобелова награда за психология.

Joy hahaha Така е.

# 400
  • n/a
По същество, дами, по същество. Да оставим Нобелите на
мира, че не прощават, повярвайте ми (не че имате осно-
вания, но би било благороден жест).

Последно на какво се споразумяхме? Както винаги има две
крайности: или всички сме нарциси, защото сме във фору-
ма, за да се любуваме на виртуалния си образ, или никой
във форума не е нарцис, защото той не би си причинил
това. 

# 401
Какво лошо има в това, човек да се обича?

# 402
Е, Лоана, така ще свърши темата преждевременно. Дай да търсим истината в светлосенките.

Какво лошо има в това, човек да се обича?

Не знам. Има ли нещо лошо?

# 403
Абе как ще се обичаме,бе !
Че на какво основание !
Лелки с лелки !

# 404
  • n/a
ИрПуц, преждевременното свършване не винаги
е нещо лошо. Ако ще търсим в светлосенките, ще
ни е много трудно да останем в светло- и все ще
ни влече към -сенките.

Общи условия