Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 260 464
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 2 505
ама къде видя напрежение и нападение  , днес точно 1 постинг съм написала, защото изказването ти ми напомни сцена от постановка и дори я цитирах

# 2 506

Ами аз имам приятелка, която е хубаво момиче, сравнително умно и добронамерено, на 31, но до ден днешен няма сериозен партньор. Имаше няколко за кратко и нищо.

Ами нищо чудно. Те повечето мъже не стават - тоест те си стават, но стават за някой друг, ако ме разбирате.

Опитах се в три думи да вместя идеята, че не е пресметлива, егоистка или с големи претенции. Обстоятелства просто. Но знам, че форумът веднага ще й лепне диагноза  Peace

# 2 507
За първи - не се ли имаше предвид първи сериозен, а не дали сме девствени били  newsm78
Ами аз имам приятелка, която е хубаво момиче, сравнително умно и добронамерено, на 31, но до ден днешен няма сериозен партньор. Имаше няколко за кратко и нищо.

А, не знам под "сериозен" какво се разбира. Човек несериозен и в брак може да встъпи, както и съвсем сериозно да си живее в конкобинат, че и в харем с 3-4 жени.
За мен "първи" си е "първи".

E, що па "първи"?  Rolling Eyes
То ако ич си нямал до тогаз, нещата отиват не на много добре.

/.../

Значи е по- лесно да станеш лекар на 40 г. и горница тепърва /ако почнеш да учиш от 35/, пред това, да си намериш партньор /ако го искаш/?

Ами не знам защо първи, някак с такова впечатление останах, че до 35 не са имали дълготрайна връзка. Може би защото познавам прекалено много такива, та автоматично за тях си мисля.

...

Не е нужно да ставаш непременно лекар, макар че и тогава няма кой да те спре. За известен пример се сещам за Рени Цанова, която от акушерка се преквалифицира на адвокат, на зряла възраст.

Наистина познаваш много жени, които до 35 години не са имали връзки? Аз- не.
Лично мнение, подчертавам, че тук населението яко се дразни от какво ли не /тема видях нейде по въпроса днес- кой ни бил дразнел, то се дразним сами, но това е оф-топик/ - ако до 35 не си имал никога връзка, не говоря само секс, връзка, т.е. някакви общи отношения, излизания, планове /не непременно свързани с челяд, разбира се/, познати, то си мисля, че има някакви по- инакви проблеми човекът. Липсата на връзка е само последица от тях.

Ако сега тепърва трябваше да ставам адвокат, бих се замислила.  Grinning

# 2 508
  • Sf
Ами нищо чудно. Те повечето мъже не стават - тоест те си стават, но стават за някой друг, ако ме разбирате.

Това е като любимата ми фраза, че мъжете отбягват интелигентни и успели жени.

# 2 509
  • София
Според мен на 35 е по- лесно да си намериш партньор, отколкото да започнеш да променяш основно социалния си статус и професия.

Моите наблюдения са точно обратните. Да си намериш първи партньор след 35 е доста трудно, докато за смяна на статус и професия имам доста примери пред очите си, успешни.

E, що па "първи"?  Rolling Eyes
То ако ич си нямал до тогаз, нещата отиват не на много добре.

Значи е по- лесно да станеш лекар на 40 г. и горница тепърва /ако почнеш да учиш от 35/, пред това, да си намериш партньор /ако го искаш/?

Да, защото ученето на медицина е една формална, предвидима система, в която просто трябва да следваш "жълтата линия", и ако успешно се справяш, накрая се дипломираш. В допълнение, възрастта в такива професии дава предимство дотолкова, че никой не те пита дали си се дипломирал миналата година, а по стереотип приема, че щом си на 40+, значи си узрял, улегнал и имаш опит, включително професионален и житейски. А и на по-късна възраст човек по-лесно се ориентира какво би му прилягало, точно на база житейски и друг професионален опит, отколкото на двайсет години е знаел. Затова писах, че няма на 40 някой тепърва да става балерина, където възрастта е ключов фактор, а всяка година отгоре влошава положението.

Човек може да обърне професия и поприще, но не може да върне назад годините и вместо да търси тепърва мъж или да дундурка бебе на два месеца, да има вече дългогодишен брак и 15-годишен гизназист.

Аз това "първи" го разбрах в смисъла на връзка като съвместно съжителство или кандидати за брак, а не буквално първи сексуален парньор или гадже.

# 2 510
  • Galaxy 13197853088
Хубава и умна , не
означава ставаща

# 2 511
  • Sf
Наистина познаваш много жени, които до 35 години не са имали връзки? Аз- не.
Лично мнение, подчертавам, че тук населението яко се дразни от какво ли не /тема видях нейде по въпроса днес- кой ни бил дразнел, то се дразним сами, но това е оф-топик/ - ако до 35 не си имал никога връзка /не говоря само секс, връзка, т.е. някакви общи отношения, излизания, планове /не непременно свързани с челяд, разбира се/, познати, то си мисля, че има някакви по- инакви проблеми човекът. Липсата на връзка е само последица от тях.

Познавам прекалено много такива, дори преобладаващо.  И от двата пола. Thinking  Crazy

# 2 512
Не може да обърне годините си никой- по това спор няма.
 Simple Smile
Въпросът е, че не е толкоз лесно да се развиеш кариерно или да развиеш бизнес, почвайки тепърва на 40.

Морке ле, баш медицината е 6 години минимум и само редовно.
Следват тепърва специализации и стажове.
Ако ще опитвам нещо друго, няма да е баш медицина на 40.
Не че не може, ма е трудно и рядко постижимо.
Същото като гледаш бебе на 40- също не е невъзможно, но не е чак толкоз честа практика.
Взех да мисля кое е по- често срещано- майка за първи път на 40 или завършване на медицина на 41- общ профил до стаж.
За връзка с партньор, за каквото е темата, съвсем не е невъзможно, дори е лесно да почнеш нова такава. Зависи от теб и партньора най- вече. Ама да станеш тепърва доктор ми се чини по- сложно.
И пак се връщаме на приоритетите- лични за всеки.

Mrs. Lovett - може. Аз не мога да кажа, че познавам много хора, които до средата на живота си не са имали партньор.

# 2 513
Ох,  Judy - ако не можеш да определиш кой от партньорите ти е бил сериозен и кой - не - аз не мога да ти помогна. Не вярвах, че и това е възможно  Rolling Eyes
Първи и първи има голяма разлика за мен дори погледнато чисто технически  Wink

Хубава и умна , не
означава ставаща

Не мисля да слагам снимки или да правим душевен анализ на приятелката ми. Нищо неземно, отчайващо и ненормално няма в нея. НО е сама все още и много й тежи това, дори започна и мен да отбягва, последните години. Казва, че като дойде у нас - все повече я боли...

# 2 514

Аз не споделям таз сентенция. По мои наблюдения мъжете отбягват само заядливи и зли жени, иначе интелигентността грам не им пречи.

коментирах приятелката на Вили - момичето е само на 31, вероятно средата и не изобилства чак толкова от все нови и нови мъже, а наличните просто не и подхождат, или тя на тях, често се случва.

# 2 515
Вилико, теб не съм и мислила да те питам за моите партньори. Опазил Господ.  Laughing Детски работи- скучни са ми.
Питам по принцип кое е сериозно и кое- не.
Еле пък отстрани да си наясно дали и колко жени са имали баш "сериозни" връзки до 35- бе лично аз се съмнявам, но знам ли.

# 2 516
Е, сега пък медицина!!  Laughing От хиляди реални възможности се хванахте с единствената, която не можете да реализирате по всяко време. Медицина можете да се запишете да учите САМО до 35 годишна възраст!!!!!  Laughing

# 2 517
Вилико, теб не съм и мислила да те питам за моите партньори. Опазил Господ.  Laughing Детски работи- скучни са ми.
Питам по принцип кое е сериозно и кое- не.

Laughing Казах ти - не мога да ти помогна - щом задаваш този въпрос - явно не знаеш, а щом не можеш на тези години да направиш разликата - не знам.

Аз съм имала един сериозен партньор, преди да срещна настоящият.
И един, когото никога няма да забравя, макар да не беше сериозен.  Laughing
Останалите са просто мимолетни връзки.

# 2 518
  • София
Е, сега пък медицина!!  Laughing От хиляди реални възможности се хванахте с единствената, която не можете да реализирате по всяко време. Медицина можете да се запишете да учите САМО до 35 годишна възраст!!!!!  Laughing

Казах медицина, защото е тежко образование, като пример.

Ами, какво да ти кажа, Дужди, то не е толкова лесно и на 35+ да си намериш мъж и да родиш, колкото на млади години! Ако беше лесно, нямаше толкова народ да се вайка как нямало свестни мъже, нямало мъже, пък колко са момите хубави, умни, заможни и изобщо гюл-трендафил росен, а щяха направо да се земнат с някой момък като тях! Това със създаването на семейство и поколение е естествена система, а образованието и професията е изкуствена, та втората е доста по-манипулируема.

# 2 519

Баш си не стават някои екзмепляри, но възпитани и интелигентни жени не поминават:  http://www.blitz.bg/news/article/138226

Скрит текст:
Викам си - да развердя малко обстановката. Иначе чета и - без ирония го казвам - ми е полезно.

Общи условия

Активация на акаунт