Кои са нарцисите на форума?

• 19 813
  • 509
  •   1
Отговори
# 240
О, масово е така. Напоследък никак не се смята за добродетел да си добър и наивен. Точно напротив.

# 241
  • София
О, масово е така. Напоследък никак не се смята за добродетел да си добър и наивен. Точно напротив.
Да си добър е добродетел, но да си боксова круша не е.

# 242
Не, не Бояна. Не говоря за такива екстремни случаи. За доброта в най-чиста форма говоря, без примеси на мекушавост и липса на себеуважение.

# 243
  • София
Именно.
Но аз, понеже съм старомодна, смятам за добродетел добротата.
И определено се дразня, когато я бъркат с глупост.

# 244
  • София
Не, не Бояна. Не говоря за такива екстремни случаи. За доброта в най-чиста форма говоря, без примеси на мекушавост и липса на себеуважение.
Не е на мода, съгласна съм. Все по- често чувам "Не се натоварвай с това или онова!", "Това си е негов/ неин проблем", "И без това няма благодарност, какво да се занимавам".
И затова изглежда като глупост, защото от доброто, според модата, няма полза. А човек, който влага усилия без полза явно не изглежда умен.

# 245
Именно.
Ха. Интересно. Последно чух подобна аналогия преди много години, когато майка ми говореше за една наша роднина: "Не, тя не е добра, просто е прекалено проста и така изглежда, сякаш че е добра."
Странно звучи, но има резон.  Thinking

# 246
  • Paris, France
Трябва ли да си красив, за да си нарцис?

Не, естествено, че не, защото красотата е абстрактно и относително понятие. Нарцисичните хора не са по-красиви от останалите, просто са..... нарцисични, което не е лошо.

# 247
  • В Космоса

Ха. Интересно. Последно чух подобна аналогия преди много години, когато майка ми говореше за една наша роднина: "Не, тя не е добра, просто е прекалено проста и така изглежда, сякаш че е добра."

Звучи отвратително. Sick

# 248
Даааам. Така е.
Да живеят лудите,лудите - те са на почит !

# 249
Именно.
Да не се бърка, освен това, желанието да се харесаш на всички с добротата.

# 250
  • София
Едни от най- злите и подли хора, които съм срещала са именно от този тип. И твърде често поведението им минава за доброта, но какво да се прави, хората съдим твърде често по формата.

# 251
  • Paris, France
И затова изглежда като глупост, защото от доброто, според модата, няма полза. А човек, който влага усилия без полза явно не изглежда умен.

Това не е мода а си съществува откакто свят светува. Наистина човек, който влага усилия без да е задължен и без полза за него, директна или индиректна, не изглежда умен или поне така са ме учили. В някои общества (визирам българското от близкото минало) не е прието да се показва открито рационално поведение в личния живот. Но, повечето хора го правят, макар и да не го афишират или коментират.

# 252
За подмазвачите ли говорим? Те определено гледат да се харесат на тези, от които имат някаква изгода. И винаги им личи, че не са искрени.

# 253
От друга страна може ли да си прост и добър или си си само прост  Thinking
Пф.

# 254
  • В Космоса
Едни от най- злите и подли хора, които съм срещала са именно от този тип. И твърде често поведението им минава за доброта, но какво да се прави, хората съдим твърде често по формата.
Да се стремиш всички да те харесват или да твърдиш, че харесваш всички - и двете за мен са нездрави и лъжливи състояния.

Общи условия

Активация на акаунт