"Не знаех, че съм бременна"

• 56 215
  • 303
  •   1
Отговори
# 90
  • Sunshine state
А,той и баща ми имаше случай на родила в шалварите си,но си е знаела,че е бременна. Wink
Просто жената имала 8 деца и може да не го е усетила,че излиза..  Crazy

# 91
  • Варненска клюкарка
Напълно е възможно да има жени, които късно разбират, че са бременни!Аз лежах в АГ с такава жена- при това беше интелигентна и с уважавана професия. Беше на 30 години, с няколко години опити зад гърба си да забременее. Цикълът и идвал 1-2 пъти в годината и нямало как да разбере по първоначалните физиологични симптоми, а и след няколкото процедури инвитро не вярвала в чудеса. Разбрала в седмия месец.
Моя съседка, също интелигентна жена- издаваше стихосбирки и беше ангажирана с много обществено полезни дейности, образована и майка на синове на 20 и на 16 г. открива случайно, че е бременна в пети месец. При това е посещавала доктора си редовно, защото имала 2 големи миоми и до последно са и казвали, че има и трета, а то.....
Аз разбрах в осмата седмица, но спокойно можех да си откарам и до шестия месец  Crazy . Цикълът ми идваше веднъж на 2-3 месеца.Повече от 2 години правих опити да забременея, но след последната хиперстимулация се сринах и физически и психически. Забременях точно 8 месеца след това и то по съвсем естествен начин.Спокойно можеше да не разбера месеци наред,че съм бременна, първо,че мислех, че не мога да имам деца, а и защото не ми стана лошо нито веднъж, гърдите ми си останаха същите и ме боляха съвсем малко и само в началото. Движенията почувствах доста късно и знаех, че са на бебето, а не от червата ми, просто защото знаех, че в корема ми има бебе. Случваше се да не усещам детето си по 3-4 дена защото бях с предна плацента, а която мама е била с такава,  знае за какво говоря(движенията почти не се усещат и лесно могат да се объркат с чревната перисталтика)...До края напълнях с не повече от 4-5 кг, апетитът ми не се промени, не ми се гадеше, нямах  контракции и болки,бях пълна с енергия и не се спирах на едно място за повече от 5 минути. До петия месец спях по корем.  С това си подробно писание искам да кажа,че симптомите при някои жени може напълно липсват или да са толкова леки, че лесно да се игнорират.При мен си беше чиста случайност да разбера сравнително рано, защото имах една торба тестове и един ден просто така от нямане на работа и след двумесечно закъснение реших да се тествам, но и там не получих отговор от раз- резултатът се появи след 10 минути , ане след 1 и два броя бяха положителни, а два отрицателни...

# 92
Е то до шести месец не знаеш червата ли ти къркорят, бебето ли ти мърда...
[/quo
Е то до шести месец не знаеш червата ли ти къркорят, бебето ли ти мърда...

Е да бе, сигурно. Мене в шестия месец корема се движеше от ляво на дясно и обратно. Толкова силно ме риташе бебето. Но това пък до деветия месец да не разбереш, че носиш бебе си е направо идиотизъм.

# 93
  • Cyprus, Пловдив
И аз преди така казвах:"Ауу тази колко е необразована!как може да не разбере,че е бременна в 4-5-6 месец."Е точно заради това,вече не квалифицирам хората така:в началото на бременността ми работих по 12-14 часа на ден,без да имам право дори да седна,изключвам,когато се хранех,а то беше по 1 път на ден,постоянно вдигах тежко,изживях огромен стрес,не съм имала никакви симптоми,когато един ден не отидох случайно на преглед...никога няма да забравя думите му,реакцията ми,шока ми.Шок-най-вече,защото се обвинявах,че ще съм безотговорна майка,че нямам майчински инстинкт ,абе не е приятно  Wink Не се слагам в графа проста и тъпа,ама ще оставя другите да говорят за мен,а не аз - за себе си  Peace
Бях в 22г.с  Peace

# 94
  • сред маслини и портокалов цвят
моя позната си знаеше, че беше бременна втория път
но до последно не и личеше, а беше и слаба
бебето беше някак си навътре и беше притиснало всички вътр. органи, което доведе до сериозни здр. проблеми за нея след раждането

Аз съм гледала няколко серии, в една от тях доктор точно това обясняваше-че бебето било някак навътре и нагоре разположено и затова жената нямала почти никакъв корем. А пък бебето съответно нямало почти никакво място да мърда и затова не е усетила движения.
В една от сериите пък мъжът беше с вазектомия. За съжаление не гледах до края и не разбрах той как реагира на новината. Simple Smile

# 95
  • Под гъбата
Не вярвам.
Колкото и слабо активно да е бебето, усеща се.

... казваше тогава че е усещала движения в корема си, но е имала и миомен възел...

Помислила си е, че миомата шава? Joy
Да, точно това говореше! Иначе жената е пълна и доста едра. И сега като я срещна си изглежда както тогава , с голям корем на много гънки, т.е жена преди раждане.

# 96
В една от сериите пък мъжът беше с вазектомия. За съжаление не гледах до края и не разбрах той как реагира на новината. Simple Smile

Въх леле, жена му е ползвала сурогатен татко май май  Laughing

Преди време лежах за задържане с една жена, бременна с близнаци в седми месец. Тежала е около 110 кг, милата, преди забременее. С бебета беше стигнала 120 кг. На нея абсолютно по никакъв начин не и личеше, че е бременна - просто като една много пълна жена изглеждаше. Но да се твърди, че на  слаба като вейка жена няма да и проличи корем с бебе е несериозно.

# 97
Всички давате примери с 5-6 месец. Ама чак пък до края?

# 98
  • Sunshine state
Всички давате примери с 5-6 месец. Ама чак пък до края?
И аз това казвам.5-6 месец иди,дойди,ама 9-ти?  newsm78

# 99
  • UK/София

Снощи разказвах епизода на мъжа ми.За мен тези жени са абсолютни мърли.Едната знаеше, че е бременна, но не отиде дори и да се регистрира, да видят как се развива бременността й - имала фобия от лекарите.Извинявай, но ако искаш дете и се интересуваш от него, едва ли тази фобия ще е пречка.След време се събуди от адски болки, отиде в тоалетната и бебето падна вътре.Сама каза, че е знаела, че трябва да отиде на лекар, да проверят матката й дали има нужда от чистене.Но се чувствала добре, щастлива (май от това, че вече не е бременна) и си живееше спокойно.След това казваше, че е напълняла много, краката й огромни и отоци, изморена и т.н., но пак била щастлива.И една нощ се събужда, става става й лошо и започва да вика на мъжа си да извика линейка.Значи като е на зор фобията изчезва.Лекарите установяват, че е бременна, аборта преди месеци е бил само с един от близнаците които носела.И т.н.......
 Хайде не ми разправяйте, че не е знаела и е нямало как да разбере.За мен си е абсолютна мърла.И след 20г. разсъждаваше колко съжалявала, че не отишла на време в болницата, можело да спасят и другото й дете.

Другата пък беше с хапчета за отслабване, след време (доста откакто започна хапчетата) само спеше, беше й трудно и тежко ежедневието.Като започнаха контракциите, адски болки по време на работа, фелдшерите (КОЛЕГИТЕЙ!!!) й биеха болкоуспокояващи, а тя даже не се реши да отиде на лекар.И това е жена с две деца родени нормално.Роди бебето на тоалетната чиния и то защото мъжът й погледна между краката й и видя излизащото бебе.Тя си мислише, че някякво огромно чудовище иска да излезе от нея и отиде да го изака. ooooh!

Съжалявам, но едно време и пра-прабаба ми, ако е била с нередовен цикъл първия път не е знаела, че е бременна.Но при днешните медицински технологии и тестове, би трябвало да се скрият някъде, а не да се снимат във филми с историите си.

# 100
  • Cyprus, Пловдив

Въх леле, жена му е ползвала сурогатен татко май май  Laughing

Преди време лежах за задържане с една жена, бременна с близнаци в седми месец. Тежала е около 110 кг, милата, преди забременее. С бебета беше стигнала 120 кг. На нея абсолютно по никакъв начин не и личеше, че е бременна - просто като една много пълна жена изглеждаше. Но да се твърди, че на  слаба като вейка жена няма да и проличи корем с бебе е несериозно.
Не е така,бях в 9-и месец и хората дори не различаваха,че съм бременна,случвало се е дори да ме питат:"Ти да не си бременна"  Grinning
Започна да ми личи след 7 месец  Wink

# 101
Леле, леле, леле.............пази Боже, сляпо да проглене.................нямам думи...................дано не ми се случи никога!

# 102
Не вярвате, не вярвате , а колко много сме го гледали?

# 103
  • UK/София
Не вярвате, не вярвате , а колко много сме го гледали?

Какво като съм го гледала?Точно любопитството ми и гледането доказа тезата ми, че при една средно - интелигентна жена това да родиш без да знаеш, няма как да се случи е днешно време!

# 104
  • София
  Аз все забравям да гледам, само веднъж улучих, но не повярвах на нито една от жените.Да не знаеш, че раждаш иди-дойди, и на мен ми се случи, но да не разбереш,че си бременна не мога да го повярвам.

Общи условия

Активация на акаунт