Кои са нарцисите на форума?

• 19 796
  • 509
  •   1
Отговори
# 270
Човекът е многопластов. И най-добрият за теб, може да е злодей за другите. Това прави ли го добър човек? Не? И най-добър за другите, може да е злодей за семейството си. Това прави ли го лош човек? Да?
Срещала съм понякога, но най-вече съм чела за хора, искрено желаещи да правят добро и постоянно изтъкващи го, но всъщност по-често резултатът от действията им е крайно незадоволителен, дори вреден. Може би желанието им да правят добро рови по повърхността, именно защото не им идва естествено.

# 271
Бояна-сверявам си часовника ,защото въпросите ми не са риторични и следователно не са само-потвърждаващи питанките ми.
И аз го наричам общуване,но описаното от мен е наблюдаваното тук .
Или си сам със себе си и си против света или комформистко настроен се отстояваш .
А понякога,само понякога не се и опитваш,а се оставяш на перцептивността на другите.
Нарциси или не, не харесвам обобщенията и се въздържам от коментар дали или защо съм или не съм аз именно "нарцис"..
А аз не вярвам много-многго на думите, защото всеки може да си приказзва каквото си иска. Предпочитам да видя какви са действията на човека, защото те го показват такъв, какъвто е. Както казва една моя любима героиня от любим филм - в постъпките си сме целите, каквито сме. Постъпката не можеш да я върнеш назад, а дума дупка не прави.
Не става въпрос в  какво вярвам ,а какво изразявам с тази вяра!

# 272
С годините поопознах по стечение на обстоятелствата няколко такива харесващи всички и видях, че не харесват никого. Просто осъзнават неприязънта си към всички хора и правят всичко възможно да я покрият.
Ксенофобите не крият ксенофобията си.
Зависи дали искат да оцелеят и какво могат да си позволят като поведение. Чудно е да видиш такива хора, когато променят положението си и имат възможност не само да не крият омразата към останалите, а да и се наслаждават.

Е, Бояна, тука се припокриваме напълно. На всичкото отгоре аз познавам и наблюдавам такъв човек, който пряко не работи с мен/ за негов или мой късмет/. Даже леко настръхнах.

И аз мисля като Андариел.

# 273
  • София
Човекът е многопластов. И най-добрият за теб, може да е злодей за другите. Това прави ли го добър човек? Не? И най-добър за другите, може да е злодей за семейството си. Това прави ли го лош човек? Да?
Човек е многопластов, но другите му пластове често показват какъв може да бъде и спрямо теб. Не вярвам, че човек е чак толкова многопластов. Има крайности, в които човек не може да е изпадне, ако е добър. Ако човек е бил подъл веднъж вероятно ще бъде подъл и в бъдеще.

Ще дам много елементарен пример, но ако някой се сближи с вас и ви ракаже тайните на други свои приятели до какъв извод ще стигнете? Че е многопластов или че утре ще разкаже и вашите тайни, или по- лошо, измислици за вашите тайни?

NinoTino Много лош късмет да работиш с такъв човек. Дано да се разминете по някакъв начин във времето, защото наистина е зловещо, дори да не си му "любимец".

# 274
  • София
Скарлет, не разбрах какво точно имаш предвид.

# 275
  • София
Тези, които си сменят аватара и подписа всеки ден, дали са нарциси?   newsm78
Или трябва да са свързани само с него или с децата му, само тогава?

# 276
  • София
като започнат много често да си ги сменят, започват да ми се губят като личности и влизат в масовката. нормално е с един и същ човек да сме на сходни позиции по един въпрос и на коренно.противоположни по друг. Предпочитам да зная с кого си говоря, а не да че чудя този образ кой е, с какво съм го запомнила.

# 277
  • София
Да, аз не случайно цитирах този стих.
Аз вярвам в лоялността към приятелите, семейството и близките, както и в старомодните, консервативни ценности, мотивиращи отношенията между хората и конкретно моите.

И понеже въпросът наистина е многопластов, както и понятие като "добро", аз съвсем еднопластово не вярвам едновременно в добротата и в глупостта, събрани на едно място и по принцип и изобщо.

Отдавна различавам острите камъни със здрави ценности и остър ум, на които можеш да разчиташ в екстремни ситуации и просто онези мазни филии с добродушен вид, които биха те предали за дванайсет сребърника без окото им да мигне. Съвсем примерно.

# 278
Скарлет, не разбрах какво точно имаш предвид.
Че независимо от масовката или осъзнаваш,че си си ти,или си проекция на нечие възприятие,но дали това си ти? Надали.
Тези, които си сменят аватара и подписа всеки ден, дали са нарциси?   newsm78
Или трябва да са свързани само с него или с децата му, само тогава?
Не смятам.
Лично моя го сменям заради един потребител,който дебнейки ме из темите се презанимава с мен и ми досажда .
като започнат много често да си ги сменят, започват да ми се губят като личности и влизат в масовката. нормално е с един и същ човек да сме на сходни позиции по един въпрос и на коренно.противоположни по друг. Предпочитам да зная с кого си говоря, а не да че чудя този образ кой е, с какво съм го запомнила.
Да, то е така, и аз го предпочитам,но след 4 години тук видях,че сменяйки го  може и за час или ден да избягаш от създадената за теб персона тук и да пишеш просто какво мислиш сега.

Последна редакция: пн, 30 яну 2012, 22:40 от Scarlett O'Hara

# 279
На мен пък ми е по-важно написаното.
А не толкова от кого.

# 280
  • София
Е, зад  написаното стои някой.
И мен ме интересува именно този някой.

# 281
Ази,мисълта ми е,че оценявам написаното според усещанията си ,а не според това дали този,който стои зад писанията ми е симпатичен.
Това във връзка със сменянето на аватарите.
Не бих подкрепила пост,с който не съм съгласна,само,защото написалият го ми е симпатичен, както и обратното.

# 282
  • София
Ази,мисълта ми е,че оценявам написаното според усещанията си ,а не според това дали този,който стои зад писанията ми е симпатичен.
Това във връзка със сменянето на аватарите.
Не бих подкрепила пост,с който не съм съгласна,само,защото написалият го ми е симпатичен, както и обратното.
Аз бих се замислила и върху пост, с който не съм съгласна, ако знам, че автора не си ги пише ей така. Случвало се е няколко пъти потребители тук да ме накарат да се замисля за гледна точка, която до момента въобще не ми е хрумвала. Благодарение на това съм решавала важни за мен и съвсем реални проблеми. затова и на мен ми е важно кой е автора на даден пост. Тук сме общество и няма как да гледаме на общуването обективно.

А писането тук не го приемам като състезание по популярност, за да гласувам за нечий пост. Още повече, онези, които имат нужда им пригласят много трудно биха ми станали много симпатични.

# 283
Важно ми е и кой и защо го е написал,но съм и  наясно с лимитациите на преценките си тук или дори и в реала,когато не можеш да знаеш цялата картина .

# 284
Бояна,малко или много хората са пристрастни.
А също така едно нещо може да бъде поднесено по много начини.
Човек може да харесва едно мнение,само,защото е на човек когото ,,симпатизира,, както и да отхърли мнение на човек,само,защото не ,,симпатизира,, .
Аз избягвам да обвързвам обективното си мнение със симпатии.

Общи условия

Активация на акаунт