"Не знаех, че съм бременна"

• 56 156
  • 303
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Имам една позната, не ми е близка, всъщност по-близка ми е свекърва й. Твърдеше, че момичето разбрало в 9-я месец и на следващия ден от шока родило. Имала си проблеми с цикъла, не й идвал месеци наред и това било нормалното й състояние. Напълняла,но го отдавала на някакви системи, които й вливали при проблемите с цикъла и загуба на кръв. До последно си карала кола, пийвала си и алкохол. Почнали да я закачат дали не е бременна, но тя се сърдела. Мъжът й я подкарал по планините да отслабва. Мислела, че имала газове (ритниците на бебето). И така... Всъщност не вярвам напълно, че поне не се е досещала, макар да е отлагала ходенето на лекар.

# 61
На такива истории мога да повярвам само ако въпросните жени са над 100-110 кг, не високи и набити, евентуално с някакви здравословни проблеми. Иначе е невъзможно, колкото и да е навътре бебето, не може в деветия месец да липсва корем или да е съвсем малък.

# 62
на жената 100 пъти поне и е обяснявано от различни гинеколози, че е стерилна. Тя, пълничка по природа, не си е давала сметка какво се случва с нея, защото никога не е очаквала да забременее.

Ние 4 години си нямахме деца, лежала съм в отделението по стерилитет на Майчин дом, тогава ин-витрото прохождаше в България.......От няколко доктора ми бе впълпено,че с моя проблемен цикъл - имала съм цикъл 1 път за 1 година - и то без овулация, трудно ще забременея по естествен път.....Да изчакам още 1-2 години и да предприемем с мъж я ин-витро, я осиновяване и т.н. Все такива приказки.....

След това, когато забременях - след лекарства - не вярвах,че съм бременна. Бебето риташе в мен, но психиката до такава степен ми бе обременена, че аз не приемах това за истина.

Вчера забравих да пиша - последната бременност от 4 кг. наддаване, 3950гр. се роди бебето. Та аз излязох от болницата значително по-слаба от момента преди забременяването.........

Тъй като и номер 1 и номер 2 са забременени след лекарствена терапия, когато забременях с номер 3 - не можех да приема,че съм забременяла без и по най-различни причини със секс само 2 пъти в месеца. В този период искаха да ми правят операция на яйчниците, като документи бе задействано, на 29г. ме бяха хоспитализирали като жена рано навлязла в менопауза, но аз се уплаших и отказах да приемам изписаните ми лекарства.......В този период цикъла ми бе крайно нередовен, бях подпухнала, тежеше ми, но мисълта за операция ме хвърляше в огромен страх.....Та отказах. Резултата - за първи път ми се гадеше, за първи път повръщах.......Не че веднага не помислих за бременност, но някак си съзнанието ми отказваше да го приеме.......Кръстихме детето Йоан - Божия благодат. Наистина - за мен това дете бе благодат след всичките проблеми, които имах преди това......

Парадокс - номер 4 стана от раз - пожелахме и стана......

Та зачеването е тайна, не е толкова лесно и просто обяснимо, всяка бременност си е сама за себе си - една лесна, друга трудна, и въпреки това - за мен във всички тези истории има и известна доза измислица, украшения, които да ги направят легенди........Не им вярвам на 100%.........

# 63
 И какъв е този редовен цикъл при бременност? То нали е по-скоро някакво зацапване, как ще го сгрешиш с цикъл? Мой лекар твърдеше, че цветната бременност е някакво имагинерно състояние на жени, на които не им стиска да си признаят, че са били немарливи по отношение на цикъла си.

# 64
И какъв е този редовен цикъл при бременност? То нали е по-скоро някакво зацапване, как ще го сгрешиш с цикъл? Мой лекар твърдеше, че цветната бременност е някакво имагинерно състояние на жени, на които не им стиска да си признаят, че са били немарливи по отношение на цикъла си.

Чела съм,че такова понятие цветна бременност - няма.

# 65
Не вярвам.
Колкото и слабо активно да е бебето, усеща се.

... казваше тогава че е усещала движения в корема си, но е имала и миомен възел...

Помислила си е, че миомата шава? Joy

# 66
И какъв е този редовен цикъл при бременност? То нали е по-скоро някакво зацапване, как ще го сгрешиш с цикъл?
Да, и аз така знам, че "цикъла" при бременост е съвсем различен. Немарливост е всичко и не вглеждане в тялото си.
Мисилиш ли, че циганката която рови по кофи и спи по картонени кутии се гледа понапълняла ли е не е ли, това боли ли я, онова боли ли я, какъв и е цикъла има ли го изобщо, зацапване ли е, какво е, да не говорим че изобщо не си водят никаккъ календар с цикъла. То повечето от тях рождената си дата не знаят, камо ли ПМ Rolling Eyes

# 67
  • При хората, които обичам
Шанталче, хайде стига с тези циганки вече.
14 години стерилитет и 200-процентова сигурност, че бременност е невъзможна. Отрицателен тест за бременност. Никакво зацапване, нормален наглед цикъл. Бременността бе открита при годишен профилактичен преглед. Около седмица след това усетих и първите движения на бебето. Ако бременността не беше вече установена, вероятно нямаше така съсредоточено да се вслушам в тялото си.
Отрицателният тест е прикачен към първата снимка от ехографа. Надявам се, че няма да ме карате да сканирам.

# 68

Отрицателният тест е прикачен към първата снимка от ехографа. Надявам се, че няма да ме карате да сканирам.
Аз искам скан! Laughing
На твое място щях да осъдя фирмата производител на теста! Crossing Arms

# 69
Аааа, не , ДеВ сканирай! Всичко трябва да се докаже! Grinning
Гледах няколко серии и да ви кажа до 6 - тия месец някак го приемам на не знаеш , да не искаш да знаеш, но в деветия вече много невъзможно!

# 70
  • ENGLAND
Това са епизодите http://www.tv-links.eu/tv-shows/I-Didn-t-Know-I-Was-Pregnant_26150/ Не знам дали може да се свалят в България.
И аз бях шокирана, когато гледах първите епизоди, след това вече ми беше интерсно за различните случаи. Както споменах, има не само американки, а и англичанки. И като говорите занемарливост, може би не знаете, че в Англия няма профилактични прегледи, та камо ли гинекологични профилактика. Тук не можеш да отидеш на гинеколог ей така, да видиш какво ти е. За всичко е джи пи-то, а бременост се регистрира чак след 12 седмица с тест за бременост и то от сестрата. Лекар по време на бременост и раждане не се вижда, само ако имаш някакви сериозни проблеми.
Единия от случаите беше с най-възратната английска майка. На 2 или 3 път беше збременяла инвитро с близнаци правено в Украйна. Абортира в 3 месец, не се чувства добре няколко месеца, ходи на лекар, казват и вероятно е миома или рак. В края на 6-тия или началото на 7 месец и насрочват изледвания и разбира, че другия близнак е жив и след месец-вда ражда момиченцето си.
И не обвинявайте жените, тук системата е такава, ако има нещо, но не си спешен случай, чакаш 13 седмици за специалист. И колкото и невероятно да звучи всичко, случаите са достатъчно много за да е постановка.

# 71

Чела съм,че такова понятие цветна бременност - няма.

И аз така знам, че казват гинеколозите.

И другото - че в Англия го дават по лежерно по време на бременността, а не като тук - от лекар на лекар и от изследване на изследване

# 72
Шанталче, хайде стига с тези циганки вече.
14 години стерилитет и 200-процентова сигурност, че бременност е невъзможна. Отрицателен тест за бременност. Никакво зацапване, нормален наглед цикъл. Бременността бе открита при годишен профилактичен преглед. Около седмица след това усетих и първите движения на бебето. Ако бременността не беше вече установена, вероятно нямаше така съсредоточено да се вслушам в тялото си.

На 200% не ти вярвам!  Simple Smile

# 73
Мисля че е възможно. При всяка бременна е различно. Това че на някой не му се е случило не означава че не е истина.

Мамо Цоцоланке, да са ти живи и здрави!  bouquet

# 74
  • Sunshine state
Дев,и да ти повярвам,поне са установили бременността,а не си отишла в 9-тия месец да раждаш без да знаеш,а тук става дума точно за такива случаи.
Дорет,именно многото такива случаи ме навеждат на мисълта,че половината,че и повечето са измислени,Айде да са 1-23-4,ама те над 60. Rolling Eyes
И да,такова чудо цветна бременност няма.Има някакъв проблем,за да се появи кървене,но всичко да си ти е наред и да си получаваш редовно цикъл по време на бременността,не е нормално. Wink

Общи условия

Активация на акаунт